Skednja za piščance za zimo: sami gradimo in izoliramo piščančko hišo

V zimskem času se piščancev lahko prenaša še slabše kot v topli sezoni. Če so dovolj toplo (izhodišče način od -2 ° C do + 20 ° C), da ne bo dovolj svetlobe in dobro (ni pretirano in uravnotežen v sestavku) moč, število jajc lahko enaka ali nekoliko manjša. Poleg tega, če veste, da je vaša ptica topla, ne morete skrbeti. Ker enkrat pozimi zgraditi kokošnjak z rokami z dovolj izolacije, ali sprejeti ukrepe za zmanjšanje toplotnih izgub, če preoblikovali pripravljen prostor. 

Topla hrana za piščance in razsvetljavo - to je tisto, kar je pomembno za njihovo normalno počutje

Topla hrana za piščance in razsvetljavo - to je tisto, kar je pomembno za njihovo normalno počutje

Takoj o velikosti zimskih piščančjih coops. Priporočajo se norme za dajanje ptic v prostor: od 2 do 5 kokoši na kvadrat. Če je velikost območja tesna, lahko gosto "naselite" hišo. Samo še gnezditi in gnezditi. Urejo se lahko v vrsticah, ena nad drugo. V večplastnih majhnih prostorih so se plasti popolnoma uležile. S piščancem, seveda, stvari so še slabše - težko jih je vzpenjati, vendar jih redko hranijo do zime.

Potrebna je tudi zimska vreča: do -15 ° C, kokoši nesnice lahko hodijo zunaj. Samo v brezvetrju. Tudi z višino je vse bolj ali manj jasno. Piščanci so dovolj in metri in pol višine, vendar morate storiti, da bi bilo primerno, da služijo v sobi.

Kaj naj zgraditi

Ni poceni graditi piščančjega kolača iz žlindre, pene betona. Če je bližnji kraj, kjer je gline, lahko stene z uporabo tehnologije Adobe (mazanka ali suhe opeke).

Če potrebujete proračunsko toplo piščančje zadrge - lahko to naredite kot kopitar. Stene je mogoče izmeriti pol metra nad nivojem, na jugu pa lahko izdelamo dobro izolirana okna z dvema trojnima stenama. Dobro je izolirati kos, ki štrli nad tlemi in streho. Za vročino so vse stene, razen južne, pokrite z zemljo. Če je vrh prekrit s snegom, bo toplo.

Tisti, ki resno gojijo ptico, je vredno razmisliti o izgradnji piščančjega kolača iz pene betona: to je lahka, topla

Tisti, ki resno gojijo ptico, je vredno razmisliti o izgradnji piščančjega kolača iz pene betona: to je lahka, topla

Še ena, morda najbolj priljubljena in ekonomična možnost - piščančji kolač z okvirjem z lastnimi rokami. Ker so sobe običajno majhne, ​​karkasa potrebuje majhen del in potrebuje malo. Okvir lahko obložite s ploščo, vezanimi ploščicami, OSB in podobnim materialom. Med stebri položite grelec in šivajte na drugi strani. Da bi preprečili nastanek miši v grelniku, so se ljudje odločili za izolacijo na obeh straneh s kovinsko mrežo z plitvo celico. To poveča stroške gradnje malo, vendar je dražje boriti s miši. Izkazalo se je toplo kokošnjak in debelina grelca je odvisna od regije. Lahko jih vodite s priporočili za gradnjo okvirnih hiš.

Brez segrevanja v srednjem pasu, lahko piščančje kolobar iz hlodov ali debele bar stori brez. Le šiva cvrtnika je treba zašiti z letvami. Ne toliko od prepihov kot pri piščancih: tako, da ne vlečete vleke ali mahovine.

