Pereții despărțitori de blocuri de aerocrite cu propriile mâini

Deseori în procesul de reparație este necesară instalarea de pereți despărțitori, și mai des pentru această utilizare beton gazos (silicat de gaz). Este ușor - de multe ori mai puțin decât caramida, pereții sunt pliate rapid. Deoarece partițiile sunt realizate din beton aerodinamic în apartamente și case, indiferent de ce sunt construite zidurile de rulment.

Grosimea partițiilor din beton gazos

Pentru construcția de pereți despărțitori în interiorul clădirilor se produc blocuri speciale de silicat de gaz cu o grosime mai mică. Grosimea standard a pereților despărțitori este de 100-150 mm. Puteți găsi ne-standard în 75 mm și 175 mm. Lățimea și înălțimea rămân aceleași:

  • latime 600 mm și 625 mm;
  • înălțime 200 mm, 250 mm, 300 mm.

Brandul blocurilor de beton ar trebui să fie nu mai mic de D 400. Aceasta este densitatea minimă care poate fi utilizată pentru ridicarea partițiilor de până la 3 metri înălțime. Optimum - D500. Puteți lua o densitate mai mare - marca D 600, dar costul lor va fi mai mare, dar acestea au o capacitate mai mare de a purta: puteți atârna obiecte pe perete cu ajutorul ancorelor speciale.

Fără experiență, marca betonului este aproape imposibil de determinat. Este posibil "prin vedere" să vedem diferența dintre densitatea blocurilor de izolare termică. D300 și peretele D600, dar între 500 și 600 este dificil de prins. 

Cu cât densitatea este mai mică, cu atât este mai mare

Cu cât densitatea este mai mică, cu atât sunt mai mari "bulele"

Singura metodă de control disponibilă este cântărirea. Datele privind mărimea, volumul și masa pereților despărțitori din beton aerat sunt prezentate în tabel. 

Parametrii blocurilor de beton gazos pentru pereți despărțitori

Parametrii blocurilor de beton gazos pentru pereți despărțitori

Grosimea pereților despărțitori din beton este selectată în funcție de mai mulți factori. Primul este peretele care îl poartă sau nu. Dacă peretele purtător, într-un mod bun, necesită un calcul al capacității portante. În viața reală, ele sunt realizate din aceeași lățime ca și zidurile exterioare. Practic - de la blocuri de perete de 200 mm latime, cu armare, la fel ca la pereții exteriori. Dacă partiția nu este un operator, utilizați al doilea parametru: înălțime.

  • La o înălțime de până la 3 metri se utilizează blocuri cu lățimea de 100 mm;
  • de la 3 m la 5 m - grosimea blocului este deja luată la 200 mm.

Mai precis, grosimea blocului poate fi selectată din tabel. Acesta ia în considerare factori precum prezența interfeței cu suprapunerea superioară și lungimea partiției.

Selectarea grosimii septului din blocurile de aerocrom

Selectarea grosimii septului din blocurile de aerocrom

Dispozitiv și caracteristici

În cazul în care pereții despărțitori de beton sunt puse în proces de reparație și reamenajare de apartamente sau case, mai întâi trebuie să puneți un marcaj. Linia este împânzită în jurul perimetrului: pe podea, pe tavan, pe pereți. Cea mai ușoară modalitate de a face acest lucru este să ai un constructor de plante cu laser. Dacă nu este acolo, este mai bine să începeți cu fluxul:

  • Pe tavan, marcați linia (două puncte pe pereții opuși). Între ele, un șir de vopsea, vopsit cu albastru sau cu altă substanță uscată de vopsire, este tras. Cu ajutorul lui, bate linia.
  • Liniile de pe tavan sunt pline de podea.
  • Apoi liniile de pe podea și tavan sunt conectate, transportând verticalele de-a lungul pereților. Dacă ar fi făcut corect, ele ar trebui să fie strict verticale.

Următorul pas este construirea unei partiții de beton gazos - impermeabilizarea bazei. Pardoseala este curățată de resturi și praf, materialul rulant de impermeabilizare este așezat (orice: film, material de acoperire, hidroizolare etc.) sau pătat cu masticuri bituminoase.

