Na drevesu izdelamo prtljažnik, polikorbat

Takoj po gradnji hiše in včasih "pred" se postavlja vprašanje s parkiranjem. Za izgradnjo kapitalske garaže ni vedno mogoče, ampak da bi postavili streho na stebre - krošnjo - že je lažje in cenejše. Carport je lahko samostojna zgradba. Nato se nahaja na dvorišču, praviloma v bližini vhodnih vrat ali garaže. Druga možnost - pritrjena na hišo, ko ena ali več stranic strehe stoji na steni stavbe. S funkcionalnega vidika sta obe možnosti enakovredni, preprosto vsakdo izbere glede na osebne zahteve in želje.

Ena od možnosti za carport

Ena od možnosti za carport

Dimenzije

Ker so dimenzije avtomobilov lahko resno drugačne, se v vsakem primeru določijo optimalne dimenzije, odvisno od razpoložljivega vozila.

Višina je običajno približno 2,5 metra. To je več kot dovolj tudi za SUV z natovorjenim prtljažnikom. In za določitev dolžine in širine krošnje, na zunanje dimenzije dimenzij stroja, dodajte vsaj meter. Se strinjam, dovolj je, če je razdalja do pola pol metra.

Primer krošnje za en avto

Primer krošnje za en avto

To je samo za zaščito pred prevrnjenimi dežniki, da je streha bolje narediti bolj verodostojno: se bodo zaprli in od poševnega dežja in snega.

Pri določanju velikosti krošnje za dva avtomobila vzemite razdaljo med vzvratnimi ogledali, enakimi 50 cm. Enako količino velja za polovice. Dolžina krošnje določi najdaljši avto.

Pri izračunu širine krošnje za dva avtomobila je razdalja med vzvratnimi ogledali 50 cm. Polovi veljajo tudi za pol metra

Pri izračunu širine krošnje za dva avtomobila je razdalja med vzvratnimi ogledali 50 cm. Polovi veljajo tudi za pol metra

Materiali za trupe

V bistvu za nosilce uporabljajo les - žarek ali les, kovinsko cev okroglega ali pravokotnega prečnega prereza. Včasih so nosilni stebri narejeni iz opeke ali kamna. So bolj masivni, pritegnejo več pozornosti, zato se morajo ujemati v podoben način gradnje.

Obstajajo druge možnosti, ko je spodnji del nosilnega stebra izdelan iz opeke, vrh pa je izdelan iz lesa ali kovine. In v tem primeru je vse odvisno od sloga hiše in ploskve. Ne izdelajte opečne podpore, če obstajajo omejitve glede velikosti mesta: precej so velike in odvzamejo dostojno količino prostora.

Pred uporabo so vsi materiali (razen opeke). Les je nujno pokrit z zaviralci gorenja (zmanjšanje gorljivosti materiala). Nato ga impregniramo s spojinami, ki jih bodo zaščitile pred poškodbami, ki jih povzročajo žuželke, kot tudi vse vremenske razmere.

Zanimiv projekt karavana polikarbonata

Zanimiv projekt karavana polikarbonata

Njegova Realizacija

Njeno izvajanje

Posebno pozornost je treba posvetiti predelavi lesa, ki bo pokopan v tleh. Lahko ga impregniramo s posebnimi spojinami za les, ki so v stiku s tlemi (npr. Senezh Ultra in njegovi analogi). No, se je izkazalo za impregnacijo pri delu. Konci stebrov, ki bodo pokopani, se potopijo v posodo z nekaj dnevi. Po sušenju se lahko uporabljajo brez dodatnih ukrepov. 10 let je dovolj.

Druga možnost - pour konkretne palico v zemljo, in graditi na hipotekarno ploščo čevelj ali zatič, nato pritrdite leseno žarek.

