Samoljepljiva trakasta vrpca za kupanje

Samoljepljiva trakasta vrpca za kupanje

Svake godine na području popravljanja pojavljuju se desetke proizvoda koji olakšavaju naš život: moderni građevinski materijali, prikladni alati, novi modeli opreme itd. No, i unatoč razvoju tehnologije, postoje problemi s kojima se danas, kao u prošlom stoljeću, svatko tko popravlja u stanu suočava.

Jedan od takvih "vječnih" problema je pukotina između kupaonice i jednog ili više zidova. Do danas postoji nekoliko načina za rješavanje ovog problema. Najjednostavnija od njih je uporaba samoljepljivog ruba, koji se također naziva i trakica. Ljepljen je na spoj kupelji i zida, a služi kao pouzdana zaštita od vode. Osim toga, traka za suvozačevu traku omogućuje vam prikrivanje ružne šavove između ruba fonta i pločice.

Samoljepljivi rub za kupaonicu u kupaonici

Stvarčice

 • Od svih mogućnosti za brtvljenje šavova samoljepljiva - granica je najviše proračunska. Kupnja trake koštat će vam nekoliko stotina rubalja. Standardni skein je dovoljan za 7-8 primjena.
 • Vrlo je lako zapečati jaz s trakom. Jedna osoba se lako može nositi s ovim manje od sat vremena.
 • Vrpca je izrađena od vodonepropusnog materijala, tako da je pouzdana zaštita od vlage.
 • Ljepljivi sloj koji se nanosi u proizvodnoj fazi omogućava čvrsto ojačanje rubnika na rubu kadice i pločice.
 • Traka je gotovo nemoguće oštetiti, jer je mekana i elastična.
 • Samoljepljiva granica je vrlo plastična, pa se može koristiti za rad na neravnim površinama (to se, na primjer, događa ako je font nepravilno oblikovan).

Prednosti samoljepljivih rubnjaka za kupanje

kontra

 • Samoljepljiva granica za kupku - kratkotrajni proizvod. Ovisno o tome kako aktivno obitelj koristi kupaonicu, samoljepljiva granica trajat će od godine do 3 godine.
 • Budući da se traka trake brzo postaje neupotrebljiva, treba ga periodički zamijeniti. I to će morati provesti neko vrijeme, jer morate ukloniti stari rubnik i pripremiti površinu za lijepljenje novog.
 • Kako bi se spriječilo da voda padne pod kupaonicu, graditelji često obrađuju šav s silikonskim brtvilom za vodovod. Treba imati na umu da trakaste trake gube svojstva ako dođu u dodir s kiselim silikonima, koji su često prisutni u brtvila za kupanje.

Nedostaci granične trake za kupanje

struktura

Glavni zadatak rubnjaka za kupanje je zaštita nezaštićenih površina od ulaska vode, jer visoka vlažnost pridonosi pojavi plijesni, gljivica i insekata. Stoga se u proizvodnji trake za rublje koriste samo vodootporni i vodootporni materijali.

Velika većina vrsta samoljepive granice izrađena je od sintetičkih polimera, najčešće polietilena. Dodatno, sastav traka trake uključuje posebnu ljepivu koja je otporna na vlagu i promjene temperature.

Mnogi proizvođači rubnika za kupelj rukuje proizvodom s posebnim sastavom koji uključuje fitonitne komponente. Pobjegaju insekte, koji se često nalaze u kupaonici.

Sastav samoljepljivog ruba za kupanje

Asortiman i značajke odabira

U masi, različite vrste graničnih vrpci, koje se prodaju u građevinskim i hardverskim trgovinama, gotovo se međusobno ne razlikuju. Razlika u cijeni je zbog prisutnosti ili odsutnosti fitonitnih aditiva, o kojima smo govorili gore, i proizvođačkih tvrtki.

Međutim, postoje dvije ključne točke koje biste trebali obratiti pozornost prilikom kupnje trake:

 • Dimenzije trake. Dužina rubnika obično je standardna - prodaje se u valjcima od 30 metara. Ali širina može biti drugačija: za prodaju postoje opcije za 3, 4 i 6 cm Manje uobičajene su uži ili širi obrasci. Širinu trake treba odabrati na temelju veličine praznine: tako da postoji margina s obje strane, ali nije bila prevelika - inače bi izgledalo neuredno.
 • Boja trake. Samoljepljiva granica za kadu nije samo bijela. U prodavaonicama s širokim asortimanom proizvoda možete pronaći trakicu koja odgovara boji vaše vodovodne instalacije - bež, krem, plavkasto i ostale svijetle boje.

Asortiman rubova i značajki po svom izboru

instalacija

Instalacija trake je vrlo jednostavna, ali kako bi rezultat bio izdržljiv i estetski potreban je neki pripremni rad:

 • Ako je potrebno, uklonite stari rubnik ili njegove ostatke;
 • Očistite spoj kupaonice i keramičkih pločica od prljavštine - to mogu biti ostaci starog ljepila ili brtvila, prljavog prljavštine, sapuna, plijesni itd.;
 • Obradite površinu sa sredstvom za odmašćivanje i dobro osušite;
 • Zaštitite caklinsku kupelj i keramičke pločice od uzimanja ljepila i brtvila lijepljenjem boja na obje strane praga.

Ugradnja trake na kupelji

Priprema za rad je završena, a sada možete nastaviti izravno na instalaciju samoljepljivog ruba:

 • Popunite razmak s brtvljenjem. Stručnjaci preporučuju uporabu brtvila na bazi silikona, napunjena pištoljem za ugradnju.
 • Poravnajte sloj za brtvljenje gumenom lopaticom ili samo prstom natopljenom sapunicom.
 • Izmjerite duljinu kupelji i izrežite odgovarajući komad trake, ostavljajući marginu od nekoliko centimetara. To je neophodno kako bi se točno ukrcala vrpca na uglovima.
 • Na vrpcu je postalo još elastičnije, nekoliko minuta toplo sa sušilom za kosu duž cijele duljine.
 • Premještanjem iz kuta, lijepite rubnik, postupno razdvajajući zaštitni pojas. Nemojte istegnuti traku, ali ga čvrsto pritisnite na površinu.
 • U uglovima kupelji, dijelovi trake su lapped i izrezani pod kutom od 45 stupnjeva.

Priprema površine kupke za samoljepive rubnice

Glavni dio posla je obavljen, ostaje samo čekati da se ljepilo isušuje i provjeriti kvalitetu posla:

 • Ako zalijepite rubnik, ne koristite kupaonicu na dan. Ovo je kako bi se osiguralo da ljepilo postane bolje.
 • Nakon što je vrijeme potrebno, pokušajte umiješati trakaste vrpce. Ako ne dopusti, onda je posao dobro obavljen. Ako na nekim mjestima rub vrpce zaostaje iza površine, lagano ga pričvrstite na bilo koji ljepilo otpornu na vodu koja se koristi za popravak.
 • Posljednja faza je uklanjanje slikarske vrpce. Sada se možete kupati!

Ugradnja trake na kupelji

briga

Samoljepljiva granica za kupku potpuno je nepretenciozna u skrbi. Treba ga očistiti po potrebi s istim deterdžentima koje koristite za pranje vodovodne instalacije. Jedino što treba isključiti je utjecaj abraziva i dodir s teškim metalnim četkama. Traka za suzbijanje - materijal je izdržljiv, ali mekan, pa "agresivno" čišćenje može oštetiti.

Njega rubne samoljepive trake za kupanje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

45 + = 54