Colt exterior pentru plăci

Colt exterior pentru plăci

Când se îndreaptă spre pereți cu plăci ceramice, se acordă o atenție deosebită proiectării colțurilor proeminente. Pentru a le face curat și în siguranță, ar trebui să utilizați colțuri exterioare speciale pentru faianță. Piața modernă oferă o gamă largă de profile pentru plăci, care diferă în funcție de dimensiune, culoare și design.

Colt exterior pentru plăci

Colt exterior pentru plăci

Colt exterior pentru plăci

Pentru ce este nevoie?

Scopul principal al colțurilor este decorarea colțurilor peretelui. Datorită lor, suprafața căptușită arată mai curată.

Colt exterior pentru plăci

În plus, procesul de așezare a plăcilor este mult mai simplu:

  • Nu tăiați marginile țiglelor la un unghi de 45 ° pentru alinierea ulterioară;
  • colțul are o canelură care ascunde toate neregularitățile, formând o linie perfect dreaptă;
  • Este ușor să revărați camerele cu o configurație complexă, în care există multe proeminențe și spire.

Colt exterior pentru plăci

Colt exterior pentru plăci

Un alt avantaj important al colțurilor exterioare este acela că ele oferă o protecție suplimentară împotriva umezelii, astfel încât țigla va dura mult mai mult. De asemenea, este necesar să se observe proprietățile decorative ale profilelor, după toate acestea acestea conferă o premisă de estetică și armonios completează o placă.

material

Pentru fabricarea colțurilor exterioare se utilizează mai multe materiale: metal, plastic și ceramică. Fiecare dintre ele are propriile avantaje și reguli de utilizare, deci este recomandat să examinați mai detaliat profilele.

  1. Corturi ceramice va fi un bun plus pentru interior. Cele mai avantajoase sunt produsele vopsite în culori de argint sau auriu. Printre sortimentul imens puteți alege un profil, suprafața căruia va imita complet designul plăcilor și, de asemenea, poate avea propriul desen atractiv.
  2. Materiale plastice sunt realizate dintr-un profil de polivinilclorură perforat. Ele sunt prezentate într-o gamă largă de culori, deci alegerea nuanței potrivite nu este dificilă. Colțurile exterioare din plastic sunt flexibile și foarte ușoare, astfel încât acestea sunt ușor de asamblat. Spre deosebire de alte profile, PVC-ul poate fi instalat după ce se întoarce spre pereți folosind un dispozitiv de etanșare.
  3. Colțul metalului Are rezistență ridicată și durabilitate. Aluminiu este folosit cel mai adesea pentru a face profiluri; vă permite să creați elemente de încredere și în același timp ușor. Dar, de asemenea, în vânzare există materiale din alamă, din oțel inoxidabil, cu acoperirea cromată sau nichel. Suprafața colțurilor exterioare este vopsită în diferite culori, dar mai des imită aur, platină și argint.

Colt exterior pentru plăci

Colt exterior pentru plăci

Colt exterior pentru plăci

tipuri

Profilele pentru proiectarea colțurilor exterioare sunt prezentate într-un sortiment imens. Ele diferă în funcție de dimensiune, grosime, metodă de atașare, material, culoare și decor.

În funcție de material, produsele sunt împărțite în 3 tipuri:

  1. Soft. Pentru producția lor, PVC este utilizat în combinație cu silicon, care este aplicat la marginile profilelor. Ele sunt universale, pentru că bine potrivite pentru plăci nu numai cu o suprafață netedă, dar și cu relief.
  2. Greu. Aveți cea mai mare putere și fiabilitate. Sunt realizate colțuri din ceramică și diverse metale, inclusiv din aliaje. De multe ori suprafața profilurilor metalice nu patează, dar încă în vânzare puteți găsi modele nu numai în gri, dar și în aur, bronz, platină sau argint. În ceea ce privește ceramica, gama lor de culori este destul de diversă.
  3. Semi-rigide. Fabricate din plastic durabil, dar spre deosebire de modelele de tip soft, acestea nu au suprapuneri cu silicon. Gradul de flexibilitate al colțurilor semi-rigide este cu un ordin de mărime mai mic decât cel al colțurilor moi, însă acest factor simplifică doar ocu- rarea lor. Cele mai populare modele sunt albe, iar cele mai rare sunt cele negre.

Colt exterior pentru plăci

Colt exterior pentru plăci

Colt exterior pentru plăci

Colt exterior pentru plăci

Profile Lungimea pentru colțuri exterioare variază în intervalul 2,5-2,7 m, astfel încât este necesar să tăiați materialul pentru finisarea peretilor. Lățimea canelurii poate fi cuprinsă între 6 și 12 mm. Dimensiunea produsului de bază, care este situat direct sub o țiglă depinde de materialul și poate varia de 20-40 mm. Ca metodă de fixare colțurile exterioare sunt de obicei montate sub țiglă în adezivul în timpul placare, dar există, de asemenea, modele care pot fi lipite pe suprafata cu mastic.

Colt exterior pentru plăci

Cum sa alegi?

Pentru a obține o estetică și o rezistență ridicată în rezultatul final, unghiurile de zid ale pereților trebuie să știe cum să aleagă profilul corect. În primul rând, trebuie să determinați materialul. Cel mai frecvent utilizate produse din PVC semi-rigide, dar în unele interioare, de exemplu, modele de metal de înaltă tehnologie sau loft, vor arăta bine.

Colt exterior pentru plăci

Colt exterior pentru plăci

Prin culoarea colțurilor trebuie să coincidă cu țigla sau să fie mai ușoară. Un profil alb este considerat o opțiune clasică, deoarece este combinată armonios cu o țiglă de orice umbră. Pentru interioare deosebite sau pentru un panou, puteți găsi colțuri cu un model sau textura originală.

Atunci când alegeți profiluri pentru proiectarea colțurilor exterioare, este necesar să se țină seama de grosimea plăcii, deoarece trebuie să intre liber în canelură, dar aceasta nu lasă un gol. Dacă alegeți un colț fără canelură, atunci înălțimea acestuia trebuie să corespundă grosimii plăcii, astfel încât, atunci când se îndreaptă spre suprafață, să se formeze un unghi continuu fără protuberanțe și depresiuni. În plus, înainte de a cumpăra produse, este important să vă asigurați calitatea acestora - ele trebuie să fie uniforme, cu aceeași grosime de material și fără deteriorări.

Colt exterior pentru plăci

ouătoare

Cotele exterioare sunt instalate în timpul instalării plăcilor și nu trebuie prefixate la perete. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să aliniați suprafața pentru a vă acoperi în continuare. Apoi, pregătiți soluția adezivă pentru plăci și aplicați-o în colțul, care este planificat să fie acoperit cu gresie. Grosimea stratului trebuie să fie aceeași ca și pentru atașarea plăcilor. Profilul pentru formarea unghiului este aplicat pe suprafața tratată și presat pe el astfel încât baza perforată a articolului să fie fixată în siguranță cu soluția.

Colt exterior pentru plăci

Colt exterior pentru plăci

Colt exterior pentru plăci

După ce ați fixat colțul exterior, puteți începe să revărați pereții. Dacă unul tapetată deja gresie de perete, în timp ce marginea exterioară a colțului exterior trebuie să fie la același nivel cu țiglă, în caz contrar, produsul va trebui să fie instalat cu o ușoară proeminență, egală cu lățimea plăcii. Începe montarea placilor au nevoie de profil, cu baza perforată va fi situată sub primul rând vertical al materialului de căptușire. În funcție de tipul de stil, vă rugăm să tăiați țiglă, este important să se ia în considerare faptul că o parte din ea va fi în profilul canelură. Trim care urmează să fie realizată cu mare atenție, astfel încât să nu se deplaseze în colțul exterior, în caz contrar toate termina „va pluti.“

Colt exterior pentru plăci

Adesea, profilul trebuie să fie tăiat la dimensiunea dorită și să o execute până când acesta este așezat și numai după un unghi atent orientat. În timpul reparației, trebuie să verificați în mod constant plasarea corectă a colțului exterior și, dacă este necesar, corectați-o. Acest lucru va ajuta nivelul și gonul universal. După o acoperire completă a suprafeței, în unele cazuri se formează îmbinări, care trebuie umplute cu un mortar pentru injecție. În alte cazuri, nu este necesară prelucrarea suplimentară a colțurilor exterioare.

Colt exterior pentru plăci

Cu privire la modul de instalare a colțurilor pentru plăci cu propriile mâini, consultați următorul videoclip.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =