Parveke viimeistely

Tee kodikas paikka parvekkeelta tai loggia ei ole niin vaikeaa. Useimmiten päättää ommella parveke vuorauksella. On paljon teoksia, mutta se ei ole vaikeaa ja voit tehdä sen itse. 

Mikä vuori käyttää

Periaatteessa puhuttaessa vuorauksesta tarkoitetaan puusta valmistettuja tuotteita. Paljon harvemmin tätä termiä kutsutaan myös PVC-paneeleiksi, lisäämällä sana "muovi". Todennäköisesti kyse on aivan samanlaisesta periaatteesta liittää säleet toisiinsa ja tapaan, jolla ne on asennettu, ja myös se näyttää pitkiltä levyiltä, ​​joiden toisella puolella on ura ja ura toisella puolella. Valitsemalla, mitä parveketta varten käytettävä vuoraus perustuu yleensä kustannuksiin, esteettisiin tai käytännöllisiin näkökohtiin.

Parvekkeen päällystäminen vuorauksella on keino luoda mukavuutta ja samalla eristää huone

Parvekkeen päällystäminen vuorauksella on keino luoda mukavuutta ja samalla eristää huone

Joillakin alueilla puulattiat ovat halpoja materiaaleja, joillakin kalliilla. Joten sinun on verrattava muovin ja puun hinta itse. Usein puu on suositeltavaa, koska se on luonnollista. Tämä on niin, mutta sen houkuttelevuuden säilyttämiseksi se kyllästetään suojatuilla yhdisteillä, ja tämä on kemia. Sitten se on maalattu tai lakattu. Sävellykset, kuten tiedät, eivät ole myöskään luonnollisia.

Jos käytämme käytännön näkökohtia, PVC-vuorauksen vuori on ainutlaatuinen: se on helppo puhdistaa, se ei vaadi lisähuoltoa tai hoitoa, se pysyy monen vuoden ajan muuttumattomana. Ellei aurinkoisella puolella haalistu, joten on parempi ottaa vaaleita värejä: värin menettäminen on lähes huomaamatonta heille.

Puulevy on ovelampi toiminnassa: ennen asennusta se on suojattava suojaavilla kyllästyksillä. Jos aiot vain antaa sille jotain sävyä, voit noutaa tällaisen kyllästyksen, joka antaa välittömästi halutun värin. Sitten sen käsittely päättyy sinne. Jos päätät maalata tai lakata viimeistelyä, sinun on tehtävä se asennuksen jälkeen (mutta ennen asennusta vielä liota antiseptisiin aineisiin). Toimenpiteen aikana sinun täytyy säännöllisesti poistaa vanha pinnoite ja peittää kaikki uudelleen: lakat tai maalit voivat särkyä, parvekkeen koristelu menettää valituksensa. Täällä on ongelmia.

Minkälainen vuori valita parvekkeelle, jonka päätät

Minkälainen vuori valita parvekkeelle, jonka päätät

Kaikesta huolimatta päättää, millainen vuori on parempi parvekkeelle, mieluummin puuta. Maku tietenkin on erilainen kaikille, mutta yleinen mielipide on, että puun kanssa vuorattu huone on paljon mukavampaa. Tämän seurauksena kauneuden halu ylittää käytännön näkökohdat.

Miten päällystää vuori parvekkeella, niin että se pysyy valituksessa pitkään, lue artikkelissa "Kuinka peittää vuoraus sisätiloissa"

Mikä on parempi

Kyse on puutuotteista. Ensiksi puhutaan kiviä. Edullisin levy on mänty ja kuusi. Suhteellisen alhaisista kustannuksista huolimatta se on kestävä: havupuiden puussa on runsaasti hartseja, jotka ovat antiseptisiä aineita ja säilöntäaineita. Alueilla, joilla on kuumia kesää, tämä voi johtaa siihen, että aurinkoisella puolella voimakkaassa lämpöpaikassa paikat tulevat sävelkorkeiksi. Toinen haitta on havupuuta. Jos osut siihen (kunnollinen esim. Vasaralla), tulee hammastus. Jos se ei pelkää sinua - voit leikata parvekkeen männyn tai kuusen vuorauksella: nämä ovat kaikki tällaisen puun haitat.

Päätä, mikä vuoraus on parasta parasta mahdollista vain sinä: kaikkien makut ovat erilaiset

Päätä, mikä vuoraus on parasta parasta mahdollista vain sinä: kaikkien makut ovat erilaiset

On myös kalliita havupuuta: lehtikuusi ja setri. Heillä on erittäin tiheä puu, he ovat kestävämpiä, he vastustavat ilmakehän ilmiöitä hyvin. Mutta nämä ominaisuudet eivät ole ehdottoman välttämättömiä parvekkeelle sisälle. Vahvempi argumentti voi olla puun kaunis väri ja tekstuuri sekä pienempi määrä leikkeitä. Tällaisen puun vuoraus on kaunista ja pitkään aikaan.

Puumateriaalien puu on miellyttävää silmille. Valitse sitten makusi: lehmällä on hieman vaaleanpunaista sävyä, haapaa tulee hopeisenharmaaksi, leppä on kauniin kuvion, koristeena ja luotettavuus on yleensä kilpailun lisäksi myös hinnalla.

Profiilit ja ulkonäkö

Nyt teknisistä ominaisuuksista. Aloitetaan profiileilla. Myynissä on vain vuori ja vuori. Tärkein ero on se, että euro-variantin takapuolella on yksi tai useampia pitkittäisiä uria. Ne tarjoavat ilmankiertoa, mikä pidentää viimeistelyn "elämää". Myös teoriassa sahatavara, jossa on etuliite "euro", on vakiokokoisia ja sen pitäisi olla valmistettu korkealaatuisesta puusta. Käytännössä kaikki on erilainen: molemmat mitat "float" ja laatu eivät aina ole hyviä.

Suosituimmat vuoriprofiilit

Suosituimmat profiilit

On olemassa muutamia kymmeniä profiileja. Eri kokoisia "aaltoja" ja muita kaarevia pintoja voivat olla erilaiset ulkonäön seinämissä. Yllä olevassa kuvassa - yleisin, yleensä annetaan suurissa erissä.

Nämä ovat eräitä, jotka voivat tehdä tilauksesta

Nämä ovat eräitä, jotka voivat tehdä tilauksesta

On olemassa useita muita tyyppejä, jotka voidaan tehdä tilauksesta. Tällainen "räätälöity" erä on paljon kalliimpaa: laitteiden uudelleenmäärittämistä on tarpeen muuttaa.

Lajikkeet ja kosteus

Vuoriväri vaihtelee riippuen siitä, kuinka paljon solmuja, halkeamia ja värimuutoksia on. Lajitella A tai "Elite" ei pitäisi olla niitä ollenkaan, tai hyvin pieni määrä. Lajike "B" - enintään 4 solmua ruskeaa väriä ja värimuutoksia pienellä alueella, lajike "C" voi olla monta solmua.

Mikä erottelee eräänlaisen vuorauksen toisesta

Mikä erottelee eräänlaisen vuorauksen toisesta

Ruusujen läsnäolo ei tarkoita, että puu on huono. Pääasia on, että ne ovat ruskeita, ei mustia, eikä niillä ole merkkejä tuhoamisesta. Yleensä knotty puu näyttää erinomaisesti. Kaikki tämä on maku ja mieltymykset.

Tässä kosteudessa tilanne on paljon vakavampi. Ostaminen raakapuun koristeluun, ja se voi olla paljon halvempaa, mutta myös paljon hankalaa. Jos pudotat leikkausliuskat korkealla kosteudella, se vähitellen kuivuu ja pienenee kooltaan. Levyjen välillä on halkeamia, jotkut niistä kiertyvät tai taipuvat. Sinun täytyy poistaa kaikki, lajitella ja koota uudelleen. Ja ehkä kahdesti: on vaikea ennustaa, milloin kutistuminen loppuu. Siksi parvekkeen sisustuksessa on parempi ottaa kammion kuivauksen puutavaraa. Kosteus ei kuitenkaan ole korkeampi kuin 7-10%, se ei johda eikä taipua: nämä materiaalit hylättiin kuivauksen jälkeen. Koska hinta on korkeampi.

