3D padlók kitöltése – tartós és szép

3D padlók kitöltése - tartós és szép

A javítások miatt valamilyen oknál fogva sokan a falra és a mennyezetre összpontosítanak, elfelejtve, hogy a modern design ötletek teljesen elképzelhetetlenek. Az egyik ilyen ötlet a folyékony 3D padlók. Lehetővé teszik az egyedi kompozíciók létrehozását rajzokból, lapos és háromdimenziós tárgyakból, lenyűgöző megjelenésből. A képek annyira reálisak, hogy úgy tűnik, hogy életre kelnek. Az önterülő padlók technológiája nem olyan nehéz, ha pontosan elvégzi a telepítés minden szakaszát. Ebben az esetben évtizedekig tarthatnak.

Önterülő padló egy kis fürdőszobában

3D padló és csempézett padló a fürdőszobában

Rámpás a padlón kép a fürdőszobában

Mi az önterülő padló?

Az önterülő padlók egy polimer töltet, amelyet egy mintára vagy képre alkalmaznak, és ezután megreped. Emiatt kialakul a varrat nélküli bevonat. Maga az ábra az alapréteg felett van, és ez a befejező polimer töltés, amely lehetővé teszi a 3D-s hatás elérését. Minél vastagabb az átlátszó felső réteg, annál reálisabb a hatás. Nem szükséges kész rajzokat készíteni, homokból vagy más természetes anyagokból díszítő réteget készíthet a fedél alatt.

Az érmék földalatti emeletén

A szakértők tanácsot adnak a szakembereknek abban, hogy a folyékony padlókat lefektetik, de mindent a saját kezükben lehet megtenni, ez nem olyan nehéz. De pontosan meg kell figyelnie a technológiát.

Folyó a padlón

3D emelet a WC-ben

Volumetrikus padló a fürdőszobában

Előnyök és hátrányok

Az önterülő padlók nagyon megbízhatóak és praktikusak, de az előnyök listája nem ér véget.

Az ilyen padlóburkolatok fő előnyeit ki lehet választani:

 • A padlófelület tökéletesen sík és sima;
 • a bevonat zökkenőmentes, ezért nincs veszélye a víz felgyülemlésére és a penészképződésre, mint a csuklós ízületekben;
 • A padlók nem erodálódnak, így évtizedekig szolgálhatnak;
 • A bevonat nagy vízszigeteléssel rendelkezik, és ez fontos pont a padlóburkolatnak a fürdőszobában való elhelyezésekor;
 • megbízhatóság, praktikusság és ütésállóság. A zsetonok és karcolások kockázata minimális. Ugyanakkor biztosítani kell a kémiai támadással szembeni nagy ellenállást is;
 • környezetbarát és nem mérgező;
 • a könnyű tisztítás és az egyszerű lefektetési technológia;
 • az UV sugárzással szembeni ellenállás;
 • nagy hatást gyakorol a tervezési megoldások megvalósítására.

3d emelet a fürdőszobában

A 3D padlók kitöltése szintén hátrányokkal jár:

 • hosszú szárítás (akár egy hétig);
 • drága gondozás;
 • a folyékony padlók "harapás" ára;
 • a padló lebontása nehéz;
 • ha a padló nedves, akkor nagyon nagy a csúszás veszélye.

Padlós minta változat

A padló nincs kép nélkül

A fürdő a fürdőszobában

3D padló a fürdőszobában

A padló a Hruscsovka

Kép egy tágas fürdőre

De a hátrányok átfedik a pluszokat, mert a folyékony padlók nagyon hosszú élettartamúak. És a költségek nagy része a kép elkészítéséhez és a padló alapjaihoz megy.

Belső tér ömlesztve

típusok

Minden folyékony bevonat kétféleképpen oszlik meg:

 • Egykomponensű. Ezek a padlók csak abszolút sík felület létrehozásához szükségesek, később. Az ilyen bevonatokhoz olyan száraz keveréket kell használni, amely szigorúan az utasításoknak megfelelően feloldódik. A kapott oldatot az előkészített hordozóra felvisszük és egyenletessé tesszük.
 • Kétkomponensű. Az ilyen bevonatokat már használják díszítő célokra. A padlót gyantával és keményítővel készítsük. Néha kvarc homokot adnak a keverékhez, ami növeli a szilárdság tulajdonságait. A kapott oldatot az előkészített hordozóra felvisszük és egyenletessé tesszük.
Egykomponensű önterülő padlók

Kétkomponensű padló a fürdőszobában

3D hatás

Valójában a 3D-s padlók majdnem ugyanolyan módon férnek hozzá, mint a hagyományos ömlesztett, de csak vegye figyelembe néhány árnyalatot. Vagy kép van felhordva az alapréteg akril festékek, vagy használni, mint egy Banner vagy vinil film egy kész mintát. Képet lehet kinyomtatni egy ilyen filmre a megfelelő cégnél, ahol hasonló berendezések vannak. Természetesen a kép másik módja lényegesen olcsóbb, mint az első, ahol a művész szolgáltatásait kell használni. A 3D-effektus elérésének módját az alábbiakban ismertetjük.

