Kuinka tehdä pergola omilla käsilläsi

Outoa korvallaan sana "pergola" piilottaa erilaisia ​​kaaria lukuisiin kiipeilykasveihin. Alun perin ne rakennettiin eteläisiin maihin rypäleiden tueksi. Ja sana itsessään on italialaisia ​​juuria ( pergola - katos, jatko), jossa viiniköynnökset tukivat tikkuja. Yksinkertaisuus muotoilu edesauttaa riippumatta niiden valmistuksen ja tässä artikkelissa puhutaanpa mitä se on ja miten tehdä omin käsin pergola sisustaa pihalla, mökki tai puutarha.

Mitä ovat

Muinaisina aikoina pergolat eivät olleet ainoastaan ​​viinitarhoja. Tällaiset rakenteet, vain suuret vaa'at, tehtiin telakoilla suojaamaan itseään paahtavasta auringosta. Niiden alla kului keskiviikkona aamuyö tuntia. Se oli pikemminkin katos, jonka yksi osa lepää seinälle. Niiden rakenne pysyi samana, materiaalit ovat muuttuneet: nyt pergola voi olla paitsi puuta, myös metallia, betonia ja jopa muovia. 

Shed pergola lähellä rypäleen taloa - tiheä varjo jopa keskipäivällä

Shed pergola lähellä rypäleen taloa - tiheä varjo jopa keskipäivällä

Lisäksi tämä hyödyllinen rakenne - viinitarhan tuki ja varjon luominen - on myös kaunista. Arkkitehdit arvostavat tätä. Vähitellen pergolat muuttivat aateliston puutarhoihin. Vain siellä heillä oli hienompi muoto, kalliita materiaaleja käytettiin marmoripylväät, palkit tekivät pretensious muotoja. Oli heille paitsi eikä niinkään paljon rypäleitä, kuinka monta koristekasveja, ruusuja, lohikäärmeitä ja röyhkeitä. 

Tämä on myös pergola, mutta ulkonäkö ja sisustus ovat täydellisiä, vaikka rakentamisen periaate on sama

Tämä on myös pergola, mutta ulkonäkö ja sisustus ovat täydellisiä, vaikka rakentamisen periaate on sama

Tee se galleriassa joka kattaa auringosta aina yhdestä muista rakennuksista. Nämä pelit toimivat tukena monivuotisten lianojen, kiipeilevien ruusujen lajien tukemiseen. Jos he eivät selviydy ankaraa ilmastoa varten, he voivat käyttää monivuotisia köyhiä, ne eivät ole yhtä koristeellisia, kukinnan aika voidaan valita niin, että kukinta jatkuu koko lämmin kausi. 

Koko kaariarkki voi sulkea polun rakennuksesta toiseen tai lepopaikalle

Koko kaariarkki voi sulkea polun rakennuksesta toiseen tai lepopaikalle

Nykyaikaisessa mielessä se on melko katto tai avoin kesä huvimaja, jossa katon sijaan on verkko palkkeja pitkin kasveja kasvaa.

Muutettu pergola on myös kaari, jolle kukat tai viinirypäleet ovat levossa. Jos sanomme "kaaren", silloin useammin tarkoitamme metallia, jossa on pyöristetty yläosa.

Perustietoa ja maisemasuunnittelun sääntöjä lue täältä. 

Perus solmut

Huolimatta siitä, että rakenne on yksinkertainen, on tarpeen arvioida oikein kuorma, jota kasvit voivat luoda. Maallamme, älä heitä lumen painoja ja paineita. Varsinkin kun kasvit punosivat rakennetta. Siksi kaikki liitokset, kiinnikkeet, ovat luotettavia, on parempi olla turvallisia ja sijoittaa kulmat, kuin pudottaa kasvien tukkeutuminen ja kaatunut kaari. Tältä osin arkkipilarit ja palkit tulisi olla vahvoja ja luotettavia.

Jos aiot rakentaa puun, keskikokoisia pergoleja tukevat navat ovat vähintään 200 * 200 mm. Palkit - levystä, jonka paksuus on vähintään 40 mm. On pakko tehdä pysäkit ja kakos: ne antavat jäykkyyttä. Jos pylväät on rakennettu tiilestä tai kivestä, ne asetetaan putken ympärille - pyöreä tai neliö - valintasi, mutta sen pitäisi olla.

mitat

Hieman pergolasien kokoa. Niiden pitäisi olla verrannollisia juoniin. Jos se on pieni, virtojen välinen etäisyys voi olla puolitoista metriä. Vähemmän ei kannata tehdä: ottaen huomioon lehtien ja tällaisessa läpikulussa vain yksi henkilö. Suuremmille alueille leveys on suuri - liian kapea tuntuu hieman.

Puutarhan pergola on vakiokorkeus 2,2-2,4 metriä. Sitten koko rakenne on harmoninen, ja lehtien ja kukat eivät murskaa.

Kuinka yhdistää tiedot ylhäältä

Arkkia rakennettaessa on kiinnitettävä erityistä huomiota risteyssolmuihin. Kuinka tehdä heidät katsomaan valokuvaa.

Helppo tapa liittää telineitä pääpalkkeihin

Helppo tapa liittää telineitä pääpalkkeihin

Niille, jotka eivät ole kovin vahvoja puusepäntyössä, on vaikea leikata palkkien asennuspaikkoja. On yksinkertaista ja luotettavaa tapaa tehdä ilman tätä työtä: liittää telineitä ja palkkeja koristelevyllä. Tämä ei ole vain koriste, vaan myös tapa saada yhteys luotettavammaksi.

Palkissa oleva pylväs (teline) asetetaan ja naulataan naulojen tai pitkien itsepuristusruuvien avulla. Kuitenkin sivutöitävillä ponnisteluilla ne voidaan osoittaa. Tämän poistamiseksi, kun ylimääräiset palkit on asetettu ja kiinnitetty, koristelevy tukkeutuu. Se pitää sisällään kolme elementtiä. Rakenteen suurempi jäykkyys kiinnitetään välikappaleeseen, joka asetetaan vinosti, jota usein kutsutaan harjaksi.

Yksinkertaisimmassa tapauksessa pergola on neljä telineitä yhdistettynä pää- ja apupalkkeihin.

Pergolien yksinkertaisin rakenne

Pergolien yksinkertaisin rakenne

Palkkien reunojen koristelu

Hieman erilainen ulkonäkö voi johtua apu- ja pääpalkkien päiden erilaisesta rakenteesta. Alla olevassa kuvassa on esitetty useita sahausmenetelmiä. Jotta ne olisivat kaikki samanlaiset, tee malli pienestä palasesta. Sovita sitten työkappaleeseen, piirrä ohuesti teroitettu kynä mahdollisimman lähelle mallia. Tätä varten leikkaa reuna.

Kuinka voin tehdä säteiden reunoista

Kuinka voin tehdä säteiden reunoista

Vähentyneet rakennuskustannukset

Sarakkeiden palkin on oltava suuri poikkileikkaus, eikä se ole halpa. Pääpalkkien tulisi olla myös samankokoisia, mikä myös lisää rakenteen kustannuksia. Mutta voit säästää, jos molemmilla puolilla on kaksi paksua levyä korkeimman kynnen telineissä. Katso yllä olevasta kuvasta seuraava kuva.

Peruspalkkien kustannusten pienentämiseksi voit käyttää kahta levyä

Peruspalkkien kustannusten pienentämiseksi voit käyttää kahta levyä

Liitä ne nauloilla, ruuveilla tai pultteilla. Joten vielä luotettavampi: pulttiliitokset voidaan tarvittaessa kiristää. Kuinka tämä rakenne näyttää "eläväksi", katso kuva.

Pergola, jossa on kaksoislevyt pääpalkkien sijasta

Pergola, jossa on kaksoislevyt pääpalkkien sijasta

Miten rakentaa puinen pergola lukea täältä. 

Vaiheittaiset asennusohjeet

Ensinnäkin sinun on päätettävä, miten asennat pilarit. Jos sinulla on sarakkeet lehtikuusi - ole kysymys, voit vain haudata maahan. Muilla metsillä kaikki on vaikeampaa: suora kosketus maahan on erittäin epätoivottavaa. Tietenkin on mahdollista käsitellä maapohjien pilareiden päitä antibakteerisella kyllästyksellä, kuten SENEZH tai Senezh Ultra, jotka on valmistettu parin tunnin työstä.

Toisessa suoritusmuodossa - tehdä konkreettisia paalun upotettu tappi (tai useita nastoja, koon ja rakenteen painon). Hiusneulaan, jossa on 5-8 mm: n rako kiinnittää teline.

Toinen tapa - jos sivusto on betonoitu tai päällystetty sen päälle. Ota sitten metalliset työntövoimat. Useimmiten ne esiintyvät käänteisen "P" muodossa, kiinnittävät sen sivuston pintaan. Kiinnitä pylväsruuvit läpi näiden levyjen läpi. Tällainen ankkurointi sopii puutarhaan, jossa virheet kuuluvat kasveihin. Jos rakenne menee avoimeen maahan, käytä muita työntövoimia.

Pilarien kiinnitysmenetelmät (telineet)

Pilarien kiinnitysmenetelmät (telineet)

Asennuksen jälkeen menetelmä valitut sarakkeet, puu, joita käytetään rakentamisessa, pinnoitettu suojaavalla koostumus - antibakteerinen ja hyönteisiä. Formulaatiot on suunniteltava ulkokäyttöön (ei sisäkäyttöön vaan ainoastaan ​​ulkokäyttöön). Käsittelyn jälkeen voit aloittaa rakentamisen:

 1. Tontin esitystapa. Tappien, nauhojen, ruletin ja rakennustason avulla vaaditaan vaaditun kokoinen alusta. Kulmissaan napojen alla oleva paikka on merkitty, ne asennetaan valittuun tapaan.

  Sivuston asettelu ja pylväiden asennus

  Sivuston asettelu ja pylväiden asennus

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  63 − = 57