Naredili smo podstrešno posteljo (2 fotografije + risbe)

Otroci sanje o postelji na nadmorski višini in zaradi tega se strinjajo, da se spravijo tudi z neprijetnostmi. Drugi privlačen trenutek za njih je priložnost, da na svojem dnu naredijo svoje ozemlje. Za starše je ta možnost privlačna za racionalno uporabo območja. Edina pomanjkljivost pripravljenih možnosti je trdna cena. Odličen izstop je z masažno posteljo z lastnimi rokami. Prvič, stroški so majhni, in drugič, gradijo natančno po svoji velikosti. 

Kaj je najboljša stvar v podstrešnih posteljah? Da se uporabljajo z užitkom ter otroci in odrasli. In otroci katere koli starosti - od malčkov, ki še vedno hodijo v vrtec, do mladostnikov. Z odraslo publiko je malo bolj zapleteno. Mladi se strinjajo s posteljo na podstrešju, starejši ljudje ne morejo več uživati ​​v počitku na vrhu. Kljub temu je starostni spekter trdna. Vsi spodaj opisani modeli se lahko uporabljajo za otroke in mladostnike, pa tudi za odrasle. Vse rešuje preprosto s spreminjanjem dimenzij.

Možnost za mlade in mladostnike

Možnost za mlade in mladostnike

Domače leseno posteljo-podstrešje polna širina sobe

V ozki sobi najstnice, širine 2,5 metra, je bilo odločeno narediti podstrešno posteljo, na dnu, da bi pripravila komodo in omarico s predali. Ker je podstrešje s svojimi rokami na eni strani na podpornih ploščah, dobro omogoča nosilnost sten.

Zberemo okvir

Višina stropa je velika - skoraj 3 metre, postelja je bila odločena storiti približno na nadmorski višini 2 metrov - tako da bi lahko hodili normalno na dnu. Stene so bile označene z oznakami - navpičnimi črtami, vzdolž katerih je bil zgornji rob podpornih palic izravnan. Te črte morajo biti na isti ravni in morajo biti postavljene strogo vodoravno. Najlažji način za to je laserski nivo (kako ga uporabiti tukaj). Če ne obstaja, ga je treba poravnati s pomočjo vode.

Na eni steni smo samo na krovu - tam je omarica, tako da je le osnovna plošča pritrjena na močne sidrne vijake.

Po širini priveza ploščo pritrdimo na sidrne vijake

S širino priveza ploščo pritrdimo na sidrne vijake

Na to ploščo je treba določiti hlode - prečne prereze. Za njihovo namestitev se uporabljajo montažne U-sponke. Na vsako ploščo so pritrjeni z žeblji.

Namestite montažne konzole

Namestite montažne konzole

Stopnja namestitve je 50-60 cm, vendar je odvisna od debeline plošče, ki jo bomo uporabili za tla. Tanjejša tabla, bolj pogosto je treba postaviti podpornike.

Okvir na drugi steni

Okvir na drugi steni

Na nasprotni steni tukaj zbiramo podporno strukturo, domnevamo, da bomo izdelali police, zanje zberemo okvir. Zgornja plošča mora biti postavljena ravno na isti ravni kot nasprotna.

Plošče pritrdimo na klini (opečne stene), ojačujemo spoj s kovinskimi ploščami za montažo, preverjamo navpičnost in vodoravnost vsakega elementa. V zgornji vrstici na isti ravni kot nasprotno, pritrdimo nosilce na hlode tla. Tudi ti morajo biti postavljeni strogo v eni ravnini. V nosilce smo jih postavili na velikost.

V sponke postavite talne hlode

V sponke postavite talne hlode

Na stranskih površinah plošč so luknje za pritrditev pritrdilnih elementov. Uporabite samorezne vijake za les ali žeblje primerne dolžine.

Namestite in zavarovajte vse zaplete

Namestite in zavarovajte vse zaplete

Če se vse naredi pravilno, bodo vsi dnevniki vodoravni. Prav tako moramo preveriti, ali so njihovi zgornji robovi v isti ravnini.

Lags - pogled od spodaj

Lags - pogled od spodaj

Talne obloge

Pri tleh se uporablja suha planirana žica. Zložen je čez hlod, pritrjen na vijake s samoprezom. Dolžina vijaka - ne sme biti manjša od trojne debeline plošče: pod ploščo 20 mm - ne manj kot 60 mm. Fasteners so nameščeni v vsakem zamiku (vsaj en, vendar s široko ploščo lahko imaš dva v vsakem zamiku).

Plank talne obloge je enostavno sestaviti

Plank talne obloge je enostavno sestaviti

Če želite med deske niso imeli reže, si kladivom, majhna - 50-60 cm - kos plošče se vstavi v utor ali grebena (ki ste prišli do roba) in ta segment knock kladivom, ki zagotavlja tesno pridružil upravnemu odboru o celotni ravnini. Potem ga lahko popravite.

Orodje za polaganje posteljne podlage iz lesa

Orodje za polaganje posteljne podlage iz lesa

Gradnja stopnic

Iz debele suhe plošče najprej izrežite dve vrvi - bočnice, na katere bodo pritrjeni koraki. Primerneje je vzpenjati, če je vsaj rahlo pristranskost. Da bi ga zavarovali, zmanjšajte konce plošč z rahlim kotom. Ko so na mestu, označi izrez, ki bo pritrdil pokrovček v želeni položaj.

Naredite torzo z izrezi

Naredite torzo z izrezi

Za določeno višino stopnic je bilo odločeno, da je sedem korakov normalno. Dolžino odskočne lupine je bila razdeljena na osem delov, ki so prejele pritrdilne točke korakov. Zdaj v vseh teh točkah narišemo vodoravno črto (nagib je v delovnem položaju).

Označevanje pod korakom

Označevanje pod korakom

V tej vrstici zapolnimo korake. Na vsaki strani vijakaramo vsaj tri vijake na korak. Dolžina je prav tako manjša od trikratne debeline plošče. Obstaja druga možnost za določitev korakov na vogalih. Mogoče vam je lažje.

Zadnja stopnja - vgradnja ročajev v zgornjem delu - bolj udobno je, če ga najdete v trgovinah, ki prodajajo pohištveni pribor.

Namestitev ograj

Namestitev ograj

Zadnji korak je popraviti lestev - na bočnico in tla.

Montaža ročajev

Za montažo stojala na ekstremni plošči naredimo kosi (glede na velikost uporabljene palice).

V tleh naredimo košare za stojala

V tleh naredimo košare za stojala

Pripravljamo stojala za ograjo. Pritrditi jih je treba na zastavo, polno širino, pri tem pa pri rezanju na načrtovano višino tirnic dodamo višino hloda. Nanesemo nohte poševno, z dvema stranicama udarjamo tri nohte. Da bi skrili pritrditev, se v rit namestimo široko ploščo. To je pritrjeno na stojala in se ne prilega tesno. Obstoječa vrzel je prekrita z zaobljenim trakom (kot je pločevina).

Kako lepo zaprite rit

Kako lepo zaprite rit

Iz istega traku naredimo robove za stebre - tudi sklepi so nepopolni. Sestavljali so štiri kose in jih združili pod kotom 45 °.

Odpiranje s podstavka

Odpiranje s podstavka

Na vrhu smo postavili naokrog. Ograja je pripravljena.

Postavili smo prečko

Postavili smo prečko

Pogled od spodaj

Pogled od spodaj

Delovna površina opreme pod posteljo

Dva ali tri (odvisno od širine) sorazmerno tanke plošče naredijo namizje. Spoji so zamazani z lepilom na lesu, nastavljen za noč v poroki. Po sušenju se lepilo podtalja do gladkosti. Prvič, lupino z grobo zrno, nato s tanko.

Naredimo (kupimo) mizo

Naredimo (kupimo) mizo

Na hrbtni strani vijakujemo Z-obliko - za togost. Samooskrba je majhna - manjša od skupne debeline mize in palice - tako, da se točke ne držijo. Za zanesljivost lahko lepila lepite z lepilom in nato zategnite.

Prilepimo Z-obliko

Fiksirali smo strukturo v obliki črke Z

V pohištveni trgovini najdete zanimive zložljive zanke, ki vam omogočajo, da spustite, dvignite masažo. Tukaj so in jih pritrdite na stojala (miza po vrsti je pod tlemi).

Zložljivi tečaji so nameščeni

Zložljivi tečaji so nameščeni

Nad mizo bo polica. Takoj na mestu odrežite deske dolžine - od enega stojala do drugega. Pri žaganju se žaga drži pravokotno, tako da je žaga pri 90 °. Iz razrezanih plošč snemimo pravokotnik. Za dosledno vzdrževanje pravih kotov uporabljamo kotno objemko. Če želite povezati podrobnosti, je možno na nohtih ali samorezy - kdo, kot se je že uporabljal.

Sestavljanje okvirja za police

Sestavljanje okvirja za police

V nastalem okvirju nastavite police. Med namestitvijo ves čas preverja horizontalnost.

Montažne police

Montažne police

Končana konstrukcija je nameščena in pritrjena na stojala.

Police pripravljene

Police pripravljene

Dokončanje

Zdaj je poliranje. Vzemite brusilni stroj in veliko brusnega papirja in dosežite gladko površino. Ko odstranite prah, po želji barvate, madež in na vrhu - dve plasti laka (možno je na vodni osnovi, ne smrdi). Izbrali smo belilno sestavino - zato se zdi, da struktura ni tako velika.

Po končani obdelavi

Po končnem zdravljenju: pripravljena je postelja podstrešja z lastnimi rokami

Na postelji je malo.

Photo-report 2: podstrešna postelja za sebe

Ta možnost je narejena iz lesa in vezanega lesa. Uporabljeni so bili naslednji materiali:

  • grede 50 * 150 mm, 50 * 100 mm;
  • vezan les debeline 15 mm (1,5 listov navaden in 1 folija, laminirana na eni strani) in 6 mm za škatle;

Risba podstrešne postelje

Izdelan je osnutek z dimenzijami.

Projekt: ležišče za dekle

Projekt: ležišče za dekle

Na eni od sten je delovno mesto, preostali prostor pa bo opremljen z omarami za shranjevanje oblačil in igrač.

Zbiranje stopnic

Od plošče 50 * 150 mm smo za tri stopnice razrezali tri pokrove - dve kratki, en več (za to različico 1 * 1900 mm, 2 * 1462 mm). Če želite ustvariti želeni nagib, odrežite končne dele.

Pripravljena torba za stopnice

Pripravljena torba za stopnice

Po vsakih 25 cm postavljamo mesta za postavitev korakov. Če upoštevamo debelino stopnje (5 cm), dobimo načrtovano stopnjo 30 cm. Pri označevanju ohranimo enak naklon kot na kosih, zato je to bolj primerno pri postavljanju strun.

Če uporabljate majhno vrstico, upoštevajte, kje bodo pritrjeni koraki

Če uporabljate majhno vrstico, upoštevajte, kje bodo pritrjeni koraki

Po pripravi zahtevanega števila plošč, nahajamo korake. Ta projekt zahteva dve različni dolžini - 400 mm za tisti del, kjer so stopnice in 486 mm za tisto, v katerem so police. Zgornja stopnja je trdna, njegova dolžina je 962 mm. Sredi vijakov z vijaki od spodaj, pod kotom (ne manj kot 3 kosi na stopnji), lahko od koncev zasukate samo čez desko.

Pritegnili smo korake

Pritegnili smo korake

Med pritrditvijo stopnic svoje robove postavite s sprednje strani v isti ravnini z robom stebričkov (tako, da koraki ne štrlijo).

Pripravljena lestev

Pripravljena lestev

Police

En del lestve se uporablja kot polica za knjige, drugi pa bo šel gor. Za zagotovitev, da knjige ne spadajo, pritrdimo stene laminirane vezane plošče. Najprej smo vezan les razrezali na kose 250 * 486 mm (šest kosov po številu vrzeli) in trakovi 20 * 486 mm (tudi šest).