Amortizoare de amortizare a vibrațiilor

Pentru a reduce posibilitatea formării soacrei și pentru a mări caracteristicile de izolare fonică, banda de amortizare a vibrațiilor este împrăștiată peste partea superioară. Acestea sunt materiale cu o mulțime de bule de aer mici:

  • vată minerală rigidă - carton mineral;
  • polistiren de mare densitate, dar o grosime mică;
  • PFL moale.

Pe această bandă de pe lipici se pune primul rând de blocuri. Grosimea adezivului este de 2-5 mm, debitul la o grosime de 1 mm este de 30 kg / m3. Mai mult, construcția pereților despărțitori are loc conform aceleiași tehnologii ca și pereții caroseriei. Citiți mai multe despre tehnologia de montare a pereților din beton aerat aici. 

Pe spații scurte - până la 3 metri - armarea nu se face deloc. Așezați mai mult o plasă de polimer armat, o bandă metalică perforată, ca în fotografie și așa mai departe.

Pereții din beton gazos pot fi întăriți dacă se dorește

Pereții din beton gazos pot fi întăriți dacă se dorește

Adunarea la perete

Pentru a asigura comunicarea cu pereții adiacenți la etapa zidăriei, în cusături se află legături flexibile - acestea sunt plăci perforate metalice subțiri sau ancore în formă de T. Acestea sunt instalate în fiecare rând pe rând.

Conectarea peretelui și a pereților despărțitori prin intermediul unei ancore în formă de T

Conectarea peretelui și a pereților despărțitori prin intermediul unei ancore în formă de T

Dacă o pereche de silicat de gaz este așezată într-o clădire unde astfel de conexiuni nu sunt prevăzute, ele pot fi fixate pe perete, îndoite sub forma literei "G", punând o parte în cusătură.

Atunci când se utilizează ancore, conexiunea cu peretele este rigidă, ceea ce nu este foarte bun în acest caz: o tijă rigidă de la vibrații (de exemplu vântul) poate distruge adezivul adiacent și corpul blocului. Ca urmare a rezistenței opusei, se dovedește a fi zero. Atunci când folosiți conexiuni flexibile, toate aceste fenomene nu vor afecta blocurile atât de mult. Ca rezultat, puterea conexiunii va fi mai mare.

Legăturile flexibile în cusături, dacă nu, plăcile sunt simplu înșurubate pe șuruburi

Legăturile flexibile în cusături, dacă nu, plăcile sunt simplu înșurubate pe șuruburi

Pentru a preveni formarea fisurilor în colțuri, între perete și partiție, realizați o cusătura de amortizare. Acesta poate fi un plastic spongios subțire, vată minerală, o bandă specială de amortizare, care este utilizată pentru a pune podeaua caldă și alte materiale. Pentru a exclude "aspirația" umezelii prin aceste cusături, ele după procesul de zidărie procesează aburulnuagent de etanșare permeabil.

Deschideri în pereții despărțitori cu gaz de silicat

Din moment ce pereții despărțitori nu poartă, sarcina nu va fi transferată. Prin urmare, deasupra ușilor, nu este necesar să se plaseze grinzi standard din beton armat sau să se facă un jumper complet, ca în pereții portanți. Pentru o ușă standard de 60-80 cm, pot fi așezate două colțuri, care vor servi ca suport pentru blocurile care se află în partea superioară. Un alt lucru este ca coltul ar trebui sa fie de 30-50 cm pentru a merge dincolo de deschidere. Dacă deschiderea este mai largă, poate fi necesar un canal.

În fotografie, pentru a întări deschiderea ușii standard, se folosesc două colțuri metalice (în partea dreaptă), în deschiderea din stânga canalul este imobilizat, sub care sunt selectate canelurile din blocuri.

