Kako izraditi garderobu iz spremišta

Suvremeni trendovi u oblikovanju prostora osiguravaju minimalni iznos namještaja. Samo to, bez koje to neće raditi. Stoga nestaju ormari, ormari i drugi ormarić namještaja, a sve se stavlja u posebne prostorije - garderobe. A zbog svoje opreme nije nužno prisutnost velikog prostora. Možete pretvoriti čak i ostava. Kako opremiti garderobu u spremištu - u članku. 

Skretanje ostave: postupak

Okrenite ormar u garderobi nije jako teško - zidovi, podovi, strop već tamo. Samo se vrata moraju zamijeniti. Oni se, najčešće, mijenjaju kao klizna, ali i redovita ljuljačka - to također nije loše. Ostatak prostorije jednostavno se popravlja. Popravak se može obaviti pomoću jeftinih materijala, a većina sredstava treba biti usmjerena na punjenje za svlačionicu. Takva raspodjela sredstava će biti razumnija, budući da su polica za policu - kutije koje pružaju praktičnost, a ne zidovi ukrašeni skupim materijalima.

Čak i mali prostor može ugostiti značajnu količinu stvari

Čak i mali prostor može ugostiti značajnu količinu stvari

Redoslijed rada prilikom okretanja ormara u garderobu je ovo:

 • Uklonimo sve što je u ostavi. Sve police, kuke, namještaj, ako ih ima.
 • Rastavimo vrata i okvir vrata. U ovoj fazi potrebno je odlučiti hoće li vrata biti iste širine ili treba li se vrata proširiti, osim što će se ljuljati ili kliziti.
 • Dalje, morate odlučiti kako ćete popraviti zidove u budućem ormaru.
  • Ako su zidovi jako krivi, možete imati poteškoća s postavljanjem ormarića. U ovom slučaju, bolje je srušiti staru žbuku, gipsati sve na svjetionicima, konačno razinu s kitom.
  • Ako zidovi su relativno glatka, bez velikih razlika (do 1 cm), se može davati samo gips, nakon skidanja materijala (dorade bijeljenje, boja pročišćena do čistog žbuke).
  • Druga opcija - samo osvježiti završnu obradu: tapete, boje i ispraviti sve nepravilnosti tijekom instalacije opreme (za one koji se mogu naći izlaz iz situacije u kojoj, kao što će puno problema).
 • Postavili smo strop. Obično je obojena ili izbijeljena, tako da obično samo osvježava završetak.
 • Instaliramo nova vrata.
 • Zatim postavljamo pod. Osvježavanje boje ili podove linoleuma, možete koristiti vinil pločice. Skuplji materijali nemaju smisla.

Pregrada u ostavi je do 50%. Popravak je gotov, možete početi puniti garderobu. Ovdje počinju nijanse, jer "sadržaj" ovisi o položaju garderobe i onim stvarima koje namjeravate zadržati u njemu.

Širina garderobe i uređenje vrata

Kao što je već spomenuto, vrata za garderobu mogu se ljuljati ili kliziti. Klizanje su dobre jer zauzimaju malo prostora u otvorenom stanju. Kada se dovoljno širina otvora vrata mogu biti bikuspidalan (ili trikuspidalnog), otvarajući jedan dio može „pozvati” u sekundu, ili sve možete premjestiti na slobodnom dijelu zida sljedeći.

Dvije vrste vrata za uštedu prostora - klizanje (klizanje) i knjiga

Dvije vrste vrata za uštedu prostora - klizanje (klizanje) i knjiga

U garderobi u spremištu također mogu biti i ljuljačka vrata. Nisu tako udobni, ali cijene manje. Ako odlučite instalirati ljuljačka vrata, morate razmisliti o mjestu instalacije, uzmite u obzir jednostavnost korištenja i sigurnost.

Općenito, prikladnije je ako su vrata u kliznom ormaru (kao što je coupe) i široka. Ako je sustav za pohranu izgrađen "od nule", vrata su najčešće izrađena u cijeloj širini prostorije i to je klizni sustav. U ormarima su vrata često uži - 60-70 cm. Vjerojatnije je da se ljuljačka, jer "troši" korisni prostor.

U uskoj garderobi

Malo o tome gdje bi trebala biti vrata s krilima ako je svlačionica u spremištu malo širina. Ako soba ima širinu od 135-145 cm, najbolja je mogućnost postavljanja ljuljačkih vrata - 10 cm od lijevog zida, s otvorom u unutrašnjosti. Predmet Montaža Kućište 5 cm od zida će ostati u širini otvora od 5 cm to izgleda normalno, a pravo ostaje širinu prostora od 55 cm, koji opskrbljuje područje skladištenja. - Rok / vješalica. No, ostvaruje se u prostorijama širine od najmanje 135 cm.

S širinom bivšeg spremišta od 130 do 150 cm

Sa širinom bivšeg spremišta od 135 do 150 cm

Ako je širina ostava još manja - široka oko 130 - 120 cm, možete premjestiti vrata blizu zida ili čak ukloniti clypeus sa strane garderobe. Nije tehnološko i nije baš lijepo, ali jednostavnost korištenja je mnogo važnija.

U vrlo uskim prostorima

U vrlo uskim prostorima

Tako da kada se takve stvari ne ometa raspored za zatvaranje / otvaranje vrata, na ulazu postaviti rok zonu, što je 30 do 40 cm u širinu. Ovdje možete pohraniti cipele u kutije, post kutije za rublje i male stvari, police za veste / skakači, itd Zatim možete već organizirati prostor za pohranu na vješalicama širine 60 cm.

Za veće sobe

Uz širinu ormara u spremištu od 150 cm, možete organizirati obostrani sustav za pohranu - desno i lijevo od ulaza. U tom se slučaju vrata postavljaju tako da na jednoj strani postoji udaljenost od 55 cm od zida (uzimajući u obzir ugradnju okvira vrata i kućište će biti 60 cm). Ovdje možete postaviti zonu s vješalicama. S druge - u cijelom zidu izrađuju police širine 30 cm.

Raspored i postavljanje vrata u garderobu širine 150 cm

Raspored i postavljanje vrata u garderobu širine 150 cm

Ovaj raspored održava se do širine sobe od 175 cm. Drugi raspored u ovom slučaju jednostavno ne radi. Dakle, ako vaš ormar u spremištu ima širinu od 150-175 cm, samo promijenite širinu polica ostavljajući prolaz od 60 cm. Usput, ako stanari su veliki, možete ostaviti širinu police isto, ali povećati prolaz. U ovom slučaju, osoba velike veličine će biti ugodnija.

Sa širinom od 175 cm i više, možete staviti vješalice na obje strane, uzimajući ih 60 cm udesno i lijevo. U tom slučaju, cijev za pohranu na vješalicama postavljeni na visini od oko 200-210 cm iznad čini široku policu za smještaj dimenzija i rijetko korištene stavke (rezervni jastuci / deke, putne torbe, odjeću off-sezoni). Na nadmorskoj visini od 50-60 cm, ispod vješalica su ugrađene police ili kutije za spremanje stvari, cipele. S ovom opcijom obično se vrata otvaraju prema van. Inače, kada su otvoreni, oni zatvaraju pristup odjeći. No, ako se odjeća prelazi u usku ili mračnu sobu (npr. Hodnik), vrata bi se trebala otvoriti prema van. Budući da je vjerojatnost visoka da zaboravljate zatvoriti vrata, možete udariti čelo na kraj pola otvorenih vrata. To je mnogo gore od neugodnosti.

Izgled s trosmjernim prostorima za pohranu

Izgled s trosmjernim prostorima za pohranu

S ormarom širine od 2 metra ili više, već možete napraviti trostruko postavljanje stvari. Da biste to učinili, napravite tri ormarića s preklapanjem - jedan zatvara drugi ormar. U tom slučaju, zona na lijevoj strani je kraća, drugi kabinet je postavljen, duljina koja je 60 cm kraća od širine od spremišta. A samo područje s desne strane ulaza odvija se s jednog zida u drugi (vidi sliku iznad).

