Meleg padló a fürdőszobában

Meleg padló a fürdőszobában

A fürdőszoba meleg padlójának köszönhetően az élet kényelmessége növekszik, a páratartalom csökken, és könnyebb a levegő hőmérsékletének fenntartása ebben a teremben. A legtöbb fürdőszoba és fürdőszoba a padló csempézett. És mivel az anyag elég hideg, a padló további melegítése csak egy plusz.

Meleg padló a fürdőszobában

Most a meleg padló nem valami egzotikus - minden fürdőszobában felszerelhető. Egy ilyen hőforrás akadályt jelent a gomba és a penész fejlődéséhez a helyiségben. Nem fog aggódni a háztartás egészségéért, és a padlón megjelenő permetek gyorsan kiszáradnak. Különösen kényelmes a meleg padló azon időszakban, amikor a központi fűtés kikapcsolt és a levegő hőmérséklete alacsony.

Meleg padló az óvodában

Az alulról érkező hő kényelmes mikroklímát biztosít a fürdőszobában. A rendszer kilátásoktól való megrövidülése előnyösnek számít a legmodernebb radiátorhoz képest, amely helyet foglal, és nem díszíti a szobát. Ezenkívül megtakaríthatja az erőforrásokat, ami különösen fontos egy magánház számára. Az igazságot eredetileg a rendszer elrendezésére kell fordítani, de az összes költség indokolható.

Milyen padlófűtést kell választanom?

Ha úgy dönt, hogy a mosdóban vagy a fürdőszobában meleg padló van, akkor el kell döntenie a rendszer típusát.

A fürdőszobai padló szigeteléséhez speciális elektromos kábelt vagy egy film típusú elektromos elemet használnak, valamint vízhűtőt is. A rendszer minden esetben biztosítja a hőmérséklet-érzékelő és a termosztát jelenlétét.

Vízszint

Ne feledje, hogy a vízfelület beállítása jó választás egy olyan magánházhoz, amelyben autonóm fűtés működik. Az ilyen meleg padlót gyakorlatilag nem építik be többszintes házakba, mert tilos a központi fűtéshez csatlakozni (a további terhelés a fűtési rendszer hibás működéséhez vezethet), és külön kazán behelyezése drága. Ezért többlakásos épületek esetén az elektromos rendszerek használata gyakrabban ajánlott. Sokan inkább az infravörös opciót élvezik, mivel nem igénylik a padlószint emelését.

Elektromos padló

A fajták előnyei és hátrányai

Mint már említettük, minden meleg padló fajtája kétféleképpen osztható le: elektromos (kábel és film) padló és víz. Mindegyikük jellemzőit elemezzük, értékelve az érdeket és a hiányosságokat.

víz

A vízmelegített padló egy környezetbarát meleg padló, amely fokozatosan felmelegszik és nem károsítja a burkolólapot. Forró vizet használ, és egy speciális szivattyút kell felszerelni, amely felelős a forgalomáért. A költségek viszonylag alacsonyak, összehasonlítva az elektromos árammal.

A hátránya a telepítés engedélyezésének szükségessége (lakóépületben, a telepítés nem megengedett), valamint a szivárgás lehetséges veszélye.

Kábeles padlófűtés

elektromos

Az elektromos meleg padlót könnyebb telepíteni úgy, hogy egy fűtőkábelt vagy egy fóliát helyeznek el a burkolat alá. A telepítéssel önállóan kezelhető. Gyakran választják kis terület fűtésére. Az ilyen padló nagyon hosszú ideig használható. Telepítéskor nem kell gondolkodni a központi fűtésről, így az elektromos padló bármilyen helyiségben használható.

Thermo film a padlóhoz

Az ilyen padlók hátrányai az ökológiai kompatibilitás hiánya, a fűtőkábel elhelyezése a szaniterek helyén, valamint a csempe lehetséges deformációja, mivel a padló gyorsan felmelegszik.

A filmváltozat kiválasztása esetén nem kell felemelni a padlót és az esztrichet. És mivel a fűtőelemek nincsenek sorba kapcsolva (mint a kábel alfaja), de párhuzamosan, még akkor is, ha egy szalag égett, a helyiségben lévő meleg padló funkciója megmarad.

A beépítés jellemzői: a meleg padló piteje

A felületet jól tisztítani és tisztítani kell (csak kisebb szabálytalanságok megengedettek). Annak biztosítására, hogy a szigetelő réteg ne deformálódjon, homok és cement oldatát általában szintezésre használják, amelyet vékony rétegben alkalmaznak.

Felület előkészítés

A meleg padlót

Mielőtt elkezdené a munkát, tudnia kell, hogy megengedett-e egy meleg padló szerelése az épületben lévő fürdőszobában. Ha esztrichépítést terveznek, a megtisztított alapra helyezett anyagokat használják, amelyek gőzként és vízszigetelésként szolgálnak. Ezek ömlesztett és tekercses anyagok, valamint kenőanyagok képviseltethetők.

Ha a ömlesztett anyag bitumenes komponenseket tartalmaz, akkor a bitumenet alaposan meg kell szárítani, mielőtt a hőszigetelő hab polisztirol anyagot felhelyeznék.