Dacă deschiderea nu este largă și blocul este unit în ea doar două, este recomandabil să le selectați astfel încât cusătura să fie aproape în mijlocul deschiderii. Deci, aveți o deschidere mai stabilă. Cu toate acestea, atunci când se așeză pe colțuri sau canale, acesta nu este un tabel important: capacitatea portantă este mai mult decât suficientă.

Deschiderea ușilor în pereții despărțitori din beton

Deschiderea ușilor în pereții despărțitori din beton

La metal, în timp ce cleiul se usucă, nu se îndoaie, deschiderile se întăresc. În deschiderile înguste, este suficient să se coboare placile, suporturile largi pot necesita o structură de susținere care să se sprijine pe podea (ori coloana blocurilor sub mijlocul deschiderii).

O altă opțiune de a consolida intrarea în pereții betonului gazos - pentru a realiza o bandă armată din armătură și adeziv / mortar. În deschidere stăpânește strict bordul plat, fixându-l pe pereți. Pe laturi, unghiile sunt înșurubate / fixate, ceea ce va menține soluția.

O soluție este pusă pe partea de sus a plăcii, în ea - trei bare de fitinguri A-III cu un diametru de 12 mm. Pe partea de sus a pereților despărțitori se plasează, ca de obicei, după mutarea cusăturilor. Eliminați cofrajele în 3-4 zile, când cimentul "apuca".

Deschiderea în peretele despărțitor al blocurilor

Deschiderea în peretele despărțitor al blocurilor

Ultimul rând - bontul la tavan

Deoarece în timpul încărcării, plăcile podelei pot fi îndoite, înălțimea compartimentului este calculată astfel încât să nu atingă plafonul cu 20 mm. Dacă este necesar, blocurile din rândul superior sunt tăiate. Decalajul de compensare rezultat poate fi sigilat cu un material de amortizare: același carton mineral, de exemplu. Cu această opțiune, sunetele de la ultimul etaj vor fi auzite mai puțin. Opțiunea mai ușoară este să umeziți cusătura cu apă și să o turnați cu o spumă de montaj.

Izolarea fonică a betonului

Deși vânzătorii de blocuri de gaz-silicat și vorbesc despre niveluri ridicate de izolare fonică, ele exagerate foarte mult. Chiar și un bloc standard de 200 mm grosime conduce sunete și zgomote, și chiar mai delicate pereți de partiție și chiar mai mult.

Caracteristicile comparabile ale izolației fonice a pereților despărțitori din diferite materiale

Caracteristicile comparabile ale izolației fonice a pereților despărțitori din diferite materiale

Conform normelor, rezistența fonică a pereților despărțitori nu trebuie să fie mai mică de 43 dB, dar mai bine dacă este mai mare de 50 dB. Acest lucru vă va asigura tăcerea.

Standarde de izolare fonică pentru camere diferite

Standarde de izolare fonică pentru camere diferite

Pentru a avea o idee despre modul în care sunt "zgomotoase" blocurile de silicat de gaze, să prezentăm tabelul cu indicatorii standard ai rezistenței sonore a blocurilor de densitate și grosime diferite.

Coeficient de absorbție acustică a blocurilor de beton

Coeficient de absorbție acustică a blocurilor de beton

După cum puteți vedea cu blocul, cu grosimea de 100 mm, acesta nu atinge cea mai mică cerință. Prin urmare, la decorarea betonului, este posibil să se mărească grosimea stratului de finisare pentru a se "ține" la normă. Dacă, totuși, este necesară o izolare fonică normală, pereții sunt în plus acoperite cu vată minerală. Acest material nu este rezistent la zgomot, dar aproximativ 50% reduce zgomotul. Ca urmare, sunetele nu sunt aproape audibile. Cei mai buni indicatori au materiale izolate fonic special, dar le alegeți, trebuie să vă uitați, caracteristicile permeabilității vaporilor, pentru a nu bloca umiditatea în interiorul silicatului de gaze.

Dacă aveți nevoie de ziduri absolut "silențioase", experții recomandă plasarea a două pereți subțiri cu o distanță de 60-90 mm, care este umplut cu material de absorbție a sunetului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 + = 46