Kako narediti bazen v državi: fotografije + video posnetki

Za mnoge poletne prebivalce je bazen sanje. Toda, kot kaže praksa, je to mogoče storiti sami in z majhno količino denarja. Včasih - zelo majhna. Toda bazen v državi in ​​za otroke je koristen in za odrasle: voda popolnoma odstrani utrujenost in živčno napetost. 

Bazen za poletno rezidenco: vrste in značilnosti

Vsi modeli bazena so lahko razdeljeni v dve veliki skupini: stacionarni in začasni. Vse stacionarne strukture, ki so delno ali popolnoma izkopane v tla, veljajo kot stacionarne, ki jih ni mogoče premikati brez uničenja. Skodelice takšnih bazenov so izdelane iz monolitnega betona, opeke, ki se včasih uporablja pri gradnji betonskih blokov. Lahko uporabijo polimerno podlogo (plastično posodo) ali pa zagotovijo hidroizolacijo s filmom ali premaznimi hidroizolacijskimi materiali.

Začetna faza gradnje mirujočega bazena

Začetna faza gradnje mirujočega bazena

Začasni bazeni so v osnovi napihljivi in ​​žični okvirji. Razlikujejo se po tem, da so nameščeni spomladi in jeseni in se skrivajo jeseni.

Kateri bazen je najboljši za dacha? Če še niste prepričani, potrebujete takšno "privlačnost" na spletnem mestu ali ne, kupite najcenejšo in hitro vgradnjo: napihljivo. On vodi vodo na račun napihnjenega obroča. Pomanjkanje takega bazena ni največja globina: 1,2 metra skupaj z obroči je njegova meja.

Toda, če ste za otroke, si ne morete zamisliti, odrasli pa se lahko "obesi" na steno, se sprostite po "počitku" v državi. Glede na kakovost in intenzivnost uporabe lahko služijo od nekaj let do štirih ali petih.

Tudi v napihljivem je bolj ali manj udobno, se lahko sprostite in odrasli

Tudi v napihljivem je bolj ali manj udobno, se lahko sprostite in odrasli

Nekoliko dražje in malo težje namestiti okvir za slike. Ima že okvir v obliki cevi, na katerem je obesil poseben film v obliki sklede. Globina tega bazena je do 1,8 m.

Stacionarni bazeni so že za tiste, ki so se odločili, da potrebuje bazen na dachi. Naprava in storitev - užitek ni poceni. Prvo kopanje temeljne jame, nato vlijemo monolitno ploščo, drugo stopnjo - postavljene stene. Ukrepi so potrebni za hidroizolacijo sten od zunaj - tako da podzemne in odmrznjene vode ne prodrejo v skledo. Naprej - izolacija sten. Če se to ne bo zgodilo, bo ogrevanje vode problematično. Po tem se začne kompleks ukrepov za hidroizolacijo sten znotraj sklede, nato pa - zaključna dela.

Veliki bazen potrebuje stalno nego

Veliki bazen potrebuje stalno nego

Ampak dokončana posoda ni celoten stacionarni bazen. Očistiti moramo vodo: v njej padejo listi, prah in ostanki, razmnožujejo bakterije in alge. Za pripravo vode potrebujete črpalko, sistem za filtriranje, kemične reagente in sredstvo za "prevrnitev" listov in usedlin iz dna. Del opreme je potreben tudi za servisiranje začasnega bazena, vendar pa je količina manjša, je to pogosto mogoče ročno opraviti s čiščenjem ali zamenjavo vode ali z uporabo improviziranih sredstev. In če je v stacionarnem bazenu najmanj 5-6 ton vode (to je majhna skleda 2 * 3 globine 1,4 metra), potem lahko celo takšno količino ročno očistite problematično.

Namestitev okvirja bazena na koči

Ne glede na to, ali boste postavili napihljiv ali okvirni bazen, morate za to pripraviti platformo. Ti bazeni so lahko nekoliko pokopani v tleh in lahko pripravite na pripravljenem mestu. Ni pomembno. Pomembno je, da je površina ravna in da travnik ni najboljši izhod, tudi če je enakomeren. Trava pod dnom se začne razpadati in videz mesta po odstranitvi bazena je zelo patetičen.

Na dacha je bil postavljen bazen Esprit Big s premerom 450 cm, višine 130 cm. Odločeno je bilo, da ga pokopati skoraj polovico. Torej, kaj je. Začeli smo s pripravo temeljne jame:

 • Odstranimo podzemno plast tal v območju, ki je večji od bazena v vseh smereh za 40-50 cm. Ta rob je minimalen. Navodilo prikazuje vrednost 1 meter. Če je mogoče, naredite več.
 • Globina izkopa za bazen "na površini" je približno 20 cm, ker zakopanec dodaja želeno globino, ki jo nameravate pokopati. V tem primeru je bila jama izkopana do globine 80 cm. Dno je izravnalo, kamenje in korenine so bile odstranjene.
 • V jamo je vlivala plast peska in utopljena. Pakirano plast mora biti 10-15 cm. Če so tla dobro izsušena, se pesek izravnava z grablje, nato pa zalije. Jamo lahko popolnoma vlijemo. Ko voda zapusti pesek, se izravnava. Če voda gre slabo (kot je v našem primeru), vzemimo rammer in ga pospravimo. V vsakem primeru je treba površino poravnati, toda zadušiti tako, da ne ostane sled.

  To je pripravljena temeljna jama s plastjo geotekstila

  To je pripravljena temeljna jama s plastjo geotekstila

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  − 2 = 3