Fűtőelemként merev ásványi lapokat, parafa anyagot, expandált polisztirolt vagy speciális fóliát használjon. Ha ezeket behelyezik, fontos, hogy elkerüljék a rések és a repedések kialakulását (ha behatolnak a megoldásba, akkor hőmérséklethidak képződnek).

Vízmelegített padló szerelése

Az első feladat a vas felhúzók cseréje, amely forró vizet, műanyagot szállít. Ezután össze kell állítani a jövő meleg padlójának tervét (a csövek elhelyezkedését).

A csövek elrendezése

A vízszigetelés lefektetése után egy durva esztételt öntünk, 5-7 cm-rel alacsonyabb, mint az utolsó padlóburkolat. Az esztrich nem reped, 3-6 napig kell itatni.

Csövek felszerelése

Ezután szétszórjuk a fóliát, és folytatjuk a vízszintet. A rendszert ellenőrizve rögzítse a műanyag csöveket egy 15-20 cm-es fordulattal, miután a rendszert egy szabályozószeleppel ellátott adagolóállomáshoz csatlakoztatta, a víz be van kapcsolva, hogy ellenőrizze a beépített padló működését.

Az utolsó lépések a második esztrichréteg és a befejező anyag elhelyezése lesz.

A kábel elhelyezése

Az első lépés egy kábelvezetési rendszer létrehozása az érzékelő és a termosztát helyével. A tervet a tervre alkalmazzák, figyelembe véve a vízvezeték szerelvények kijátszását és egy bizonyos lépést a kábel szakaszai között. Ezt az áramkört meg kell őrizni a telepítés után.

A munka következő szakasza a hőszigetelés. A vízszintes alapon (az egyenlőtlenségek 7-8 mm-ig megengedettek) egy fűtőtestet szerelnek fel, amelyet gyakran fóliával egészítenek ki. Ha az alap egyenetlen, készítsen beton esztricust.

Hőszigetelés elhelyezése

A kábel felszereléséhez olyan fém hálót kell használni, amelyre rá van erősítve. Ilyen háló biztosítja a merevséget, és megakadályozza a kábel átkelését. Szintén kényelmes kész hőmérőt használni.

Meleg padló kábel beszerelése

Miután ellenőrizte a kábel ellenállását, az elektromos és termikus részek a termosztáthoz közel vannak csatlakoztatva. A termosztát felszerelésénél helyezze az érzékelőt egy hullámos csőbe, és helyezze az esztrich szintje fölé.

Ezután ellenőrizni a kábel ellenállását, az összes alkatrész és a csatlakozás integritását, az alapítványt egyenletes eloszlású cementtel öntik a padlóra.

Fontos elkerülni a burkolatok kialakulását az esztrichben, hogy ne csökkentsük a hőveszteséget és helyi túlmelegedést okozzanak. Az esztrich vastagsága 3-5 cm. A rendszer bekapcsolása nem kevesebb mint egy hónappal az esztrich kiöntése után, különben repedések és kábelkárok keletkezhetnek benne.

A film padlójának felszerelése

A film infravörös sugárzást bocsát ki, és 1 méter széles sávot jelent. Az ilyen sávokat polietilénbe csomagolják. Ha anyagot szeretne vágni, ezt a filmen lévő jelölésekkel végezzük. A filmbevonat mindenféle kivitelben felszerelhető, és mivel egy ilyen film vastagsága kicsi, a padlószint gyakorlatilag változatlan marad.

Filmpad

Ha a fűtött padló fel van szerelve, mint kiegészítő fűtés, akkor a film elegendő ahhoz, hogy a fürdő területének mindössze 40-50% -át lehessen elhelyezni. A filmeket nem bonyolítják bútorok, mosógép, vízvezeték és más tárgyak között. Nem szabad a fal közelében elhelyezni - kívánatos legalább 10 centiméternyi rést hagyni.

Ha összehasonlítani kell a víz- és kábelbeállítások felszerelésével, akkor a meleg padló alaptípusa a legkönnyebb telepíteni. Éppen ezért ez a leginkább elérhető az önjavításhoz. A régi padlóburkolat lebontása után értékelje az aljzat állapotát. Fontos, hogy az alap vízszintes felületét legfeljebb 3 mm-es szabálytalanságokkal biztosítsa. Ha a különbségek nagyobbak, a bevonatot őrölhetjük vagy tölthetjük fel önterülő vegyülettel.

A film padlójának felszerelése

Ezután egyszerűen helyezze a fűtőelemeket az aktuálisan hordozó oldalon a megfelelő mennyiségű vízszigetelő anyagon. Általában a csíkok között hagyja el az üres 5 cm-es helyet. A csíkok rögzítéséhez egy építési szalagot használnak, ami megakadályozza a film mozgatását a működés során. A vágóvonalakat bitumenes szigeteléssel kell kezelni.

Az érzékelő és a termosztát csatlakoztatása után ellenőrizze, hogy a padló működik-e. A fûtõszalagok elkülönítéséhez nedves eljárást (esztrich felszerelését) vagy száraz eljárást (védõfólia fedõvel) lehet használni. Ha egy esztrich használatos, a rendszer nincs bekapcsolva egy hónapra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 1