Pincet készítünk vasbeton gyűrűkkel

Nem mindenki akarja felépíteni a pince falát - régóta van, és az idő nem mindig létezik. A zöldségek kis mennyiségben történő tárolásához pincét készíthet a betongyűrűből. A legnagyobb átmérőjű hasonló termékek - 2 m és 2,5 m, azaz azok és tudod használni. 

Betongyűrűk függőleges pincéje

Ha egy függőleges verzióhoz 2,5 m átmérőjű gyűrűt talál, akkor nagyon jó lesz, de két méteres szűk, a polcok telepítése után. Vannak kész műanyag pincék, de az ár többször is magasabb, mint az önálló vasbeton gyűrűk esetében.

A konkrét gyűrűktől valami hasonlóat teszünk

A konkrét gyűrűktől valami hasonlót hozunk a pincébe

A gyûrûk behelyezése elõtt tanácsos kívülrõl kezelni a kenõ- vízszigetelést. Még akkor is, ha a talajvíz alacsony, eső vagy hóolvadás közben a beton nedves lesz, a pincében a nedvesség emelkedni fog. Ennek elkerülése érdekében kezelhető bitumenes masztirozással, olvasztott kátrányzal, Penetron penetrációt átitató impregnálással vagy bármilyen alkalmas alkalmas készítménysel.

süllyesztett

A betongyűrűk függőleges pincéjének kialakításának módja egyszerű: egy megfelelő méretű hengeres gödröt ásnak. Azonnal a teljes mélységig (kb. 2,5 méter), majd a gyűrűket állványra vagy barátokra, kötelekre és csörlőre helyezze az állványra.

A lyuk alatti lyuk megkötése

A lyuk alatti lyuk megkötése

A második lehetőség a kutak építésénél használt technológia használata - a gyűrűben lévő talaj eltávolítása, fokozatosan elmélyítve. A gyűrű súlya alá esik. A 8-10 gyűrűben eltemetett kutak számára a pincére maximum két vagy három kell (a magasságtól függően).

A gyűrűk száma - a vágytól függően, de a magasságot jobban kell beírni, hogy teljes növekedés alatt állhatsz. Ezzel egyidejűleg legalább 15-20 cm-t kell hozzáadni a padló elrendezéséhez és 10 cm-re annak érdekében, hogy legalább a legkisebb távolság legyen a fej fölött. A gyűrűk magassága eltérő lehet: 40 cm, 60 cm, 80 cm és 1 m, ezek közül a szükséges magasságot kapjuk.

Amikor vásárolnak zhb gyűrűket a pincére, nézzük meg, hogy a végükön van egy retesz és kiugrás. Ezek a zárak stabilabbá teszik az építkezést, könnyebben zárhatók.

Gyűrűk telepítve

Gyűrűk telepítve

A beszerelés előtt az alsó gyűrűk végeit szennyeződéstől (ecset) tisztítják, réteg cement-homok habarcsot alkalmaznak. Ezután tegye a második gyűrűt. Az összes telepítés után a varratok és a technológiai lyukak ismét elmaradnak.

Zsírozott kötések cement-homokhabarccsal

Zsírozott kötések cement-homokhabarccsal

A fedél vásárolt kész - van egy külön kerek tányér Luke, de Luke - kerek, és általában kis -. 70-80 cm Ez nem csak bárki bejutni, hanem a terhelés általában nehéz. Tehát ez a lehetőség nem mindenki számára.

Ha négyzetlábra van szüksége, a pince mennyezet (mennyezet) önállóan öntött. Ebből a célból egy keretet a sarkokból főzünk, amelynél célszerű a zsaluzatlapokat elhelyezni. A sarok 40 * 40 * 4 mm. A zsaluzat nem lesz eltávolítható - ez lesz a pince mennyezet - mint a fotón. Ebben a verzióban 21 mm vastag laminált faforgácslemezt használnak, a panel vastagsága 35-40 mm.

A pince fedelét magunk készítjük

A pince fedelét magunk készítjük

A fémrudak rácsát a fektetett zsaluzatra helyezzük. Mivel a betonlemez méretei kicsiek, a sarok jó lengéscsillapító, 8-10 mm-es sávot tud venni. Ettől az erősítő csontvázhoz - egy 15 cm-es lépéshez.

Összegyűjtjük a megerősítő keretet

Összegyűjtjük a megerősítő keretet

Töltsön a fedélen át szellőztető csövek (ebben az esetben, ez az egyik, például a hangerő kicsi), kezdjük huzal világítás, amely a halmozott a gofroshlang vagy egy darab cső, amelynek értelmében, hogy a lyukakat a panel zsaluzat. Jelzálogos jól csatolt.

A következő lépés az, hogy a zsaluzatot a pince mennyezetre. Rugalmas, de erős anyagot helyezünk el a kerületen. Legegyszerűbb egy 10 cm széles fémlemez (3 mm-es vastagság) használata. A megtervezett csíknak jól kell rögzíteni (hegeszteni a talpba vezető csapokat), továbbá támogathatja a téglákat. A csíkot pontosan vágjuk - a felső oldalán kiegyenlítjük a megoldást. A táblákból a pincére való bejáratot védő zsaluzatot készítünk, majd betonozzuk az M 200 fokozatú betont (ez egy konkrét márka, nem keverik össze a cementtel).

A beton általában magától értetődő, ez egy jó portland cement minőségű M 400 (500) -ot igényel. A cement egy részét 3 rész homokból és 5 tömegrész közepes és sekély frakcióból, vízből - közepes plaszticitású, de általában 0,6-0,75-ös cementmennyiségből veszik.

Miután a beton eléri 50% a szerkezeti szilárdság (+ 20 ° C-on kell haladnia héten át + 17 ° C - a két), lehetőség van arra, hogy növelje a bemenet a kívánt szintre, miután épült tégla akna.

Téglákat téglából

Téglákat téglából

A következő dolog a pincefedél vízszigetelése. Kétszer terjedt el a lemez és a fal falai bitumenes maszkkal. Most folytathatja a pince elrendezését. Az első dolog, amit meg kell tennie, a szex. Lehet földet menteni - ez akkor van, ha a vízasztal alacsony. A földön, megverni a törött tégla között áteresztett agyag. Mindez jól megrémült. Kiderül egy jó padló.

A második lehetőség egy konkrét padló készítése. Öntsük és összetörjük a törmeléket, rajta - egy homok, fészer, rács (10 cm) réteget, majd helyezzük el a filmet (hogy a víz ne kerüljön a homokra). A film - a megerősítő háló és az összes öntvény.

A harmadik lehetőség, hogy az alját lefelé helyezze. Vannak ilyenek is. Ebben az esetben nincs probléma nedvesedni az alján.

Gyűrű alul - kényelmes a pincében

Gyűrű alul - kényelmes a pincében

Egy másik pont: ha a talajvíz közel van, mielőtt a gödörbe behelyeznék a gödörbe, kétszer kell szigetelniük az olajszigetelő vízszigeteléssel. Leggyakrabban bitumenes masztixet használnak. Különös figyelmet kell fordítani az ízületek tömítésére is. Ezután gyűrűk vásárlásakor keressen zárakat (mint a fenti képen). Az alsó gyűrű rögzítéséhez tegyen egy kis cementhabarcsot, amikor a felső gyűrűsé válik, a kivágott oldatot eltávolítják. Néhány hét múlva a varrat is bitumentömlettel elkenhető a megbízhatóság érdekében.

A magas talajvízszintű területeken

Nem mindig lehetséges pince 2,5 méteres eltemetésére, és nem felel meg a víznek. Egyes területeken a víz már 60-80 cm mélységben van. Ilyen esetekben lehetőség van a betongyűrűk pincéjének elkészítésére. Dig a mélységet, ahol még mindig nincs víz, és egy része kiálló a föld felett kiszabására hőszigetelő anyag (a legjobb erre a Epps), és kiterjed a föld (hogy töltésen).

A pincék eszköze a betongyűrűkből magas talajvízszinteken

A pincék eszköze a betongyűrűkből magas talajvízszinteken

Ahhoz, hogy pontosan vizet vonnak el az pincék körül a hüvely lehet a zúzott kő -. Megszórjuk egy réteg legalább 40 cm-rel a Bund kell szét SOD, amely pontosan kell vágni, hogy a talaj backfill.

Egy ilyen eszközön felmerül a kérdés: hogyan lehet fedővel ellátni, hogy a víz ne szivárogjon rajta, a hideg nem jön, és azt is, hogy nem látja a látást. A kimenet kettős fedél legyen. Ehhez a bejárathoz egy téglaszegélyt (a fenti opciót) vagy monolit betont helyeznek el (az alábbi képen). Ennek során készítsen két fedelet - egy könnyű szigetelt (fából készült, EPS burkolattal, styrofoam), a második fém zárakkal.

A pince bejáratának szegélyezése a monolit betonból

A pince bejáratának szegélyezése a monolit betonból

Egy másik lehetőség az, hogy egy kis épületet a bejárat felett, például egy pajta vagy egy kunyhó készítsen. Nem azt jelenti, hogy láthatatlan lesz, különösen a domb tetején, de lezárja a bejáratot a csapadéktól.

Nem feltétlenül, de megértetted az ötletet

Nem feltétlenül, de megértetted az ötletet

Az ilyen pincék tulajdonosai egy virágoskertet, egy alpesi dombot rendeznek, vízesést készítenek a parton, majd a bejárat körül beültetett növények szinte láthatatlanok lehetnek.

Mindez nem rossz, de túl sok mínusz van ehhez a változathoz: nem kényelmes betongyűrűs pincebe jutni, nagy a munka mennyisége. Ebben az esetben jobb, ha figyelembe vesszük a következő opciót - függőleges. A munkalehetőség nagyjából azonos, a használat kényelme jóval magasabb.

Vízszintes (nem süllyesztett)

Van egy másik betongyűrű - vízszintes típus. Ez egy sekély vagy földalatti pince. Ez a kialakítás akkor alkalmas, ha a talajvíz nagyon magas. A sekély gödröt (legalább 50 cm mély, de mélyebben - ahogy a körülmények engedélyezik).

Hogyan készítsünk egy pincét a betongyűrűkből

Hogyan készítsünk egy pincét a betongyűrűkből

Az ásatás során készítsen egy alaplemezt (10 cm vastag és 20-30 cm-rel nagyobb, mint a jövőbeli alagsor mérete). A tömörített hajlításhoz 10-15 cm-es zúzottkőt kell önteni. Öntsük rétegenként, 5 cm-rel rétegenként, minden réteget óvatosan felhúzunk. Ezután öntsön és 10 cm homokkal tölti össze. Egy filmet rajzolnak rá, benne egy zsaluzat - egy megerősítő keret (egy 10 mm-es megerősítési szalag 20 cm-es lépésekben). A közepén hagyja el az "ülést" az oldalára helyezett gyűrűkhöz (készítsen rétegelt lemezmintát és alsó lapokat, és zsaluzatként használja). Amikor a beton megragad, a gyűrű helyére csavarhat.

A hátsó gyűrű lehet a fenékkel - akkor nem kell hátsó falat kitalálni. Ha a gyűrű alja van, a falat egy tégla (másfél téglával) helyezzük el, és ne felejtsük el eltávolítani a kipufogócsövet a szellőzés érdekében. Ezután a beömlőnyílás az ajtó közelében lévő falon történik.

A töredékek összeépítésével és az ízületek tömítésével kombinálva gyakorlatilag kész pince van. A fektetett gyűrűket talaj borítja, dombot képezve.

Betongyűrűk felszíni ömlesztett pincéje

Betongyűrűk felszíni ömlesztett pincéje

Most csak maradt az ajtók behelyezése és a fennmaradó hézagok lefektetése. Helyezzen fém sarkokat, vagy impregnált (megmunkálva) egy fadarabot, amelyhez az ajtókat rögzítik. A fennmaradó időközöket leginkább egy tégla vagy zabutovat (természetes kő az oldaton) helyezi el. Az elülső falat vagy belülről kell szigetelni, vagy vastag legyen - ez az egyetlen külső fal.

szellőzés

Annak érdekében, hogy a készletek jól tárolhatók legyenek, a szellőzést a pincében kell elhelyezni. Aktív légmozgással a belső páratartalom természetesen szabályozott. A szellőzés megszervezésének két módja van a pincében: