Ovien mitat – valitse optimaalinen

Ovien mitat - valitse optimaalinen

Yksi yleisimmistä virheistä oven ja kylpyhuoneen ovien valinnassa on se, että kaikissa ovissa on vakiokoko, joka on sama kaikissa huoneistoissa. Tämän seurauksena he tarttuvat päähän ja menevät ostamaan uuden oven. Mutta oven koko riippuu aina talon tyypistä. On epätodennäköistä, että kahdessa eri tyyppisessä naapurimaassa talon aukon leveys on sama. Suojaa itsesi virheistä tekemällä mittauksia. Samaan aikaan ja selvitä, vakiokoko ovelta tai ei.

Ovet kylpyhuoneeseen ja kylpyhuoneeseen

standardi

Hyvin monet valmistajat pyrkivät pitämään kiinni hyväksytyistä kansainvälisistä standardeista. Korkeus on yleensä aina sama ja on 2 m. Mutta leveys on jo vaikeampi. Standardien on mitoitettu niin, 40, 60, 70, 80, 90, 100 cm Tässä yksinkertainen vertailu :. In "Khrushchevki" lehtiä leveys sama ja yhtä suuri kuin 60 cm, ja kodeissa uudentyyppinen on jonkin verran pidempi ja on jo 70 cm .

Ovien leveyden lisääminen ei liity haluun parantaa elinolosuhteita. Yksinkertaisesti nykyiset kylpyammeet ja suihkut ovat paljon helpompi asentaa laajennetulla oviaukolla, koska ne eivät kulje kapeampaan. Pidennetty aukko on luonnollisesti kätevä, mutta sen vuoksi kylpyhuoneen pinta-ala pienenee merkittävästi. Meidän on jo ajateltava, kuinka laittaa pesukone tai laita pesuallas.

Yhdistetyissä kylpyhuoneissa tavallinen aukon leveys on yleensä 80 cm. Enemmän kuin tämä koko, on yleensä ovet taloja ja huoneistoja yksilöllistä suunnittelua. Jos esimerkiksi päätät asentaa porealtaan kylpyhuoneeseen, niin sinulla ei ole 80 cm: tä, mikä tarkoittaa, että aukkoa on laajennettava.

Laajennettu oviaukko

Ei-standardi ovet kylpyhuoneille

Oven yhdistetty kylpyhuone

Oikeat laskelmat

Ilmoitamme välittömästi lukemasta artikkelimme tyypillisistä virheistä ovien koon laskennassa.

Ensinnäkin määritellään, miten ovia mitataan. Voit tehdä tämän seuraavasti:

 • Mittaa korkeus lattiasta lattialle. On toivottavaa, että viimeistely on jo päättynyt. Muussa tapauksessa kannattaa varastoa;
 • Mittaa ovilevyn leveys seinästä toiseen;
 • Mittaa seinämän paksuus (aukon syvyys). Jos viimeistely ei ole vielä päättynyt, mittaukset suoritetaan marginaalilla. Se on laastin paksuus ja itse laatta. Älä luota siihen, että seinän paksuus kylpyhuoneessa on sama kuin muissa huoneissa. Usein se on pienempi, joten tee mittaus.

Mittaustyökalut

Avausmittauksen jälkeen jatkamme ovenlehden koon laskemista:

 • yritä laskea suurin piirtein, mitä ovilevyn koko on, jolloin ovikehyksen ja seinän väli on 1-1,5 cm. Myös ovikehyksen ja rainan välinen aukko on oltava vähintään 3 mm;
 • Ovenleveyden leveys voidaan laskea tuntemalla oviaukon leveys. Määritetään aukkojen leveydellä? Ota arvot aukon leveydeltä ovien palkin leveyden mukaan. Se on 2,5 cm. Koska oven kehys koostuu kahdesta osasta, kerro kaikki koot, jotka vähennät 2: lla.
 • yritä poimia kokoja lähtölaskennan avulla. Voit tehdä tämän lisäämällä kaikki edellä kuvatut arvot web-kokoon. Esimerkiksi sinulla on pieni asunto. Olet valinnut laittaa oven leveys 60 cm. Leveys oviaukon on oltava 60 cm: n + 2 (1 cm + 2,5 cm + 0,3 cm) = 67,6 cm. Tämä on pienin arvo aukon leveys.