Temelj za piščančje zadrge

Obstajajo možnosti. Zgradite pogosteje na delovnih mestih - naredite stolpično podlago. Včasih - naredite plitasto kup ali jermen. Toda v tem primeru je stena izbran težka materiala, ali ki zahteva togo podlago: opeko (keramika, apno, adobe) in penasta žlindra bloki, coquina, itd Za lahke konstrukcije iz lesa - karkasnikov, lesa, hlodov - določiti dovolj, da priveznikov ali pripravljene temelje bloki (lahko počnejo in svoje).

To so stebri pod okostjem za piščance

To so stebri pod okostjem za piščance

V primeru stebra in pile temelj, podpore so postavljeni v vogalih in 2-3 metrov v reži med njimi. Obremenitev na dnu je majhna, zato je zelo težko reči.

Zagrevanje

Toplota in ogrevanje - ti dve vprašanji sta zelo tesno povezani: v toplem piščančem kolaču, tudi v ostrih hladnih vremenskih razmerah, lahko naredite brez ogrevanja. Obstaja veliko primerov. Ne glede na to, kako ekonomično se ne segreje, to pluje v dober peni. Ker je veliko bolj stroškovno učinkovito graditi dobro izolirano shed takoj kot za plačilo letno za ogrevanje.

Kot grelnik lahko uporabljate sodobne materiale. Lahko se polnijo od znotraj ali zunaj. Glavno merilo izbire je strošek. Najbolj optimalna je polistirenska pena. Je poceni in ima odlično toplotno izolacijsko sposobnost: plošča debeline 5 cm nadomešča 60 cm opečne stene. Na lepilo ali dolge nohte s plastičnimi podložkami lahko položite koščke iz plastike.

Ogrevanje zadrge z mineralno volno

Ogrevanje zadrge z mineralno volno

Uporabite lahko tudi mineralno volno in stiropor. Toda minvat zahteva prisotnost dveh strani membrane. Zunaj postavite vetrobransko zaščitno zaščito z enostransko prepustnostjo hlapov (pare je treba odstraniti iz grelca). Od znotraj (znotraj prostora) pareneprepustno.

Stiropor je vsekakor dober. Značilnosti so še boljše od stiropora, tudi miri niso všeč. Ampak to je drago. Ampak, ne more biti oplaščeno: plošče so gladke, gladke, tam so tudi barvne.

Še vedno je mogoče uporabiti naravne grelnike: za kladivo med dvema ravninama žagati, za pokrivanje z gline, pomešano z žagovino itd. Z varčevanjem toplote je takšna izolacija slabša od sodobnih materialov, vendar praktično nič ne stoji. Torej takšne metode uporabljajo tudi. Za južnih regijah z blagimi zimami "državljan" segrevanja, je več kot dovolj, ampak tudi v osrednjem delu, in še posebej na severu, ki jih verjetno ne more storiti.

Bilo je približno stene. Zgornji del stropa mora biti izoliran: topli zrak se nabira pod stropom. Če ni toplo, bo vedno hladno. Če ste knock out spodnji karton (to je dobro ohranja toploto) ali v katerem koli krovu materialov (vezane plošče, OSB, MDF, sadra vlaken plošče, itd), in najboljših podstrešja distribucijo žagovina ali seno paket, bo veliko topleje. In če se z vsemi pravili izolirate - v redu je.

Izolacija tal se izvaja po isti shemi kot za hišo: grobo tla, hlode na njej, izolacija med njimi, vrh končne tla. Naj bo čimbolj toplo: ne obžalujte tega.

Tla niso lesena. Še vedno pa je gline adobe mešamo s slamo in pustimo, da se posuši ali beton. Najhladnejši je beton, vendar če napolni dovolj žagovine, bo v redu. In če, nenadoma, še vedno tvorijo betonska tla z izolacijo (čeprav-steklenice do stene), bo na splošno odlično.

Možnost segrevanja tal v kokošnjak

Možnost segrevanja tal v kokošnjak

Ko še zmeraj načrtujete zimske kokošje kolute z lastnimi rokami, zagotovite navzočnost tambura. Ta majhna priloga omogoča veliko zmanjšanje toplotne izgube in s tem zmanjšanje stroškov ogrevanja.

Tu je opisana notranja ureditev zadruge. 

Ogrevanje

Težko je preceniti vrednost ustrezno urejenega ogrevanja za zimske piščančje zadruge. To je znano vsem lastnikom perutninskih hiš: pri pozitivni temperaturi se kokoši nesnice počutijo dobro in v zimskem času so dobro vozne.

Električna energija

Če je električna energija dobavljena piščančkom, lahko grelec ali infrardeče žarnice ogrevate. Grelniki ventilatorjev ceneje za nakup programabilnih. Ne v smislu, da so cenejši, ampak v tem, da električna energija za zimski veter manj. Obstajata dve vrsti avtomatizacije: temperatura in čas. Seveda je bolje sprejeti tisto, ki reagira na temperaturo za ogrevanje zadrge. Ko postane hladnejša, recimo 0 ° C, se bo vklopila, ko se bo zvišala na + 3 ° C, se izklopi. Na splošno so nastavitve, ki jih sami izberete. Metoda je učinkovita in precej priljubljena.

Pogosteje se piščanci segrejejo IR oddajniki. Toda ne segrejejo zraka, temveč predmete, ki spadajo v področje delovanja žarkov. Obešeni so čez perč in nekaj kosov nad tlemi. Če je ptica mraz, se pod njimi zbere. V kokoški hiši je lahko in hladno, glavna stvar, da so bili njegovi prebivalci topli. To velja za infrardeče segrevanje. Ena odtenek: IR-svetilke pogorejo iz pogostih vklop / izklop, zato je zaželeno, da jih zelo redko izrežemo. Pri ljudeh zažgejo več mesecev, kar je koristno za "vlečenje" električne energije.

Druga pomembna stvar, da vedo o značilnostih delovanja IR grelnih žarnic (obstaja za razsvetljavo, ne mešajte). Površina svetilk se ogreva, samo zasnova žarnice ni prilagojena takim obremenitvam. Plastične kartuše ne držijo svetilke pravilno in ker je iskanje keramičnih problemov problem. Da bi zagotovili požarno varnost, je bolje, da žarnice za žarnico. Torej piščanci niso spali in če žarnica pade ven, se ne bo zlomil in leglo ne bo iztrgalo.

Oljni radiatorji Neučinkovito: poraba je velika, toplota je nizka. Domače naprave z odprto spiralo so učinkovite, vendar zelo ognjevarne in jih boste morali obdržati. To je preveč tvegano.

Grelnik IR-svetilke v ohišju mrežnega očesa

Grelnik IR-svetilke v ohišju mrežnega očesa

Kotel in štedilnik

Obstaja še ena možnost ogrevanja - kotel in baterije. Toda to je sanje za večino. Še vedno se utopijo s pečjo, kotlom na les ali majhno pečjo iz opeke. In poskusite potopiti na piščančje kocke - tako da daje največjo toploto. Če je peč železo, je lahko opečen, kot železna cev. Ko segrevamo, opeka dolgo časa drži toploto. Pri normalnem segrevanju zadostuje en protopka nekaj dni.

Ogrevanje zadrge z razpadom žagovine

Obstaja način vzdrževanja plus temperature brez ogrevanja - zaradi toplote, ki se sprosti med razpadom žagovine. Vendar deluje le pod normalnim (vsaj) segrevanjem. Tla napolnite z žagovino. Prva ploskev je zaspala jeseni, pred prvim mrazom. Plast je 10-15 cm. Leži mesec in pol.

To oblazinjenje je veliko boljše od sena: piščanci se ne razbolijo, saj žagovina dobro uravnava vlago. Prav tako radi rastejo v leglu, in s tem so nenehno zaposleni, tako da se kokoši nesnice ne maščujejo tudi z bogato krmo in omejenim dosegom.

