Транспортни болтове на пералната машина

Транспортни болтове на пералната машина

Тези, които купуват перални машини се разделят на две групи - някои предпочитат да извършите инсталирането на устройството сами по себе си, докато други налагат тази задача от професионални художници или опитен приятел. Преди да започнете работа, препоръчваме да прочетете внимателно ръководството за употреба и да се запознаете с препоръките на специалистите. Ако сте свикнали да правят всичко с ръцете си, да бъдат подготвени за факта, че толкова проста, на пръв поглед, задачата за това как да инсталирате и да се свързвате пералната машина може да бъде изпълнен с много клопки.

Ръчна миялна машина

Една от тези нюанси, на които майстори за начинаещи не са готови, са транспортните болтове. За какво са и защо са необходими, прочетете по-долу.

Какво е и как изглежда?

Транспортните болтове са временни скрепителни елементи, които се монтират на нови устройства, за да се постигне по-малко вреда на транспортирането. В този случай е въпрос на скрепителни елементи, които определят барабана на пералната машина, той пречат изкривяване или повреда, която може да се дължи на удар или падне през машина транспорт.

Транспортният болт е стандартно закрепване с резба и шестоъгълна глава. Болтът е снабден с две шайби, едната от които е изработена от метал, а другата е направена от пластмаса. В допълнение, тази част има още един задължителен елемент, а именно пластмасов цилиндър, който е необходим, за да се фиксира барабана в определено положение.

Видове транспортни болтове на перални машини

Защо са необходими?

Вече казахме, че транспортните болтове са необходими, за да се осигури безопасно транспортиране на пералната машина. Когато устройството стои неподвижно, барабанът в него е позициониран по такъв начин, че да не докосва стените на устройството. Въпреки това, в процеса на транспортиране, неизбежно се случва разклащане, в резултат на което резервоарът се люлее и докосва вътрешните части на машината. Това може да доведе до изключително нежелани последици, най-неприятното от които е загубата на ефективност на стиралке.

Целта на болтовете на пералната машина

Къде се намират?

Транспортните болтове се намират в задната част на пералната машина. Обикновено те се завинтват към задния панел, затова ги махайте по-добре, преди устройството да е монтирано на място. Броят на крепежни елементи могат да бъдат различни, но повечето от тях 3, 4 или 5. противоположната част на болта е прикрепен към резервоара, но в ред, като болтовете много лесно извади, разглоби машината не трябва да го премахнете.

Разположението на транспортните болтове на пералната машина

Как да премахнете?

За да демонтирате транспортните болтове, това не отнема много време и наборът от инструменти ще е много малък. Някои производители прибавят специален ключ за пералната машина за тези цели, но обикновен гаечен ключ с подходящ размер ще направи.

Първо, обърнете устройството наоколо, за да можете лесно да стигнете до задния панел. С помощта на ключа разхлабете скрепителните елементи, като ги завъртите обратно на часовниковата стрелка. Можете лесно да сваляте болтовете от дупките ръчно. Потърсете аксесоарите, които минават заедно с пералната машина, комплект пластмасови капачки - те са необходими, за да прикрият дупките.

Транспортни болтове на пералната машина - как да премахнете

Не изхвърляйте извадените болтове, те може да се нуждаят от вас, когато се движите.

По-долу е урок за визуално видео за това как да извадите болтовете от машината.

Какво ще стане, ако не тръгна?

Преди да използвате пералнята, болтовете трябва да бъдат свалени, в противен случай животът на устройството ще бъде много кратък. Барабанът се върти гладко, равномерно преразпределяйки товара, той лежи върху пружините, които осигуряват гладко, меко движение. Наличието на болтове предотвратява нормалното въртене на барабана, поради което машината започва да вибрира и да създава външен шум.

Но всичко това е само външни прояви. Всъщност в този момент механизмът на пералната машина причинява сериозни повреди, в резултат на което единицата може да стане невъзстановима. Ако stiralka прекъсване се дължи на факта, че сте забравили да премахнете болтове доставка, сервизен център Бюд има право да откаже да ви услуга за гаранция.

В следващия видеоклип можете да наблюдавате поведението на машината, ако болтовете все още няма да бъдат извадени.

монтаж

Ако се налага да преинсталирате транспортните болтове, например, в случай на преместване или продажба на пералната машина, трябва да направите същата процедура, но в обратен ред. Преди всичко, трябва да премахнете декоративните пънчета. За да направите това, трябва да вземете отвертка или пенис. След това поставете болтовете в дупките, малко ги бутнете и с отвертка завъртете по посока на часовниковата стрелка.

Монтиране на транспортните болтове на пералната машина

Превоз на перални машини

Трябва да транспортирате пералната машина по същия начин, както и всички останали домакински уреди, т.е. спазвайки максималната грижа. Първата стъпка е да се грижим за наличието на транспортни болтове. Вторият най-важен фактор е позицията на единицата. При транспортиране е по-добре да го поставите настрана или на неговата страна, така че помпата да е отдолу - в този случай натрупаната вода не стига до електронния модул.

Правила за транспортиране на използвани перални машини (използвани)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

89 + = 95