Kovinski poli očistijo iz rje, prekrita s temeljnim premazom. Po varjenju se šivi dodatno obdelajo in vsi prevlečeni v dveh slojih. Drugi se nanese, ko se prvi premaz barve posuši do stanja "odtrganja".

Vrste strešnih kritin (z risbami in velikostmi)

Najbolj ekonomična in enostavna je enoslojna streha. Običajno se uporablja, če je krošnja za avto pritrjena na hišo: najlažji način za organiziranje normalnega oporišča do stene.

Risba krošnje z gobo streho, pritrjeno na hišo

Risba krošnje z gobo streho, pritrjeno na hišo

Izdelujejo eno streho za ločena zavetišča. V regijah z malo snežnimi zimi je mogoče izdelati streho brez ploščadi, v tistih, kjer je veliko snega, je potreben nagib najmanj 8-10 °. V tem primeru je spodnja stran izdelana iz juga ali vzhoda: da je več sence. Tudi v tem primeru, na južni strani, lahko zašijte hrano in stran (ali tam postavite visoke rastline).

Spuščena streha z enostransko streho za en avto

Spuščena streha z enostransko streho za en avto

Če je posoda iz polikarbonata, je streha obokana. To je optimalno z vidika padavin in je zaradi prožnosti tega materiala enostavno realizirano.

Risba krošnje z obokano streho

Risba krošnje z obokano streho

Bolj zapleteno v strešni izvedbi. Če ga naredite iz kovine, ima relativno nezapleteno strukturo.

Risba strešne kritine za kritino kovinskih avtomobilov

Risba strešne kritine za kritino kovinskih avtomobilov

V primeru lesene krošnje pod strešno streho je sistem večkomponenten.

Primer strešne strukture iz lesa

Primer strešne strukture iz lesa

>

Krovni material

Če je nosilec pritrjen na hišo, je smiselno, da streho istega materiala. Pod vrste mehko streho (skodle, ONDULINE, itd) zahtevajo stalno zaboj, pod trdo - redka, in je izbrana igrišče, odvisno od obremenitve vetra in snega v regiji, s poudarkom tudi na priporočilo proizvajalca strešne kritine.

Dodajanje krošnje v hišo je smiselno, da bi bila streha podobna

Dodajanje krošnje v hišo je smiselno, da bi bila streha podobna

Če polno senčenje ni potrebno, lahko uporabite polikarbonat. Mimogrede, to je najbolj priljubljen material v zadnjem času. Samo izbrati je potrebno pravilno: vzeti več komore, ki imajo vsaj tri plastične plasti in dve vrsti celic. Pod takšnim krovom polikarbonata, tudi v sončnem dnevu, ni vroče.

Tudi stopnja ogrevanja je odvisna od barve. Oglejte si tehnične specifikacije in izberite tisto, ki ima več absorpcije sončne svetlobe. Transparentne so potrebne za rastlinjake za topljenje rastlin. Za nadstreški je, nasprotno, potreben polikarbonat z nizko prepustnostjo svetlobe.

Nato postavite stran

Najlažji in poceni način, kako narediti platformo pod prikolico, je, da ga napolnimo z gramozom. Za to bo potrebno odstraniti travnato površino, izkopati robnik, odlagati ruševine in ga dobro uporabiti z uporabo tamponskih ploščadi. Nato bo igrišče močno in rutine se ne bodo oblikovale.

Predelani ruševin - dober premaz za parkirno mesto

Predelani ruševin - dober premaz za parkirno mesto

V zadnjih letih so bolj priljubljena mesta, ki so tlakovana s ploščicami ali tlakovci. Imajo privlačnejši videz, vendar je njihova naprava dražja. Priprava se začne tudi: najprej odstranimo tla. Ampak jama naredi globino približno 20-25 cm na dnu izlitju ruševine, ki je tudi dobro udaril. Potem je zaželeno, da se geotekstilna plast razprostira na ruševinah. To je netkani material, ki ne bo dovolil, da bi se pesek prelil od zgoraj in se zmešal s peskom. Tudi geotekstil bolj enakomerno razporeja breme, ne da bi tlemi dala rež pod kolesi avtomobila (se uporablja pri gradnji cest). Na njej je že izlivana plast peska, ki je prav tako bruhala. Na pesku so postavili pločnik za pločevino, klinker opeko, tlakovan les in druge podobne materiale.

Pokrivanje tlakovcev

Pokrivanje tlakovcev

Sredi stroškov je betonska platforma. Podstavek je pripravljen tudi iz stisnjenega drobljenega kamna. Pri njem, na razdalji 1 m, so postavljene lesene letve, ki so izravnane ali z rahlim nagibom za odvod vode. Te palice služijo kot žarek za prelivanje in nato igrajo vlogo lopute, ki kompenzirajo temperaturno raztezanje betona. S to strukturo se razpoke pojavljajo manj pogosto.

Med letvami položite kovinsko mrežo iz pocinkane žice. Seveda je lahko nerjaveče, vendar je drago. Debelina žice je 3-4 mm, celica je 10 x 10 cm. Zgornji del se vlije z betonom, ki ni nižji od M 250. Debelina betonskega sloja je 7-10 cm.

Betonski tleh pod carportom

Betonski tleh pod carportom

Pritrjeni na hišni krošnjami z lastnimi rokami (fotografsko poročilo)

Odločeno je bilo, da hiši pritrdite krošnjo, pod katero naj skrijete svojo najljubšo opremo - avto in čoln. Prvič, s pomočjo motornega kolesa so bili izkopani jarki s globino 1,5 m pod globino zamrzovanja.

Z lažjo vožnjo s kolesom))

Z lažjo vožnjo s kolesom))

Vstavljeni rokavi iz hidroizolacije, 10 mm paličasti okvir z varjenimi hipotekami, vlije beton.

Osnova za stebre

Osnova za stebre

Korak namestitve polov - 2 metra.

Torej izgleda kot poplavljena vrsta podpore pod krošnjami avtomobila

Torej izgleda kot poplavljena vrsta podpore pod krošnjami avtomobila

Ko je beton zgrabil, so namestili pole in zgornji pas. So mlet in obdelani z zaščitno impregnacijo. Na okvir ni vodila, določila, kaj je bila - aluminijasti kotički. Zvezek stojal in trakov je bil okrepljen s kovinskimi ploščami.

Stebri so priviti

Stebri so priviti na "pete"

Lesena plošča je bila pritrjena na steno hiše. Na njem so pritrjeni žarki strehe (plošča 50-200 cm). Skate se je izkazalo za majhno, približno 9 °, vendar je dovolj. V nosilcih so majhni kosi izdelani po velikosti palice - za zaustavitev, robovi se razrežejo, da se dosežejo celo previs.

Rezila na gredah

Rezila na gredah

Na trakove so bili gredi pritrjeni z žeblji, 2 kosi na vsaki strani.

Na steno je pritrjena plošča, pritrjeni so bili nosilci

Na steno je pritrjena plošča, pritrjeni so bili nosilci

Grede na steni so pritrjene na kovinske plošče v obliki črke U.

Plošče, ki so pritrjene na stenske nosilce

Plošče, ki so pritrjene na stenske nosilce

Montažni sistem je sestavljen - nosilci so bili nameščeni z majhnim korakom - 40 cm, izdelani so bili iz plošče 50 * 200 mm.

Sistem strešnih streh od spodaj

Sistem strešnih streh od spodaj

Na vrhu špirovcev je priložen OSB. Krovni material - mehke ploščice. Za to je potreben neprekinjen zaboj.

OSB je postavljen na streho

OSB je postavljen na streho

Na strani med stojalom je bila plošča pritrjena: za večjo togost in za dež, da namakate blazinico manj.