Zašto je to potrebno? Jer ako ste dešnjak, a zatim doći do predmeta koji se nalaze u kabinet preklopnom zone (u kutovima), morat ćete gurati stvari i više zgodan za napraviti sa desnom rukom. Lijevo u ovom trenutku uklonit ćete potrebnu vješalicu. Naprotiv, neprikladna je za desničara.

Mjesto odjeljka / svlačionica i njegovo punjenje

Punjenje za garderobu - police, cijevi za vješalice, ladice i neke posebne uređaje kao što su vješalice za hlače, suknje, vezice. Ovi uređaji pomažu racionalno koristiti prostor, ali su skupe. Stoga, s ograničenim proračunom, garderoba u spremištu će biti u redu samo sa standardnim punjenjem.

Različiti uređaji pomažu racionalno organizirati pohranu

Različiti uređaji pomažu racionalno organizirati pohranu

U blizini ulaznih vrata

Ako je vaš ormar u spremištu smješten pored ulaznih vrata, vjerojatno će sadržavati sezonsku odjeću i obuću, kape, rukavice itd. Punjenje je odabrano u ovom slučaju, odgovarajući. Trebate biti cijev za vješanje vanjske odjeće. Visina ovog odjeljka je 3/4 rasta domaćina. Ako to prostor dopušta, možete dodijeliti prostor za spremanje jakne, jakne i slične odjeće. Visina ovog odjeljka je 1/2 od rasta "korisnika". U donjem dijelu mora postojati mjesto za cipele. Ovdje se pohranjuju bez kutije, tako da trebate doći do neke vrste prilagodbe (ne zaboravite na odjel za čizme s dugim vrhovima).

Primjeri ispunjavanja različitih izgleda

Primjeri ispunjavanja različitih izgleda

Na vrhu male garderobe na ulazu izrađuju se police za skladištenje šešira. Tamo možete poslati male torbe. Još je potrebno nekoliko kutija za male artikle i narukvice. Ako ostane mjesta, možete odabrati dugo usko odjeljak za pohranu suncobrana.

U spavaćoj sobi

Ako jedan od zidova nekadašnjeg spremišta uđe u spavaću sobu, u garderobi iz spremišta punjenje se odabire drugačije. Za veći dio će biti cijeli sezonski ormar - sve što se trenutno nosi. Zato što grane trebaju više. Za haljine, odijela, suknji i hlače trebate urede s vješalicama. S dovoljnom visinom stropa (2,5 - 2,7 m), možete organizirati dva spremišta na vješalicama: jedna iznad druge. U donjem dijelu možete ugraditi uobičajenu cijev, a na vrhu je prikladniji pantograf. Pantograf je cijev opremljena mehanizmom koji omogućava spuštanje i podizanje.

Podružnica sa silaznom cijevi prikladnija je za bočni zid, ali samo ako širina bivšeg spremišta omogućuje da se pantograf pada. Ako nije, prenesite ovaj odjel na zid nasuprot ulaza.

Ormar u spremištu: žičane ladice i police ili komadi iverice

Ormar u spremištu: žičane ladice i police ili komadi iverice

Za malu garderobu u spremištu, čiji zid ulazi u spavaću sobu, valja instalirati nekoliko otvorenih polica za presavijene stvari - veste, veste, majice, itd. Manje glomazne i prikladnije žičane kutije ili police. Oni štedi prostor, osim toga, bolje je vidjeti što se nalazi u tim kutijama / policama.

Potrebno je još i kutije za platno, čarapu i druge takve male stvari. Oni također mogu biti ožičeni, ali to se ne odražava u praktičnost. Možda će se neki čak osjećati neugodno što je rublje vidljivo čak i kada je ladica zatvorena.

S velikim brojem obuće ne može se približiti ulaznim vratima. Potrebno vam je više police za cipele. Ali obično ovdje za pohranu cipela, što se često ne nosi, jer ih stavi u kutije. Kako bi ih prilagodili, redovite police sa širinom od 35-45 cm će se uklopiti. U tom će slučaju sve kutije biti vidljive i bit će vam prikladno da ih dobijete. Da biste smanjili troškove projekta, možete ojačati dvije cijevi umjesto police, na kojima će biti postavljene kutije. Prikladan, jeftin i sve je jasno vidljivo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 − 79 =