Какво да направите, ако пералната машина не загрява вода?

Какво да направите, ако пералната машина не загрява вода?

За пране отмива всички замърсявания и той е придобил свежестта и чистотата, трябва да се измиват с топла или гореща вода - тя знае всяка жена. За щастие, за дълго време в миналото са дните, когато водата за измиване е трябвало да се варят в огромни метални тенджери. Днес тя загрява водата, измива се и се въртят бельо, нашият незаменим помощник - пералнята.

Понякога обаче, в резултат на някакви неизправности, уредът изведнъж "отказва" да затопли водата. С какво може да се свърже този проблем и как да се справите с него, прочетете по-долу.

Как да разберем, че пералнята не затопля водата при измиване?

Изглежда, че най-очевидният начин да се определи при каква температура се мие прането е да се докоснат нещата веднага след като машината завърши перилния цикъл. Но това не е напълно правилно, тъй като в повечето случаи прясно измитите дрехи ще бъдат студени. Фактът, че пералната машина загрява водата само за миене и изплакването на прането се извършва в студена вода.

Една жена изважда пране от пералня

По-точен метод е да се определи температурата на водата през вратата на люка. Започнете програмата за миене и около 30 минути след началото я докоснете. Ако стъклото е студено, то не се получава нагряване.

причини

Перални от най-популярните производители като LG, Samsung, Bosch, Zanussi, Atlant, Indesit, Ardo, като правило, вече не загрява водата на една от следните причини:

Източник на проблема

Какво става?

Какво трябва да направя?

Неправилен избор на режим перално

Машината не загрява вода само при определени програми за измиване

Всички съвременни модели перални машини имат няколко програмирани режима на измиване за различни видове тъкани. Някои материали могат да се мият само със студена вода. Внимателно прочетете инструкциите за употреба: възможно е за избрания от вас режим да няма отопление

Неправилно свързване на пералнята

Машината непрекъснато събира и излива водата

Ако сте свързали оборудването с комуникациите без помощта на специалист, лесно можете да свържете дренажните маркучи и водата, зададени по други въпроси. Изключете маркучите и ги свържете в съответствие с инструкциите; ако е необходимо, обадете се на съветника

Разрушаване на термостата

Температурният сензор, изваден от пералната машина, показва същата устойчивост в охладено и нагрято състояние

Съпротивлението на термостата може да бъде проверено с помощта на мултицет, за отопление се задържа под гореща вода; ако показанията не са различни, сензорът трябва да бъде заменен с нов

Неизправност на тръбния нагревателен елемент

На тялото TEN може да се открият механични повреди или дебел слой плака; Възможно е и повреда на свързаните с него кабели.

Възможността за експлоатация на нагревателя може да се провери чрез измерване на съпротивлението с тестер. Ако четенето на устройството не съответства на нормата, трябва да закупите нов нагревател (чиито стойности се считат за нормални, можете да намерите в специалната литература).

Проблеми със софтуера

Връзката се прави според очакванията, правилната програма за измиване е избрана, всички елементи са в добро състояние, но водата все още не се нагрява

Программът може да се провали поради различни причини, например, в резултат на силен токов удар. Проблемът се решава, като мига или възстановява настройките до оригинала

Какво трябва да направя, ако пералната машина е твърде гореща от дълго време?

Това се случва, така че водата в пералната машина се нагрява, много бавно, така че след един доста дълъг период от време стъклото на достъп врата след началото на прането все още е студено. Този незначителен на пръв поглед, проблемът може да доведе до доста сериозни неприятности. Лоши измиване дрехи - това е срам, но това не е всичко: както може да се появи в резултат на бавен провал отопление PETN или програмист.

програмист

Перални за перални машини

Най-честата причина за това странно "поведение" на пералната машина става образуването на дебел слой от мащаба на тръбите на нагревателя. За да се отървете на плака, се препоръчва да се стартира програмата с измиване и промиване на празен резервоар и покрити вместо детергент две супени лъжици на лимонена киселина (това промиване трябва да се извършва при максимална температура на вода).

Лимонена киселина в пералната машина

Съвети

  • Ако вашата пералня работи повече от 7 години, най-вероятно повечето от проблемите в нейната работа са свързани с ТЕМ. Качеството на чешмяната вода е останало много желано, така че експлоатационният живот на нагревателя е значително намален. Експертите съветват този елемент да бъде заменен веднага щом се появят първите проблеми.
  • Модерни модели на перални машини са оборудвани с функцията на принудително загряване на вода (как да го пуснете, прочетете в ръководството за потребителя). Ако термостатът не функционира добре, тази функция ще ви помогне известно време, без да смените сензора за температура на водата.
  • Един от индикаторите, че стайлът не загрява вода, е миризмата на измити дрехи. Тя не винаги се появява, но ако забележите това, първо трябва да тествате нагревателя за работоспособност.
  • С цел да се удължи живота на тръбния елемент (тя е с тях най-често се свързва прекъсвания на водата се нагрява), трябва да се използват само висококачествени прахове за пране и да не се превишава дозата на почистване и грижа за агенти. Ако сте загрижени за качеството на питейната вода, задайте филтър поток, за да се намали нивото на твърдост.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

41 − = 34