Aukon leveyden mittaus

Aukon korkeuden mittaaminen

Mittaa aukon syvyys

Laskemme ovenlehden korkeuden:

 • käytä samaa laskentamenetelmää. Esimerkiksi aiot ostaa oven, jonka vakiokorkeus on 200 cm. Lisää samat kolme arvoa, mutta ne eivät ole kaksinkertaisia. Älä unohda lattian ja oven välistä senttimetriä. Tuloksena on 200 cm + 1 cm + 2,5 cm + 0,3 cm + 1 cm = 204,8 cm.
 • Laskennassa tulisi olla myös kynnyksen korkeus. Tällöin korkeus on 200 cm + 2x (1 cm + 2,5 cm + 0,3 cm) = 207,6 cm.

Laskelmat ovat hyödyllisiä ovien ostossa. Jos haluat poiketa standardista, tilaa sitten valmistaja valmistajan mukaan. Tuotteen hinta on suurempi, mutta se sopii täydellisesti kylpyhuoneeseen.

asiakassuhde

Usein on olemassa tilanteita, joissa varastossa on vakio koko 60, 70 ja 80 cm, ja kun ostat oven ja itse mittaat sen, on havaittu, että leveys ovilehti on hieman suurempi. Nämä valitettavat muutamat millimetrit voivat olla kriittisiä, koska ovi ei kulje aukossa, ja sen täytyy kasvaa näillä millimetreillä. Jos olet jo viimeistellyt seinät laatat, niin tämä on vakava ongelma. Mutta vaikka ei vielä ollut päällystä, niin monimutkaisuus ei mene pois. On tarpeen karsia laatta, ja tämä on jopa vaikeampaa kuin laskea leveyttä kankaalle.

Oven asentaminen kylpyhuoneeseen

Muuta ylimääräistä millimetriä ovesta otetaan viiristä, jotka koristelevat kangasta. Mutta ongelma voi olla paitsi leveys myös korkeus. Ja olisi mukavaa, jos se olisi pari millimetriä. Joskus tapahtuu, että korkeus poikkeaa ilmoitetusta korkeudesta 1 cm tai enemmän. Voit saavuttaa halutun koon leikkaamalla oven. Tämä ongelma ei ole kuitenkaan niin yksinkertainen ratkaisu, koska on olemassa materiaaleja, joita ei voi koskettaa. Jos ovi on valmistettu MDF: stä, katkaisemalla sen osa, me itse autamme kosteutta kangasta sisälle. Tämän seurauksena ovi paisuu.

Asenna ovikotelo

Mutta jos kangas tehdään puusta valmistetun kehyksen perusteella, on okei, jos katkaisemme muutaman millimetrin kustakin reunasta. Vain sahan paikka on välittömästi käsiteltävä kiteellä tai lakalla.

On parempi, ettet käytä tavallista sahaa, koska reunat pysyvät vuorotellen. Se on maadoitettava, kitti. Mutta pyörösaha, joka työskentelee suurella nopeudella, on mitä tarvitset, sitä käyttävät ammattilaiset. Mutta jos et ole koskaan työskennellyt sen kanssa, niin turvallisuutesi ja tuotteen luotettavuus vaarantuvat.

Ratkaistu ovi

Oven kehyksen paksuus - valitut vivahteet

Se ei riitä vain poimia ovi, koska laatikon mitat ovat myös tärkeä merkitys. Sen pitäisi sijoittua aukon alle, joten sinun ei tarvitse laajentaa sitä tai päinvastoin laittaa palkin. Jos olet jo viimeistellyt laatoituksen, niin tämä on todellinen päänsärky.

Tarkasteltaessa viimeistelymateriaaleja ovikehyksen tulisi sopia ihanteellisesti aukon alle. Jos se on jo tai leveämpi kuin se, niin on varsin vaikea kiinnittää telineitä. Lisäksi on vivahde: ​​sitä suurempi on ovikehyksen materiaalin paksuus, sitä on enemmän kosteutta. Joten tee valinta paksumman kudoksen hyväksi, vaikka pidät siitä hieman vähemmän esteettisesti.

Oven leveä

Jos et ole liian perehtynyt puusepän töihin, anna oven ja laatikon asennus ja valinta ammattilaisille, joten sinun ei tarvitse tehdä mitään uudelleen.

Lasi liukuovi kylpyhuoneeseen

itse asennus

Jos päätät asentaa oven ilman asiantuntijoiden käyttämistä, noudata selkeää järjestystä kaikissa työn vaiheissa. Jos ovi ja laatikko ostettiin erikseen, meidän on koottava ne, jotta työ olisi helpompaa. Ja yleensä parempi ostaa valmis versio, sopii kokoon. Rakenteen kokoaminen ei ole vaikeaa:

 • Kaikki laatikon ja oven tiedot asetetaan lattialle.
 • Oven ympärille alkaa kerätä laatikko vuorostaan. Poraa kiinnittimien reiät, trimmi ja mittaa kaikki tarvittavat, jotta laatikko on täysin valmis lisäasennukseen.
 • Jo tämän jälkeen turvallisesti laita laatikko aukkoon.
Oven kehyksen kokoaminen

Nyt tärkein asia on - oven asennus:

 • Yritä ensin, miten laatikko tulee oviaukkoon.
 • Laita laatikko aukkoon ja kiinnitä kiiloilla. Tässä vaiheessa voit muokata joitain vivahteita.
 • Tarkista, että laatikko on sijoitettu oikein lyönnillä ja tasoilla.
 • Kiinnitä laatikko tukipilareihin tai ankkuripultteihin. Ihanteellisesti kiilojen asennuksen jälkeen merkitse kiinnittimien paikat ja poraa tarvittavat reiät. Niiden kautta aukkojen reiät on merkitty ja laatikko on poistettu. Seinäreikiissä porataan reikiä, johon on asennettava tapit. Laatikko asetetaan uudelleen ja se on jo kiinteä. Saranat leikataan siihen ja sitten ripustetaan ovea.
 • Sen varmistamiseksi, että kaikki saumat ovat hermeettisiä, ne on suunniteltava kolmanneksen alhaalta ylöspäin ja siirtymästä vähitellen ylöspäin. Noin 24 tuntia vaahto kuivuu.
Asenna oven runko sopivaksi

Täytä tyhjät vaahdolla

Tasaa ovi tasolta

Saranakappale

Ovenkahvan asennus

Tarkastelemme erikseen saranien ja roikkuvien ovien asettamista:

 • Yleensä kaksi paneelia leikataan, mutta jos ovi on paksu ja raskain, on suositeltavaa käyttää kolmea. Ensin merkintä tehdään: silmukat levitetään kankaalle ja piirretään kynällä.
 • Kanvalle on leikattu ontelo, joka on sama kuin silmukan paksuus.
 • Silmukat kiinnitetään itsekierteisiin ruuveihin. Kuinka monta reikää on silmukassa, niin tarvitaan monia itsekierteittäviä ruuveja. Yleensä ylempi silmukka on kiinnitetty 150 - 200 mm: n korkeuteen oven alapuolella ja alempi - oven 200-250 mm yläpuolella.
 • Kun saranat on kiinnitetty, aseta lukko oviin.
 • Aseta ovi aukkoon ja suorista se 4 mm pohjasta ja 2 mm yläosasta. Kuution leveys on sama. Tarkista taso, kun ovi asennetaan oikein ja merkitse laatikko, johon saranat sijoitetaan.
 • Ovi on vedetty ulos laatikosta, ja ovikehykseen tehdään samoja uria kuin ovessa.
 • Nyt on mahdollista tehdä silmukoiden viimeinen lisäys.
 • Kun vaahto on kovettunut, on mahdollista tuottaa koristeellinen pinta, eli laittaa puomit ja leikata ylimääräinen vaahto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 46 = 55