Police na steni: 60 fotografij in 8 risb

Eden od načinov za dekoracijo prostora je uporaba polic. Vendar niso le predmet dekoracije. Veliko bolj pogosto so funkcionalni. Položite police na steno, postavite na tla, nekatere obesite na strop ali tramove. Toda kar je najboljše - enostavno jih je mogoče samostojno, z lastnimi rokami.

Vrste police v hiši

Položaji so namesto vgradnje steni, tla in obešeni. Če ima talna polica veliko višino - od metra in nad njim se pogosto imenuje stojalo. Nekaj ​​besed o visečem: ponavadi gre za dekorativne modele, ki visijo na cevi ali posebej zaokrožene nosilce. Ta možnost je priljubljena v tistih prostorih, kjer grelne cevi prehajajo pod strop: samo si prizadevajo, da bi imeli nekaj na sebi. Police so v kuhinji in v kopalnici na cevi: tam je priročno.

Te viseče police za kuhinjo so udobne in funkcionalne. Na isti cevi lahko pripovedujete zgodbo in si ustvarite svoje roke

Te viseče police za kuhinjo so udobne in funkcionalne. Na isti cevi lahko pripovedujete zgodbo in si ustvarite svoje roke

Izdelane so iz lesa, vezanega lesa, laminirane iverne plošče, vlaknene plošče, steklene police. Isti materiali se uporabljajo kot stojala, vendar so tudi iz kovine, plastike in drugih popolnoma neverjetnih stvari - na primer cevi ali steklenice.

V dnevnih sobah ni toliko pomembno, od katerega materiala je izdelana polica. Pomembno je, da je bila njegova zasnova v notranjosti v enakem slogu. Tudi funkcionalnost ni vedno pomembna: nekateri imajo izključno dekorativno vlogo. Na njih, če je nekaj, da ena ali dva predmeta. Njihova vloga je, da v notranjost stanovanja dajejo poseben slog in barvo.

Če govorimo o policah v tehničnih prostorih - kuhinji in kopalnici, predvsem pa zaradi estetike, so praktične zahteve skoraj povsod dodane. Celo dekorativne police v kuhinji naj dobro sperejo. Za police v kopalnici na splošno so zahteve visoke: občasno je zelo visoka vlažnost in so potrebni materiali, ki ga brez škode prenesejo. Ni jih veliko. To je plastika in nerjavno jeklo. V kopalnici iz MDF-ja naredite več police, vendar jih običajno delujejo z dobro prezračevanjem v kopalnici.

Police na steni

V vsaki sobi na steni so mesta, ki jih morate samo obesiti. Konec koncev, večina sodobnega pohištva zavzema le spodnji del - zofe, mize, kavči. Zgornji del ostane prazen in obstaja disonanca: preobremenjeni spodnji del sobe in pol prazna ali povsem prazna zgornja. Ti prazni prostori na stenah so organsko polni policah.

Celoten sistem in največ

Uporablja se celoten sistem in najbolj "mrtev" prostor - kot

Strukturno, večina polic sestavljajo police in skakalci. Toda te komponente so združene v tako veliko možnostih, ki jih ni mogoče izračunati. Enostaven dizajn je dober: vse police lahko izdelate z lastnimi rokami. In ti izdelki so lahko prva samostojno izdelana. Res je preprosto.

Kako in kaj krepiti

Ne začnemo s pritrdilnimi elementi. Oblika police na steni je v veliki meri odvisna od vrste pritrditve. Ali morda obratno. Odvisno je od plesa ...

Tradicionalni tečaji

Tradicionalni tečaji za viseče police

Tradicionalni tečaji za viseče police

Obstaja tradicionalna pot - na tečajih. Primeren je za les in vlaknino, vse druge materiale, ki so dovolj debeli, da jih lahko pritrdite. Privijte vijake za vijake na strani. Nato se izmeri razdalja med središči odprtin luknje, nanese se na steno (opazujte vodoravnico). Na označenih točkah izvrtajte luknje za moznik, vstavite moznik in ga pritrdite z majhnim pokrovčkom, ki vstopa v zanko ali nosilec (zatič je nekoliko nagnjen navzgor). Potem so na njih položili polk.

Ni mogoče izvrtati vseh materialov. Na primer, steklene police. Samo ničesar ne vijajo. Police za steklene police so posebne: sestojijo iz dveh delov, med katerimi je vstavljeno steklo. Med nosilci so pogosto nameščeni elastični nosilci. V spodnjih pritrdilnih elementih je običajno majhen pritrdilni vijak za pritrditev.

Pritrdilni elementi za steklene police

Najbolj priljubljeno pritrjevanje za steklene police se imenuje "pelikan" - zaradi svoje posebne oblike. On sam izgleda dobro, obstajajo različne barve. Debelina stekla, ki jo lahko drži, je od 8 do 34 mm. Vanj je mogoče vstaviti ne samo steklo, ampak tudi vse druge materiale takšne debeline. Samo s steklom, izgleda elegantno.