Padló a világ térképeinek térfogatos rajzával

technológia

Az ilyen padló lefektetésének technológiája nem olyan nehéz, de a 3D-effektus elérése érdekében figyelembe kell vennie bizonyos részleteket. A levegő hőmérséklete azon a helyiségben, ahol a padlót lefektetik, ne legyen 10 Celsius fok alatt.

Aljzatkészítés. Az alapnak tökéletesen kell lennie.

A betonhabarcsot előzetesen fel kell készíteni. Ehhez szükség van:

 • a betonpoharat egy speciális géppel homokkal homorítsuk el, és óvatosan távolítsuk el a kidudorodásokat vésővel vagy perforátorral;
 • megszabadulni minden repedéstől és lehetséges zsetonoktól. Ehhez cementhabarcsot vagy epoxigyantát töltöttek;
 • alaposan tisztítsa meg az esztrichet a szennyeződésektől, és távolítsa el az összegyűlt port egy porszívóval, ipari célokra;
 • győződjön meg róla, hogy nincsenek olajfoltok a felszínen, ellenkező esetben a padlók le fognak húzódni az idő múlásával. Ha vannak olyan foltok, akkor mindenképpen meg kell szabadulnod tőle.
A padló alá esztrich

A durva esztrich csiszolása

Alapozó alapozó

Alapozó alapozó. A betonhabarcs teljes tisztítása után primer alkalmazásra kerül. Meg kell töltenie magát a beton összes pórusával, biztosítva ezzel az esztrich ideális fogását az anyagokkal. Az alapozót ecsettel, hengerrel vagy spatulával kell felhordani. Két rétegben helyezkedik el, kis időközönként. A felület feltöltése után legalább 4 órát, de legfeljebb egy napot kell várnia.

Töltse ki az alapréteget

Az alapréteg alkalmazása

Az alapréteg konkrét alapként is szolgálhat. És erre a célra használhatja a polimer felületét. De ha a padló töltőanyagok közé kizárólag természetes anyagokból, az alapréteg, mint a háttér, ezért meg kell állítani a maximális minőség és a megfelelő színű.

Ha a polimer padlót alaplemezként használja, akkor rögzítse a csappantyút a falak mentén, és készítse el a megoldást. Ez eloszlik az alapon és szintezve. Annak biztosítására, hogy a felszínen ne legyenek légbuborékok, kezelni kell egy tűhengerrel. A szintet ellenőrizni kell, hogy lássa, pontosan milyen a talaj.

Az alapréteg összehangolása

Távolítsa el a buborékokat az alaprétegből

Kész alapréteg

A szükséges munka megköveteli a piszkozatok teljes hiányát és a napfényt a padlón. Az alapréteg legalább 5 napig szárad.

Díszítés vagy díszítés

Amint azt korábban említettük, a képet kétféleképpen alkalmazzuk: akril festékekkel vagy ronggyal. Ha egy kész mintázatot használunk, akkor kissé nagyobbnak kell lennie, mint a helyiség nagysága, úgyhogy van egy kis margó, ami sokkal könnyebb később megszüntetni. Vinylfilm használata esetén egyszerűen ragaszkodik az alaphoz. Természetesen gondosan kell beállítani, hogy a légbuborékok ne képezhessenek benne.

Ha egy szalagpapír szövetet használ, akkor ragasztva van egy nagyon vékony rétegben a keverékben használt keverékhez. Az is elfogadhatatlan, hogy légbuborékot képez a szövet alatt.

Rajzolás és befejezése

Befejező és védő bevonat

A befejező réteghez polimer készítményre van szükség, amelynek térfogatát a réteg vastagsága alapján számítják ki. A minimális vastagságnak 3 mm-nek kell lennie. Az utolsó réteget a következőképpen alkalmazzuk:

 • Először is, a két részből álló megoldás összes összetevője vegyes;
 • a kapott elegyet a mintára öntjük és a felszínre terítjük;
 • A keverék megvastagodása előtt a felületet egy hengerrel kell feltekerni, amely eltávolítja a légbuborékokat.

A keverék beállítási ideje eltérő, attól függ, hogy a levegő milyen hőmérsékleten van a helyiségben és a páratartalomban, valamint a bevonat vastagságán. A színpadon végzett munkában a padlót speciális cipőben kell mozgatni.

A védőbevonatot a végső bevonat felett kell felhordni, miután megszilárdult. Megvédi a padlót a különböző károsodásoktól és növeli az élettartamát. Egy speciális lakk segítségével a felület csúszásmentes is lehet. Ezenkívül az alkalmazott lakk megkönnyíti a padló gondozását, a mosószerek káros hatásaitól való félelem nélkül.

Kész padló

A fürdőszobában

A fürdőszobában az önterülő padlókhoz készült kép kiválasztása a szoba általános kialakításától függ.

Delfinek - önterülő padlók

Pitypang - önterülő padló

Kockák - önterülő padlók

Gyakran folyamodnak létrehozását egy hajózási témát, ami egy rajz ábrázoljuk kagyló kép tengerfenéken, delfinek, algák. Megállhatsz a vizes felület képén, és úgy tűnik, hogy a víz felszínén jársz. A lábak alatt érdekes a tengerfenék kavicsai. Akkor újra az illúziót a tengerparton, hozzátéve, hogy a homokos part izobrazheniyu.Vybor optimális képet csak a képzelet szabhat határt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =