Kako narediti birdhouse: od desk in hlodov za različne ptice

Privabiti ptice na spletno stran in je koristno in prijetno. Koristno, ker uničujejo insekte, lepo je poslušati njihovo petje in opazovati vedenje ptic. Zato mnogi ljudje pripravijo idejo o izgradnji ptičje hiše z lastnimi rokami. Ljudje, stari več kot 40 let, medtem ko se spominjajo šolskih let: fantje so na delavnicah za delo naredili hiše za ptice. Ampak ne samo, da lastniki lokacij ustvarijo ptice. Pogosto prebivalci stanovanjskih stavb jih obesijo na drevesih blizu hiše, na balkonih in ložah. 

Petje ptice, ki jih želite posaditi in ponosno

Petje ptice, ki jih želite posaditi in ponosno

Kaj storiti

Odgovor je nedvoumen - iz lesa in trdega lesa: iglavcev preveč smolnat. Smola lahko razbarva perje, kar vodi k smrti ptice. Ne uporabljajte vezane plošče, iverne plošče ali OSB. V takih pticah redko nekdo naseli: lepilo in veziva odvračajo ptice. Iz istega razloga zbiramo in pritrdimo obdelovance samo na nohte ali vijake, ne uporabljamo lepila.

Najpogosteje so pticnice izdelane iz desk. Debelina plošč - ne manj kot 20 mm. Ta debelina zadostuje za vzdrževanje stabilne temperature v notranjosti, kar je pomembno pri plemenskih piščancih. In plošče potrebujejo neplanirane, v vsakem primeru groba mora biti notranja površina. Prednji del pod pipo je prav tako posebej opraščen: na teh rezih se piščanci in ptice dvignejo do pipe.

Stena pod pipo je dodatno opraskana

Stena pod pipo je dodatno opraskana

Za zagotovitev, da se plošče med sestavljanjem ne počijo, najprej vrtamo luknje. Premer je nekoliko manjši od premera vijaka.

Mere skodelicnih škatel za različne vrste ptic

Da bi pritegnili različne vrste ptic, mora biti velikost hiše različna. Razmerje "samega telesa" in komor je v bistvu spremenjeno. Naloga je ustvariti več običajnih gnezditvenih pogojev za to vrsto.

Vrsta ptic Spodnje dimenzije Višina birdhouse Dimenzije pipe Opomba:
Starlings 10 x 10 cm 30-40 cm približno 5 cm V krožni obliki je prednostno listje
Sinichnik - tits, flycatchers, redstart, vrabci, passerine sove 10-12 cm 25-30 cm 30-35 mm krožno okroglo
Mala cedra ali mukholovnik (muharji, redstart) 10 * 8 cm 25-30 cm 30 mm
Half-Dupple 10 * 8 cm 20 centimetrov višina 33-50 mm v polni širini stene Letok - vzdolžna reža v celotni širini sprednje stene

Kot vidite iz tabele, se spremeni samo višina. Širina ostaja bolj ali manj stabilna. Ni potrebno več ptic. Ti bodo spodbudili večje število jajc za zamudo in v celoti odprlo veliko število ptic piščancev ne bodo mogli, zaradi mladičev bo šibka in bo verjetno umrl.

Katere ptice se usedejo v gnezditvenih omaricah

Katere ptice se usedejo v gnezditvenih omaricah

Če želite, da bi pritegnili pastirice, da birdhouse, ki jih na svoji strani: njegova višina je 10-12 cm in širino - 35-40 cm, z istim rahlo tekočo luknjo, ki se nahaja približno na sredini. Pastirice imajo šibke noge, in se povzpeti na visoko steno zarezo, ne morejo. Zato je ta možnost gnezdenja. V tryasoguhochnitse je tudi zaželeno, da bi vstop trapik približno 10 cm širok - tako da lahko gredo "peš".

Birdhouse za Wagtails

Birdhouse za Wagtails

Nekatera pojasnila zahtevajo pol-rac. Nekatere ptice so navajene, da se ne gnezdijo v votlinah, temveč v depresijah med vejami. V popolnoma zaprtem umetnem gnezdu se redko usedejo. Če želite na primer pripraviti sivi muharček, ga naredite majhno škatlo, v kateri pladenj teče vse širine sprednje stene.

Half-Dupple za Gray Flycatcher

Half-Dupple za Gray Flycatcher

Samo zapomni si, da se v teh hišah radi usedejo in nekatere vrste beljakovin.

Obstaja še eno mesto gnezdenja, ki je pogosto raje za ptice - dub. Ta ptičja hiša, iztrebljena iz koščkov hlodov. Pogosto je žagan les razrezan na primerno velikost in ga spremeni v stanovanje za ptice. Višino in premer se izberejo glede na dimenzije, ki so bile označene za običajno hišico za ptice. Dno in streha so narejeni iz kosovnega dna.

Duplyanka - birdhouse iz dnevnika

Duplyanka - birdhouse iz dnevnika

Če je ptičja hiša majhna, je pokrov odstranljiv. To je potrebno, da se žuželke lahko zdravijo proti parazitom. Včasih se to zgodi: živi ptice v vrsti že več let, nato pa se umaknejo. Samo znotraj parazitov se je pomnožilo. Ko odstranite pokrov in izstanite iz starega gnezdišča, se pticica ohladi z vrelo vodo. To je dovolj. Lahko se tudi predeluje v šibko raztopino kalijevega permanganata (rahlo roza).

Varnost

Škoda in škoda, ko so uničeni gnezdi ptic. To v glavnem opravljajo mačke in celo žolne. Zato, ko naredite ptičevico z lastnimi rokami, povečajte previs strehe. Skoraj v vseh risbah je narisana v dolžini 5 cm. Da bi zaščitili ptičje hiše od mačke, je treba storiti tako, da ne morejo doseči pipe. Da bi to naredili, mora streha štrleti najmanj 7 cm in bolje je dodati še nekaj več - za velike vzorce. Ta štrlečica bo zaščitila tudi od poševnega dežja: možnosti, da bodo piščance prešle, so še manjše.

Druga možnost je, da za nohte napolnite pokrov. Mačko se verjetno ne bo poškodovalo, vendar ne bo enostavno rešiti - ne bodo dali nohtov.

Povežite steno strehe, tako da mačka ne more doseči piščancev s tačko

Povežite steno strehe, tako da mačka ne more doseči piščancev s tačko

Za zaščito piščancev od žolčnih piščancev je na voljo več načinov:

  • premagati pladenj s kositrom:
  • udarite nekaj žebljev okoli pipe;
  • Če želite na golobu nabiti pregrinjalo iz lesa, katere vlakna gredo vodoravno.

Vse to bo preprečilo, da bi žolna razširila pladenj in prišla do jajčec ali piščancev. Zadnji trik - podloga bo tudi zapletla nalogo mačke: težje je doseči dolg let do pite.

Ukrepi proti sovražnikom: 1 - od žolna, 2,3 - od mačk

Ukrepi proti sovražnikom: 1 - od žolna, 2,3 - od mačk

Od mačk in možnih potnikov se še vedno shranjujejo z zaščitnimi pasovi. Izdelujejo jih iz kositra ali iz "metel". Vse boste razumeli s pogledom na sliko. Upoštevajte, da je treba razdaljo držati do 3-4 cm. Potem živali ne bodo mogle skoči čez zaščitne pasove. Med njimi ne bi smeli obstajati vozlišča, vozički in druge možne podpore.

Kje obesiti

Kje obesiti ptičjo hišo je tudi znanost. Če se postavite na drevo, potem na višini ne manj kot 2,5-3 metrov. Pri izbranem drevesu ne bi smela biti pot ali živahna meta-vrtina, klop itd.

Izberite tudi kraj, bi moral biti pravilen

Izberite tudi kraj, bi moral biti pravilen

Pri izbiri mesta na drevesu upoštevajte, da pred letenjem ne sme biti nobenih velikih vej: pristop mora biti brezplačen. V tem primeru ga morate uporabiti tako, da izgleda "okno" na jugu. Vse to povečuje možnosti, da se bodo najemniki nastanili v svoji ptičji hiši.

Še ena točka: kravato ali žebelj mora biti tako, da je "hiša" nagnjena rahlo naprej. In psi bodo lažje priti ven in manj bo deževalo.

Kako narediti birdhouse sami: fotografija poročilo

Naredili bomo najlažjo možnost - z ravno streho. Kot smo že omenili, nanesemo lesene plošče brez debeline 20 mm. Da bi se izognili razjedam, bolje delajte z rokavicami. Po risbi skrajšajte obdelovance. Poskusite zagotoviti, da so hlodi enakomerno in pravokotno: ne sme biti razpok. Takoj po izvalitvi piščancev brez perja in najmanjši ugrez lahko jih uničijo. Zato morajo biti vsi obrazi gladki.

Risba birdhouse z dimenzijami

Risba birdhouse z dimenzijami

Vzamemo dolge tanke nohte - premer 1,5-2 mm, dolžine 4-5 cm in kladivo. Začnemo zbor. Na sprednji del pod pravimi koti smo premagali stranske stene. Za vsakega - tri ali štiri nohte.

Začnite graditi ptičjo hišo

Začnite graditi ptičjo hišo

Obrnite obdelovanec s pipo navzdol, vzemite dno, vstavite, poravnajte. Narejena na stranske stene. Pokrivamo vrh s hrbtno steno, mi tudi nohti. Ne pozabite na povezavo zadnje stene z bočnicami.

Spodnjo steno vstavimo v dno in žebelj

Spodnjo steno vstavimo v dno in žebelj

Obrnitev dial-upa, priklepanja dna in s te strani. Ostanek je zbrati streho. Take ostanek kvadrata - zakonsko posteljo, je pribil tako da je štrleči prednji obrobek najmanj 5 cm (prednostno 7-10 cm, kot že rečeno). Če se žeblji držijo, jih upognite.

Zbiramo in namestimo streho

Zbiramo in namestimo streho

Streha mora biti trdno vstavljena. Če kaj ovira, odlepimo dleto. To je vse, ptica je pripravljena z lastnimi rokami.

Ptice se bodo prilagodile brez ostrine

Ptice se bodo prilagodile brez ostrine

Pogosto pod ključavnico je nameščena veriga. Ali je to potrebno ali ne? Če obstaja dovolj vej okoli, je najbolje, da to ne storite. Če ni podružnic, morate narediti ostriž ali majhno polico, čeprav lahko brez njih. Zakaj? Ker se mačke tudi zanesejo na njih in se z majhno podporno palico približajo piščancem.
Kako narediti sinhrono videoposnetek

Izdelava hiše - birdhouse iz hlodov

Če imajo pernati ljudje izbiro - da se naselijo na hišo ali birdhouse iz desk, bodo izbrali hišo. To je bolj kot običajen "dom" - votlina, nima nobenih razpok na njenih straneh in je zato toplejša. Na drevesu so manj opazne, kar pomeni več možnosti za dvig potomcev. To so prednosti glede ptic. Zdaj o profesionalih s stališča "proizvajalcev": delo je padlo drevo in je brezplačno. Če boste našli primeren, zadostuje za veliko število pticarnic. O minusih - narediti duplyanki dlje in težje: ročno morate izbrati jedro, tako da stene ostanejo nepoškodovane.

Od dupleksa do leta

Od dupleksa do leta

Zdaj pa, kako najti primerno drevo. Najbolj primerna je aspen: navadno se vrti od znotraj in na zunanjem robu ostane trdna. Zato iščemo v aspen, tam pa med padajočimi drevesi iščemo pravega: videli smo nekaj debla. Pomembno je najti s celotnim robom in gnitimi srednjimi - delo bo šlo hitreje.

Zaželeno je, da bi našli takšno aspen - z gnilim jedrom, vendar močnimi robovi

Zaželeno je, da bi našli takšno aspen - z gnilim jedrom, vendar močnimi robovi

Pogosto imajo takšna drevesa gnilobo lubje, iz katerega izgledajo grdo. Lubje posnemanjem, potegnite dnevnik do koče ali hiše. Tam je žagan les primerne velikosti. Dimenzije so določene s premerom. Za ptičjo hišo mora biti notranji premer dupleksa 22-30 cm, zunanji premer pa 27-36 cm. Za borovnico so segmenti bližji vrhu - notranji premer 15-22 cm, zunanji premer 19-26 cm.

Višina bloka lesa je odvisna tudi od vrste kabine - sinichnik višine 20-40 cm (vendar je bolj verjetno, da se usede v najnižji), škorec -. 30 do 45 cm, žaganje poskusite narediti šiljenje, da bi bilo v nadaljevanju, je enaka, in nad - pod rahlim naklonom - za Padavine iz strehe so se izsušile. Za izdelavo streh in dna morate potaknjene plošče, lahko uporabite nepredelane in plošče.

Vzamemo rezano knjigo in začnimo dleto dleto. Naloga je, da perforira skoznjo luknjo. Nato je lažje sekanje celo trde lesa. Da bi proces šel hitreje, lahko izvrtate luknje s svedrom, nato pa prekinete skakalke z dletom.

Naloga je, da perforira skoznjo luknjo

Naloga je, da perforira skoznjo luknjo

Trpasto jedro se praviloma konča hitro, zato je treba rezanje kosov lesa z dleto in kladivom ali kajakom. Ampak z luknjo v središču je veliko lažje - vzdolžni deli se razpadejo, delo gre pri normalni hitrosti.

Delamo kot dleto in kladivo

Delamo kot dleto in kladivo

Stene morajo ostati vrstni red 1,5-3 cm. Sredi poskuša zaslužiti več ali manj gladko, brez velikih čipov. Ko so izbrane stene, naredimo žleb. Če je kurba - jo lahko izpraznite. Ali pa skorjo in vrtanje, vrtajte na primernem kraju. Če krona ni, vzamemo navadne sveder, vrtanje lukenj v krogu, nato pa z istim dleto zareže preostalih mostov.

Birdhouse je skoraj pripravljen z dnevnikom

Birdhouse je skoraj pripravljen z dnevnikom

Dno plošče je kos plošče debeline 2-2,5 cm. Na samorezne vijake je pritrjen ali pritrjen. Projekcijski deli so čim bližje stenam.

Dno pritrdimo

Dno pritrdimo

Ostanek je na strehi. Primeren je isti karton ali krokar. Preden privijete vijak, izvrtajte luknje, sicer lahko plošča razpoči.

Pritrdite streho

Pritrdite streho

Pravzaprav, A birdhouse z rokami, ki ste jih storili, je potrebno, da se zaščiti pred napadi žolne. Če obstajajo vozli na stenah, jih je treba po možnosti zamazati z glino (običajno, otroško). Prav tako lahko zapremo vrzel, ki je ostala med dnom in streho in stene: redko dobili fit vse jasno. Če ne želite pokrivati ​​z gline, ga lahko pritrdite s konopcem. To se uporablja za vrzel, ki je usmerjen v to, ploščat izvijač (za vse tesnilne ima posebne nože, vendar so super - ta čas, za "enkratno uporabo" jim za nakup ...). Če "gre" slabo, lahko ročico dotaknete s kladivom.

Cvetača

Kobilica "šivov" vrvi konoplje

Kako okrasiti birdhouse

Medtem ko je ptičja hiša nova, izgleda relativno dobro, po nekaj mesecih pa bo potemnela. Za ptice je to dobro - postalo bo manj opazno in iz tega bodo imeli le koristi. Toda vsi lastniki stanovanj ne želijo gledati takšne "dekoracije". Za izboljšanje videza je mogoče naslikati ptičevje, vendar je treba izbrati samo "barve" naravne - rjave, sive, odtenke zelene barve. Hočeš ptic preživeti? Zato je treba njihovo gnezdo prikriti in ne barvati v vseh barvah mavrice, privabiti vse možne plenilce.

Tako se leze v nekaj mesecih

Tako se leze v nekaj mesecih

Zanimivo urejena hiša

Zanimivo urejena hiša

Kreativno tudi je lahko varno za ptice))

Kreativno tudi je lahko varno za ptice))

Variante ustvarjalnega duplunkok

Variante ustvarjalnega duplunkok

Če je taka hiša obesjena na brezu, bo nevidna

Če je taka hiša obesjena na brezu, bo nevidna

Nenavadna oblika

Nenavadna oblika

In to - pravi ideal - brez razpok v tleh))

In to - pravi ideal - brez razpok v tleh))

Sinichnik

Sinichnik je naseljen

Lepo dekoracijo in masirovka

Lepo dekoracijo in preobleko

Upamo, zdaj si ne morete narediti samo ptice s svojimi rokami, ampak tudi pravilno (z vidika ptic) jo okrasite.

Dimenzijske risbe

Nekatere risbe škatle za gnezdo so na tekstu, v tem razdelku pa so le še nekateri risali. Popravite velikost načrtovanih "najemnikov" zagotovo ni problem. Upoštevajte tudi, da je postavitev postavljena za 2 cm debelo ploščo. Ko povečate ali zmanjšate debelino, so potrebne prilagoditve.

Ptičja hiša s trikotno streho: risba, dimenzije Trije vogala z trikotno streho: risba, dimenzije

Ptičja hiša s trikotno streho: risba, dimenzije

Birdhouse s trikotno streho: postavitev na podrobnosti

Birdhouse s trikotno streho: postavitev na podrobnosti

Birdhouse z nagnjeno streho

Birdhouse z nagnjeno streho (zgoraj zgornja stena)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 22 = 27