Термометър – правила и типове инсталация

Сметките за отопление през последните години стават все по-плашещи и наистина искам да ги намаля. Може би в момента единственият начин да се спестят пари е да се постави уред за отопление в апартамента. Но това не винаги е възможно - това е съвременната законодателна рамка. 

Инсталирането на топломер в апартамента изглежда разумно решение

Инсталирането на топломер в апартамента изглежда разумно решение

Печеливш или не

Таксите за отопление стават все повече и повече през последните години, а мнозина мислят за поставянето на топломер в апартамент. Това е възможно, ако в къщата има къща за топлинно измерване, а отдела CC / TJS / жилища поддържа отчети за отделните измервателни уреди. Второто условие е хоризонталното разпределение на отоплението в апартамента. За съжаление, повечето от многоетажните сгради имат вертикално окабеляване - във всяка или почти всяка стая има канавка, от която се доставят радиатори. При този тип окабеляване ще трябва да поставите броячи на всяка платформа, което не е евтино и ще бъде дълго време да платите за това събитие.

Ако имате късмет и във вашата къща хоризонтално окабеляване, поставянето на брояч за отопление е определено полезно. Колко зависи от това колко топлинни загуби в апартамента Ви. Ако апартаментът е "вътрешен", тя има малко на стените към улицата и / или стените на изолиран, ако има пластмасова или дървена дограма, но ново и ветроустойчиви, ако вратите са изолирани - ползите могат да бъдат много големи. След като инсталирате топломера, може да откриете, че плащате само малка част от предишните такси на обща основа.

Спестяванията могат да бъдат значителни

Спестяванията могат да бъдат значителни

Но това не е всичко: в момента, за да заредите плащане за отопление на отделни гишета на топлинната енергия ще бъде само в случай, ако са инсталирани и въведени в експлоатация в 100% от жилищни и нежилищни помещения на къщата. Това е реално само в новите сгради, които се предават незабавно на метри. В други къщи такива случаи са изключително редки, което поставя под съмнение възможността за инсталация.

Правила за инсталиране и работа на топломери в апартамента

За да включите електромера на топлинната енергия за отоплителния сезон, трябва да започнете да действате предварително, по-добре - до края на отоплителния сезон. Процедурата е следната:

 • Вие кандидатствате за Офис на Обединеното кралство / HOA / Жилищно помещение, в което получавате технически условия за свързване на индивидуален топломер. Това е един лист, който изброява параметрите на мрежата във вашия дом: температура, налягане.
 • Купете топломер. Купете го трябва да бъде сертифицирана в правна кампания. Трябва да сте търговия и касовата бележка, ръководство за експлоатация, сертификат за качество, в който датата на gospoverki носи също така трябва да бъде доказателство, доказващо, който е прекарал (наименование на организацията).
 • След това намерете организация на проекта, която има лиценз за този вид услуга. Те подготвят проект въз основа на техническите условия и съществуващ метър.

  Инсталирането на топломер за отопление отнема няколко часа

  Инсталирането на топломер за отопление отнема няколко часа

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  69 − = 64