Израђујемо дрвар од дрвета, поликорбат

Одмах након изградње куће, а понекад и "пре", поставља се питање паркирања. Изградња капиталне гараже није увек могућа, већ да стави кров на стубове - крошњу - већ је лакше и јефтиније. Царпорт може бити самостална структура. Затим се налази у дворишту, по правилу, у близини улазне капије или гараже. Друга опција - причвршћена за кућу, када једна или више страна крова почива на зиду зграде. Са функционалне тачке гледишта, обје опције су еквивалентне, једноставно сви бирају на основу личних захтјева и преференци.

Једна од опција за царпорт

Једна од опција за царпорт

Димензије

Како димензије аутомобила могу бити озбиљно различите, у сваком случају се одређују оптималне димензије у зависности од расположивог аутомобила.

Висина је обично око 2,5 метра. Ово је више него довољно чак и за СУВ са натовареним пртљажником. Да бисте одредили дужину и ширину надстрешнице, према спољашњим димензијама димензија машине, додајте најмање један метар. Слажем се, довољно је да је растојање полова пола метра.

Пример крошње једног аутомобила

Пример крошње једног аутомобила

То је само за заштиту од кишних надвишења кров је боље учинити аутентичнијим: они ће се затворити и од косих кише и снега.

Приликом одређивања величине надстрешнице за два аутомобила, одвојите растојање између огледала ретровизора једнаке до 50 цм. Иста количина се сматра половима. А дужину крошње одређује најдужи аутомобил.

Приликом израчунавања ширине крошње за два аутомобила, растојање између ретровизора је 50 цм. Полови се сматрају и пола метра

Приликом израчунавања ширине крошње за два аутомобила, растојање између ретровизора је 50 цм. Полови се сматрају и пола метра

Материјали за трупове

У основи за носаче користи дрво - греда или лог, метална цијев округлог или правоугаоног попречног пресека. Понекад су носећи стубови направљени од цигле или камена. Они су масивнији, привлаче више пажње, тако да треба да се уклопе у стилу изградње која је близу.

Постоје и друге опције када је дно носеће колоне направљен од цигле, а врх је направљен од дрвета или метала. А у овом случају све је одређено стилом куће и парцеле. Немојте правити опекарске подлоге, ако постоје ограничења на величину локације: они су прилично масивни и одузимају пристојну количину простора.

Сви материјали (осим опеке) се обрађују пре употребе. Дрво је обавезно прекривено зависницима од пламена (смањује запаљивост материјала). Тада је импрегнирана једињењима која ће га штитити од инсеката-дрвећа, као и из свих временских услова.

Занимљив пројекат каравана поликарбоната

Занимљив пројекат каравана поликарбоната

Његова Реализација

Његова примена

Посебну пажњу треба посветити преради дрвета, који ће бити сахрањен у земљи. Може се импрегнирати специјалним једињењима за дрво, у контакту са земљом (нпр. Сенезх Ултра и његови аналоги). Па се показало импрегнацијом у раду. Крајеви стубова, који ће бити покопани, потопљени су у контејнер са радом неколико дана. Након сушења, могу се користити без додатних мјера. 10 година је довољно.

Друга опција - за бетона пол у земљу, а она направљена за хипотека плате ципелу или вијак, а затим монтирати дрвену греду.

Метални полови се чисте од рђе, прекривени прајмером. Након заваривања, шавови се додатно третирају и сви су обложени бојом у два слоја. Друга се наноси након што се први премаз боје осуши до стања "од отипања".

Врсте кровова (са цртежима и величинама)

Најекономичнији и једноставнији је једнокрилни кров. Обично се користи ако је надстрешница за аутомобил везана за кућу: најлакши начин за организовање нормалног наслона на зид.

Цртеж крова с ограђеним кровом у кући

Цртеж крова с ограђеним кровом у кући

Израђују један кров за одвојена склоништа. У подручјима са малим снежним зимама, може се направити кров без рампе, у онима гдје је пуно снега, потребан је нагиб од најмање 8-10 °. У овом случају, доња страна је направљена од југа или источне: да има више сенке. Такође, у овом случају, са јужне стране, можете шијете шупу и бочну страну (или тамо поставити високе биљке).

Кровиште са једним кровом за један аутомобил

Кровиште са једним кровом за један аутомобил

Ако је надстрешница израђена од поликарбоната, кров је направљен са сводом. То је оптимално са становишта падавина и лако се остварује услед флексибилности овог материјала.

Израда крошње са сводним кровом

Израда крошње са сводним кровом

Компликовано је у крову перформанси. Ако га извучете из метала, он има релативно једноставну структуру.

Цртеж кровног покривача за кровове металних аутомобила

Цртеж кровног покривача за кровове металних аутомобила

У случају дрвеног надстрешнице под кровним покривачем, систем је мултикомпонентан.

Пример кровне конструкције од дрвета

Пример кровне конструкције од дрвета

>

Кровни материјал

Ако је царпорт причвршћен за кућу, има смисла правити кров истог материјала. Према врстама меког крова (шиндром, Ондулине, итд) потребно континуирано сандук, под напорно - ретки, а терен је изабран, у зависности од оптерећења ветра и снега у региону, са фокусом и на препоруку произвођача крова.

Додавање крошње у кућу има смисла, да кров буде сличан

Додавање крошње у кућу има смисла, да кров буде сличан

Ако није потребно пуно сјенило, може се користити поликарбонат. Иначе, то је најпопуларнији материјал у последње време. Само да изаберете да је неопходно: да узмете мулти-коморе, имају најмање три слоја пластике и два реда ћелија. Под таквим кровом поликарбоната, чак иу сунчаном дану, није вруће.

Такође, степен грејања зависи од боје. Погледајте техничке спецификације и изаберите једну која има више апсорпције сунчеве светлости. Транспарентни су потребни за пластенике за загревање биљака. За надстрешнице, напротив, потребан је поликарбонат са мањим преносним капацитетом.

Одмакните место

Најлакши и јефтинији начин да направите платформу испод каравана је да га попуните шљунком. За то ће бити неопходно уклонити терен, ископати ивичњак, сипати рушевину и добро га применити помоћу платформи за тампонирање. Онда ће игралиште бити чврсто, а рутови се неће формирати.

Тампирани рубови - добар премаз за машинско паркирање

Тампирани рубови - добар премаз за машинско паркирање

Још популарнији у последњих неколико година су локације поплочане плочама или тротоарима. Они имају атрактивнији изглед, али је њихов уређај скупљи. Припреме почињу такође: прво се уклања тло. Али јама чини дубину од око 20-25 цм на доњем рубу шљунка, што је такође добро ударано. Затим је пожељно ширити слој геотекстила на рушевину. Ово је неткани материјал који не дозвољава буђење песка да се сипа одозго, и мијешати с шљунком. Такође геотекстил распоређује оптерећење једнако равномјерније, без давања тла на тлу испод точкова (користи се за изградњу путева). На њему је већ сипао слој песка, који је такође ушушкан. У пијеску леже плочица за плочице, клинкер цигла, калдрме и друге сличне материјале.

Покривање плочастих плоча

Покривање плочастих плоча

У сред трошкова је платформа од бетона. База је такође припремљена од стиснутог дробљеног камена. На њему, на удаљености од 1 м, постављени су дрвени ламели, који су нивелирани или са благим нагибом за одвод воде. Ове решетке служе као светионици за сипање, а затим играју улогу шипова бетона, компензујући експанзију температуре бетона. Са овом структуром, пукотине се јављају мање често.

Између решетки лежи метална мрежа од поцинковане жице. Можеш, наравно, бити нервозан, али је скуп. Дебљина жице је 3-4 мм, ћелија је 10 к 10 цм. Врх се сипа бетоном не мањи од М 250. Дебљина бетонског слоја је 7-10 цм.

Бетонски терени испод пода

Бетонски терени испод пода

Приложене крову куће сопственим рукама (извештај о фотографији)

Одлучено је да се куци припојите надстрешницом, испод које бисте сакрили своју омиљену опрему - аутомобил и чамац. Прво, помоћу моторног бицикла откривени су јарки са дубином од 1,5 м - испод дубине замрзавања.

Са лаким копањем мотора))

Са лаким копањем мотора))

Уложени рукави од хидроизолације, шипка од 10 мм са завареним хипотекама, сипани бетон.

Основа за стубове

Основа за стубове

Корак постављања полова - 2 метра.

Изгледа као поплављени ред носача под надстрешницом аутомобила

Изгледа као поплављени ред носача под надстрешницом аутомобила

Када су бетон ухваћени, поставили су полове и горњи појас. Примењују се и третирају заштитном импрегнацијом. До оквира није водио, поправио је оно што је било - алуминијумски углови. Заједнички стубови и траке су ојачани металним плочама.

Стубови су сјебани

Стубови су затегнути на "штиклама"

Дрвена плоча је прикачена на зид куће. На то су фиксиране греде крова (плоча од 50-200 цм). Скејтер се испоставило да је мали, око 9 °, али је довољно. У гредама се израђују мали резови за величину шипке - за заустављање, ивице сече како би се направио глатки превис.

