Pancuran-treadmill untuk rumah dan vila – padat dan selesa

Pancuran-treadmill untuk rumah dan vila - padat dan selesa

Sangat kerap di kediaman musim panas atau dalam kenaikan persoalan jiwa harian menjadi sangat nyata. Untuk mengambil prosedur air, anda perlu mengambil lembangan dan memanaskan air, dan kemudian secara manual mengalirkan air. Pilihan ini menyusahkan dan bermasalah. Penyelesaian yang sempurna untuk mandi dalam alam semula jadi adalah penggunaan tato-jiwa.

Ciri utamanya ialah pergerakan dan peraturan bekalan air dengan bantuan kaki. Kebolehpercayaan sistem ini ditunjukkan oleh hakikat bahawa tiada bahagian mekanikal di dalam bilik mandi. Malah kanak-kanak tanpa pengawasan terhadap orang tua boleh menggunakan peranti ini, kerana ia benar-benar selamat.

Pancuran mandian luar

Skop permohonan

Shower-tipton (mandi kaki) boleh digunakan di mana-mana sahaja, kerana mudah dibawa. Dia kemas diletakkan di dalam beg kecil dan hos beralun dipintal, dan mereka tidak kehilangan bentuk asal mereka dan tidak bengkok. Dalam kempen itu, di kampung atau di alam tentang pancuran hujan akan menjadi alat yang berguna untuk mengambil rawatan air.

Treadmill pancuran boleh diletakkan pada dacha biasa, di khemah mandi, di bilik pegun atau hanya di kawasan terbuka. Skop treadmill mandi agak luas, kerana ia membolehkan anda mengambil bukan sahaja prosedur air, tetapi juga memberi anda kesempatan untuk menghidangkan katil di kawasan pinggir bandar. Keanehan itu adalah bahawa panjang hos membolehkan anda untuk mengambil air terus dari telaga, jika di dalam pondok.

Skop topood pancuran

Juga pancuran toptun sesuai untuk mencuci kereta, rumah windows negara, laluan dan kaki lima kawasan pinggir bandar, kerana proses itu sendiri adalah cepat dan mudah. Ia boleh digunakan walaupun dalam apartmen, apabila dimatikan produk kebersihan vodu.Eto panas tidak akan berbohong tanpa digunakan, kerana ia boleh menjadi berguna dalam pelbagai situasi.

Prinsip operasi

Untuk memahami prinsip tatu jiwa, pertama anda perlu memahami struktur peranti. Mekanisme produk ini terdiri daripada bahagian-bahagian berikut:

 • getah getah atau pedal getah;
 • injap;
 • hos pengambilan air beralun;
 • hos bergelegar air;
 • muncung untuk mandi.

Pancuran mandian

Pancuran mandian

Pancuran mandian

Hos bergelombang boleh digantikan dengan tiub konvensional, tetapi harus siap, bahawa dalam waktu dekat, perlu untuk menggantikannya. Mereka dicirikan oleh kecenderungan untuk memecahkan titik lenturan hos semasa pengangkutan atau penggunaan.

Pada video seterusnya, anda akan melihat proses pemasangan jiwa yang dibeli treadmill (mandi kaki).

Penyediaan untuk penggunaan prosedur berair dengan bantuan pancuran-tipton:

 • Pertama anda perlu menggantung hos dengan muncung pada ketinggian yang sesuai supaya muncung di atas anda.
 • Poskan tikar getah di bawah kaki anda.
 • Satu hujung hos hendaklah direndam dalam bekas dengan air suam, yang mesti dipanaskan terlebih dahulu. Untuk bekas, anda boleh menggunakan balang, tangki, tongkat, kolam kembung atau baldi untuk menampung sejumlah besar air.

Pengairan pegun boleh

Sekarang anda boleh mendapatkan tikar dan mengepakkan kaki anda untuk memulakan mekanisme bekalan air dari tangki melalui hos dengan muncung. Treadmill pancuran berfungsi dengan prinsip yang sama seperti pam kaki, jadi ia juga dipanggil pneumatik.

Keistimewaan menggunakan peranti ini adalah bahawa tangan tetap bebas untuk mencuci, dan pada bila-bila masa anda boleh memotong bekalan air. Produk ini sempurna meniru mandi sepenuhnya.

Faedah

 • Penggunaan mudah mekanisme pancuran mandian. Anda hanya perlu mencelupkan hos dalam bekas dengan air dan dengan beberapa langkah pada tikar getah akan memulakan sistem pancuran mandian - air akan longkang dari air boleh.
 • Menyimpan wang. Kos bilik mandi di pasar paip adalah 1500 rubel secara purata, tetapi pembinaan pancuran mandian di dacha memerlukan lebih banyak masa dan kos.
 • Ketepatan penyesuaian, kerana sebagai tambahan kepada tujuan mandi secara langsung, anda boleh menghidangkan katil, membasuh kereta atau dalam tempoh menanggalkan bekalan air panas akan menggantikan pancuran mandian penuh.
 • Saiz padat Treadmill jiwa terletak pada reka bentuknya, yang terdiri daripada dua hos dan tikar getah.
 • Mobiliti. Pancuran mudah dipasang dan dibongkar, yang membolehkannya diangkut tanpa sebarang masalah ke mana-mana tempat.

Fungsi tatu jiwa

Apa yang menentukan tekanan air

Tekanan air dalam tato jiwa bergantung sepenuhnya pada faktor manusia. Langkah-langkah berirama menjejaskan penciptaan tekanan air seragam. Sekiranya seseorang berhenti, bekalan air juga berhenti sepenuhnya.

Pada pandangan pertama, ini tidak mudah, tetapi ia membantu untuk menyelamatkan penggunaan air. Dengan peranti sedemikian, hanya 10 liter air yang mencukupi untuk mencuci seluruh tubuhnya. Terutamanya mekanisme ini seperti wanita, kerana aerobik sederhana semasa penerimaan pancuran membantu menjaga diri dalam bentuk fizikal yang baik, dan juga menimbulkan mood.

Khemah pancuran dengan pancuran mandian

Pancuran mandian

Pancuran mandian

Lakukan sendiri

Mekanisme kerja treadmill jiwa sangat mudah sehingga dapat dibuat oleh tangan sendiri.

Untuk melakukan ini, anda perlu membeli beberapa item:

 • pam kaki untuk kereta;
 • hos getah;
 • gabus yang diperbuat daripada getah atau kayu;
 • bekas plastik dengan tudung;
 • lampiran pancuran;
 • tiub yang diperbuat daripada plastik atau logam.

Proses pembuatan pam buatan sendiri:

 • Isi bekas dengan air dan letakkan di bawah sinar matahari untuk pemanasan.
 • Dalam palam anda perlu membuat dua lubang dengan saiz yang berbeza (satu lubang diameter - 1 cm, kedua - 2 cm).
 • Masukkan tiub ke dalam lubang. Melalui lubang diameter yang lebih besar, tiub itu harus sampai ke bahagian bawah tangki.
 • Hos getah diletakkan di atas tiub.
 • Pasang pam kaki ke tiub yang lebih kecil daripada diameter yang akan membekalkan udara ke tangki.
 • Lampiran pancuran dipasang pada hos diameter yang lebih besar.
 • Di samping itu, anda boleh membuat pemegang kepala pancuran atau menggunakan barang-barang yang diperbaiki: pagar, dinding atau pokok.
Kilang pancuran-hancur untuk memberi

Reka bentuk treadmill mandi sedia untuk digunakan. Tetapi anda boleh cuba untuk memperbaikinya, kerana imaginasi manusia tidak mempunyai sempadan. Sebagai contoh, sebuah kren dengan air yang boleh untuk mewujudkan satu bentuk tekanan dalam tangki, walaupun tanpa pam bekerja untuk beberapa ketika air akan mengalir dari kepala pancuran mandian jet yang kuat.

Mandi-pancuran di pancuran mandian

Untuk mandi adalah lebih selesa, anda boleh menarik orang lain yang akan mengepam udara ke dalam sistem menggunakan pam kereta, dan kemudian menukar tempat.

Juga baca artikel kami tentang pancuran untuk vila dipanaskan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 − 12 =