Koji je topliji vodeni ručnik bolji: recenzije, modeli i proizvođači

Koji je topliji vodeni ručnik bolji: recenzije, modeli i proizvođači

Da biste smanjili vlagu u kupaonici i mogli osušiti mokro ručnike, instalirajte poseban uređaj nazvan grijanom trakom za ručnike. Najčešći tip sanitarnog posuđa je ručnik za vodu, koji je povezan ili s toplom vodom ili sustavom grijanja. Koje karakteristike ima ovaj uređaj za vodoinstalacije, od onih materijala koji se proizvode i kako se ne bi pogriješili prilikom odabira prave opcije za vašu kupaonicu?

Voda kromirana ogrtač ručnika

Stvarčice

 • Takav uređaj dugo drži sobu suhu, a također grije kupaonicu. To štiti prostor od stvaranja gljivica i plijesni zbog visoke vlage.
 • Za razliku od električnih modela, ona ne ovisi o napajanju i je ekonomičnija (nema potrebe platiti dodatnu električnu energiju) i ne zahtijeva uzemljenje i posebna mjesta za zaštitu od vlage.
 • Osim toga, uporaba zagrijanih ručnika na bazi vode je sigurnija jer nema rizika od električnog udara.

Donji ručnik za vodu s ručnicima u kupaonici - prednosti

Bočna vodeni ručnik u kupaonici

kontra

 • Uređaj neće raditi ako se dovodi toplom vodom (u slučaju nezgode ili tijekom planiranih prekida) ili završava sezona grijanja.
 • Ugradnja grijača ručnika za vodu vrlo je složena, stoga morate imati iskustvo i posebna znanja za samostalan rad.

Zidni veliki grijan ručnik u kupaonici

vrste

Sušilo za ručnike kupljeno za kupaonicu može se odnositi na jednu od ovih vrsta vodovodnih instalacija:

 1. Na električnu. Takvi grijači za ručnike rade iz električne mreže, pa ih prilikom instaliranja morate platiti više za račune za svjetlo.
 2. U vodu. Njihov rad temelji se na cirkulaciji unutar uređaja za toplu vodu.
 3. Kombinirati. Oni su vrlo skupi, ali kombiniraju sve prednosti prve dvije vrste. Glavna prednost kombiniranog uređaja je rad tijekom cijele godine - zimi od grijanja, a ljeti od struje.

Električni kromirani ručnik za kupaonicu

Vodeni ručnik na zidu kupaonice

Kombinirana grijaća ručnica u kupaonici

Vodilica ručnika, ovisno o vrsti spajanja, je dno ili strana. Donja verzija je češća, ali s bočnim instalacijama lako je sakriti komunikaciju koja utječe na izgled sobe.

oblik

Ručnik za vodu može biti:

 • Standardno - u obliku M, P ili MP.
 • Stubište.
 • Prstenasta.
 • Cik-cak.
 • S policama.
 • Pojedinačni oblik.

Zigzagova vodena ručnik za kupaonicu

Vodeni ručnik s policama

Vodeni ručak neobičnog oblika

materijali

Za proizvodnju sušila za ručnike za vodu koriste se sljedeći materijali:

 • Nehrđajući čelik.
 • Zincirani čelik.
 • Crni čelik.
 • Brass.
 • Aluminij.
 • Bakar.

Modeli od pocinčanog ili crnog čelika privlače sigurnost rada, jednostavnost instalacije, dobra tehnička svojstva. Proizvodi od bakra i mesinga su jeftini i atraktivni izvana, ali ne služe jako dugo (do 6 godina).

Ručnik topla kupka s policama za ručnike

Aluminijski vodeni ručnik s ručnicima

Nehrđajući čelik je vrijedan izbor?

Proizvodi od nehrđajućeg čelika mogu se nazvati jednim od najkvalitetnijih. Oni se razlikuju po svojoj visokoj čvrstoći, otpornosti na koroziju i dugotrajnu uslugu. Takav čelični grijan ručnik može poslužiti 20 godina i duže.

Vodeni ručnik napravljen od nehrđajućeg čelika za kupaonicu

Koje osobine trebam obratiti pažnju?

Jedan od uobičajenih pogrešaka kupaca ručnik toplije je izbor uređaja na temelju svog izgleda. Prije svega, važno je uzeti u obzir specifičnosti korištenja takvog vodoopskrbe, a tek u završnoj fazi izbora - da li se proizvod uklapa u unutrašnjost.

Grijaća ručica na vodenoj strani (zidni)

Kada kupujete ručnik za vodu, trebate:

 1. Pazite da proizvod dobije putovnicu, kao i jamstvenu karticu.
 2. Pažljivo pregledajte cijev. Najprije provjerite je li to jedan komad. Ako će se povezivanje na sustav za grijanje ručnika i živjeti u visoke zgrade, tlak vode u cijevima će biti visoka, a ako je šav na cijevi postoji velika vjerojatnost da će se raspršiti. Zatim, saznajte koji je materijal obloga cijevi. Može biti krom ili emajliran, dok je prva opcija pouzdanija.
 3. Provjerite je li uređaj ima ventil za ispuštanje zraka. Ako nije prisutan, zrak može ući u ručnik, i kao rezultat toga, njegov rad će biti teško.
 4. Razmotrite nijanse instalacije u kupaonici. Na primjer, spajanje grijača ručnika na sustav grijanja učinit će takav vodovod beskorisnim tijekom ljeta. Ako uređaj priključite na vruću vodu, temperatura grijanog ručnika određuje se prema kapacitetu odvajanja. Ako je odabrana veza s grijanjem, važno je uzeti u obzir tlak u sustavu. S centraliziranim zagrijavanjem, padovi tlaka su vrlo česti, a kada se autonomno ne događaju, budući da će tlak biti konstantan.
 5. Izaberite oblik proizvoda, uzimajući u obzir karakteristike kuće u kojoj će se instalirati. Za višekatne zgrade preporuča se odabrati serpentin, tako da kada se proizvod zagrije, proizvod se ne deformira ili uništi.
 6. Provjerite je li promjer odabranog ruènog sušilica ispravno za cijevi u kupaonici. Ako se pronađu razlike u promjeru (a to je često slučaj kod kupnje stranog modela), trebali biste dodatno kupiti adapter.
Vodeni ručnik s debelim i tankim cijevima

Kromni ručnik za kupaonicu

Pregled proizvođača

Možete kupiti grijan grijač za ručnike takvih proizvođača:

 • Sunerzha. Ova ruska tvrtka nudi 15 modela ove sanitarne opreme različitih oblika. Među njima su povezani vodovod i sustav grijanja. Mogu se montirati i vertikalno i dijagonalno.
 • Aqua čelik. Proizvodi ovog domaćeg proizvođača privlače moderni dizajn i puno pozitivnih povratnih informacija od kupaca.
 • Energetska. Proizvodi ovog ruskog proizvođača razlikuju se u različitim dizajnerskim rješenjima (17 modela su na prodaju), visoke kvalitete, 5 godina jamstva. Proizvodi su izrađeni od nehrđajućeg čelika.
 • Margaroli. Grijači ručnika talijanske tvrtke su izdržljivi i pouzdani, imaju certifikat kvalitete, prikazani su u širokom rasponu (više od 20 modela), funkcionalni su i prikladni za rad. Jednostavno se postavljaju, imaju originalan izgled, su spojeni na sustav grijanja.
 • Dvin. Proizvodi ovog ruskog proizvođača izrađeni su od ugljika ili nehrđajućeg čelika. Oni su ekonomični u uporabi, razlikuju se u različitim oblicima, dodatno imaju emajliranu, mjedenu, kromiranu ili premazanu niklom.
 • Nick. Tvrtka proizvodi vodovodne uređaje od nehrđajućeg čelika i jedan je od lidera u ovoj industriji.
Grijanje ručnika za vodu od proizvođača Sunerzha

Voda za ručnike iz tvrtke Aquastal

Vodilice za ručnike iz marke Margaroli

Ručnik za vodu nikla toplije

Također su vrlo popularni modeli njemačkih proizvođača DM, Zehnder i Emco, talijanska tvrtka Global Ship, norveški proizvođač Varmos, švedska tvrtka LVI i finski proizvođač Korin. Ravnomjerno se zagrijavaju, opremljeni ventilima za zatvaranje, a također se mogu postaviti okomito.

Savjeti za odabir

 • Odlazak na brigu o grijanom ručniku trebao bi biti u specijaliziranim trgovinama. Zato ćete biti zaštićeni od kupnje proizvoda koji je loš ili lažan.
 • Ako imate otvoreni sustav grijanja, bolje je kupiti čeličnu grijaću tračnicu, dok se bakar, mjed ili aluminij koriste za zatvorene sustave grijanja.
 • Idete u trgovinu, izmjerite mjesto na kojem će se instalirati grijač ručnika, tako da se kupljeni uređaj uklapa u odabrani dio kupaonice.
 • Obratite pažnju na to daje proizvođač jamstvo za svoje proizvode. U prosjeku, jamstveno razdoblje je pet godina.
 • Kada namjeravate instalirati jedan od modela toplih toplih vodotokova u zgradi s više etaža, unaprijed saznajte kakav će tlak biti najveći dopušteni. Dodajte još nekoliko jedinica tako da uređaj može prenijeti vodeni čekić.
 • U trenutku kupnje, molimo navedite jesu li elementi za pričvršćivanje uključeni u komplet ili bi trebali biti kupljeni zasebno.
Voda za ručnike u obliku vješalica

Donju vodu grijana ručnikom s radijatorom

Recenzije

Mnogi potrošači ne preporučuju kupnju kineskih proizvoda jer gube puno domaćem proizvođaču i europskim tvrtkama. Vodič cijenu pri odabiru takvog vodovodnog sustava, previše, ne savjetovati, a zatim ne platiti za popravke.

Prema recenzijama, najbolje je obratiti pažnju na proizvode od nehrđajućeg čelika. Istovremeno, provjerite dokumentaciju, jer su se na tržištu pojavile mnoge lažne krivotvorine.

Osim toga, osobe koje su već instalirale grijalo grijanje ručnika kod kuće, savjetuje se da najprije pozovete električara da riješi problem nestalnih struja unutar vodoopskrbnog sustava.

Vodilice za ručnike od nehrđajućeg čelika s tri grede za ručnike

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 − = 83