Ми сами поправљамо машину за прање веша

Наш комфор углавном пружају кућански апарати. Без тога, врло мали број људи представља своје животе. Живљаст примјер су машине за прање веша. Недавно је то била луксузна ствар, данас - скоро непотребан услов за нормалан живот. Али техника је нешто и техника да се с времена на време прекида. Наравно, чешће су грешке, то боље, али шта ако се машина за прање разбила? Назовите чаробњака? Ако је гарантни период на снази, то морате урадити. Ако се гаранција дуго заврши, можете сами поправити машину за прање веша. Вероватно не могу се сами отклонити све грешке, али већина њих је тачна. 

Не морате увек звати мајку

Не морате увек звати мајку

Како је машина за веш

Поправка машине за прање руке је могућа само када знате од чега се састоји, који део игра сваки део. Када разумете принцип рада и сврху сваког дела, можете погрешно одредити какав узрок може бити. Па, хајде да анализирамо шта се састоји од машине за прање веша.

Најчешћи модел апарата за домаћинство са предње стране - у нашим условима су стиралки углавном у кухињи, затворен цоунтертопс или купатило. У овом случају, предњи утоварни отвор је погоднији.

Уређај машине за прање веша

Уређај машине за прање веша

Управљање

Контролна јединица се састоји од панела и плоче. На панелу су дугмад или тастери, са којима смо поставили начине прања. Одбор је одговоран за препознавање унапред подешених режима. У процесу прања се према унапред одређеном програму усмерава све делове - укључује / довод воде, усмерава своју грејање, рад бубањ, за пумпање пумпе, итд

Сви параметри рада машине прате различити сензори, од којих се подаци обрађују у микропроцесору инсталираном на плочи. Контролни систем је заправо прилично компликован, али то је главни дио машине за прање веша. Постоје слиједећи сензори:

 • Сензор нивоа воде. Прати колико је воде у резервоару. Према његовим индикацијама, снабдевање водом се укључује / искључује.
 • Температурни сензори. Смјештен је на дну резервоара. Према њиховим индикацијама, загревање воде се укључује / искључује.
 • Тадходцхик. Прати брзину ротације бубња.
 • Тиме релеј. Прати временске интервале потребне за различите фазе.

Сви ови делови су повезани са контролном плочом жице, у неким круговима постоје релеји.

Управљачка јединица машине за прање веша се састоји од панела и плоче

Управљачка јединица машине за прање веша се састоји од панела и плоче

Ако је плоча оштећена, машина почиње да збуњује програме, а то је главни знак да је управљачка плоча оштећена у машини за прање веша. Сви остали неуспеси могу се односити на погрешан рад сензора, али су пропусти програма болест процесора. Врло ретко поправљамо плочу, обично се само мења. Лоша вест је да су трошкови одбора је висока, иако је сама промена није тешко - стандардни конектор, само уклоњен из јастука проводника и не демонтирају, у његово место поставила рад, сви проводника су повезани на место.

Главни узрок оштећења на контролној табли - Исхрана скокове, јер има смисла за напајање машину преко регулатора (или ставити га у целој стану или кући).

Извршни

Контролна плоча је такође повезана са свим извршним уређајима - бубањ, електромотор, пумпа, вентил који блокира воду итд. То је њихов рад који контролише сензоре.

 • Закључајте врата врата. Закључава врата, када се кликне, чује се клик. Ако врата нису чврсто притиснута, релеј закључавања неће радити, машина неће почети да се пере. У том случају, поправљање машине за прање веша је једноставно: гурните врата, затворите контакте, прање ће почети.

  Како замијенити браву врата на машини за прање веша

  Како замијенити браву врата на машини за прање веша

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  − 6 = 1