Pogoste napake pri popravilu kopalnice. Kako se jim izogniti?

Pogoste napake pri popravilu kopalnice. Kako se jim izogniti?

Med popravilom pogosto ne upoštevamo nekaterih navidezno trivialnih zadev, ki se v prihodnosti pretvarjajo v velike težave. Zato je pomembno, da ne samo izračunate popravila, pač pa tudi natančno premislite o vseh podrobnostih.

Tla v kopalnici

Če je popravilo se izvaja v stari hiši, potrebno je upoštevati dovoljeno obremenitev zgradbe. Na primer, če so tla lesena, potem Nemogoče je odstraniti hlode in napolniti vse z monolitno plastjo betona. Dodajte k temu težo izolacije, toplo nadstropje in ploščice - celo "torta" se lahko zlomi na glavi sosedov. V tem primeru priporočamo, da uporabite posebne plošče za podlago, izravnalni estrih pa mora biti zelo lahka.

Izravnavanje tal v kopalnici

Ločeno je treba upoštevati talno ogrevanje. Prvič, njegov ni mogoče zložiti v stanovanjske stavbe. Nekoliko zvit in ga povežite z ogrevano brisačo. Kot rezultat, spremembe tlaka in pripomočki hitro izračunajo vzrok. Lahko uporabite električno talno ogrevanje, vendar boste morali sprejeti visoke stroške električne energije. Če je hiša dovolj stara in ožičenje se dolgo časa ni spremenilo, omrežje takšnega tovora preprosto ne more stati. V vsakem primeru bo tople nadstropje kopalnice v stanovanjski zgradbi zahtevalo demontažo, to pa so dodatni stroški in nova popravila.

Toda tudi tam pozitivna stran toplega dna v kopalnici - ni potrebno ležati na celotnem območju. Dejstvo je, da je ogrevanje pod pralnim strojem in lesenim pohištvom zelo nezaželeno. Zato, cevi so položene le tam, kjer bo šla "noga človeka" in to je varčevanje. Tako je vnaprej potrebno narediti risbo celotne kopalnice ob upoštevanju lokacije sanitarne opreme in pohištva. Bodite prepričani, da fotografirate lokacijo cevi pred polaganjem zaključnega premaza!

Shranjevanje na toplih tleh v kopalnici

Topla tla za kopalnico

In še en tip - ne zanemarjajte hidroizolacije. Strokovnjaki priporočajo, da ga postavite tako, da gre na stene.

Strop

Po številnih pregledih je najbolj praktična strop napetost.

Stretch strop za kopalnico

Izbira stropa za kopalnico - raztezanje ali mavčne plošče

Najboljši kopalnica strop - priporočila strokovnjakov

On prihrani od poplave, izgleda lepo in se lahko opere. Majhna količina vlage sam po sebi izhlapi, veliko količino se lahko zlahka izsuši s pomočjo mojstra na stropih.

Raztegnite strop v kopalnici med poplavami

Nasprotno pa ne priporočamo suhega zidu. Izgleda odlično, skriva neenakost in komunikacijo, a ne všeč vlage. Če sosedje močno poplav, potem bo mavčna plošča narasla. Za njega zelo dobro prezračevanje je potrebno.

Kopalniške stene

Najbolj praktična možnost za talne obloge in stene - ploščice. Pri gradnji trgovin je velik izbor, vendar ni tako enostavno izbirati. Na sijajni in graniti lahko zdrsne. Preširok, teksturiran - slabo pran. Na črni in svetli so povsem vidni madeži in umazanija. Bele ploščice in povzroča povezovanja s sterilnostjo in bolnišnično sobo.

Pri nakupu ploščic je pomembno, da se zaloga. Če so položene vodoravne vrste, potem je vsaj 10% celotne prostornine, če je romb - 15%. Preostali presežek je priporočljivo hraniti v primeru zamenjave razpad. In ne zaupajte proizvajalcu, merite vsako ploščico sami. Tako majhna razlika 2-4 mm v veliki vrsti 10-20 ploščic bo postala pomembna.

Najboljša ploščica za kopalnico - priporočila strokovnjakov

Kopalnice

Izbira ploščic za kopalnico

Bela fugiranje spojev izgleda zelo lepo in sveže. Ampak hitro izgine in postane pokrito s grčmi pikami, iz katerega je skoraj nemogoče znebiti.

Najboljši fugiranje ploščic za kopalnice - priporočila strokovnjakov

Obarvane stene niso nič manj praktične. Toda v bližini stikal vedno obstajajo prstni odtisi, posušen pršec vode pa je jasno viden.

Obrisane stene v kopalnici

Izbira stenske obloge za kopalnico - ploščice ali barve

Ni dobro za stene modrih, malahitnih in sivih odtenkov. Za premočno notranjost je težko skrbeti, ker on zahteva stalno vzdrževanje čistoče. Bodite previdni s temnimi odtenki. Prav tako lahko izkaže umazanijo in madeže. Poleg tega dajejo koži svetlobo in ji daje boleč pogled.

Toda pesek, bež in pastelni odtenki so bolj praktični. Dobra "ohranja" čistost ploščic z dekorativnimi madežmi. Topne barve ustvarjajo občutek, da je temperatura v sobi večja, kot je v resnici.

Barva sten za kopalnico

Ogrevana brisača

Ne žurite, da se znebite klasične ogrevanega traku za brisače. Lahko jo zamenjate z drugo, na primer iz nerjavnega jekla ali imitacije bronaste, izberite drugačen videz, vendar ga sploh ne očistite. Popolnoma segreva kopalnico, spodbuja hitro sušenje površin. Brez nje bo prostor precej hladen, vlažni, se bo pojavil plesen.

Iz istega razloga, ga ni priporočljivo zamenjati z električnim. Slednji zahteva znatno porabo električne energije, prihraniti ga bo treba izklopiti. Standardno ogrevano brisačo mesečno je veliko cenejši od električnega.

Sušilnik za rolanje za kopalnico

Najboljša kopalnica brisačo - priporočila strokovnjakov

Izbiranje kopalke brisačo

Cevi in ​​vodovod

Ne blokirajte cevi! Tudi če je kopalnica nameščena v pokritem polju, je obvezna odprtina za dostop. Izgleda vse lepo in lepo, vendar če je treba zamenjati cev ali odstraniti puščanje, jih je treba razstaviti. Bolje je uporabljati posebne škatle. So lahko sestaviti, skriti vse komunikacije in zagotoviti hiter dostop.

Komunikacijska škatla v kopalnici

Priporočljivo je, da se pokrovi žarkov na tečajih. Magneti videti zanimivo, ampak če se dotaknejo, zlahka odletijo. Poleg tega magneti ne vzdržijo teže ploščic.

Izbira pokrovov za lopute v kopalnici

Vrata za žrela na škatlah v kopalnici

Plastične cevi imajo številne prednosti, vendar Odtočna cev je zelo hrupna. Popravite to pomanjkanje izolacije. Nekaj ​​lahko zavijete in skrijete v škatli. Valovite cevi zelo dobro zbirajo prah in umazanijo, slabo perejo.

Plastične cevi v kopalnici

In še ena pomembna točka - manj kolen, manj težav bo s klopi v prihodnosti. Premerne cevi same morajo nujno ustrezati odtočni luknji in biti nameščene navzdol od naklona.

Standardna višina lupine je namenjena ljudem srednje višine. Če je družina visoka ali, nasprotno, 170 cm ali manj, potem je smiselno namestiti umivalnik v skladu z rastjo.

Priporočena višina namestitve umivalnika v kopalnici je relativno visoka

Vse kopeli že imajo kot nagiba za odvajanje vode, zato ni smiselno narediti dodatne pristranskosti. Nekateri modeli akrilnih kopalnih kadi imajo krhke stranice, ki jih je treba okrepiti z okvirjem. Bolje je, da navedete ta trenutek hkrati pred nakupom.

V kopališča s steno vode ne kopiči, bolje je namestiti poseben robnik. Običajni silikon dobro ščiti pred puščicami, vendar pogosto kopiči vlago in tvori plesen, in izgleda, da ni tako estetsko prijeten kot robnik.

Kvalitativno tesnjenje spojev med kopalnico in stenami

In ne pozabite na števce. Če so pod straniščem, preprosto ne bodo zapečatene. Skrivanje odčitkov pod umivalnikom ali kopeli je tudi slaba ideja. Števci morajo biti nameščeni tako, da ne bodo primerni samo za branje, temveč tudi po potrebi zamenjati. Isto pravilo velja za ventile in ventile.

Razsvetljava in vtičnice

Pogosto ena zgornja osvetlitev ni dovolj, še posebej, če se mat pokrov še vedno uporablja. Priporočamo namestitev dodatnih svetlobnih virov v bližini ogledala in blizu prhe. Odlična možnost - ogledalo z osvetlitvijo ozadja. Nekateri modeli imajo vgrajene vtičnice za sušilec za lase. Če pogosto uporabljate to napravo, je potreben vtičnica.

Najboljše ogledalo kopalnice - priporočila strokovnjakov

Izbira kopalnega ogledala

Ogledalo za kopalnico s svetlobo

Dodatna vtičnica Morda boste potrebovali druge naprave, kot je pralni stroj. Pred postavitvijo omrežja je potrebno izdelati načrt za postavitev sanitarne opreme, pohištva in naprav v prostor, in že v potrebnih točkah namestiti vtičnice in stikala. Zelo Ožičenje se opravi, preden se popravijo stene in položijo ploščice, vendar ne po.

Dodatne prodajalne v kopalnici

Vtičnice v kopalnici

Če se uporabljajo halogenske žarnice, mora biti transformator tak, da je skupna moč žarnice v kilovatih manjša ali enaka njegovim parametrom.

Ne pozabite na varnost. Pripomočki morajo nujno biti z zaprto kartušo, pri čemer imajo vtičnice zaščitne pokrove.

Kaj še obžaluje po popravilu?

Še vedno lahko označite vsaj pet napak, ki omogočajo popravilo kopalnice.

Pomanjkanje sistemov za shranjevanje

Ste se odločili, kaj in kje boste shranili? Oblikovalska dela so odlična v revijah, vendar redko predlagajo shranjevanje krpe in gospodinjskih kemikalij. Zato, prisotnost polic, skritih niš in posebno pohištvo za kopalnico je treba skrbeti vnaprej, tudi na stopnji notranje opreme.

Kje shraniti stvari v kopalnici

Shranjevanje stvari v kopalnici

Omarice in police za shranjevanje v kopalnici

Prezračevalni kanali

Ko se ponovno načrtujejo ti neudobni "ostrige" stare arhitekture, so neusmiljeno porušeni. Vendar pa opravljajo pomembno funkcijo prezračevanja ne le v tej kopalnici, temveč po celotni hiši. Če je mogoče, dotikajte in očistite sploh ne priporočajte ali namestite dodatnega pokrova.

Dodatno prezračevanje v kopalnici

Združenje kopalnic

Ta rešitev je odlična za razširitev prostora majhne kopalnice, vendar je zelo nepraktična v veliki družini.

Ali je vredno kombinirati kopalnico s kopalnico

Kopalnica z WC

Kopalnica v kopalnici

Prisilni vlek v kopalnici

Včasih je potrebno, a zelo hrupno. Če je ta zvok nadležen, lahko naredite ločeno stikalo, tako da ne deluje skupaj s svetlobo.

Dogovor z besedami

Pogodba, sklenjena z izvajalcem ali povabljenim poveljnikom na papirju, zagotavlja kakovost popravil.

Popravilo kopalnice - kako se izogniti napakam

Torej, tudi preprosto kozmetično popravilo kopalnice, se izkaže, zahteva toliko pozornosti. Ne bodi len, da pripravi podroben načrt in spremlja vsa dela. Obstajajo napake drugih ljudi, da jih ne bi ponovili.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − = 9