Samostojno popravljamo eno samo mešalno mizo

Enoročne pipe so pritegnjene s svojo jedrnato obliko in enostavnim nadzorom pretoka vode. Vklopite vodo, spremenite svojo temperaturo in tlak - vse to z enim obratom ročaja. Te naprave so zanesljive in imajo dolgo življenjsko dobo - nekateri blagovni znamki so zagotovljeni 5 let. Kljub temu pa je popravilo enosmernega mešalnika redno potrebno.

Vrste mešalnih enot z eno ročico in njihovo napravo

Kljub podobnosti rotacijski ali enim vzvodom imajo mešalniki dve vrsti - vložek (kartuše) in žogo - žogo znotraj. Vsako izmed njih lahko popravite, zato jih morate najprej razstaviti. In tako, da ne morete samo razstaviti, ampak tudi zbrati, je priporočljivo, da se seznanite z notranjo strukturo vsakega.

Oblikovanje je lahko drugačno

Oblika je lahko drugačna, struktura ostaja enaka

Mešalnik kartuš: struktura

Kartušni mešalniki so imenovani tako, ker je blokirni in regulacijski mehanizem skrit v posebni kartonski vložek. Pri dražjih modelih mešalnikov je ohišje kartuše izdelano iz keramike, v nižjih modelih pa je izdelano iz plastike. Kako dobro so ti modeli - preprosta popravila, vendar pa ni vedno lahko doseči želeni tlak - potrebujemo strožji kontrolno ročico. Ampak zelo enostavno spremeniti temperaturo vode - z rahlim premikom roke.

Struktura enosmernega ventila z vložkom ni težavna. Če greste od zgoraj navzdol:

  • Preklopite s pritrdilnim vijakom.
  • Zaklepna (vpenjalna) matica.
  • Kartuša. Meša vodne tokove, ta ista naprava blokira vodo.
  • Telo mešalnika, v katerem je "vložek" prostora za kartušo.
  • Pritrdilni elementi, zatiči in tesnila za zagotovitev tesnosti.
  • Spout (gander). Lahko je ločen del - v vrtljivih modelih za kuhinjo ali del trupa - za pranje v kopalnici.
  • Če je izliv ločen, dno še vedno namesti tesnila in še vedno je del lupine.
Kaj je sestavljen iz ene same mešalne mize z vložkom

Kaj je sestavljen iz ene same mešalne mize z vložkom

Kartuša vsebuje več (ponavadi 4) keramične ali kovinske diske določene oblike. Steblo je varjeno na zgornjo ploščo. S spremembo položaja palice spremenimo položaj plošč med seboj, spreminjamo količino vode, ki poteka skozi luknje v ploščah.

Za delo s pipo / mešalnikom je normalno, plošče se zelo dobro ozemljujejo. Zato so enosmerni mešalniki s kartušo zelo zahtevni glede kakovosti vode. Interferenca med ploščami tujih fragmentov vodi v dejstvo, da se pipe dotikajo ali sploh ne delujejo. Da bi se temu izognili, nekateri proizvajalci filtrirajo vhodne šobe. Ampak, bolje je postaviti filtre na cev za vodo in dobiti čisto vodo, ki jo lahko varno uporabljate za gospodinjske aparate.

Mešalec z enojnim vzvodom

Ime dobi zaradi elementa, v katerem je voda mešana - žoga z votlinami. Žoga je navadno kovinska, votla v notranjosti. Zunanji del je poliran do sijaja. V krogli so tri luknje - dve za vstop hladne in vroče vode, ena - za izhod je že mešana. Kroglo, ki je pritrjeno na kroglo, ki pride v votlino na ročaju. S to palico s togo pritrjeno kroglo se spremeni temperatura vode, njegov pritisk.

Struktura enosmernega mešalnika z mešalnim mehanizmom za krogle vode

Struktura enosmernega mešalnika z mešalnim mehanizmom za krogle vode

Prilagodite parametre te naprave je lažje - deli so dobro ozemljeni, ročaj se premika enostavno. Pipe z mehanizmom kroglo, je manj pomembno za prisotnost trdnih delcev, vendar ne zelo dobro odzivajo na prisotnost trdnih soli in presežka železa. Torej za normalno delovanje je potrebna predfiltracija.

Kako razstaviti in popraviti mešalnik z vložkom

Popravilo enosmernega mešala z vložkom pogosto sestavljajo pregrada in čiščenje O-obročev. Na njih se odlaga sol, se kopičijo smeti in umazanija, zaradi česar se pipe dotaknejo. Da bi odpravili te težave, je mešalnik razstavljen, vsi deli so izbrisani iz umazanije (s toplo vodo iz vode), speremo, posušimo in namestimo.

Zaporedje vgradnje delov v mešalni enosmerni mešalnik

Zaporedje vgradnje delov v mešalni enosmerni mešalnik

Ugotovimo, kako razstaviti mešalnik z vložkom. Najprej zaprite vodo, nato pa postopek sledi: