Pečica na odpadnem olju

Z uporabo neželenega materiala je vedno lepo. In če gre za gorivo in ogrevanje - je tudi zelo dobičkonosna. Presenetljiv primer so ogrevalne peči na odpadnem olju. Uporabijo lahko olje, ki lahko opeče. Prenos, dizel, stroj, slaščice, zelenjava ... Resnično vsi. Za takšne enote ni nobenih težav z gorivom. Kaj so našli, nato pa poplavljali. In pečica z delom svojih rok, da storijo enako iz recikliranih materialov: stari plin ali rezervoar s kisikom, cevni različnih premerov, ali kosi kovine. 

Načelo domačih peči

Če se kakršnokoli odpadno olje preprosto vžge, bo neusmiljeno, da se zaokrije in še bolj "vonj" bolj aktivno. Ker se direktno zgorevanje ne uporablja. Najprej izhlapijo hlapi, nato se spali. To je osnovno načelo razvoja oblikovanja. Zato ima v nekaterih izvedbah peč dve zgorevalni komori, ki jih povezuje tuba, v kateri so izvrtane luknje.

V spodnji komori gorivo segrejemo in uparimo. Gorljive hlape rastejo. Prehod skozi cev z luknjami se zmeša s kisikom, raztopljenim v zraku. Že na vrhu te cevi se mešanica vžge in opeče v drugi komori. In gorenje hlapov se zgodi z dodeljevanjem veliko več toplote in manj dima. S pravo tehnologijo dima praktično ni, kot soja.

Struktura peči za odpadno olje s cevjo za dovod zraka

Struktura peči za odpadno olje s cevjo za dovod zraka

Postopek drugi ločilni »težka« goriva (olje v nobeni izvora) na "lahko vnetljivo" komponente je učinkovitejša, ampak tudi bolj težko izvajati. Za učinkovito izhlapevanje je v spodnji komori nameščena kovinska posoda. Ogreva se, kapljice delov, ki spadajo na to, se takoj pretvorijo v hlapne gorljive dima. V ta Žarilna pridobljen (na pravilen način) modro-belo, kot v goreče plazme. Od tu je šlo še eno ime tega dizajna - s plazemsko skodelico.

Da bi dosegli največjo učinkovitost izgorevanja goriva, je treba odpadno olje v zelo majhne dele vnašati v spodnjo komoro. V nekaterih primerih - kapljice, včasih - tanke zvitke. Zato to tehnologijo imenujejo kapljično krmo.

Načelo delovanja peči na odpadnem olju s posodo v plazmi

Načelo delovanja peči na odpadnem olju s posodo v plazmi

To so osnovna načela "delovanja" samozaposlenih naprav za ogrevanje. Obstaja zelo veliko število njihovih kombinacij in variacij. Več jih je opisano spodaj.

Primer gorečega dela v plazemski skodelici lahko vidite v spodnjem videu. Gre za peč "Geccon", ima vgrajen grelnik vode in lahko deluje kot ogrevalni kotel.

Prednosti in slabosti

Glavni in glavni plus je tisto, ki uporablja odpadno gorivo in olja, ki jih je sicer mogoče odstraniti. S spoštovanjem tehnologije je zgorevanje tako popolno, da se v ozračje praktično ne sproščajo škodljive emisije. Drugi plusi niso manj pomembni:

 • enostavna gradnja;
 • visoka učinkovitost;
 • nizki stroški opreme in goriva;
 • dela na oljih, organskih, sintetičnih, rastlinskih izvlečkih;
 • dovoljeno je do 10% onesnaževal.

Slabosti so resne. In glavna stvar je, da če tehnologija ni izpolnjena, izgorevanje goriva ni popolno. In par pade v sobo, kar je zelo nevarno. Zato je glavna in glavna zahteva: peči, ki delujejo na odpadnem olju, nameščene izključno v prostorih z ventilacijskim sistemom.

Za primerjavo: grelnik odpadnega olja z napihljivim gorilnikom. Tehnologija je drugačna, kot je zasnova (več v videoposnetku je skoraj na koncu članka)

Za primerjavo: grelnik odpadnega olja z napihljivim gorilnikom. Tehnologija je drugačna, kot je zasnova (več v videoposnetku je skoraj na koncu članka)

Še vedno obstajajo:

 • za zagotovitev dobrega dimnika mora biti ravna in visoka - vsaj 5 metrov;
 • redno čiščenje posode in dimnika je obvezno - dnevno;
 • problem vžiga: najprej morate segreti posodo, nato pa služiti gorivu;
 • Možnosti vode za ogrevanje so možne, vendar je njihova self-gradnja težka naloga - ne moreš močno zmanjša temperaturo v območju zgorevanja, sicer pa je celoten proces pade narazen (kot opcija - nastavite jakno vodo na dimnik, tukaj je zagotovo ne bo preprečil razpad goriva).

Zaradi takšnih lastnosti za ogrevalne hiše se takšne enote redko uporabljajo. Če jih dajo, potem v ločenih prostorih in v spremenjeni obliki.

Področje uporabe

V osnovni različici domači peči na uporabljenem olju segrejejo zrak. Imenujejo se tudi toplotna pištola, generatorji toplote ali grelniki zraka. Za ogrevanje bivalnih prostorov v tej obliki se redko uporablja: zrak je prezasen, kisik iz ogrevanih kovinskih sten je izgorel. Ampak, da bi ohranili normalno temperaturo v proizvodnji ali tehničnih prostorih, so takšne enote zelo učinkovite: hitro dvigajte temperaturo. Lahko jih vidimo na bencinskih servisih, avtopralih, v garažah, proizvodnih trgovinah, kjer ni vnetljivih materialov, v skladiščih, v rastlinjakih itd.

Pečica za samopostrežbo - za garažo je najboljša možnost

Pečica za samopostrežbo - za garažo je najboljša možnost

Mnoge možnosti je mogoče rafinirati: lahko namestijo tuljavo za ogrevanje vode ali izdelavo vodnega jakna. Takšna oprema že sodi v kategorijo ogrevanja z vodo in se lahko vgradi v sistem ogrevanja vode. Brez avtomatizacije peči pri izdelavi vodni krog zahteva stalno spremljanje, ampak za vikend, gospodinjstva z hlevov itd to je odlična možnost.

Kako narediti odpadno olje

Danes je več kot ducat različnih modelov. Uporabljajo različne metode pridobivanja toplotne energije, imajo različne strukture.

Peči za sežiganje cevi

Peč lahko olajša, če je ohišje že pripravljeno. Kot tak lahko uporabite plinski ali kisikov valj, cev z debelimi stenami ali cev. Spodnji diagram razloži, kako narediti peč na odpadnem olju iz cevi.

Delovanje te enote temelji na uparjanju posode v plazmi. Lahko proizvede do 15 kW toplote (lahko se ogreje povprečno 150 kvadratov kvadratov). Večji prenos toplote zaradi kakršne koli spremembe (povečanja ali dimenzije peči zraka) nemogoče toplotna način je kršena, in namesto tega večjo količino toplote bo več potomcev, in da je - nevarno.

Peč pri obdelavi iz cevi je mogoče izdelati z lastnimi rokami ob prisotnosti veščin varjenja

Peč pri obdelavi iz cevi je mogoče izdelati z lastnimi rokami ob prisotnosti veščin varjenja

Vrstni red sestavljanja je:

 1. Ustvarili smo primer.
  1. Vzamemo debelo steno cev s premerom 210 mm, debelino stene 10 mm. Višina je 780 mm.
  2. Iz jeklene pločevine debeline najmanj 5 mm smo izrezali dno s premerom 219 mm in ga zvarili na eni strani. To je dno.
  3. Noge so varjene do dna (lahko so iz vijakov).
  4. Na razdalji 70 mm od dna si oglejte okno. Preko nje lahko spremljate gorenje in segrevanje posode na "startu". Dimenzije, torej, da je bilo za vas primerno. Vrata so izdelana iz rezanega kosa cevi, ki varuje tanko ramo. Ampak zapreti vse, kar bi moralo biti hermetično, ker je po obodu vrat postavljen azbestni kabel. Lahko uporabite pečico, nato pa so dimenzije luknje izrezane pod njim. Lahko jo pritrdite na vijake neposredno na telo (tukaj je potreben azbestni kabel).
  5. Na nasprotni strani telesa, ko se je umaknila od zgornjega 7-10 cm, je cev varila za izpust dimnih plinov. Premer je 108 mm, debelina stene je 4 mm.
 2. Naredimo pokrov.
  1. Krog s premerom 228 mm je izrezan iz kovine debeline 5 mm.
  2. Na robu varjene rame iz kovinskega traku širine 40 mm debelina kovine - 3 mm.
  3. V sredini pokrova se razreže luknja s premerom 89 mm, druga pa s premerom 18 mm, se razreže s strani. Manjša odprtina služi kot drugo okno za ogled, na njej je pokrov, ki se uporablja v kombinaciji kot varnostni ventil.
 3. Izdelujemo cev za dovod zraka in goriva.
  1. Vzemite kos premera cevi 89 mm, debelina stene 3 mm, dolžina 760 mm.
  2. Če pustite rob 50 mm okoli oboda, izvrtajte 9 lukenj s premerom 5 mm.
  3. Pri 50 mm nad temi luknjami naredite še dve vrsti lukenj s premerom 4,2 mm, 8 kosov v vsaki vrsti.
  4. Dviganje še višje za 50 mm naredi četrto vrsto lukenj s premerom 3 mm. Moralo bi jih imeti 9.
  5. Na isti strani, vzdolž roba izbokline rezanje debeline 1,6 mm debeline in 30 mm visoka. Na obodu cevi jih je treba narediti 9 kosov.
  6. Z drugega konca cevi, ki sega od 5-7 mm, izrežemo luknjo s premerom 10 mm.
  7. V izrezano luknjo vstavite cev za dovod goriva. Premer je 10 mm, debelina stene je 1 mm. Konča se na isti ravni kot cev za dovod zraka. Dolžina in kot naklona sta odvisna od položaja rezervoarja za gorivo.

  Primer samopreizne peči iz cevi

  Primer samopreizne peči iz cevi

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  + 72 = 78