Što mogu učiniti sa starom perilicom rublja?

Što mogu učiniti sa starom perilicom rublja?

Što oni obično rade s zastarjelim kućanskim aparatima? Može postojati mnogo opcija. Netko jednostavno uzima staru jedinicu do najbližeg kontejnera za smeće, nekoga - u dahu ili u garažu, u nadi da će "možda, to će biti korisno". Ipak, moguće je obratiti se tvrtki specijaliziranoj za izvoz velike opreme - takve organizacije u bilo kojem velikom gradu od stotinu.

Međutim, postoji još jedan način rješavanja problema koji mnogi iz nekog razloga zaboravljaju. Stari, nepopravljivi kućanski aparati mogu dati novi život. Obrtnici izvode originalne i funkcionalne stvari iz hladnjaka, električnih štednjaka i perilice. U ovom članku ćemo vam reći što se obrti mogu napraviti od stare žičare. Nemojte se žuriti da biste se riješili pomoćnika s invaliditetom, neka vam donese prednosti u njezinu novom utjelovljenju.

Sconce iz stare perilice rublja

Tablica iz spremnika stare perilice rublja

Tablica iz spremnika stare perilice rublja

Koje rezervne dijelove mogu primijeniti?

Perilica rublja je složeni uređaj koji se sastoji od ogromnog broja elemenata, od kojih se većina može naći korisnim. Zapravo, možete pokrenuti gotovo svaki rezervni dio iz zapečaćenog slučaja i završavajući s bubnjem. Najčešće su sljedeći dijelovi na rukom izrađeni članci:

 • motor (motor) - ako radi ispravno, može činiti osnovu novog uređaja;
 • bubanj - kvalitetni metal uvijek je koristan u gospodarstvu;
 • vrata otvaranje vrata - staklo otporno na udarce također je korisno u svakodnevnom životu stvar;
 • tijelo - ovaj dio može doći do neke zanimljive primjene;
 • razni mali dijelovi: opruge, protuteže, stezaljke, ležajevi, električne žice - sve to odgovara raznim gospodarskim potrebama, osobito u vještijim rukama.

Obrt iz stare perilice rublja

Betonska miješalica

Iz stare perilice cilindričnog oblika, popularno nazvanog "bačva", možete napraviti kompaktnu betonsku mješalicu i koristiti ga za potrebe domaćih. Uređaj je prilično složen, tako da je potrebno imati barem osnovno znanje o elektrotehnici i vodovodima.

Najprije morate izvući aktivator iz stroja za pranje rublja. Umjesto toga, instalirat ćemo oštrice koje će miješati beton. Oštrice se trebaju rezati i zavarivati ​​s metalne ploče (najbolje ako se ona pojavi). Oštrice moraju imati U-oblik i debljinu od oko 0.4-0.5 cm; između njih potrebno je promatrati pravi kut.

Nadalje zavarimo oštrice na osovinu do mjesta na kojem je aktivator bio. Nakon toga, potrebno je odlučiti hoćemo li napustiti stari motor ili proizvoditi novi. Ako namjeravate miješati male dijelove otopine, motor se ne smije mijenjati. Ako je volumen dijela dovoljno velik, potrebno je ugraditi motor još snažnije. Nemojte zaboraviti staviti umjesto zupčanika zupčanika, što će smanjiti brzinu i povećati zakretni moment.

Betonska miješalica iz stare perilice rublja

sokovnik

Još jedan korisni aparat u kući, u kojemu možete pretvoriti stylalk - je sokovnik. Istina, to će biti vrlo velika i zauzeti puno prostora. Za naknadnu ugradnju u sokovnik, prikladni su samo stari modeli poluautomatskih strojeva za pranje motora s aktivatorom.

Princip djelovanja bit će isti kao u prethodnom slučaju: izvadit ćemo aktivator i staviti na svoje mjesto samostalni noževi koji će mljeti plodove i povrće. Noževi moraju biti oštri pa ih nemojte zaboraviti izoštriti prije instalacije.

Zatim morate raditi na osovini: postavili smo navoj, stavili noževe, pričvrstili ih odgovarajućim zatvaračima. Nakon toga brtvljenje odvodimo i stavimo metalnu rešetku s malim ćelijama unutar centrifuge. Prvo će sirovina biti tlo u spremniku, a zatim - izvući u centrifugi.

Obrt iz stare perilice rublja

Sokovnik iz spremnika stare perilice rublja

Sterilizator za očuvanje

Nezadovoljavajuća stvar u zemlji je sterilizator za limenke. Bit ćete iznenađeni, ali može se napraviti i iz stroja za pranje rublja. Proces pripreme džemova i krastavaca postat će brži, jer u takvom agregatu možete sterilizirati nekoliko limenki odjednom.

Dakle, da napravite sterilizator iz nepotrebnog štapa, trebate:

 • stavite utikač u otvor za aktivatora;
 • instalirajte podršku na dno;
 • na nosač staviti metalnu mrežu za staklenke;
 • izbušite rupu za kotlove u spremniku;
 • priključiti kotao na 2 kV.

brus

Ako je motor stroj za pranje rublja u dobrom stanju, iz nje možete napraviti brušenje za noževe i vrtne alate. Osim samog motora, trebat će nam brušenje. Osim toga, pripremite bazu za stroj - za tu svrhu gusta drvena krilca je savršena.

Na vratilu je potrebno postaviti adapter na koji će se postaviti alati za oštrenje i rezanje. Na podnožju stroja će biti fiksiran pomoću dva para metalnih nosača. Prekidač uređaja može se posuditi iz istog stroja za pranje rublja.

Ako namjeravate koristiti stroj za rezanje, na njemu možete postaviti kotačić za rezanje.

Mlinac iz stare perilice rublja

Mlinac iz stare perilice rublja

Stroj za struganje

Stroj za struganje je uređaj koji vam omogućuje brzo stezanje trupova peradi. Ako uzgajate piliće, patke, purice ili druge ptice, ovaj uređaj će vam biti vrlo korisno. Međutim, da biste to napravili sami, morate potrošiti. Glavna oprema: gumeni prsti su prilično skupe. Osim toga, za svaku vrstu ptica potrebni su "prsti" različitih promjera, jer veličina pera u različitim pasminama može značajno varirati.

postupak:

 • Napravimo disk čelika (debljina - 0,3 cm, promjer - minus 1 cm od promjera spremnika);
 • Izbušite rupe na disku za "prste" (udaljenost između njih treba biti oko 3 cm);
 • Izbušemo iste rupe na stranama spremnika, odstupajući od dna od 15 cm;
 • instalirate disk s "prstima" u njega na osovini;
 • Umetamo perosnemnye prste u otvore izbušene u spremniku.

Isječak iz stare perilice rublja

O opsegu rada karosera, pogledajte sljedeći videozapis.

Ideje za ljetni boravak

Gdje obično uzimate nepotrebne stvari? Naravno, u zemlju. Sigurno je da većina nas skuplja prašnjave stare štapiće u tavanu ili u staji. Umjesto da nestaje svoje mjesto, jedinica se može prilagoditi svim potrebama kućanstva i napraviti, na primjer, umivaonik.

Umivaonik - što učiniti sa stare perilice rublja

Razmotrite druge opcije.

kazandžija

Nije poznato tko je prvi razmišljao o stvaranju roštilja iz bubnja, ali ovu ideju brzo su pokupili mnogi stanovnici ljeto. Ideja je zaista uspješna - roštilj je izdržljiv, udoban i kompaktan. Za proizvodnju bubnjeva koristi se visokokvalitetni metal koji dobro podnosi vlagu, mijenja temperaturu i ne nagriza.

Bubanj se mora ukloniti iz spremnika i postaviti na noge. U tu svrhu moguće je prilagoditi metalne šipke ili tanke, čvrste cijevi - nešto što se sigurno nalazi u predgrađu. Prikladni komad metala treba izrezati na jednake dijelove, a zatim ih nježno zavarivati ​​na dno bubnja.

Brazier iz stare perilice rublja

Brazier iz stare perilice rublja

Brašno, koje se može napraviti od stare perilice, možete vidjeti na sljedećem videu.

roštilj

Da biste kušali ukusno meso u prirodi, možete koristiti ne samo brašno, već i roštilj. Može se napraviti i iz stroja za pranje rublja (tj. Iz spremnika), ali za to ćete morati kupiti odgovarajući motor u smislu veličine i snage.

Od dna spremnika potrebno je izrezati mali komad - veličina bi trebala biti ¼ ili nešto manje od cijelog spremnika. Zatim u bočnom dijelu - gdje je bio ležaj bubnja - izbušite rupu na koju zatim ugradite motor. Grill će zagrijati ugljen, a pljuvačka će se okretati uz pomoć motora.

Gril iz stare perilice rublja

pušnica

Ne može se zaboraviti na još jedan nevjerojatno ukusan način kuhanja mesa i ribe - o toplom pušenju. Uređaj, koji omogućuje pušenje na kućici, također se može napraviti od rezervnih dijelova nepotrebne perilice rublja.

Temelj našeg smokava je bubanj. Preliminarno je potrebno prigušiti sve rupe u njemu. Možete ih skuhati, ali će biti brže omotati bubanj tankim metalnim plaštem. U bubnju morate proći kroz vrata (ako je vertikalna reketa došla u igru, onda su vrata na pravom mjestu već dostupna).

Na vrhu spremnika, izrežite ili bušite rupu kroz koju će dim izaći. Za meso ugrađujemo metalni roštilj u spremnik.

Pušač s jedne stare perilice rublja

Pušač s jedne stare perilice rublja

Namještaj iz rezervnih dijelova

Za one koji ne trebaju domaću opremu i opremu za kuhanje, preporučljivo je dopustiti dijelove demontaže stroja za pranje za izradu originalnog namještaja ili skladišnih prostora. Tijelo i bubanj najbolje su za utjelovljenje dizajnerskih ideja. Informacije o tome kako osvježiti interijer starom perilicom rublja pročitajte u nastavku.

Stol za kavu

Iz bubnja stare perilice možete napraviti neobičan high-tech stol za kavu. Zahvaljujući značajkama izvornog materijala, pokazat će se vrlo izdržljivima, ali jednostavnim i trajat će dugi niz godina.

Na temelju tablice uzimamo bubanj od stylalki-automata; tako da proizvod izgleda impresivniji, dajte joj sjaj s posebnim čišćenjem. Kao countertop uzimamo prikladan komad kaljeno staklo. Učvrstite ga na bubanj pomoću dugih zatvarača. Stol je spreman!

Što mogu učiniti sa stare perilice - stolom

Što mogu učiniti sa stare perilice - stolom

Stol se može napraviti pomoću tijela perilice rublja.

Tablica iz tijela stroja za pranje rublja

Puše iz bubnja

Još jedan zanimljiv komad namještaja koji se može izraditi od bubnja običnih stilalki je pouf koji istovremeno može poslužiti i kao kutija za stvari. Da bismo to učinili trebamo: sam bubanj, debeli jastučić za pjenu u jarkom jastučiću, ploča iverice, konstrukcijski klamerica i par krugova namještaja.

Iz listova iverice izrezali smo komad koji će igrati ulogu zakretnog pokrova. Može biti okrugli ili kvadratni, ovisno o obliku jastuka. Zatim, pomoću klamava, popravite jastuk na poklopcu. Zatim objesite poklopac na petlje namještaja na vrh bubnja. Da bi naš otoman izgledao više estetski, možete ga slikati akrilnim bojama.

Obrt iz stare perilice - pouf

Obrt iz stare perilice - otoman

Obrt iz stare perilice - otoman

Obrt iz stare perilice - otoman

Vrata otvora kao prozor

Još jedna detalja stroja za pranje rublja, koju možete naći neobična uporaba - su vrata za otvaranje vrata. Mnogi ga koriste kao prozor - ali samo u nestambenim zgradama. Činjenica je da gusta, čvrsto stakleno otvaranje prolazi svjetlost dobro, ali je teško izvući sve kroz njega. Stoga se često stavlja u kupke, ulične WC-ove, garaže, pa čak i u skloništima za pse. Dodatni plus - ovaj prozor ne dopušta prolaz vode i lako se otvara za ventilaciju.

Prozor iz otvora stare perilice rublja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

70 − = 67