Ножеви на гредама

Ножеви на гредама

За везање, греде су причвршћене ноктима, 2 комада са обе стране.

Плоча је прикачена на зид, греде су причвршћене на њега

Плоча је прикачена на зид, греде су причвршћене на њега

Греде на зиду су причвршћене на металне плочице у облику слова У.

Плоче, које су причвршћене за зидне греде

Плоче, које су причвршћене за зидне греде

Склопни систем је монтиран - греде су постављене са малим кораком - 40 цм, израђене су од плоче од 50 * 200 мм.

Кровни систем рафта одоздо

Кровни систем рафта одоздо

На врху шпорета је приложен ОСБ. Кровни материјал - мекане плочице. Непрекидан сандук је потребан за то.

ОСБ је постављен на кров

ОСБ је постављен на кров

На страни између регала, табла је прикачена: за већу чврстоћу и кишу да се потапша мање.

Сидевалл је зашрафио боард - да би се направила мања киша

Сидевалл је зашрафио боард - да би се направила мања киша

Поставили смо мекане шиндре. Испоставило се - барем плесати.

На крову можете играти

На крову можете играти

Сада је на паркингу конкуренција.

Завршен паркинг

Завршен паркинг

Како направити надстрешницу за поликарбонат (фото репорт)

Коришћени материјали:

  • Профтруб
    • за носаче 80 * 80 14,6 м;
    • за луке 50 * 25 - 4 ком. за 6 м + 50 * 25 - 10 ком. 6 м на одстојницима;
  • песак бетон - 3 вреће од 40 кг.
  • дробљени камен - 4 вреће од 25 кг.
  • Сурик - 3 лименке од 1 литра.

Надстрешница је направљена изнад готовог стаза. Стубови су сахрањени у размаку између ивице и ограде. Испоставило се да су носаци крошње постављени у близини ограда. Одлучено је да их користите када се изложе ниво: сидра су причвршћена, тако да не пате од ливања.

Тако су причвршћени полови

Тако су причвршћени полови

Поруке једнаке

Поруке једнаке

Метални стубови полица су ископани у земљу за 1,2 м, прекривени шљунком и сипани бетоном. Када је бетон заплењен, заварен је горњи део.

Заваравамо горњу везицу

Заваравамо горњу везицу

После производње фарме. У почетку су профили са потребним радијусом савијени на кривини цеви (подизање на високој тачки од 1,2 м). Након што је почела скупштина "дизајнера".

Састављање фарме

Састављање фарме

Стеге су биле корисне, причвршћивале делове тако да се нису буниле током рада. Фиксирана на прву фарму, тако да је све учињено тачно. Струбтсин је био доста)))

Урезали смо, додамо, кувамо

Урезали смо, додамо, кувамо

Када су све фарме спремне, оне се чисте, брушене до бијелог метала, затим премазане и обојене два пута. Након што је почела акробација. Неопходно је поставити тешке фарме на полове, поставити вертикално, а да не срушите дијагонале.

Извођење акробатског етуда

Извођење акробатског етуда

Чим је то било могуће исправити, брзо је покупио заваривање, остављајући темељно варење шавова "за касније", након завршне провере: све би требало да буде на истом нивоу.

Ми узимамо фарме одмах

Ми узимамо фарме одмах

Било је чудо, све се испало готово на истом нивоу. Не узима се у обзир мала разлика од неколико милиметара.

Све фарме су на истом нивоу

Све фарме су на истом нивоу

Сада заваравамо летву са профилне цеви 50 * 25 мм испод поликарбоната. они се налазе дуж дугачке стране крошње. Корак инсталације је 0,8 м.

Заварујемо цеви за причвршћивање поликарбоната

Заварујемо цеви за причвршћивање поликарбоната

Остаје причврстити поликарбонат. Причвршћује се на вијке за самопропустивање помоћу посебних термовела (продаје се на истом мјесту као и поликарбонат). Два листа су повезана посебним профилима. Они су одвојиви и сви-у-једном. Све у једном је јефтиније, али онда не можете учинити ништа више од овог поликарбоната. Тако су користили плуг-ин.

Први лист је фиксиран

Први лист је фиксиран

Такође, потребно је покрити ивице свих плоча, у супротном ће се појавити прашина, гнаци, прашина унутра, а због димова ће бити влаге, а затим - калуп. А поглед на насловницу ће бити узнемирљив. Зато што постављамо специјалне капице на ивицама.

Релатед Видеос

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 43 = 50