Kako zgraditi skladišče v lesu, na kovinski okvir

Ko ste kupili parcelo, razmišljate o tem, da morate nekje živeti v času gradnje hiše. Takšno začasno stanovanje na območju države ali vrta je progo. Majhna izolirana struktura, ponavadi približno 3 * 6 ali tako. Obstaja veliko ponudb na trgu: lesa in kovine. Toda njihova kakovost je več kot dvoumna, uporabljajo najcenejša gradiva za gradnjo. To je enostavno preveriti z izračunom stroškov, ki jih povzročite, če se odločite za koče s svojimi rokami. Z enakimi dimenzijami ste cenejši, najverjetneje pa ne boste delali, in če je prihranek, potem pa majhen. Upoštevali boste normalne materiale, ne najcenejše. Ampak kakovost in moč samozadovoljenih kabin včasih boljša od nakupa. 

Kabine na mestu so prva (ali druga po stranišču) struktura, ki se pojavi na mestu

Kabine na mestu so prva (ali druga po stranišču) struktura, ki se pojavi na mestu

Kaj in kako gradijo

Skoraj vse kabine so zgrajene z žično tehnologijo. Kot gradbeni material za ogrodje se uporablja leseni žarek najmanj 100 x 150 mm ali profilirana kovinska cev 60 x 60 x 2 mm.

Za oblaganje je izbira materiala veliko širša. Uporabljajo:

 • krovna plošča;
 • listni material - vezan les, OSB, iverne plošče;
 • proflist;
 • stranišče.

V vsakem primeru je koža izdelana iz dveh strani - od zunaj in od znotraj. Zunanji so lahko kovinski, vendar v notranjosti pogosto izdelujejo ali polagajo ali polagajo vezane plošče ali OSB.

Ena od variant vrtov

Ena od variant vrtov

Med obema lupinama je bila toplotna izolacija. Čeprav sta struktura in začasna, spomladanska in jesenska ter včasih poletna noči lahko zelo mrzla. Ker brez izolacije - nikakor ne. Izolacija je lahko katera koli. Boljša - mineralna volna, cenejša - polistiren. Najboljše lastnosti so za ekstrudirane polistirenske pene, pa tudi najvišjo ceno. Samo pri izbiri grelca, ne pozabite, da pena ne zmehča zvokov, zato ne bodo mogli posebej spirati. Zato je optimalna izbira - mineralna volna. Katera plast? Če je v mislih, potem v Srednji Rusiji, po možnosti 100 mm, vendar vsaj 50 mm.

Upoštevajte, da morate izolirati tla. Še posebej - tla. Od dna zelo potegne. Zato mora biti dvojno: najprej grobo, na vrhu, čez desko, postaviti dnevnike, med njimi grelnik, nato pa zaključna tla.

Postavitev in risbe

Kljub dejstvu, da je stavba začasna, se pogosto spremeni v kopalnico ali gostišče. Ker tudi v kabinih obstaja načrtovanje. Celo začasno stanovanje mora biti razmeroma udobno.

Nastanitveni priklopnik

Obstajata dve glavni vrsti kabine: priklopnik in razpršonka. Pri gradnji tipa "priklopnika" je vhod na strani, v notranjosti ni ločitve, v skrajnem primeru pa je postavljena pregrada - 1,5-2 metra od vhoda. Ta soba se uporablja kot prostor, ki se spreminja, in skladišče za shranjevanje orodij. To je najpreprostejša možnost. 

Risba kabine-priklopnika z dimenzijami

Risba kabine-priklopnika z dimenzijami

Na risbah bodo grafični in numerični simboli, njihovo dekodiranje pa na spodnji sliki.

Oznaka na risbah

Oznaka na risbah

Raspashonka

Najbolj priljubljena postavitev je zamah. Takrat je vhod na sredini. sredina je ograjena in se uporablja kot tambour, skladišče itd. Namen ostalih dveh sob je lahko drugačen. Nekdo uporablja obe spalnici, nekdo kot kuhinja.

Dve sobi in predsobo

Dve sobi in predsobo

Z majhnim shrambo

Z majhnim shrambo

Samo preddverje brez shrambe

Samo preddverje brez shrambe

Modul z WC-jem in prho

Niti vsi se ne strinjajo niti na gradbišču niti na dachi, niti začasno, da bi vodili življenjski slog Spartana. Potrebne so vsaj osnovne ugodnosti. Čeprav je verjetno, da jih je bolje zgraditi ločeno.

Kako zgraditi stranišče na ulici preberite tukaj, in kako narediti poletno prho - v tem članku.

San blok je na robu - bolj pametno odločitev, še posebej, če naredite ločen vhod

San blok je na robu - bolj pametno odločitev, še posebej, če naredite ločen vhod

Modul z WC-jem

Z WC-jem

Po izbiri risbe, ne pozabite, pri razvoju okostja za kabine, da v kraju, ki mejijo na stene, morate postaviti stojala. Če so vrata pritrjena na stebre, jih je treba okrepiti - podvojiti.

Temelj za skladišče

Ker je struktura začasna in lahka, stebri ali bloki običajno služijo kot temelj. Bolj pogosto - blokira. Zaželeno je - konkretno, standardno. Ne - lahko imate kakršno koli konstrukcijo, vendar visoko gostoto in ne votlo.

Primer stolpca za klet pod shed

Primer stolpca za klet pod shed

Dajo na pripravljeno podlago. Če so tla normalna, lahko preprosto odstranite travnato površje in razvrstite območje. Za večjo zanesljivost kopati majhno temeljno jamo za vsako globino bloka približno 20-25 cm, v njem zaspi rubelj srednjega dela in dobro utrjeni. Bloke se dajo na tak substrat.

Bodite pozorni! Zgornji rob mora biti izravnan (biti v isti vodoravni ravnini). Prav tako je potrebno preveriti geometrijo temeljenja: koti so strogo 90 °, diagonali so enaki. 

S širino kabine ne več kot 2,5 m in uporabo lesenega žarka za okvir, uredite blokov v vsakem kotu, kot tudi pod kraji, kjer gredo gredo. Če je gradnja brez predelnih sten, je korak razporeditve - vsakih 1,5-2 m - odvisen od odseka žarka in načrtovanega obloge, pa tudi od teže strešnega materiala. Širina širine 3 m ali več je potrebna vmesna vrstica in pod njim je podstavek. V tem primeru dobimo tri vrstice blokov.

Primer kleti za trimetrsko poletno kočo

Primer kleti za trimetrsko poletno kočo

Za preprečevanje vlažnosti v prostorih se na bloke uporablja hidroizolacija. Lahko - dve plasti ruberoid, lahko - še en hidroizolacijski material, tudi film. Druga možnost je, da razrežemo bitumenske mastike. Na tem se lahko šteje temelj pripravljen.

Korak za korakom: fotografije s pojasnili

Težko je razumeti nekaj stvari po opisu. Ne glede na to, koliko berite, dokler ne storite, ali vsaj ne vidite, kako drugi počnejo, ne boste razumeli. Zato so fotografije gradnje kabine koristne: razmislite o tem, kako narediti vozlov in najti rešitev za vas. To je nekakšen priročnik za tiste, ki so se odločili zgraditi svoje.

Gradnja lesene hiše

Skladišče je bilo zgrajeno iz lesa v državi. Dimenzije 3 * 6 m, izolirane - za začasno prebivanje za obdobje gradnje hiše. Uporabljeni so bili naslednji materiali:

 • plošča 50 * 100 mm - 28 kosov;
 • bar 100 * 150 mm - 5 kosov in 50 * 50 mm - 24 kosov;
 • bloki 20 * 40 * 20 mm - 20 kosov;
 • plošče na strehi 25 * 150 mm - 10 kosov;
 • talna plošča z debelino 30 mm - 21 kosov;
 • podloge razreda A 5 embalaže 6 metrov in 6 embalaže po 3 metre;
 • ruberoid 4 zvitki;
 • polistirenska pena - 4 kocke;
 • okna 90 * 90 cm - 2 kosi;
 • vrata;
 • Senezh Ultra - 10 litrov;
 • Vogali in plošče za okrepitev povezovalnih vezi;
 • zadrge (nohti, samorezni vijaki, zaključni nohti), montažna pena.

  Zato si oglejte gradiva na spletni strani

  Zato si oglejte gradiva na spletni strani

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  8 + 2 =