Vezan les smo razrezali na dele želene velikosti

Vezan les smo razrezali na dele želene velikosti

Najprej pritrdite trakove na stopnice. So poudarek. Nato na lepilo pritrdimo zadnje stene police.

Police in gube

Police in gube

Na ekstremnih nizih smo izrezali gube. Potrebni so za pritrditev lestve na posteljni okvir.

Mere šiva (vdolbina) za zavarovanje okvirja

Mere šiva (vdolbina) za zavarovanje okvirja

Vsi zarezi iz pritrdilnih elementov in čipov so prekriti s kiti na lesu (lahko dodate lesni prah, ki je ostal po rezanju lesa - zato kita sploh ne bo vidna). Ko se posuši, se vsaka primerja z brusnim papirjem in rokama ali brusilko.

Posteljni okvir

Najprej zberemo okvir s plošče 50 * 100 mm. Naslednje dolžine so potrebne za okvir: 2 * 2032 mm (stran), 1200 mm (letvica na desni), 2 * 964 mm - nadvorec, 362 mm in 162 mm za štrlino. Vse, kar smo zbrali na samoreznih vijakah (tri na povezavo).

Sestavite okvir postelje

Sestavite okvir postelje

Dobljeni okvir pritrdimo na vezan les, razrezan na velikost. V vezanem lesu in plošči pred-vrtamo luknje, vijaki pa bomo kasneje postavili - že na montiranem okvirju. Premer vrtanja je 1-2 mm manjši od premera vijakov.

Osnovna osnova postelje

Osnovna osnova postelje

Namestitev

Vsi končni deli so pobarvani. V tem primeru so pojasnjeni. Ko se barva posuši, nadaljujte z namestitvijo. Tukaj so potrebni pomočniki. Okvir je treba namestiti v utore, ki so pod njim podani na stopnicah, prav tako pa je potrebno, da okvir ostane strogo vodoravno. Za začasno pritrditev lahko uporabite nohte.

Tako moraš sestaviti posteljo

Tako moraš sestaviti posteljo

Kadar je vse razkrito v ravni, je okvir pritrjen na steno s čepi. Najmanj 4 kosi na dolgi strani in dva na kratki strani.

Pripenjamo se za čepe

Pripenjamo se za čepe

Tako izgleda pogled na lestev

Tako izgleda pogled na lestev

Ograja

V tem projektu so tirnice oblike oblakov. Najprej izdelamo predlogo iz kartona - izberite obliko, prilagodite velikost. Okoli šablone cutite obdelovance, mletite robove z mlinom.

Najprej izdelamo predlogo iz kartona

Najprej izdelamo predlogo iz kartona

Slikamo, nato ga namestimo.

Oblikovani oblaki so pobarvani

Oblikovani oblaki so pobarvani

Pripravljena domača podstrešna postelja za dekleta

Pripravljena domača podstrešna postelja za dekleta

Druga možnost s knjižno polico - za dečka

Projekt se je izkazal kot uspešen in nekoliko spremenjen ter je za starega sina naredil drugo kopijo. Za njega so bile police in mizo dodane ob strani. Tudi višina se je spremenila - fant je visok.

Projekt loft postelje z dimenzijami

Projekt loft postelje z dimenzijami

Končana druga možnost

Končana druga možnost

Še nekaj sprememb na istem projektu v foto galeriji.

Risbe za lastno proizvodnjo

Risba: podstrešna postelja za najstnika z omarico in delovnim prostorom

Risba: podstrešna postelja za najstnika z omarico in delovnim prostorom

Preprosta možnost - in risba brez potrebe

Preprosta možnost - in risba brez potrebe

To možnost lahko sestavite iz drevesa

To možnost lahko sestavite iz drevesa

Nizka postelja je primerna za mlajše otroke

Nizka postelja je primerna za mlajše otroke

Celoten kotiček z garderobo in delovnim prostorom

Celoten kotiček z garderobo in delovnim prostorom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 − 29 =