Piščanci z žagami se počutijo odlično tudi v hladnem vremenu

Piščanci z žagami se počutijo odlično tudi v hladnem vremenu

Po 30-50 dneh dodajte nov delež žagovine (po vonju in videzu boste razumeli). In tokrat tudi približno 10 cm. Potem - še več. Do konca zime se plast nabere približno 50 cm. Tudi pri dostojnem mrazu v piščančem kolaču temperatura ne pade pod 0 ° C, kar je dovolj za kokoši nesnice. Če kopite v tak leglo, bo okoli 20 ° C. To kokoši na mrazu in naredijo: kopajo luknje in sedijo. Te žagovine preiyut: obstaja reakcija razgradnje s sproščanjem velike količine toplote.

Spomlado celotno zmes vzamemo v kompostni kup, po nekaj časa pa bo odlično gnojilo. Ampak še vedno trenutek: jeseni pred vrati je potrebno zapolniti veliko krovu: da polaganje ni dobilo dovolj spanca. Sprehodite se neudobno, vendar je osnutek iz pod vratih odpravljen.

Prezračevanje v zimskem piščančem kolaču

Da bi ohranili normalno mikroklimo v kokošnjaku, je potrebno prezračevanje. To je ponavadi plastična cev, ki je pod stropom, prehaja skozi streho in se z njim drži na višini približno metra. Pri takšni kapljici lahko zadostuje naravni vlek. Vstop je običajno posledica razpok, vendar, če ste vsi popravljeni na vest, lahko namestite kos plastične cevi v steno tik nad tlemi. Na strani prostora je cev prekrita s kovinsko mrežo in povzroči dušenje, ki uravnava intenzivnost gibanja zraka.

Druga možnost brez dimnika na strehi: neposredno v steno, izrežite majhen izpušni ventilator. Toda tak sistem deluje prisilno in z električno energijo. Cev je nehlapna))

Ventilator v zaplinjevalnik

Ventil v piščančem kolaču

Optimalna vlažnost v kokoši je približno 60-70%. Odstopanja v obe smeri so nezaželena. Povečanje vlažnosti ni zelo težko - dati več vode, vendar z zmanjšanjem lahko pride do težav. Zelo dobro sušimo kondenzat IR svetilko: nekaj ur se suši na stenah in stropu. Torej, vsaj za uravnavanje vlažnosti je potrebno eno.

Razsvetljava

V kateri koli kokoši hiši morajo biti okna. In čeprav skozi njihovo toploto izgine, jih ni mogoče odpustiti: sončna svetloba je potrebna, da se ohrani ptičje normalno stanje. In da je toplo, so okvirji izdelani z dvema ali tremi očali. In so nujno šivane z mrežo od znotraj, čeprav zunaj ne boli, ne pa zaradi varnosti ptice, ampak zaradi svoje varnosti.

Da bi piščanci še naprej zmajali pozimi, morajo podaljšati svetlobni dan: vsaj 11-12 ur. Zato so jih vključili v luči. Bolje je, da takoj postavite krmilnik, ki se samodejno vklopi in izklopi. Preživite več denarja, vendar boste imeli manj, da gredo v kokošjo hišo.

Sprva bodo nekaj piščancev na tleh ostajale čez noč (tiste, ki se niso vzpenjale na skorja in v gnezda), a če je tla topla, z žagami, je v redu. Postopoma se navadijo na čas izklopa in sedijo na tleh.

Obstaja možnost, da se zgodaj vzpenjajo in naravnost zapustijo večer. Potem bo svetloba utripala zjutraj, zvečer pa z začetkom somraka bodo spali na soncu.

Kako zgraditi poletni piščančji kolač s sprehodom, ki se glasi tukaj. 

Kako zgraditi kokošnjak: video

V tem video posnetku gradijo mestni ljudje, ki so pobegnili v vas. V video seriji so zbrane fotografije postopka, tako da so vse stopnje vidne.

Še en videoposnetek z jasnim zaporedjem gradnje kokoši iz barja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 4 =