Градина евтини пътеки със собствените си ръце

Подреждането и планирането на сайта предвижда създаването на писти. И изискванията за тях са доста сериозни: те трябва да бъдат надеждни, удобни, функционални, красиви и много желани - евтини. Ние ще говорим за това как да направим градински пътеки със собствените си ръце с ниски разходи в тази статия.

Как да направите песни

Покритието на пистата може да бъде твърд или насипен. За да създадете твърдо покритие, използвайте следните материали:

 • бетон. Бетонните пътища не са обикновена сива лента. В допълнение, че има бои и може да се боядисва, ако желаете. Все още има формуляри за наливане веднага на място. Оказва се, че домашните плочи са настилка. Друг вариант - излейте малките бетонни плочи с правилния размер, след което ги поставете върху подложката. Вижте снимките в снимката.
 • Плоча. Това е естествен камък, който е нарязан на плочите. Поставя се върху подготвената основа (за това по-нататък), пролуките са запълнени със запълване. Оказва се, че е красив, надежден, неплъзгав. Не е за нищо, че камъните в ландшафта са толкова привързани към каменни пътеки от плочата.
 • Тухла. Обичайната керамична тухла е красив материал, но не и за пистите. Той абсорбира влагата, ако след това замръзне влажността, тя се разбива на парчета. Ако ще направите пътека с разбити тухли, то е повече или по-малко нормално да ходите по нея само за няколко години. След това трябва да го повторите. Произтичащите процепи ще трябва да бъдат покрити с пясък или малък чакъл. Много по-дълго по пътя ще служи като клинкер тухла, но тази опция не може да се нарече ниска цена: цената на едно парче от няколко десетки рубли.
 • дърво. Такъв привидно неподходящ материал, но ако е правилно обработен, може да служи дълго време. И много, направени по собствени ръце пътеки от дърво, е възможно да се пренесе в категорията малозатратных. Например, изобретен да използва коноп и плюе на дървета като бордюри или покрива. Също така да подови на добре обработени дъски - това е по-добре тераса, но ако не, тя също ще отговарят на стария етаж.
 • Пластична. Има плочки за градински пътеки от пластмаса - полиетилен или полипропилен. Тя има квадратна форма и система от брави, която е прикрепена един към друг. Тя може да бъде подредена непосредствено на горната част на тревата или да е потънала в къщата или на мястото на пътеките. Тази опция е бърза и евтина. То може точно да се нарича "На ниска цена". По-добре, разбира се, да изпълнявате правилата, като изливате от развалини и пясък и поставите пластмасови елементи на върха. Това е малко по-дълго и по-скъпо. Има неразделна, но много красива версия на пластмасови плочки за писти. Има и градински паркет. Това са дъски или дъски от дърво-полимерни композитни материали - DPK (те са на снимката, изглеждат точно като паркет). Този материал се появи сравнително наскоро. По външен вид и усещане, тя изглежда като дърво, а всъщност - смес от дървесно брашно и полимер. Това са много красиви покрития, но тяхната цена не е скромна. Въпреки че не е страхотна.
 • Камъчета. Това са закръглени естествени камъни, които могат да се намерят на брега на реките или езерата. За производството на песни по-подходящи плоски камъни. Има различни нюанси на сиво, черно, бяло, понякога можете да намерите бургунд. От тези камъни, поставени един до друг близки, красиви мозаечни пътеки са получени. Но това е окупация за упоритите и упорити. Тези, които нямат търпение, могат да намерят големи плоски камъни или големи камъчета и да ги поставят в пясъка. Това не е толкова луксозно, но не по-малко надеждно. Можете също да направите с гранит или други подобни камъни. Важно е поне едно лице да е сравнително плоско. Тази плоска част и пуснати, останалите погребва. Работата не е лесна, но по пътя ще бъде възможно не само да ходиш, но и да караш.
 • Спомагателни материали. Дача се произвежда от стари гуми и бутилки.

Има и песни с павирана повърхност - чакъл или от развалини. Тяхната особеност е, че с малък слой от 2-3 см и с достатъчно уплътняване, е удобно да вървим по тях. Ако слоят е малко по-голям, при ходене се формират неравности, а това ходене е досадно. Тъй като, както видяхте в много снимки, чакъл и смачкан камък се използват като пълнеж, в който се полагат твърди елементи от други материали. С правилното изпълнение е удобно: чакълът е подходящ за вода и локвичките не се образуват. Тези, които не харесват сивия цвят, можете да посъветвате да го нарисувате: много дизайнери правят това в организирането на rockeries.

Пример за писта за чакъл

Пример за писта за чакъл

За тайните на оформлението на сайта прочетете тук.

Как да направите градински пътеки със собствените си ръце

Не е достатъчно да знаете какво можете да направите с градинските си пътеки. Трябва да знаете как да го направите правилно, така че да не служи на един сезон, а не на два. Складирането на различни материали може да е малко по-различно, но има няколко правила и действия, които се повтарят във всяка технология.

Първото правило: при полагане или оформяне на покритие на коловоза се прави с лек наклон. Ако материалът позволява, от двете страни на центъра се прави приплъзване от няколко сантиметра. Ако например се изсипе бетонна пътека, тогава наклонът се оформя в една посока - от къщата, ако е наблизо. Наклонът е направен отстрани на долната част на участъка, ако пистата е разположена на наклон.

Секция на градинска или селска пътека

Секция на градинска или селска пътека

Второто правило: при всяко покритие е необходимо подготовката на основата. Ако поставите камъните (например) директно върху глина или глинеста почва, ползите, разбира се, ще бъдат по-лесни за ходене, но камъните "се промъкват" след известно време. Просто vypochutsya в глина. Отнема много повече време, докато устройството го запълни. И ако направите дренажна възглавница и джантата, дренажът ще бъде още по-ефективен и ще изглежда още по-красив.

Под капака се нуждаете от подготвена основа

Под капака се нуждаете от подготвена основа

Трето правило: нивото на покриване на пистата трябва да бъде с няколко сантиметра по-високо от прилежащата зона. Тогава водата бързо ще слезе, ще бъде по-удобно да се почисти и почистването ще бъде по-рядко: замъглената земя няма да пот по време на дъждовете или по време на поливането на цветни лехи, които често се правят по пътеките.

За това как да направите красиви легла, прочетете тук.

Инструкция стъпка по стъпка

Направете градински пътеки със собствените си ръце, започнете с оформлението. На теория, размерът и формата трябва да бъдат записани в плана на вашия сайт, а оформлението трябва да се извърши според проекта. Но най-често всичко се извършва на място. За да видите бъдещата писта по-ясно, нейните очертания могат да бъдат поръсени с бял пясък или нещо подобно. Ако формата работи, можете да карате колчетата и да дърпате нишката между тях, но можете също така да работите върху пръскането.

Освен това, за да се направи път от камък, плоча, тухли, павета, камъчета и други подобни материали, действията са:

 • Между двете марки тревата се отстранява. Дълбочината на канавката трябва да бъде около 15-25 см.
 • На ръба на копаят, ако е предвидено.
 • Дъното на канавката се изравнява, премахвайки корени, камъни, премахвайки значителни ями или могили. Дъното е удряно (засята в снимката по-долу).
 • Изсипете слой от натрошен камък с голяма или средна фракция. За да спестите бюджет, можете да заспите счупена тухла, друга голяма сграда отломки. Ако има компактна плоча - отлична, ако не, вземете нещо подобно на инструмента в снимката (можете да го направите от голям дневник, на който е нарязан нокът през дръжката). С този инструмент изравнете долната част. Ако отпадъците се напълнят, трябва да ги поръсите с малко развалини и отново да ги натопите.

  Това е рамо

  Това е рамо

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  + 48 = 50