Пералната машина почука при натискане или измиване

Пералната машина почука при натискане или измиване

Вчера колата работи без оплаквания, но днес от нея се чува силен удар? Не бързайте да се разстроите и да се обадите в магазина за ремонт. Може би всичко не е толкова сериозно.

Първо, слушайте: не са алармени звуци, причинени от големи пластмасови бутони, метални бутони и други твърди детайли на дрехите, които удрят барабана докато върти. Ако причината бъде открита, следващия път преди зареждането на прането, обърнете го навътре или го поставете в специална торбичка.

Ако пералната машина почука по време на изстискване или измиване

Съдържанието на барабана, което няма нищо общо с него? След това незабавно преминете към намиране на причините за проблема.

Причини и отстраняване на неизправности

Преди да започнете проверката, изключете уреда и изключете водозахранването. Когато проверявате оборудването за търсене на причината за грешката, обърнете внимание на следните точки:

Разпределение на прането на барабана

Неравномерното разпределение на съдържанието е характерно за остарели модели на оборудване за миене. Спалното бельо в такива устройства попада в комби. Това води до дисбаланс - и барабанът удря по тялото на машината на всеки ход. За да разрешите проблема, прекъснете работата на устройството и ръчно подравнете съдържанието на барабана. При новите модели този недостатък се елиминира.

Неравномерното разпределение на прането в пералната машина може да доведе до удари при предене или измиване

Неправилна инсталация на машината

Ударът се усилва при висока скорост и самото устройство започва да скача? Точката е в погрешна инсталация: причината за удара е вибрацията. В този случай единственото правилно решение е да се отстранят съществуващите недостатъци.

Изравняване на пералната машина, ако удари по време на изстискване или измиване

Уверете се, че машината е инсталирана правилно, ще помогне на нивото на сградата, което е поставено върху капака на кутията. Друг начин за тестване - опит да се завърта машината: ако инсталацията се извършва съгласно правилата, дизайнът не се разбърква.

Правилната инсталация на пералнята на нивото ще облекчи удара при натискане или измиване

В случаите, когато под машината се открива неравна повърхност, регулирайте баланса с помощта на силиконови опори, които сега се продават във всеки специализиран магазин.

Силиконът стои под пералната машина, ако удари по време на изстискване или измиване

Състояние на пружините и амортисьорите

В съвременните перални машини системата за премахване на дисбаланса е изградена върху работата на пружини и амортисьори, към които е прикрепен резервоарът. С тяхна помощ вибрациите се компенсират и равновесието се регулира. С течение на времето тези части губят еластичност, износват се и в резултат се повредят. Често техният провал е причината за удара.

Проявяването на такава неизправност ще бъде изместване или необичаен наклон на резервоара, в резултат на което той ще удари други вътрешни части на устройството при стартиране. В този случай незабавно прекъснете процеса на измиване и поправете разрушаването, като демонтирате уреда и замените дефектните части. По време на път, проверете състоянието на амортисьорите и ги притегнете, ако е необходимо.

Смяната на повредени амортисьори в пералната машина ще отстрани удара при натискане или измиване

Амортисьорите се опъваха толкова здраво, че докоснаха долната стена на резервоара, което пораждаше удар? Те също така изискват незабавна подмяна. Дори ако състоянието на единия от тях не причинява порицания, е необходимо да се смени едновременно. В противен случай товарът ще бъде разпределен неравномерно.

Как да подмените независимо амортисьорите, вижте следните уроци.

Състояние на противотежестта

За да се гарантира, че по време на измиването на напоена и тежка пералня не се нарушава баланса на техническите средства, към дъното или горната част на резервоара е прикрепено противотежест - бетонен товар, който прави тази част по-тежка и колата стабилна.

Ако пералната машина почука по време на изстискване или измиване, затегнете болтовете на противотежестта

Ако по време на центрофугиране уредът потъмнява и вибрира, преценете състоянието на противотежестта. С течение на времето, закрепванията, върху които се задържа товарът, отслабват и започва да се движи навън, като удря на резервоара с удар. За да се отстрани този проблем, машината трябва да се демонтира и да се затегне с фиксиращите болтове. Понякога се установява, че противотежестта е повредена, след което тя трябва да бъде заменена. Не се появяват трудности при закупуването на резервни части. Прикрепете нов товар към резервоара, сглобете машината - и продължете с измиването.

Ако барабанът удари

Барабанството обикновено се причинява от три причини:

  • Един малък предмет удари резервоара, който при завъртане бие барабана. Опасността от този проблем е, че барабанът може да се задръсти. Необходимо е да прекъснете процеса на работа и да отстраните излишното количество от резервоара. За да направите това, отстранете предната или задната стена на кутията (което зависи от модела на вашето оборудване за миене); Извадете нагревателя и отстранете остатъците през отвора.
  • Ако драскотът е предшестван от драскотина, причината за грешката е в износването на лагера. Тази част от структурата трябва да бъде заменена. Обикновено тези проблеми са свързани с дълъг живот на оборудването. Професионалните ремонти предупреждават, че премахването на такава неизправност включва подмяната на всички лагери и уплътнения, тъй като повредата на един елемент показва влошаване на системата като цяло.
  • Причината за удара може да бъде мрежов филтър, прикрепен към задната стена на корпуса (основната му функция е да предпазва машината от пренапрежения на захранването). По време на работа болтовете, върху които се задържа, отслабват и филтърът започва да докосва други части на устройството. В този случай частта трябва да бъде здраво закрепена, ако е необходимо, да се смени свободните приспособления.

Ако пералната машина почука по време на изстискване или измиване, проверете барабана и резервоара за чужди предмети

Ако пералната машина почука по време на изстискване или измиване, проверете лагера

Ако пералната машина почука по време на предене или измиване, трябва да се провери мрежовият филтър

Не забравяйте, че когато има чук или други чуждестранни звуци, машината трябва да бъде спряна, тъй като свободните и дефектните части могат сериозно да повредят работния механизъм.

Пералната машина почука при натискане или измиване

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3