Щандове за пералня

Щандове за пералня

Придобиването на машина за перални машини позволява решаването на няколко глобални ежедневни проблеми: не само премахва грижите за измиване, изплакване и изстъргване на дрехи от раменете на хазната, но също така оставя повече свободно време за други, по-приятни неща.

Въпреки това, понякога самият стийлк се превръща в причина за неприятности. Едно от най-често срещаните (но, за щастие, не и най-опасното) е появата на силни вибрации по време на работата на уреда. Това се случва, че в процеса на въртене на пералната машина не само шум и шейкове, но също така започва да "шофиране" около апартамента. Последствията от това може да са доста неприятни - от повредени подови покрития до нарушаване на спокойствието на домакинството и съседите.

Щандове за пералня

За това как бързо можете да разрешите този проблем, прочетете в днешната ни статия.

Защо са необходими?

Най-простият начин за премахване на външния шум и вибрации е инсталирането на специални стойки. Антивибрационните стойки са малки капачки, които се поставят върху всеки от опорните крачета на пералната машина. Те обикновено се правят под формата на кръг или квадрат. Размерите на опорите са малки, затова те остават практически невидими; стандартни размери - диаметър 4-5 cm или диагонално.

Поддържа вибрации под пералната машина

Щандове за пералня

Поставките за краката на пералната машина служат като вид "възглавница", която абсорбира вибрациите и шума, а също така предотвратява подхлъзване поради релефната долна повърхност.

Какво причинява вибрация?

Вибрацията по време на пране и предене рядко се случва точно така, има причина и най-често това са грешките, направени при инсталирането на устройството.

За да не вибрира машината, трябва да я поставите на плоска, твърда повърхност и да я подредите хоризонтално, като регулирате краката.

Щандове за пералня

Стои срещу вибрации за перални машини

Ако всички тези изисквания са изпълнени, но вибрациите продължават да се извършват, тогава най-вероятно е, че при инсталирането на пералнята сте забравили да махнете транспортните болтове. Става дума за временни крепежни елементи, които фиксират барабана на стикелките по време на транспортирането, като го предпазват от повреда. Те са изстреляни много лесно, ще научите повече за това, като прочетете статията "Транспортни болтове на перална машина".

видове

Антивибрационните стойки за краката на пералната машина се продават в комплект от 4 броя. Производителите издават щандове за различни стилове на стирол, но не е необходимо да плащат прекалено много за марката: повечето щандове са универсални, просто трябва да изберете подходящите такива.

Между тях, щандовете се различават в няколко основни параметъра:

  • размер;
  • цвят (най-често черен или бял);
  • форма (кръгла, квадратна или къдрава);
  • материал (ще говорим за това в следващия раздел).

Всички антивибрационни монтажни възли са проектирани с тегло най-малко 100 кг, така че те издържат перфектно теглото на пералната машина.

материали

За производството на антивибрационни стойки за перални машини се използват два типа материали: каучук и силикон. Да разгледаме всеки от типовете щандове отделно.

каучук

Щандове от обикновена гума - най-достъпната опция. Те са много издръжливи и устойчиви на износване. Гумата абсорбира абсолютно вибрациите и освен това създава противоплъзгащ ефект, който не позволява на пералнята да "пътува" през банята. Гумените щандове са еластични, така че те лесно се поставят на краката, дори и да не се поберат малко.

Каучук за пералня

силикон

Антивибрационните опори от силикон са по-скъпи от каучуковите аналози, но разликата в цената между тях ще бъде незначителна. Според техните характеристики, гумените и силиконови пиедестали за краката на пералната машина са почти неразличими. Силиконът има всички необходими качества: той е доста мек, еластичен и неплъзгащ се материал. Силиконовите стойки могат да бъдат по-разнообразни по форма: например, пиедесталите под формата на смешни крака са много популярни сред купувачите.

Силиконови антивибрационни монтира

Имате ли нужда от специални подложки?

Не всички майстори в ремонта на домакински уреди одобряват използването на антивибрационни тампони от меки, еластични материали. Доста често срещано е, че краката на пералната машина трябва да бъдат поддържани от твърда повърхност, лишена от неравномерност. За да се избегнат същите вибрации и външен шум, производителите осигуряват пружинни амортисьори.

Това е вярно, но някои модели перални машини са по-силни от други и произвеждат повече вибрации.

Ако всички правила за инсталация са спазени, но проблемът остава, най-доброто решение е да се използват антивибрационни монтажи.

Антивибрационна стойка за пералнята

Антивибрационна мат

Друго възможно решение на проблема е специалната антивибрационна подложка за пералня. Този продукт работи по същия принцип като стойката за краката. Това е малка гума или силиконова кърпа (за перални машини с различни размери е лесно да изберете мат, подходящ за размери). Тя не изисква инсталация, достатъчно е само да я поставите под устройството. Допълнително предимство на такъв килим е, че леко укрепва плътността на дъното на пералната машина. Разходите за такъв аксесоар ще бъдат малко по-скъпи от стойката за краката.

Антивибрационна стойка за пералнята

Как да инсталирам?

Монтирането на антивибрационни приспособления за краката на пералната машина се извършва в рамките на няколко минути. Необходимо е само да се извърши предварителна подготовка, а именно да се коригират краката, така че стилалът да заема строго хоризонтална позиция. След това, на вече настроените крака, щандовете се поставят. Това е лесно да се направи, тъй като подпорите са еластични и се простират добре. Инсталацията е завършена - остава само да поставите устройството на място.

Щандове за пералня

Как да регулирате краката на пералнята със собствените си ръце?

Вече сме казали това повече от веднъжОсновното условие за отсъствие на шум и вибрации по време на измиването е добре подравнените крачета на пералната машина. За да регулирате височината, не е задължително да се свързвате с ремонта, тази задача може лесно да се обработва независимо.

Антивибрацията е за пералната машина

Краката се регулират, като ги обръщат един или друг начин. Ако завъртите крачето в посока на часовниковата стрелка, той ще стане по-дълъг, а когато се върти в обратната посока - той е по-къс. С алтернативно регулиране на всеки от краката, трябва да се уверим, че пералната машина заема стабилна позиция и не се люлее. За да постигнете бързо желания резултат, препоръчваме да използвате нивото на сградата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 + = 55