Koliko stroj za pranje rublja vagati?

Koliko stroj za pranje rublja vagati?

Izbor nove perilice nije lagan zadatak, jer iz raznih opcija na tržištu kućanskih aparata glava jednostavno odlazi. Svi modeli se razlikuju po desecima parametara, vrlo je teško shvatiti koja je nespremna osoba. Potrebno je odvojiti važne parametre od manje važnih, proučavati pojmove kao što su klasa pranja ili spin klase i uzeti u obzir puno drugih pojedinosti.

Strojevi za pranje rublja

Pored glavnih kriterija, kao što su vrsta utovara ili dimenzije, moraju se uzeti u obzir i manje važni čimbenici. Na primjer, težina perilice nije kriterij koji klijenti prvo obraćaju pažnju. Međutim, u nekim slučajevima to postaje jedan od ključnih kriterija za odabir (na primjer, ako se obitelj često kreće od mjesta do mjesta). U ovom članku ćemo vam reći o važnosti težine perilice rublja i koji su modeli poželjni - lagani ili teški.

Što određuje težinu?

Razlika u težini između strojeva za pranje različitih modela može biti deseci kilograma. Stiralki težina određena nekoliko čimbenika, uključujući materijal tijela, volumen spremnika, vrsti postrojenja, te prisutnost dodatnih funkcija zahtijeva dodatni hardver (npr sušenje rublja).

Stručnjaci kažu da je težina perilice u velikoj mjeri pod utjecajem protuteža, koji su nužni za pravilno balansiranje bubnja. Masa tih elemenata može biti različita, ovisno o proizvođaču - dakle razlika u težini između iste veličine modela.

Perilica rublja

Jednostavan ili težak, bolje je odabrati?

Pri odabiru perilice, ovo pitanje je zbunjeno ne svaki kupac - većina, težina jedinice nije od odlučujuće važnosti. Međutim, ako iz nekog razloga niste među njima, te informacije mogu vam biti korisne.

Vjeruje se da strojevi za pranje rublja imaju manje stabilnosti. To se posebno vidi kada se vrti, kada uređaj iznenada počne vibrirati i skočiti. Stoga mnogi vole teži model - što je težak stroj, to je stabilniji.

Ali vrlo teške jedinice postaju pravi problem kada stylalka treba biti prevezena u novi stan ili servisni centar. Stoga je bolje ostati na prosječnom pokazatelju - pročitajte više o tome u nastavku.

Perilica rublja

Perilica rublja

Težina standardne perilice rublja

Standardna težina stroj za pranje rublja je teška definicija, jer ovisi o različitim vrlo različitim čimbenicima, koje smo spomenuli u prethodnim odjeljcima. Najlakši modeli koji se danas prodaju u trgovinama teže manje od 30 kg, a najteži - više od 100 kg.

Međutim, vrlo lagani i vrlo teški strojevi za pranje na tržištu još uvijek su manji. Većina modela imaju težinu između 50 i 80 kg. Ovo je indikator koji možete poduzeti za prosjek.

Ako je težina stylalk u rasponu od 50 do 80 kg, to znači da ima dobru otpornost i dodatno je potpuno prenosiva.

U nastavku videozapisa možete vidjeti prosječnu težinu nekih popularnih modela strojeva za pranje od LG-a.

Savjeti za odabir

  • Uske strojevi za pranje su vrlo popularni među vlasnicima malih apartmana. Ali ti strojevi za pranje imaju jedan nedostatak, za što morate znati: mali trag, stvarajući snažne vibracije tijekom okretanja. Stoga proizvođači često jako utječu na uske modele, što ih čini stabilnijima.
  • Prilikom odabira perilice obratite pozornost na takav faktor kao i prisutnost automatskog balansiranja. Ovo je relativno nova značajka koju proizvođači opremljeni najnovijim modelima perača. Kontrolira brzinu rotacije bubnja, čime se izbjegava pojava vibracija i pojačanja buke.

Strojevi za pranje rublja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 6 =