Kako otvoriti perilicu ako se ručka prekine?

Kako otvoriti perilicu ako se ručka prekine?

Svi moderni strojevi za pranje tipa „stroj” s automatskim zaključavanjem grotlo sustava koji zaključava bravu na vratima odmah nakon početka pranja i otključava ga nakon nekoliko minuta nakon završetka programa. Ali ponekad se dogodi da se nakon propisanih "sigurnosnih minuta" vrata ne otvaraju, bez obzira koliko teško izdvajali ručicu. Najčešće ručica ostaje zaključana zbog problema s elektronikom ili zbog mehaničkog neuspjeha.

U ovom članku ćemo vam reći zašto se ručka perilice može slomiti i što treba učiniti ako se to dogodi.

razbio ručku perilice rublja

Mogući uzroci

Kao što smo već rekli, postoje dva najčešća razloga za zaključavanje vrata perilice:

  • neuspjeh u elektroničkom modulu;
  • kvar zbog oštećenja ili habanja na bravi.

Ako je pogreška kvar u modulu upravljanja, jednostavno možete riješiti situaciju. U većini slučajeva problem se rješava jednostavno ponovnim pokretanjem uređaja (odspajanjem s mreže, a zatim ga uključite). Ako to ne uspije, pokušajte ponovo pokrenuti pranje (odaberite najkraći program). Ne pomaže - to znači da je stvar nešto drugo.

stroja za pranje rublja

štitnik na leđima

stroja za pranje rublja

O tome što učiniti ako se perilica ne otvori zbog mehaničkog oštećenja ručke, pročitajte u nastavku.

Rješenja problema

  • Otključavanje otvora za slučaj nužde. U većini modela suvremenog stila nalazi se kabel za hitno otvaranje brave. Nalazi se iza istih malih vrata na prednjoj ploči aparata kao i filtar za odvod. Ovaj kabel možete pronaći svijetlom, crvenom ili narančastom bojom.
  • Samo otključavanje otvora. Ako prethodna metoda nije pomogla ili stroj za pranje nije opremljen kabelom za nuždu, pokušajte otključati bravu ručno. To se može učiniti tako da se zaključa s unutarnje strane uređaja (uklanjanje gornje ploče i okretanje bubnja na stranu).
  • Uporaba improviziranih sredstava. U nekim slučajevima zaglavljena vrata lako se otvaraju s užetom. Da biste to učinili, uzmite tanki, ali jak kabel i umetnite ga u jaz između trupla i otvora. Zatim povucite oba kraja na vas - i zaključat će se otvoriti.

Način na koji vam omogućuje otvaranje većine strojeva za pranje je prikazano na sljedećem videozapisu.

Uklanjanje ručke. To je krajnji način, koji se može primijeniti samo ako je ručka uređaja neispravna. U činjenici da se ne može popraviti, možete biti sigurni, nakon otkrivanja mehaničkih oštećenja tijekom vizualnog pregleda. Najčešće, plastična bravica na styalka se raspada nakon nekoliko godina aktivne operacije.

zaključavanje vrata

stroj za pranje rublja

Kako ukloniti ručku?

Kada otvorite vrata bez oštećenja ručke za bravu, ne možete, gospodar obično odluči rastaviti. Prije toga morate odspojiti perilicu iz mreže i pripremiti bazen s krpom - u slučaju da morate skupljati vodu izlizanu iz otvora.

Odmah uklonite ručicu neće raditi, prvo morate otključati vrata iz tijela. Obično je pričvršćen na dva vijka, koji treba odvući odvijačem. Nakon toga morate staviti vrata na radnu površinu (zakovica) i rastaviti ih u dvije polovice, oslobađajući ih vijaka koji ih pričvršćuju i podižu gornju polovicu tankim odvijačem.

Skinite polovice izlaza, pažljivo izvucite staklo. Nakon toga preporuča se snimiti sliku unutrašnjosti otvora, kako bi se ispravno dogovorili svi elementi. Plastična ručka obično je fiksirana tankim metalnim zatikom. Moramo ga nježno izvaditi, a zatim izvaditi ručicu, a zatim izvaditi mala opruga i kuku. Nova je olovka postavljena na mjesto, reproducirajući čitav niz operacija obrnutim redoslijedom.

demontaža vrata vrata perilice

rastavljena vrata perilice rublja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

57 + = 66