Cum de a picta tavanul cu vopsea pe bază de apă, fără pete și dungi

Cea mai obișnuită metodă de a decora tavanul este prin vopsire sau vopsire. Și cel mai folosit pentru această vopsea - apă-emulsie. Pictura tavanului cu vopsea pe bază de apă la prima vedere pare o chestiune simplă, dar există multe subtilități, ignoranța cărora duce la apariția de pete sau dungi. Cum să evităm apariția unor astfel de probleme vom spune mai departe. 

Pregătire pentru pictura

Pentru a auto-vopsea plafonul cu vopsele pe bază de apă a fost calitativ și uniform, pregătirea preliminară a plafonului este necesară. Este posibil să se obțină o colorare uniformă numai pe o suprafață plană, la sol. Prin urmare, înainte de a începe lucrările, este necesar să curățați tavanul oricărei acoperiri anterioare (cu excepția emulsiei în apă, care este foarte bine păstrată).

Cum se elimină murdăria

Dacă pe tavan aveți vopsea - cretă sau var - trebuie să umeziți tavanul cu apă și îndepărtați acoperirea cu o spatulă. Curățați totul în beton. Trebuie să ștergeți chiar și cele mai mici fragmente. Uneori este foarte incomod să scrapeți zonele mici cu o spatulă, este mai ușor să faceți o cârpă umedă.

Este mai ușor să îndepărtați vara prin umectarea cu apă

Este mai ușor să îndepărtați vara prin umectarea cu apă

În orice caz, după îndepărtarea vopselei, tavanul trebuie clătit cu apă și detergent. După uscare completă - grunduit și puttyped cu gips sau ciment (de preferință alb) chit pentru până la netedă, care este, de asemenea, numit "sub ou".

Cum să eliminați emulsia veche pe bază de apă

Dacă tavanul a fost deja vopsit cu emulsie în apă, nu va fi posibil să îl îndepărtați. Procedura depinde de modul în care vopseaua este păstrată pe tavan. Dacă tocmai a schimbat culoarea și trebuie să actualizați plafonul, fără blistere, fisuri și alte probleme similare, puteți ajunge cu puțin sânge. Mai întâi - îndepărtați praful (cârpa cu apă), uscați, apoi grundul. După uscare, solul poate fi vopsit. Dar, încă o dată, ne acordăm atenție - această procedură de acțiune este aplicată numai dacă emulsia de apă este bine menținută și nu există defecte.

Curățarea emulsiei pe bază de apă rezistentă la apă din tavan este încă o plăcere

Curățarea emulsiei de apă rezistentă la apă din tavan este o altă plăcere

Dacă pe suprafața emulsiei de apă există fisuri, umflături, trebuie curățate. Metoda a doua - uscată și umedă. Uscat - aceasta este razuită cu șmirghel (manual sau cu ajutorul USM), spălată umed. Această metodă trebuie utilizată pentru vopsea, care nu se teme de apă. Dar este foarte dificil să curățați o astfel de vopsea. În cazul în care vopseaua pe bază de apă este păstrată bine, nu ajută trucurile, dar există defecte de suprafață și nevoie de chit, luați un șmirghel cu un granulat mare și faceți suprafața dur. După asta poți să-l putrezi. Mai departe - pe tehnologie: am împământat și după ce am fost pictate.

Spălați de două ori abundent plafonul de apă-emulsie vopsit prin dăruirea apei calde. Apa ar trebui să fie aproape de fierbere apă - aproximativ 70 ° C. După umezirea unei părți din tavan, așteptați 10 minute, apoi din nou umeziți aceeași zonă cu apă fierbinte. După aproximativ cinci minute, puteți scoate vopseaua cu o spatulă.

Îndepărtarea vopselei vechi - un proces lung

Îndepărtarea vopselei vechi - un proces lung

Puteți repeta această procedură de mai multe ori, eliminând treptat vopseaua rămasă din tavan. Reziduurile minore pot fi curățate cu șmirghel și apoi clătiți tavanul, uscați și grunduiți. Pe grund puteți deja chit, prăji, netezirea defectele.

Tipuri de vopsele pe bază de apă

Apă emulsie pe bază de apă este o emulsie pe bază de apă care conține particule polimerice nedizolvate în apă. De asemenea, compoziția include pigmenți și diverși aditivi care modifică caracteristicile produsului final. După aplicarea vopselei, apa se evaporă în mod activ și un film subțire de polimeri rămâne pe suprafață.

Vopsirea plafonului cu vopsea pe bază de apă începe cu alegerea compoziției. Ei folosesc patru tipuri de polimeri:

 • Acrilice. Emulsia apoasă bazată pe rășini acrilice permite obținerea unei suprafețe uniforme, o opacitate bună, ascunde defecte de suprafață mici, până la lățimi de până la 1 mm lățime. Dezavantajul său este un preț ridicat, dar este mai ușor să lucrați cu el. În forma sa pură, compușii acrilici sunt higroscopici și pot fi utilizați numai în încăperi uscate, dar nu interferează cu trecerea aburilor. Pentru a crea un film impermeabil, adăugați latex la emulsia acrilică pe bază de apă. Același aditiv mărește elasticitatea filmului uscat. Astfel de formulări pot fi utilizate în camere umede.

  Emulsia pe bază de apă pe bază de acril este o alegere rezonabilă

  Emulsia pe bază de apă pe bază de acril este o alegere rezonabilă

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  + 47 = 50