Levyjen paksuus ja leveys. Tilojen sisustukseen on mahdollista ottaa ohut levy: ilmakehän olosuhteet ovat vakavat. Mutta parveke ei ole aivan sisätila, lämpötila- ja kosteuspitoisuudet ovat vakavampia. Jopa hyvä parveke lämpeneminen. Levyn paksuuden vuoksi - 14-16 mm, mutta voit käyttää 12 mm.

Vuoren leveys ja paksuus vaihtelee suuresti

Tyttärien leveys ja paksuus vaihtelevat suuresti

Levyn leveys voi olla 60 mm - 150 mm. Kynsi kapeampi, vähemmän työtä, mutta pienessä huoneessa leveät nauhat "syövät" äänenvoimakkuutta. Joten parvekkeen paalaamiseksi vuorauksen optimaalinen leveys on keskimäärin noin 90-120 mm.

Miten leikata parveke omalla kädelläsi

Ensinnäkin on tarpeen päättää, erotellako parveke vai ei, jos niin, mitä osat ja mikä materiaali. Tämä riippuu laatikon rakenteesta ja käytettyjen tankojen paksuudesta. Työjärjestys muuttuu hieman - eristystä ei asenneta. Kaikki muut vaiheet ja niiden järjestys ovat samanlaisia.

Työjärjestys - vaiheittaiset ohjeet

Ensinnäkin kaikki vanhat huonekalut puretaan, kipsi, maali, laatat poistetaan, mikä ei ole kunnossa. Kaikki, mikä on tiukasti kiinni, et voi koskettaa. Parempaa luotettavuutta varten, ennen parveke paneeli, kannattaa progruntovat seinään, lattiaan ja kattoon antifungaalinen koostumus. Tämä pätee erityisesti silloin, jos se aiemmin oli avattu. Kun koostumus on kuivunut, varsinainen asennus alkaa:

 • Seinät ja katto on täynnä tuolia. Se on yleensä puupalkkeja. Jos parveke tai loggia on eristetty, liuskojen asennusvaihe vastaa eristeen leveyttä.
 • Lämmitin on kiinteä ja kiinteä.
 • Asennettu lattiaviive.
 • Niiden välillä lämmitin on pakattu.
 • Vedenpitävä vanerin paksuus on vähintään 10-12 cm, joka on kiinnitetty viivakuviin.
 • Kiinnitetty vuori seinille.
 • Kattokotelo on asennettu.
 • Lattia- ja kattolaudat, kulmat, rinteet asennetaan.

Lisätietoa muutamista vaiheista ja materiaaleista.

Kuin lämmetä

Ennen kuin voit peittää parvekkeen vuorauksella, on tarpeen rakentaa lämmitin. Mikä tahansa markkinoilla olevista lämpöeristysmateriaaleista soveltuu:

 • Edullisin on polystyreeni (PSB). Saatavana levyinä. Onko hyvä lämmönjohtavuus (katso kuvio). Sen tärkein haittapuoli: se ei siedä kuormia - se rikkoo, mutta vuorauksen alla tämä virhe on merkityksetön. Toinen kohta, jota monet ihmiset eivät pidä, on se, että se on luonnottomia ja voi vapauttaa haitallisia aineita. Ruttelemattomuudella et voi väittää, ja toinen lausunto on vain osittainen. Normaaleissa käyttöolosuhteissa vaahto on kemiallisesti neutraali ja vaaraton. Antaa haitallisia aineita vain poltettaessa. Toinen negatiivinen laatu: sillä on alhainen höyryläpäisevyys (ei synny parit). Mutta tämä on lämpenemisen taakse. Ylikuumentamalla kosteutta hallitaan nykyään ilmanvaihtojärjestelmän avulla.

  Eristää parveke vuorauksen alle voi olla styroksi

  Eristää parveke vuorauksen alle voi olla styroksi

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  7 + = 12