Če želite izdelati steklene police na steni, je enostavno: kupiti sponko, v stekleni delavnici naročiti pravo velikost in oblikovati kos stekla z obdelanimi robovi (ali jih izrezati, če lahko). Dejanska montaža ostaja:

  1. Pritrdite "pelikane" na steno. Dva dowels. Torbica je zložljiva - dekorativni pokrov je odstranjen in v montažni plošči sta dve luknji. Ena v primeru zgoraj, druga - spodaj. Fiksna, nameščena na mestu dekorativni pokrov.
  2. V kozarec.
  3. Zategnil vijak. To je vse.
Nosilec za stekleno polico za montažo na steno

Nosilec za stekleno polico za montažo na steno

Obstaja še ena oblika takih pritrdilnih elementov. Na fotografiji spodaj, nekaj od njih.

Nekatere možnosti montaže za steklene (in ne samo) police

Nekatere možnosti montaže za steklene (in ne samo) police

Okrasni nosilci

Druga vrsta pritrditve - oklepaj. So zanesljivi, nekateri so dekorativni in toliko, da so sami dekorativni.

Nosilci za police na steni

Nosilci za police na steni

Izpušni nosilec - police brez podpore

In najbolj neverjetno napravo za tajno montažo. Omogoča skrivanje pritrdilnih elementov. Na koncu je izrezan sedež za zatič in telo držala in polica se enostavno dovaja.

Polica s stranicami

Polica s stranicami

Kot vidite, je že tako preprosta plošča ali kos stekla na takih pritrdilnih elementih že dober. Ampak še vedno obstajajo ideje.

O tem, kako lahko posodobite staro pohištvo, preberite tukaj. 

Pisalne police

Knjižne police zahtevajo moč: težo je pomembna. Zato morajo biti pritrjevanje, materiali in konstrukcija zanesljivi. Običajno so knjižne police iz lesa, laminirane ali furnirane fiberboard plošče. In potem se vlakna z dolgim ​​razponom (več kot 90 cm) ovirata skozi leta.

Ko načrtujete police na stenah za knjige v svojih velikostih, upoštevajte, da bi morala biti razdalja med nosilci več kot 90 cm. Potem tudi popolnoma naložena, se ne bo upognila. Vrste in sorte polic sta dve: stena in tla. Oba sta lahko kotna.

V najpreprostejšem primeru je plošča pritrjena na enega od načinov. Nekatere možnosti, še posebej s pravilnim krmilom, dobro izgledajo.

Najenostavnejši dizajn za polico dna stene za knjige (z uporabo skrivnega nosilca)

Najenostavnejši dizajn za polico dna stene za knjige (z uporabo skrivnega nosilca)

In v prisotnosti fantazije, se več dezev preobrazi v zelo zanimivo stvar, ki je lahko tudi glavni element dekorja. Ideje za samo-produkcijo so zbrane v galeriji fotografij.

Talne police za knjige se lahko naložijo bolj resno. Obstajajo tudi druge oblike: obstajajo stojala, na katere so police pritrjene. Osvetlitev je lahko prelomljena črta ali nenavadna linija police in zanimive police.

Pri izdelavi vodnjakov (in majhnih prostorov ter bolj trdnih za vrt, vrt ali vrt) preberite tukaj.

Suspendirano

Ni preveč, ampak izvirno. Najbolj pomembna stvar, ki jo je mogoče enostavno narediti: nekaj deske, štiri vrvi ali dva pasu in že ste pripravljeni za odhod.

V vrtcu

Medtem ko je otrok zelo majhen, želim, da police delujejo, vendar z otroškimi risbami. Toda, kje dobiti te? Naj bo sam. Vsako polico konfiguracije, ki jo želite, lahko prilepite na ozadje na netkani podlagi ali v gosto vezan papir (zlepljen na PVA). Po sušenju z dvojnim nanosom z vodnim lakom. Takšne police se lahko operejo, toda kar je najbolj zanimivo, skupaj z otrokom, se lahko polk spremenijo. Odtrgajte stari dekor, lepite novega. Ideja je preprosta, odlično deluje.

Tukaj se lahko izkaže

Tukaj se lahko izkaže

Za otroke, police v načrtu niso zelo različne. Če govorimo o tleh ali policah, potem morajo biti močni: ob upoštevanju dejstva, da se odrasli otroci samo želijo vzpenjati po njih. Ker so poleg stene pogosto tudi tisti polki, ki so na tleh, tako da se ne zrušijo in ne zdrobijo mladih plezalcev. Na podlagi teh premislekov jih ne naredijo visoke: čeprav padajo, to ni grozno.

Police v otroški sobi se razlikujejo tudi v barvi - svetlejše so, lahko jih izdelamo v obliki črk, lahko jih opremimo s škatlami za igrače: lažje jih je držati v redu. Na splošno je treba kombinirati funkcionalnost in varnost.

Pri oblikovanju otroške sobe preberite tukaj. 

Police in police v kuhinji

Karkoli rečeno, toda v kuhinji je glavna stvar funkcionalnost. Na stenah ni veliko prostega prostora: omarice zasedajo veliko prostora. Zato je ena od nalog je, da čim bolj izkoristite prosti prostor. Zanimive ideje obstajajo za majhne ali celo zelo majhne reže med steno in hladilnikom ali drugimi gospodinjskimi aparati. Natančno po velikosti lahko kupite kolesa, ki se tam popolnoma zapirajo. Je širok in ozek (glej fotografijo).

Takšen predal na kolesih za različne kozarce je enostaven za izdelavo

Tak drsni regalni regal na kolesca za različne kozare omogoča preprosto. Vse, kar potrebujete, je v roki in ne moti

Še vedno zanimive zamisli o varčevanju prostora. Če ponorov ali sto stojijo blizu okna, lahko zasedete bočnice. Obstaja zanimiva opcija obesitve - mreža na verigah, na katero so pritrjene vse vrste pripomočkov. Toda kot polk mogoče, če se namizje ne stoji na steni. Druga možnost, da prihranite prostor - če je kuhinja-jedilnica zonjena z števcem, si lahko nadgradite tudi polico, ki bo delno odložena. En del leži na steni, drugi - na pultu ali "visi" na stropu.

O tem, kako urediti kuhinjsko pohištvo preberite tukaj. 

Obešanje celotne stene nad mizo z garderobami ni najboljši izhod. Izgledajo težke. Problem lahko rešite na račun steklenih vrat, vendar ga vsi ne želijo. Rešitev je, da se med omari odpirajo police. V notranjosti bodo lažje in delovno območje ne bo pritiskalo na preostali del prostora.

Dekorativno in izvirno

Pogosto imajo police na steni čisto dekorativno vlogo. Povabljeni so, da pritegnejo pozornost in ta cilj doseže nenavadna oblika, v nasprotju s stenami, barvo. Na to ne morete veliko: eno ali dve stvari, toda kako zanimivo so.

Druga zanimiva tema - steklene police. Samo en kozarec - to ni zelo zanimivo. Njegova kombinacija z lesom in jeklom je privlačnejša. Vplivi so včasih nepričakovani. Steklo se zbere na vodilih: material je krhka in težka in jo je treba obdržati. To je pod močjo jekla.

Zanimiva različica stekla. Lahko samovoljno spremenite višino med nivoji

Zanimiva različica stekla. Lahko samovoljno spremenite višino med nivoji

Na splošno so ti sistemi zasnovani za oblikovanje notranjosti trgovine, ampak tudi v stanovanju v modernem stilu ali na podstrešju videti stilsko.

Za stil

V slogu "vintage" tudi fit

Od tega, kar ne naredi police. Tudi iz cevi. Kovina in plastika. Ostanek slike popravila? Uporabite zadevo in dobite projektno stvar, ki je zanimiva, zbrana iz smeti.

Obstajajo vzorci, ki jih preprosto čudite. No, kako si lahko mislil na takšno stvar?

Risalne risbe

V bistvu so modeli preprosti: si pogledal in si lahko skoraj predstavljate, kako to storiti. Za tiste, ki želijo izdelati police z lastnimi rokami, podajamo več risb. Ob njih na roki, lahko preprosto naredite potrebne spremembe v velikosti. Samo zapomnite si, da mora biti iz vlaknene plošče debeline 16-18 mm razpon med podstavkom ne sme biti več kot meter, in po možnosti - 90 cm. V nasprotnem primeru bo prišlo do deformacije. S vezanimi ploščami je približno enaka situacija.

Edina stvar, ki je lahko nejasna, je, kako sestaviti nekaj vozlišč. Razložimo na eni shemi, ostali sestanki so podobni. Vse povezave so na vogalih. Za oblikovanje je robusten, so cele police cut, in z njim, so pritrjene na koncih mostu.

Vse te povezave so izdelane na vogalih

Vse te povezave so izdelane na vogalih

Vogali so nameščeni iz dna dva na vsaki povezavi z desne in leve. Izvedite jih iz kovine ali plastike. Če je obremenitev načrtovana kot pomembna, postavite kovine, če so police dekorativne - lahko je pohištvo iz plastike.

Nekatere vrste vogalov

Nekatere vrste vogalov

Zdaj lahko svoje stene na steni postavite z lastnimi rokami (in tlemi).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2