Pumpa za povećanje tlaka vode u kućici

Često pritisak u postojećem vodoopskrbnom sustavu u zemlji nije dovoljno. To je uobičajeno ako je sustav izgrađen na temelju spremnika za pohranu i ulazi u sustav gravitacijom. U najboljem slučaju, imamo pritisak od 0,8-1 atm. To nije uvijek dovoljno za tuširanje, a moguće je povezati kotlovnicu ili perilicu samo na 2 atm. Problem možete riješiti na dva načina. Prva instalira pumpnu stanicu koja automatski održava navedene parametre. Metoda je dobra, ali ne uvijek postoji potrebna količina novca. Drugi izlaz je pumpa ugrađena u sustav, što povećava pritisak u vodovodu na dači. Ova je mogućnost mnogo jeftinija. O poticajnim crpkama i načinima korištenja te će ići dalje.

Pumpa za opskrbu vodom na dasci povećava pritisak u sustavu

Pumpa za opskrbu vodom na dasci povećava pritisak u sustavu

Booster pumpa: što je

Ovaj uređaj je malen, što povećava već dostupni mali tlak. To jest, ne mogu je stvoriti od nule. Ovaj uređaj je izrezan u postojeću cijev za vodu i crpi vodu, podižući pritisak za 1-3 atm. Postoji nekoliko vrsta pumpi za povećanje tlaka:

 • Prema vrsti hlađenja:
  • sa suhim rotorom - imaju veću učinkovitost, ali su bučniji i imaju veće veličine;
  • s mokrim rotorom - razina buke je niska, dimenzije su male, ali ne i vrlo učinkovite, iako s porastom pritiska u opskrbi vodom (a ne samo) će se nositi s 100%.
 • Način uključivanja:
  • ručno uključivanje - kada je potrebno povećati pritisak, uključiti, ne trebati - isključiti ga; nije baš pogodno: morate osigurati da crpka ne pregrije;
  • automatsko uključivanje - protok nadzire osjetnik protoka; kada se dizalica ili drugi potrošač otvori i postoji određena brzina strujanja u sekundi, crpka počinje kada nema strujanja, crpka je isključena;
  • Kombinirani modeli koji prebacuju prekidač u oba načina, a zatim u nekom drugom modu.

   Booster pumpe s horizontalnim i vertikalnim rasporedom

   Booster pumpe s horizontalnim i vertikalnim rasporedom

   Leave a Reply

   Your email address will not be published. Required fields are marked *

   2 + 1 =