Ковани огради за частни къщи – изберете вашия стил

Оградата на площадката трябва да е надеждна, трайна, устойчива на вандали и дори красива. Има малко материали, които отговарят на всички тези изисквания. Един от тях е метал. Метални огради, може би най-често, и най-красивите от тях - ковани огради и порти. И със сигурност са надеждни и дълготрайни. 

Ковани или заварени

Заварени и ковани огради и врати са изработени от същия материал, но с помощта на различни технологии. И в двата случая се използва еластичността на метала. Но се използва по различни начини, при различни условия и процеси. В процеса на коване, металната заготовка (обикновено се използва за огради прът) се нагрява, с което до определена температура, се получава го желаната форма чрез натискане. Голямо разнообразие от форми: метал става нагрява при пъти повече пластмаса, която позволява изградят тях усукани елементи и ажурна.

Чрез свързване на определен брой ковани празни части, те се обединяват в секции, които след това се монтират върху подпорни подпори. Поради факта, че работата се извършва с омекотен метал, е възможно да се комбинират елементите на оградата в едно цяло с почти никакви шевове. Поради това фалшивата ограда изглежда много чиста.

Класическото коване е дълъг и скъп процес, но оградата се оказва уникална

Класическото коване е дълъг и скъп процес, но оградата се оказва уникална

При създаването на заварени огради се използва и еластичността на метала, но в студено състояние. В клона също е направен от усукани и извити елементи - процес, наречен "студено коване". За да се получат различни форми на заварената ограда, има специални устройства, които позволяват да се промени формата на заготовките без загряване. Но в студено състояние пластиката на метала е по-малка, по-малка и възможна вариация.

При създаване на заварени огради елементите се комбинират чрез заваряване. Това причинява наличието на заварки. Тук в това - в по-малка артистична стойност и в присъствието на шевове - и има голяма разлика между заварени и ковани огради. В останалите (във функционалност, дълготрайност) те са еднакви. Каква е разликата? В цената и времето на производство. Кованите огради и порти изискват много повече време, за да се произвеждат и струват повече, тъй като процесът изисква специални умения и високи умения. Заварени да се направи по-бързо и по-лесно, и съответно, цената е по-малко.

Ковано-заварените огради не са толкова скъпи и изглеждат интересни

Ковано-заварените огради не са толкова скъпи и изглеждат интересни

Все още има междинен изглед - заварени заварени огради. В тях елементите се изработват чрез коване, а в участъка те се сглобяват и закрепват заедно чрез метод на заваряване. Такива огради изглеждат не по-малко изявени от кованите, но са по-евтини, защото производственият процес е по-малко трудоемък.

Видове ковани огради

Става въпрос за това как, в комбинация с какви материали се правят огради и порти. Не е тайна, че металната дантела е прекалено прозрачна и служи само като физическа пречка и дори ако участъците са с твърда височина. За да затворите двора от гледните точки, е необходимо да поставите непрозрачен материал зад изкованата тъкан. За какво да комбинираме фалшива ограда и ще се обсъждаме.

Друг пример за вземане на проби от класически коване

Друг пример за вземане на проби от класически коване

Полюси за ковани и заварени огради

Ковано или заварени секции от метална ограда могат да бъдат монтирани върху метални или тухлени (каменни) стълбове. Това са два вида подпори, които се използват в повечето случаи. Ако ще направите ограда от комбиниран тип (зад кованата секция е инсталиран непрозрачен материал), най-добрият вариант е с тухлени стълбове. Платната на комбинираната ограда са високи и такава база ще бъде надеждна и ще издържи на всякакъв вятър.

Има още една обща опция - каменна основа, в която са изградени метални стълбове. Тази опция за оградата може да се счита за оптимална: тя не е толкова тежка, колкото с каменни колони, но същевременно и надеждна.

С метален или профилиран лист

Често е достатъчно да се намери комбинация от фалшива оградна секция, зад която е монтиран метален лакиран лист. Като алтернатива може да се използва покривен профилен лист. Има боядисване в завода, предназначено да устои на атмосферните условия. В този случай кованите елементи са боядисани в черно, а цветът на метала зад тях е избран за цвета на покрива на къщата или вилата.

Но велпапето има оформен релеф, който не всеки обича в комбинация с коване. В този случай се използва лист метал. Но трябва да бъде внимателно обработен с антикорозионни съединения, покрити с грунд и само след това с боя. В този случай появата на метала ще остане за дълго време. Тази опция е добра, защото можете да вземете всеки цвят, който харесвате: бронз, сребро, някои необичайни нюанси.

Комбинацията от фалшива ограда с метален лист дава много надеждна ограда. Устойчивостта на металния лист е подсилена от решетка от пръчки от ковано желязо. В допълнение, тя се оказва органично и красиво. Висококачествените свързвания на цветен фон изглеждат ярки и впечатляващи.

С поликарбонат

Често оградата и вратите се допълват от поликарбонат. Този материал е не само клетъчен, но и листен. Листата е по-трайна и може да издържи дори каменен удар, а някои модели са устойчиви на куршуми и се използват в кутии. Въпреки че няма особена сила зад тъкането на оградите, такъв материал може да бъде спасяване от вандали.

Поликарбонатът може да бъде боядисан в различни цветове. Най-често се използва матирано бяло или леко докосване, и все още популярен кафяв и бронз. Дори боядисани в маса, те са полупрозрачни. За такава ограда се предполага движение и подробности и подробности не могат да бъдат разгледани.

Поликарбонат от всякакъв вид лесно се нарязва, така че може да се използва за украса само на някои части на оградата, например можете да направите цветни вложки.

С дърво

Самият дървен материал е декоративен и достатъчно силен, за да създаде фехтовка. Дървени огради и порти - голяма група, но в комбинация с фалшиви елементи се оказва още по-красива.

Има две варианти на фалшиви или заварени огради с дърво. Първият е фалшива метална рамка с рядко разположени метални елементи. Напълнете тази рамка с плътно разположени дъски. Трудно е да се каже кой от основните материали. Ако вземем броя - дървото, но изработен от метална конструкция, която обединява всички, въпреки че само по себе си е част от металната ограда не може да бъде твърде рядка плетка. Понякога това е просто по периметъра на касата и модели от горе / долу. Интересното е, че между другото се получават огради. Много от тях са като приказка - те ще съвпадат перфектно с дървената къща.

Вторият тип е част от напълно оформена фалшива ограда, на задната страна (отстрани на двора), покрита с дъски. В редки случаи дъските се вкарват в металните рамки. Основната разлика е, че металната рамка може да бъде ограда и без дъски, те са просто допълнение.

Схеми и скици за заварени и ковани огради и огради

Собственият дом ви кара да придобивате знания в различни области - дори и да не правите всичко сами, контролирането на работата на наетите работници е много желателно. Тогава резултатът се гарантира, че е поне под средния. Стил, дизайн и други индивидуални неща обикновено трябва да избират най-много, в противен случай дизайнерите ще направят това, което мислят за модерен или красив.

За вдъхновение сме събрали редица скици и схеми, подправени огради. Някои от тях са по-прости, някои са много индивидуални. За първи, изпълнителите са лесни за намиране, но ако искате да поръчате ограда от тези, които са "по-трудни", ще трябва да погледнете. И е по-добре да видите няколко проби със собствените си очи.

Тя може да бъде традиционна и студена коване

Тя може да бъде традиционна и студена коване

Скици от фалшиви жив плет

Скици от фалшиви жив плет

По-сложни опции

По-сложни опции

Вече е коване на традиционния тип и деликатната работа

Вече е коване на традиционния тип и деликатната работа

Основният акцент е върху горната част

Основният акцент е върху горната част

По-геометрична опция

По-геометрична опция

Проектът на портата ковани-поликарбонат

Проектът на портата ковани-поликарбонат

Правният дворец стил

Правният дворец стил

Само за едно помпозно имение

Само за едно помпозно имение

Снимка на красиви и необичайни фалшиви огради

Скулптурите не са направени от метал. Материалът е много пластмасов, издръжлив, позволявайки ви да олицетворявате всякакви фантазии и идеи. Поглеждайки снимката на някои фалшиви огради и порти, често си мислите: дали това е просто ограда или обект с художествена стойност?

В края на краищата, това е красиво .. Наистина ли?

Това е красиво, нали?

Песен в метал

Песен в метал

Самата порта, оградата, стълбовете и арката на портата - много, много красиви

Самата порта, оградата, стълбовете и арката на портата - много, много красиви

Красотата на рисунката се подчертава от добре подбрана боя

Красотата на рисунката се подчертава от добре подбрана боя

За впечатляваща вила

За впечатляваща вила

Необичайна опция

Необичайна опция

Селски скици на метал

Селски скици на метал

Ясно е, че някой обича истории за дракони

Ясно е, че някой обича истории за дракони

Метална дантела

Метална дантела

Заварена ограда - не означава скучно

Заварена ограда - не означава скучно

Всички същите традиционни коване - за солидни хора

Всички същите традиционни коване - за солидни хора

Оказва се, че не само щамповането прави възможно създаването на картини в метал

Оказва се, че не само щамповането прави възможно създаването на картини в метал

И не откъсвайте очите си!

И не откъсвайте очите си!

Точно това е запомнено

Точно това е запомнено

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 − 69 =