Как да направите водопад за лятна резиденция и у дома

Дизайнът на обекта рядко е завършен без инсталирането на резервоар. Водата успокоява, носи готина в горещ ден. Също така е добре, че можете сами да направите водопад, без да привличате специалисти. Важно е да имате помпа и място, където да можете да я включите. Всичко останало може да бъде направено сами. 

купа

Изграждайки малък водопад със собствените си ръце, ще трябва да хвърляте много земя: всичко започва с поземлени работи. Необходимо е да се изкопае фундаментна яма за купа, в която ще се събира вода. След това контейнерът трябва да бъде запечатан. Има два прости метода:

 • Използвайте филм. Ако планирате дългосрочна операция, филмът се нуждае от специално за басейни и езера (наречена бутилова гумена мембрана). Тя струва много (за 1 квадратни метра от $ 10), но обикновено толерира ултравиолетовите лъчи и измръзване, ще служи за години. За временно пробния водопад се използва филм, който се използва за оранжерии. Само забележете, че трябва да бъде целогодишен, с експлоатационен живот от няколко години, а не няколко сезона. Тази опция е по-евтина, но изпълнението е много по-лошо.  водопад-svoimi-rukami-19
 • Поставете пластмасовата обвивка. Те все още са разположени като купи за езера и басейни. Сравнително евтини - капацитет от 120-140 литра са 1200-1500 рубли.

  Като купа използвайте пластмасов контейнер

  Като купа използвайте пластмасов контейнер

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  + 18 = 19