Vrste ograj za zasebne hiše

Razmišljate o tem, kako zgraditi ograjo, najprej določite najpomembnejšo značilnost za vas. Na primer, če bi ograja morala pokrivati ​​dvorišče pred radovednimi očmi, ponarejena ali redka lesena ne bo več ustrezala. Če ste najpomembnejša zanesljivost, potem pade z lesene plošče. Če je proračun zelo omejen, je treba izbrati najbolj poceni materiale, to je les, profiliran in skrilavec. Nato so ograje in ograje za hišo izbrani iz preostalih možnosti za estetske ali praktične razloge. 

Priporočena odstopanja SNiPom od ograje do rastlin

Priporočena odstopanja SNiPom od ograje do rastlin

Zakonske zahteve

Organizacija ograj in ograj v Rusiji ureja več normativnih dokumentov: to so SNiPs 30-02-97 in 31-02-2001, SN 30-102-99, 441-72, zvezni zakon 66-F3. Del priporočil o lokaciji zasebne hiše in nasadov na vašem območju je priporočljiv, tisti, ki se nanašajo na interakcijo s sosedami, so obvezni.

Torej med sosednjimi kraji ograja ne bi smela biti višja od 1,5 metra in mora biti prozorna ali prosojna. Te ograje, ki gredo na ulico, so lahko neprozorne in imajo višino od 1,5 do 2,5 metra. S hišno številko 3 in več, v dogovoru z lokalnimi oblastmi in sosedi lahko zgradite višje ograje.

Eno od meril za izbiro ograje je slog hiše in ploskve

Eno od meril za izbiro ograje je slog hiše in ploskve

Vrste ograj za zasebne hiše: opis in fotografija

Najprej se pogovorimo o kakovosti materiala. Ne glede na vrsto ograje, ki jo izberete, morate kupiti najboljše materiale. Navsezadnje bo izkoriščen v najtežjih razmerah. Če hkrati pokrivate hišo in ograjo z enim materialom, iz ene parcele, bo v nekaj letih hiša kot nova, ograja pa se lahko spremeni v destruktivno strukturo. Vse, ker je izpostavljen vremenskim vplivom z vseh strani.

Da bi na nek način zmanjšali uničevalni učinek, so na vseh vodoravnih površinah - poli in vrhnjih delih poželjni pokrovni pokrovi, odstranjevanje padavin in preprečevanje absorpcije vlage. Za podaljšanje življenjske dobe ograje vzemite najkvalitetnejše in najkvalitetnejše materiale ter jih obvezno zaščitite z dobro zaščitno sestavo, ki bo odvrnila vlago in preprečila uničenje. Ta ukrep je še posebej pomemben v spomladansko-jesenskem obdobju, ko se vlažno vreme čez dan nadomesti z nočnimi zmrzali.

Ograje in ograje za hišo potrebujejo zaščito pred dežjem

Ograje in ograje za hišo potrebujejo zaščito pred dežjem

Lesene ograje

V večini naše države je les relativno poceni gradbeni material. Zato lesene ograje veljajo za poceni. Lahko so prosojni (plošče, pribežane na določeni razdalji) in gluhi. Nosilci so narejeni iz grede, drobnega premera ali kovinske cevi okroglega in kvadratnega preseka. Lahko so na fundaciji ali brez.

Prednosti: hitro zgrajena, dobro kombinirana in zlahka povezana z vsemi drugimi materiali, slepe ograje ščitijo pred vetrom, umazanijo, tujimi pogledi. Slabosti niso nič manj resne. Prvič, lesena ograja zahteva redno obnavljanje barve (enkrat vsake 1-3 leta, odvisno od vrste barve). Drugič, imajo majhen servisni odsek približno 5-7 let. Še ena pomanjkljivost: enostavno je poškodovati: odmor, požar, žaganje, rezanje. Vendar je to dobra izbira, vendar ne v primeru, če se morate zaščititi pred vdorom.

Lesene ograje so prav tako različne:

 • Boardwalk. Plošče so tesno zapakirane med seboj, v obliki vzorca, s klicem na spodnji (v skladu z načelom stožca). Lahko se namesti navpično ali vodoravno. Obstaja veliko možnosti za ograje na krovu. Obstaja zelo preprosta, zelo lepa.
 • Palisade. Ograja dnevnikov z majhnim premerom, ki se nahajajo navpično. Vrhovi so pogosto obogateni pod kotom 30 ° ali 45 °, včasih so ravne. V vsakem primeru je to zanesljiva struktura.

  Pogosto - hlodi, dobavljeni torchmya

  Pogosto - hlodi, dobavljeni torchmya

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1 + 4 =