Sådan sættes korken på gulvet

Cork er en fremragende gulvbelægning, hvis du har brug for en "stille", behagelig at røre ved, varmt gulv. Korklægning er meget forskellig afhængigt af hvilken type materiale der vælges. Lågen kork gulvet er lagt simpelthen, klæbemiddel kræver visse viden. Men med begge kan du klare dig selv. 

Korklægning er ikke en nem opgave. Det er kompliceret af, at materialet er naturligt, og der er ulemper i produktionen af ​​nogle fliser på overfladen. Der er også forskelle i flisens størrelse (uoverensstemmelsen er op til 1 mm) og tykkelse. Derfor er det bedre at vælge enten en låsemulighed - det passer til et normalt laminat. Du kan også lægge en korkpose, som sættes på limmen. Men det er bedre at tage det med en afskærmning - det bliver lettere. Hvis der er en afskærmning under lægningen, er tykkelsen af ​​fliserne ikke anderledes (forskellen er fast), og det er lettere at arbejde med leddene. Men når du køber, skal du tage et materiale med en stor margen - ca. 10%: Forskydningen skal være nøjagtig den samme, og dette er en ekstra udgift af materialet.

Et gulvbelægning af kork, der er lagt på limen, hedder korkparket

Et gulvbelægning af kork, der er lagt på limen, hedder korkparket

Under alle omstændigheder er det umagen værd at læse instruktionerne om lægning grundigt - mange nuancer, der har en væsentlig indvirkning på resultatet.

fundament

Korklægning kræver omhyggelig forberedelse af underlaget. En betonplade eller plade, foret med en selvnivellerende blanding, er egnet som et substrat under limet korkgulv. De kaldes stadig et stort gulv. Ikke dårligt viste sig sammensætninger Vetonit 3000 eller Found T-45, men du kan bruge dem.

Under glutinøse korkgulv til gulvet anbefaler fabrikanterne at opnå en perfekt flad bund uden forskelle. Under låsen på gulvet kan der falde op til 2 mm ved 2 meter (kontrolleret af linjal, niveau eller regel). I praksis viser det sig, at limstoppet (kork parket) normalt er lagt ned og ikke helt lige baser. Det er kun vigtigt, at udsparingerne er meget glatte, uden trin, revner, huler osv.

Korken kan kun fjernes, efter at dækket har tørret helt. Tilladelig fugtighed - højst 5%. Hvis der ikke er nogen fugtighedsmåler, tag et stykke polyethylen med et areal på ca. 1 kvadratmeter, lim det til bunden med tape. Det skal være forseglet. Forlad en dag, så rive af. Hvis der ikke er kondens på filmen, har gulvet den rigtige fugtighed, du kan klæbe stikket på den.

På et sådant fundament kan du lægge et korkdæksel - det er endda, tørt, rent

På et sådant fundament kan du lægge et korkdæksel - det er endda, tørt, rent

Inden bunden rengøres grundigt - først med en kost og derefter med en støvsuger. Der må ikke være snavs eller støv på overfladen.

Trægulve er nivelleret med en "tørreplade" - fugtbestandig krydsfiner, OSB, fiberboard, spånplade, gipsplader. Arkene lægges "i en bane" - så sømmen ikke stemmer overens. Når der lægges forladelse mellem arkene med klaring på 3-4 mm, fastgøres pladerne til det hårde gulv med skruer. Deres hatte skal være forsænket i materialet (om nødvendigt, før boring af huller).

Sømme og åbninger er malet med kitt. Det er bedre at tage et akryl fyldstof - det er mere elastisk end et gipsplade, lim på det uden problemer. Efter tørring sættes fyldstofet for at gøre hele overfladen glat. Basen er rengjort af støv, kan primeres - for at reducere forbruget af lim.

instrumenter

At lægge kork på klæbemidlet kræver et vist antal værktøjer. Sættet er ikke meget stort og kræver ikke store materielle omkostninger. Vanskeligheder kan kun opstå med en hakket trowel - det skal være med en meget lille tand, og sådan forekommer sjældent.

 • Stål linjal.
 • Skarp kontor- eller konstruktionskniv med udskiftelige knive. Bladholderen skal være metal, da kræfterne skal påføres betydeligt.
 • Gummi mallet.
 • Velourrulle til påføring af lim og derefter til lak. Ruller skal bruge flere - en til lim og lak - ved antallet af lag.
 • En metal- eller plastspatel med små tænder (2-3 mm). Gør ikke en fejl, en spatel med en firkantet tand vil ikke gøre.
 • Roulette og blyant.

  Værktøj til lægning af limt gulv af kork

  Værktøj til lægning af limt gulv af kork

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  27 + = 30