Neodvisni zidarski kamini

Kamin je običajno v dnevni sobi. Kje drugje občudovati ogenj, kako ne v sobi za počitek in sprejem gostov. Uporabite ga kot glavnega vira toplote z vsemi zasnovami, vendar kot dodatno, v jesensko-pomladnem obdobju je zelo udobno. Kamin bo pomagal tudi v posebej hladnem vremenu, ko je glavno ogrevanje z električno energijo nezadostno. S preprostim kaminom lahko zložite preprosto s svojimi rokami. To je daleč od preprostega, vendar mogoče. 

Sam kamin sami ni preprost, vendar je to mogoče

Sam kamin sami ni preprost, vendar je to mogoče

Čeprav gradnja kamina zahteva veliko manj opeke, vendar je zelo pomembno, da vse elemente pravilno postavite. Zaradi napak pri načrtovanju kamin ne deluje učinkovito ali sploh ne deluje. Poleg ogrevalne funkcije kamin v mnogih pogledih opravlja tudi estetske funkcije, ker jih pogosto izberejo po videzu in ne pozabijo na tehnične lastnosti.

Nizozemski kamini

Ta grelec, čeprav ima tradicionalno velik kamin za kamine, je v bistvu pečica - ima večkratni dimnik. Zato je težka, težka izvedba velike strukture. Ima samo dve ključni razliki od peči - velikost portalskega peč in odsotnost pepela. Če veste, kako pecite nizozemsko pečico in preprosto nastavite, ga lahko spremenite v ogenj. Poleg tega, če je hiša stara Nizozemska, ki zahteva tudi večja popravila, se zlahka preobrazi v ogenj. Potrebno je samo razstaviti sprednji del peči, vstaviti primerno velikost pripravljene kovinske peči, ki jo povezuje za dim in zadekorirovat.

Nizozemski kamin je zgrajen na principu iste peči, se razlikuje le v dimenzijah peči

Nizozemski kamin je zgrajen na principu iste peči, se razlikuje le v dimenzijah peči

Ta tip enote z odprtim ogrodjem, ki se lahko uporablja kot glavni grelec. Nizozemci so že dolgo prisiljeni, da prihranijo pri gorivu in proizvajajo toploto v cevi sami ne dovolijo.

Zunanja ali alpska (švicarska)

Ta vrsta kaminov je postala priljubljena šele pred kratkim. Pravzaprav to tudi ni kamin v svoji čisti obliki, ampak zaradi drugačnega razloga. Namesto tega je le odprt ali pol-zaprt ogenj, nad katerim je izdelan pokrov, ki prehaja v dimnik.

Alpski ali švicarski kamin ima nepozaben videz

Alpski ali švicarski kamin ima nepozaben videz

Popolnoma se prilega v notranjost stropa, saj je od tam prišel k nam. Naprava je na splošno preprosta, a ne zelo učinkovita v smislu ogrevanja. Ampak zelo dekorativno.

Različica, ki jo vidite na zgornji sliki, je v rustikalnem slogu - iz naravnega obdelanega kamna. Takšno delo stane veliko denarja: potrebno je prilagajati, pokončati trde kamnine, ki zahtevajo visoko stopnjo spretnosti.

Klasični angleški jezik

Videz klasičnega kamina

Videz klasičnega kamina

Tradicionalna vrsta kamina je način, kako si ga predstavljamo. Odprt širok kamin portal, v katerem goreče drva. Njegova končna obdelava je lahko vsaka, kot zahtevna v ustreznih notranjih prostorih in zadržana, ki se prilega visokotehnološkemu in minimalizmu.

Ob vsem tem potrebuje, kot, in ne veliko prostora, izdelati klasičen kamin skupaj s povprečno dolžino dimnika, bo trajalo približno 800 kosov opeke. Skupna masa takšne konstrukcije je na območju tone. Pod najmanjšim klasičnim kaminom je potrebno trdno ločeno podlago, na primer, kaj je urejeno za pečico - na isti globini kot temelj hiše, v velikosti pa mora biti več kot 15 cm z vseh strani. s tlemi.

Naprava in kako deluje

Klasični kamin v oddelku

Klasični kamin v oddelku

Če pogledate fotografijo, se zdi, da ni nič zapletenega: škatla s cevjo in vsem. Toda to, kar izgleda preprosto, v resnici ni daleč enostavno. Prvič, v zgornjem delu peči je dimni zob. In ne samo nekakšen poligon, ampak z reflektivno površino. On zauzhaet odsek cevi in ​​v notranjosti peči vžge plamen.

Drugič, osnovni del kaminske peči nima pepelnice, pri čemer je sprednja stena izdelana z nagibom navznoter. Ti dve komponenti omogočata doseganje tega, da se plamen v peči dolgo časa vrti, kar daje največ toplote.

Tretjič, v cevi je blažilnik, kar je učinkovito in, kar je zelo pomembno, varno uravnava intenzivnost izgorevanja. Varno - ker ustrezno ogrevan kamin nikakor ne ustvarja ogljikovega monoksida v nevarnih količinah. Navsezadnje je nastalo s pomanjkanjem kisika, z odprtim portalom klasičnega kamina zraka in kisika je vedno dovolj.

Druga točka kaminskega plašča je, da se, tako kot v vratnem ventilu, v njej izreza luknja, ki je enaka 10% odseka dimnika. Ta vrzel je potrebna za minimalno potiskanje, ki v vsakem primeru ne dovoli plamena in dima, da "izstopi" iz peči. Tudi pri zaprtem plinu se ogenj vrti v notranjost, dim pa gre v dimnik.

Takšna oblika omogoča učinkovito uporabo toplote tudi pri gorenju visoko kalorično gorivo. Dolg zasuk plamena maksimira stene peči in popolnoma segreva prostor.

Če govorimo o možnosti ogrevanja vode, je v peči nemogoče postaviti ničesar: vsa dinamika je motena. Toda nad zobom na cevi lahko postavite toplotni izmenjevalec. Druga težava je, da temperature tam še niso tako visoke in da je ogrevanje vode nemogoče ogrevati, toda za dovod tople vode v majhnem volumnu (kotlovnica za shranjevanje) bo dovolj toplote.

V zgodnjih angleških kamini je bil spodaj brez ognjevarnih palic z nagibom navzven. Hkrati je najmanjša nepravilnost v delovanju povzročila dejstvo, da se je plamen začel vrteti v nasprotni smeri. Hkrati bi lahko ugoji pustili peč, kar sploh ni dobro. Ker so v srednjem veku začeli izdelovati majhne rešetke in jesenski jamo, ki so se odprli le ob ognju. Ko gorijo lesa, se zapre pepelnik, kar daje zagon nastajanju ognjenega vrtinca v peči.

Moderni angleški kamini so narejeni z gluhom ognjiščem in s požarnimi palicami. Pri vžigu mrtvih modelov med vžigom uporabite tekočine za vžiganje. Sami dajejo zadosten impulz za nastanek vortexa.

Risba klasičnega angleškega kamina z dimenzijami

Risba klasičnega angleškega kamina z dimenzijami

Vrstni red klasičnega kamina

Tradicionalni angleški kamini so strukturno drugačni drug od drugega v obliki dimnega zoba. Za natančno reprodukcijo le "neposredne roke" ni dovolj. Potrebuje veliko izkušenj. Vendar pa obstajajo modeli, ki niso tako kritični do te podrobnosti. Tak kamin z lastnimi rokami lahko zložite, če veš, kako ravnati z lopatico in ravnjo.

Enostavna klasična ognjišče: aranžma

Enostavna klasična ognjišče: aranžma

V tej izvedbi je rešetka majhna in se nahaja na samem koncu peči. To je omogočilo, da se ne zmešate z zobmi, temveč da postane običajno postopno. Ampak v tem kaminu med vžigom je nemogoče zapreti skalo. Ogenj se "vrti" ravno na račun zraka, ki vstopa v hrbet peči.

Rumfordov kamin

Ena od sort klasične se imenuje kamin Ramfoda (Rumford). Načelo delovanja je enako, samo zagotavlja vrtinčenje, ne dima, ampak zoženi vrat dimnika, katerega oblika ponavlja eno od vej hiperbole.

Kamin iz Rumforda. Ključni sklop je vrat cevi

Kamin iz Rumforda. Ključni sklop je vrat cevi

Strukturno je preprostejša in zahteva manj prostora - peč je lahko manj globoka. Vse težave so, da je grlo treba narediti z zelo visoko natančnostjo. Odstopanje od samo 5% zahtevane oblike vodi v neuporabnost. To je glavna težava, ker ne priporočamo, da bi ta kamin z lastnimi rokami.

S tovarniško pečjo

Če so kovinske pečice, zakaj ne bi bili kovinski kamini? In oni so. Kaminski vložki so narejeni iz kompleksnih zlitin - organosilicija, kompozita in posebnega. Procesi, ki se pojavljajo v kamini, so modelirani s posebnimi programi, zato je učinkovitost teh grelnikov odlična, kompleksnost naprave je povprečna. Druga prednost je, da lahko priključite navaden kovinski dimnik.

Druga lepa stvar: masa peči je približno 100 kg. Če bo konec tehtal malo, lahko postavite kamin na armirano betonsko ploščo. Če želite naravni kamen, morate narediti temelj za kamin.

Pri nameščanju kamina z ogrodjem morate upoštevati več zahtev:

 • Stene, v katerih je nameščen grelec, morajo biti prekrita z nevnetljivimi materiali in toplotno izolacijo z odsevnim slojem;
 • razdalja od peči do stene - najmanj 10 cm pred grelcem - manj kot 5 cm;
 • Posoda za pepel mora olajšati čiščenje, njen vstop mora biti čim bližje peči;
 • Dimnik mora ustrezati parametrom peči;
 • Spoji dimnika so zapečateni z visokotemperativnim tesnilom;
 • Razmik med steno peči in oblogo mora biti najmanj 1 cm;

Načelo in postopek za vgradnjo kaminske peči glej videoposnetek.

Pridobitev dovoljenja

Nekaj ​​o tem, naročite namestitev kamina v podjetju ali naredite sami. To ni samo tehnična stran zadeve. Običajno se težave pojavijo že pred tem - tudi ko so dokumenti izdani. Zelo ne marajo gasilcev, da bi dali dovoljenja za kamine. Pri nameščanju kamina v katerem koli stanovanjskem območju je potrebno dovoljenje. Težava je v tem, da ne obstaja zakonodajna osnova, ki bi predpisovala pravila namestitve. Pri pečeh je tak dokument, ne pa kamini. Vendar je v SNiP 2.04.05-91 (na napravi pečice za ogrevanje in kuhanje) navedba, da je v vsakem stanovanjskem prostoru naprava za ogrevanje z odprtim ogrodjem prepovedana. S tega vidika je srečo, če nameravate narediti kamin na dachi v počitniški vasi - se ne šteje za stanovanje.

Kot je pogosto, obstaja še en dokument (MGSN 3.01-96), ki v Moskvi dovoljuje vgradnjo kamin v zadnjih nadstropjih, če je lastnik sam. Torej v glavnem mestu obstaja možnost, da dobite dovoljenje, čeprav sploh ne.

Obstajajo vrzeli med prebivalci starih opečnih in jeklenih palic in Hruščov, v katerih so poleg prezračevalnih kanalov v vsakem stanovanju tudi dimniki. Pod isto kategorijo so hiše sodobne gradnje, ki imajo tudi dimne kanale. V vseh teh stavbah je dovoljeno postaviti ogrevalno opremo na plamen. Na splošno je peč namenjena, vendar to dejstvo ni nikjer predpisano.

ena od možnih možnosti za dekoriranje kamina v sodobnem slogu

Ena od možnih možnosti za okrasitev kamina v sodobnem slogu

Dovoljenje "dovoljenje" je lahko, ko je izdal dokumente in zapleteno ponovno načrtovanje s prenosom ogrevalnih naprav. Primer: prenos sten, pomolov, združitev z balkonom ali ložo. V dokumentih ne napišite registrov ali baterij za centralno ogrevanje. To je v tej splošni formulaciji - grelnih napravah. V istem dokumentu vnesite, da boste grelnik postavili na plamen, pri čemer uporabite projekt, ki je izdelan v projektni organizaciji. V tem primeru domači papirji ne minejo. Obstaja možnost. Toda na splošno bodo lastniki hiš in stanovanj vozili dolgo in trdo. In ne poskušajte trditi, sicer ne boste nikoli dobili dovoljenja. Ponovite vse, kar potrebujejo. Na kakšen drug način. Malo lažje imeti lastnike hiš. Logika je jasna - če pride do težav, se boste spali. Lastniki apartmajev trdno govorijo, vendar lahko še vedno dobite dovoljenje.

Zdaj, če ne želite komunicirati z vsem tem, lahko naročite namestitev istega kamina s kaminom v organizaciji profila. Praviloma zagotavljajo dokumentacijske storitve. Imajo že preplavljene sledi, obstaja veliko več možnosti. Poleg tega lahko pri sprejemu grelnika zahtevajo (in, verjetno, zahtevajo) certifikate za vse materiale, vključno s sorniki, vijaki in dodatki za štedilnike. To mora biti znano in zapomnjeno. In s takšno nalogo se nakup materiala pretvori v težko nalogo.

Možnost opečnega kamina v kotu

Možnost opečnega kamina v kotu

Ognjišče kamin - odjava in video

V kotu se zelo pogosto pojavljajo kamini. To je priročno in praktično: zato zasede najtežje področje za dekoracijo in sama služi kot odlična dekoracija. Pri izbiri mesta za kamin upoštevajte nianse višine cevi. Pri polaganju kamina skoraj polovico materiala in časa porabimo za tvorbo cevi. Po eni strani je visoka cev dobro - dober bo oprijem. Po drugi strani - visoki stroški. Da bi jih zmanjšali, je kamin mogoče postaviti v kot, kjer se nahaja nagib strehe, in ne njegov hobi. Višina cevi mora biti še vedno dovoljna za zagotovitev vleka, stroški pa bodo manjši.

Kako narediti zaščitni zaslon

Če kamin stoji v leseni hiši, je treba zaščititi stene. Optimalno bi moral biti takšen:

 • leseni zidovi so oplaščeni s toplotno izolacijo (lahko je karton iz bazaltne volne z delovno temperaturo do 800 ° C z debelino 1,5-2 cm);
 • Na vrhu je na keramičnih izolatorjih višine 3 cm za pritrditev kovinskega zaslona.

Stene kamina lahko od zaslona od 5-7 cm. Dimenzije pločevine so 15 do 20 cm večje od dimenzije peči. Ta večplastni sistem bo preprečil ogrevanje lesenih sten do vseh pomembnih temperatur.

Materiali, naročanje, komentarji

Ta kamin meri 890 * 890 * 1610 mm (brez cevi). Če želite to narediti, boste potrebovali:

 • rdeča peč opeka 356 kosov (brez cevi);
 • ognjevarna opeka ŠA-8 - 55 kosov;
 • dimna loputa 250 * 130 mm;
 • jekleni kotiček s debelino stene 5 mm: 50 * 600 mm - 1 kos; 50 * 800 mm - 2 kosi;
 • debelina jeklene pločevine 3 mm 400 * 600 mm.
Vrstni kamin iz kamna

Vrstni kamin iz kamna

Zgornja postavitev je ena od tipov klasičnega kamina za namestitev v kotu. Shema je precej preprosta, vendar v njem veliko opeke zahteva obrezovanje. Za polaganje tega opečnega kamina boste zagotovo potrebovali dober bolgarski in veliko število diskov na kamnu.

Pri oblikovanju zoba v peči (10-13 vrstic), chamotte ognjevarne opeke je podsesyvayut. Zgornji rob opeke vsake zaporedne vrstice naj bi iztegnil 30 mm nad prejšnjo. Ta obraz je izdelan tako, da je nagnjen in raven. Zaradi zlaganja vseh 4 vrstic, ki tvorijo zob, mora biti površina gladka in gladka. To bo "zavrtite" plamen in odražajo toploto v sobi, tako da ta trenutek, posvetite največ pozornosti.

Natančna navodila za polaganje kamina so podana v videoposnetku.

Zidarski pogoji in materiali

Začeti kamin s svojimi rokami bi morali biti v jesen-pomladnem obdobju, ko se temperatura ohranja v 15-20 ° C. V drugih pogojih je težko delati in se zahteva trdna izkušnja.

Opeka vzamem peč, rdeča, polna telo. Lice in gladko ne ustrezata - ne morejo prenesti temperaturnih sprememb in krhkosti. Pri izbiri pečice opeke bodite pozorni na geometrijo in barvo. Izgorela "železova ruda" nam ne ustreza, kot tudi razširjene in izkrivljene opeke. Samo gladka, enobarvna, ki pri zvokih proizvaja jasen zvok.

Sklopka se pripelje do glinene peščene malte. Clay - nakup gradnje, kot tudi pesek - reka, ne kamnolom. Potopljena glina se zmeša s peskom v razmerju 1: 3, dodamo vodo, dokler ne dobimo srednje plastične raztopine. Bodite prepričani, da preverite vsebnost maščobe v raztopini: vzemite raztopino na lopatico in nagnite. Raztopina naj pade, tako da ostane plast na plasti 1,5-3 mm. Če je sloj tanjši, je kovina vidna, dodamo gline, če je ostanek grupisan in debel - pesek in nekaj vode vlije. Zato morate doseči rešitev pod določenimi pogoji.

Vrste opek

Vrste opek

Takoj se lahko pomeša za celotno količino. Ponoči je posoda z raztopino prekrita z mokrim odlaganjem in se pred delom premeša večkrat.

Pri polaganju debeline je 6-13 mm. Idealno - 8-10 mm. Če prvič postavite svoje roke na kamin, vedno uporabite nivo in pladenj. Preverite vsako vrsto in celo vsak kamen. Kamini - naprave so visoke in ozke, z visokim težiščem. Takšne strukture ne odpustijo niti najmanjših odstopanj. Zato mora biti raven dobre kakovosti, v idealnem primeru, če imate kalibrirano ravnino graditelja (raven laserskega nivoja).

Sušilna in pospeševalna peč

Končni kamin se posuši vsaj 20 dni v dobro prezračenem prostoru. Lahko pripravite osnutek, vendar stene ne smejo pasti na sončno svetlobo. Za senčenje na oknih in vratih lahko obešate liste ali zategnete odprtine gaze.

Po treh tednih sušenja lahko vodite overclocked peči. Vzemite počasi gorivo gorivo (premogov, črni premog). Če je pečica posušila v dobrih pogojih, se topi, dodajte gorivo v majhnih delih, segrevamo nekaj časa. V treh dneh lahko uporabite "v največji možni meri". Če so bili pogoji "ne preveč", začnite s 3/4 zaznamka, ki postopoma prenašate v polno čez nekaj dni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 4