Finisarea pereților și a tavanelor cu tapet umed (lichid)

Cu câțiva ani în urmă, tapet lichid a apărut pe piața materialelor de finisare. Treptat, acestea devin tot mai populare, deoarece pot fi folosite timp de 5-8 ani fără a pierde aspectul chiar și în hol sau coridor. Printre avantajele acestui strat de acoperire sunt siguranța, întreținerea ridicată, plasticitatea, care vă permite să realizați cu ușurință arcuri, coloane și alte suprafețe complexe. 

Ce este?

Imaginea de fundal lichid este uneori confundată cu tencuiala decorativă. Probabil pentru că tehnica de aplicare este foarte asemănătoare. - cu o spatulă. Principala diferență este că compoziția masei aplicate este complet diferită. Orice tencuială conține nisip, iar cimentul este folosit ca un astringent, var. Compoziția de tapet lichid include mătase, bumbac, fibre de celuloză. Ca un liant - un adeziv.

Mai multe tipuri de tapet lichid cu sclipici de diferite tipuri

Mai multe tipuri de tapet lichid cu sclipici de diferite tipuri

Pentru a colora compoziția, utilizați de obicei coloranți acrilici și pentru a obține un aspect diferit, adăugați sclipici de diferite dimensiuni, bucăți de mică, perle, fire, alte materiale naturale sau artificiale. Acești aditivi decorativi sunt numiți "sclipici".

Cum să te uiți pe perete

Vorbind de apariție, tapetul lichid este ceva între tencuială și tapet de hârtie. Din magazin aduceți un compus uscat, în care, conform instrucțiunilor, adăugați puțină apă. Masa semi-lichidă rezultată se aplică pereților sau tavanului. Acoperirea se dovedește a fi perfectă datorită plasticității materialului, atunci când este aplicat, sunt corectate defectele minore ale suprafeței - adâncituri, crăpături etc. Datorită aceleiași plasticități, nu este prea dificil să se formeze o imagine, chiar și o imagine.

Tapetul lichid poate fi aplicat pe pereți, chiar modele complexe ... sau picturi

Tapetul lichid poate fi aplicat pe pereți, chiar modele complexe ... sau picturi

Deci, pe perete wallpaper lichid arata diferit. Diferențele adaugă o altă compoziție. Dacă este un tapet lichid pe bază de mătase, suprafața are o luciu mată caracteristică. O astfel de compoziție este numită și "mătase lichidă". Variațiile de celuloză și de bumbac sunt mată, chiar și în aceeași nuanță și cu aceleași adăugiri decorative, peretele pare diferit.

Și mai există încă compuși amestecați - celuloză-mătase sau bumbac-mătase, în care există un anumit grad de strălucire, dar nu atât de pronunțat. În general, este greu de spus cum arată tapetul lichid pe perete. Dacă vă plac tencuielile decorative, această versiune de finisaj ar trebui, de asemenea, să vă fie plăcută.

tipuri

Tapetul lichid se distinge prin compoziția sa. Așa cum am menționat deja, ele sunt realizate pe baza fibrelor naturale. Prin tipul acestor fibre pot fi: