Kako narediti zajec

Rejni kunci zahtevajo potrpljenje in poznavanje njihove fiziologije. Brez tega ne bo mogoče doseči rezultatov. Pozimi se kunci bolje počutijo v posebej za njih ogrevanem prostoru, ki se imenuje kunec. Za domače vzrejo je primerna majhna okrogla hiša. 

Mini-zajec za več celic

Mini-zajec za več celic

Kaj mora biti kunec

Kuncem se počutijo dobro, ne bodite bolni, dobro rastejo in se hitro razmnožujejo, zato morajo ustvariti določeno vzdušje. Zahtevajo pogoje za pridržanje, pogosto se zbolijo v slabih razmerah. Da bi se temu izognili, potrebujejo naslednje pogoje:

 • Optimalna temperatura je 14-16 ° C. Temperatura v kuncu se določi na mestu, daljinskem od grelnikov, sten, oken in vrat. Pregrevanje in hipotermija negativno vplivata. Z zmanjšanjem temperature je potrebno več krme, kar je nedonosno. Toda gladek dvig ali padec temperature ni tako uničujoč kot nenadne spremembe. Iz vsega tega sledi, da je treba zgraditi ogreti kunec z možnostjo ogrevanja in klimatizacije. Najbolj upravičene rabbitke, zgrajene na žični okvir, s toplotno izolacijo z mineralno volno (debelina se izračuna glede na regijo). Izolacija tal in stropa ne sme biti manjša. Krovni material je lahko brez izolacije, mora zagotoviti zaščito pred vlago. V tem primeru je potrebno poskrbeti za izolacijo tal. Najbolj draga je, da na prekrivanju nalijemo plast ekspandirane glinice, jo vrhnimo s plastjo gline, pomešane s slamo, in nato lahko skicirate liste padlih na posušeni glini - za dodatno izolacijo.

  Za normalno zdravstveno stanje so potrebni določeni pogoji

  Za normalno zdravstveno stanje so potrebni določeni pogoji

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  98 − 90 =