Odstranite ploščice z lastnimi rokami

Odstranite ploščice z lastnimi rokami

Keramične ploščice so brez pretiravanja, so najpogostejša možnost za zaključek kopalnice. Je močna, ne podvržena uničenju pod vplivom vode. Ker keramika praktično nima toplotnega raztezanja, lahko zlahka zadrži kakršnekoli temperaturne spremembe. Prav tako ni izpostavljen različnim kemikalijam, kot so detergenti za čiščenje površin ali kozmetičnih izdelkov. Ne glede na to, kako dobro je, po nekaj časa je potrebno razstaviti ploščice.

Razlogi so lahko drugačni: od preproste želje po spremembi notranjosti do potrebe po zamenjavi celotne ploščice zaradi večje škode. Odstranjevanje ploščic v kopalnici je dolgotrajen proces. Morali boste biti potrpežljivi.

Odstranjevanje starih ploščic

Ali je mogoče odstraniti staro ploščico za prihodnjo uporabo?

Pogosto se zgodi, da je večina ploščic ali skoraj vseh, zelo dobro ohranjena. Žalostno je, da ga zavržemo, še posebej, če ste že ugotovili, da je to vredno. Če imate dovolj potrpljenja in majhnega nabora orodij, večino ploščic lahko ohranite nepoškodovano in jo znova uporabite. Shrani vse ploščice, žal, ne bo delovalo. Mnoge ploščice lahko razpadejo ali razpokajo pri demontaži.

Celotne ploščice

Eden od najpomembnejših trenutkov razstavljanja ploščic - ne pozabite, da je pod končnico lahko komunikacija: cevovod ali električna napeljava. Nezaželeno ali agresivno razstavljanje lahko povzroči, da sosedje poplavljajo od spodaj ali pridejo v nesreči.

Drug neprijeten odtenek je lahko prah in delci lepila za ploščice, injekcijsko maso ali ploščice. Za dihanje ni priporočljiv težki cementni prah. Potrebovali boste masko ali respirator, očala, zanesljiva oblačila, rokavice in čevlje. Prav tako je priporočljivo odstraniti ploščice pred glavno popravilo, ker lahko prah zlahka poškoduje konce stene in tal v drugih prostorih.

Kopanje po razstavljanju ploščic

Izbira načina dela

Metoda razstavljanja stare ploščice je odvisna od dveh stvari: kompozicije, na katero se prilepi, in želje po njegovi sekundarni uporabi. Če je ploščica pritrjena na cement in je fugiranje prepletenih šivov izdelano s cementom, so možnosti za shranjevanje ploščice zelo majhne.

Odstranitev stenskih in talnih ploščic v primeru poskusa zapustiti ploščico za nadaljnjo uporabo se začne na enak način - odstranite maso iz prepletenih šivov. Grout namočimo v vodo in ga odstranimo z nožem ali lopatico. Včasih je potrebno odstraniti injekcijsko maso v več stopnjah, obilno navlažiti prepletene šivalne elemente med fazama. Ta metoda deluje, če je injekcija mehka.

Šobe obdelujemo z vodo

Pri uporabi injekcije, ki temelji na cementu, omočitev ne pomaga. Tukaj se morate obvladati z malim bolgarskim in disk za delo s kamnom. Boste morali popolnoma očistiti vse prepletene šive in se ne dotikajte ploščic. Globina reza v tem primeru je zaželeno storiti nekaj več kot višina ploščice. Ta trenutek bo zmanjšal možnost čipanja vogalov. Majhna možnost ohranitve ploščice bo tudi v primeru, če je ploščica položena na cementno malto.

Čiste šive z bulgarianom

Za natančno demontažo potrebujemo železno lopatico ali tanko dleto in majhen kladivo. Pod spodnjim robom strešnika je potrebno dleto ali lopatico zamenjati in s kladivom začeti z dotikom. Bodite pozorni po začetku premikanja ploščic, če se ne premaknete naenkrat. Potrebno je prestaviti lopatico ali dleto pod drugim robom ploščice in še naprej prisluškovati. Na ta način se postopoma spuščamo. Vrstica po vrsti.

Previdno odstranite ploščico

Podobne so ploščice iz tal. V tem primeru ni veliko razlike, od katere strani je treba začeti.

Če želite razstaviti talne ploščice, lahko naredite preprosto napravo, ki bo močno poenostavila in pospešila postopek: morate najti kos jeklene žice in upogniti kavelj na svoje konce. Ploščice zgrabimo s temi kljukami in začnemo potegniti.

Odvisno od lepila ali ploščic lahko takšna preprosta naprava znatno skrajša čas razstavljanja in odstotek celotne ploščice je lahko večji. Čeprav pri lepljenju ploščic ni na lepilu, ampak na cementni malti - ta metoda verjetno ne bo delovala.

Odstranite talne ploščice

Po demontaži je treba celotno ploščico obdelati - odstraniti ostanke lepila ali cementa. Tukaj je izbira orodja znova odvisna od tega, na kakšen je ploščica pritrjena. Če ni zelo trdo lepilo, potem lahko obvladate običajno kovinsko lopatico. Če dobite trdno lepilno mešanico ali cement, morate odstraniti sestavo žametnega kamna.

Bodite previdni, ker je možnost razcepljanja ploščice pri odstranjevanju ostankov lepila veliko večja kot pri odstranjevanju s površine.

Previdno odstranite ploščico

V primerih, ko staro ploščice ne predstavljajo vrednosti ali so možnosti za njegovo razstavljanje v splošni obliki praktično enake nič, uporabljamo manj varčnih metod. Najenostavnejši je, da ploščico prekinete s kladivom, preostali kosi pa je treba razrezati. Uporaba perforatorja bo močno pospešila delo. Pri delu s pištolo je potrebno nalagati zaščitna očala, saj lahko pletenje in lepilo letijo v različnih smereh, lahko poškodujejo oči.

Odstranite ploščice s perforatorjem

Nove ploščice na vrhu stare obloge

Razmislite o možnosti, če preprosto ne želimo odstraniti stare ploščice, ampak poskusite postaviti novega na njega. Take različice obstajajo, vendar ta metoda ima veliko odtenkov.

Polaganje ploščic na stare ploščice

Talne obloge. Za začetek je potrebno skrbno pregledati ploščice za razpoke v sami pločevini ali pregibnem šivu in odstraniti vse pretisne omote in praznine. Očistite ploščico, ne samo zaradi prahu, temveč tudi iz sledi masti ali katere koli druge umazanije. Po čiščenju uporabite primerni sloj. Brez tega ne storiti, ker moramo dobiti ne samo dobro adhezijo, ampak tudi absorpcijo, da gladka površina ploščice ne bo mogla zagotoviti.

Priprava za sestavljanje je treba izbrati od tistih, ki so oblikovane za šibko vpojne podlage.

Naslednji korak je izravnati površino. Če želite to narediti, lahko uporabite samonivelirno spojino, vendar jo morate izbrati na osnovi cementa. Nadaljujte z naslednjimi koraki šele, ko je sloj popolnoma posušen.

Očistimo medliterne šive

Čas je, da je vodoodporen. Ta stopnja se lahko zdi popolnoma odvečna, saj že imamo dovolj plasti, ki lahko zadržijo vlago in celo plast starih ploščic. Vendar pa stare ploščice verjetno ne bodo postale garanta dobrega varovanja, ker lahko med delovanjem ploščice ali šivi razpočijo in ne bodo vidne razpokam oči, omogočajo prehod vlage. Poleg tega je hidroizolacija morda najmanjša v stroškovni fazi, kar pa bo preprečilo pojav plesni.

Prav tako je zaželeno uporabiti gumirani trak. Postavljena je po obodu prostora, tako da je polovica na steni, druga polovica pa na tleh. Naprej - standardno polaganje ploščic.

Postavili smo ploščice na staro podlago

Zidna dekoracija. Ampak ploščice nad starega na stenah zelo malo ljudi priporočajo, in za to obstajajo razlogi. Sodobne lepilne spojine lahko ustvarjajo zelo dober oprijem, vendar o isti sestavi, na katerem je bila lepa stara ploščica, ni mogoče reči. V vsakem primeru je najprej treba razstaviti ploščico, za katero sumimo, da je krhka vezava. Za to je primeren gumijasti kladivo. Če tapnete ploščico, jih lahko slišimo ali si ogledamo, ki jih bomo morali odstraniti.

Po demontaži vseh, ki lahko padajo pod težo starih ploščic, morate pripraviti površino za oblogo. Obstaja več možnosti: od preprostega razmaščevanja do popolne odstranitve sijajne površine. Kateri izbrati je odvisno od vas. Priporočamo vam, da ne zamudite trenutka razmaščevanja.

Nekateri mojstri popolnoma odstranijo plašč iz ploščic, nekatere pa zapustijo bolgarske zareze. Uporabite lahko sestavke, kot je "Betonski stik". Ni natančnega univerzalnega algoritma za pripravo površin - vse se odloča individualno glede na značilnosti starega premaza in vaše želje.

Medsebojno rezanje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

60 − 57 =