Sidewall je prišel s strani odbora - da bi bilo manj dežja

Sidewall je prišel s strani odbora - da bi bilo manj dežja

Postavili smo mehke skodle. Izkazalo se je - vsaj plesati.

Na krošnjami lahko plešete

Na krošnjami lahko plešete

Na parkirišču je tekmovanje.

Končni nosilec

Končni nosilec

Kako narediti posodo za polikarbonat (fotografsko poročilo)

Rabljeni materiali:

  • Proftrub
    • za stojala 80 * 80 14,6 m;
    • za loke 50 * 25 - 4 kosov. za 6 m + 50 * 25 - 10 kosov. 6 m na distančnikih;
  • pesek beton - 3 vreče 40 kg.
  • drobljen kamen - 4 vreče 25 kg.
  • Surik - 3 pločevinke 1 liter.

Nadstrešnica je bila izvedena nad končano potjo. Stebri so bili pokopani v reži med robnikom in ograjo. Izkazalo se je, da so bili nosilci krošnje postavljeni v bližini ograjnih mest. Odločeno je bilo, da jih uporabite pri razstavljanju ravni: pritrdite sidra, da ne boste trpeli.

Torej so pritrdili drogove

Torej so pritrdili drogove

Objave so enake

Objave so enake

Kovinski stebri stojnic so izkopali v tla za 1,2 m, prekriti z ruševinami, in vlili z betonom. Ko je beton zasejen, je zvaril zgornji trak.

Zgornji trak zavarimo

Zgornji trak zavarimo

Po začetku proizvodnje kmetij. Na začetku so bili profili z zahtevanim polmerom upognjeni na krivino cevi (dviganje na visoki točki 1,2 m). Po zboru "oblikovalca" se je začelo.

Sestavljanje kmetij

Sestavljanje kmetij

Objemke so bile uporabne, pritrile so dele, tako da se med delom niso strmoglavili. Popravljena na prvo kmetijo, tako da je bilo vse opravljeno natančno. Strubtsin je bil veliko)))

Izrežemo, dodajamo, kuhamo

Izrežemo, dodajamo, kuhamo

Ko so vse kmetije pripravljene, jih očistimo, brušimo v belo kovino, nato jih dvakrat napolnimo in pobarvamo. Po začetku akrobacije. Potrebno je namestiti težke kmetije na pole, postaviti navpično, ne da bi potegnili diagonale.

Izvajanje akrobatske etude

Izvajanje akrobatske etude

Takoj, ko je bilo to mogoče, se je hitro zbral z varjenjem, pri čemer je po končani kontroli ostalo temeljito prebavo šivov "za kasneje": vse bi moralo biti na isti ravni.

Kmetje takoj vzamemo

Kmetje takoj vzamemo

Bilo je čudež, vse se je izkazalo skoraj na isti ravni. Majhna razlika več milimetrov se ne upošteva.

Vse kmetije so na isti ravni

Vse kmetije so na isti ravni

Zdaj varimo letev iz profilne cevi 50 * 25 mm pod polikarbonatom. nahajajo se vzdolž dolge strani krošnje. Stopnja namestitve je 0,8 m.

Privarimo cevi za pritrditev polikarbonata

Privarimo cevi za pritrditev polikarbonata

Ostanek je dodati polikarbonat. Pritrdi se na samorezne vijake s pomočjo posebnih termowells (prodaja na istem mestu kot polikarbonat). Dva lista sta povezani s posebnimi profili. Snemljivi so in vsi-v-enem. All-in-one je cenejši, vendar potem tega ne morete več storiti iz tega polikarbonata. Zato so uporabili plug-in.

Prvi list je določen

Prvi list je določen

Prav tako je treba pokrivati ​​robove vseh listov, sicer se bo v notranjosti pojavil prah, gnoj, prah, nato pa zaradi dima pride do vlage in nato - plesni. In pogled na platnico bo žalosten. Ker na robovih namestimo posebne kape.

Povezani videoposnetki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 − 33 =