Mögel i badrummet – vi löser problemet kardinalt

Mögel i badrummet - vi löser problemet kardinalt

Varje person har någonsin stött på mögel, så att han omedelbart kan hitta den. Mögel visas ofta i badrummet, eftersom villkoren i detta rum är mest gynnsamma för sitt utseende och utveckling.

orsaker till

Mikrosporer fungerar som formgjutare, som rör sig i luften. När gynnsamma förhållanden uppstår för dem, bosätter de sig på väggarna och börjar multiplicera aktivt. Som ett resultat börjar snart svarta fläckar dyka upp.

Villkor som främjar reproduktion av mikrosporer:

 • hög luftfuktighet - ca 90-95%, eftersom indunstning av stora volymer vatten inträffar;
 • otillräckligt solljus, för att de fullständigt bekämpar spridningen av svampar;
 • dålig ventilation, Tillströmningen av frisk luft är svag;
 • Under reparationsarbetet fanns det ingen ytterligare behandling av väggarna eller utfördes dåligt.

Ovanstående förhållanden uppstår ofta i badrummet, så utseendet på mögel i badrummet är ganska vanligt.

Mögel på taket i badrummet

Svarta mögelfläckar

Eliminering av mögel i badrummet

Än mögel i badrummet är farligt

När formen bara börjar dyka upp på taket eller väggarna ser du svarta prickar, som då blir fläckar om du inte vidtar några åtgärder för att slåss. Närvaron av mögel skämmer bort badrummets utseende. Över tiden börjar foderet och gipset att exfoliera. Men det här är inte all skada på mögel.

Svamp och mögel i badrummet

Den största skadan mikrosporer mögel kan påverka din hälsa och andra. De kan provocera utvecklingen av candidiasis, orsaka allergiska reaktioner, och också orsaka utveckling av bronkial astma och andra andningssjukdomar.

förebyggande

För att förhindra att mögel visas i ditt hem, vissa regler för förebyggande åtgärder. nämligen:

 • Badrummet måste vara närvarande handdukstork, eftersom det värmer upp luften perfekt, vilket medför att fukt förloras.
 • Försök att öppna dörren ofta till badrummet för att förbättra luftcirkulationen. Du kan också använda avgasfläkt för badrummet.
 • Efter badprocedurer måste du använda en torr trasa för att torka de fuktiga ytorna, särskild uppmärksamhet ska ägnas åt kakel och golvbeläggning.
 • Torka ofta ytan torr i badrummet för att förhindra kondens. Var särskilt uppmärksam på sömmarna mellan de keramiska plattorna, luckorna bakom diskbänken, badkaret, duschen. För att förhindra förekomsten av mögel är det nödvändigt att utföra behandling med speciella antiseptika. Du kan använda olika grouts eller mastics för lederna mellan plattorna och kakelytan, så att mindre fukt absorberas.
 • Det rekommenderas inte att torka de våta sakerna i badrummet så att luftfuktigheten inte ökar.
 • Det är nödvändigt att övervaka driften av vattenförsörjningssystemet, för att inte missa en liten läcka.

Behandling med antiseptika

Läckage i badrummet

Uppvärmd handduksstång i badrummet

Mögel bildas ofta i badrummet, så du bör regelbundet inspektera väggar och tak och glöm inte bort förebyggande arbete. Om du bara märker de första manifestationerna av mögel, börja omedelbart kämpa med det. Om de vidtagna åtgärderna inte är effektiva, ska du använda starka kemiska droger eller handla kardinalt - genomföra stora reparationer.

Huvudregeln är att du ska rengöra badrummet regelbundet, även om allt verkar rent. Det är nödvändigt att torka den keramiska plattan, tvätta grundligt golvet med speciella tvättmedel.

Rengöring kommer att bidra till att förhindra de första manifestationerna av mögel eller bli av med aktiv spore reproduktion.

Tecken av mögel

Om du börjar reproducera mögel är det väldigt svårt att bli av med det. Det kan ta några år. Därför bör en omedelbar kamp på ett tidigt stadium av dess manifestation börja.

Ett tecken på form är bildandet av ett raid, och det består inte av föroreningar, men har en egen färg - svart, grå eller marshy. Prova det vid beröring, och du bestämmer omedelbart eller det är mögel, eftersom det kännetecknas av mjukhet och porositet.

Mögel vid korsningen av kakel och gips

Också, du bör uppmärksamma de ställen som är mest benägna att manifestera mögel - det här är duschkabinens väggar, under badrummet, runt tvättmaskinen. Sporer brukar multiplicera på platser där fukt inte kan torka ut.

Om det fortfarande är svårt för dig att bestämma om den resulterande scurfen är mögel, bör du sniffa. Lukten av inaktuell och fuktig luft kan inte förväxlas. Det finns en sådan känsla, som om du befinner dig i en gammal fuktig källare eller källare.

Folkmetoder

Många använder folkmetoder för att kämpa mögel, eftersom de användes av mer än en generation av människor. För att starta ett aktivt krig med mögelsporer måste du först titta på hur mycket väggarna och taket träffas. Användningen av speciella preparat för destruktion av svampar enligt instruktionerna är följande: Produkten ska spädas i 10 liter vatten, appliceras sedan på väggarna och torkas torrt efter några timmar.

Klor och ättika

Ändå använde mormödrarna blekmedel och ättika för att lätta på en mögels hus. För idag i någon butik av hushålls kemikalier är det möjligt att köpa innebär att det i sin struktur fanns ett klor. Först smutsas de drabbade väggarna med en speciell klorhaltig lösning, och proceduren upprepas flera gånger.

Sedan, efter två eller tre timmar passera innan du rengör väggen från sporerna, använd en styv borste.

Istället för klor kan du prova flytande blekmedel, men behandlingsproceduren behöver göras flera gånger, eftersom klorkoncentrationen är liten.

Teknisk alkohol

Också mycket populär i kampen mot fienden är teknisk alkohol. Först appliceras den på väggar och efter tre eller fyra timmar ska den avlägsnas från ytan.

Kopparsulfat

Många generationer använder kopparsulfat. Den appliceras med en speciell pensel, och efter några timmar, liksom i tidigare versioner, tvättas lösningen av väggarna och de torkas. När du använder den måste du vara mycket försiktig, att handla enligt säkerhetsreglerna.

Kopparsulfat

Hushållspapper med tillsats av kreosot eller urea

Recept för att göra en lösning för att ta bort mögel i tio liter vatten.

Du kan förbereda ett av de föreslagna alternativen:

 • 1 kg kopparsulfat;
 • 100 g kopparsulfat och blekmedel med klorhalt
 • 500 g kopparsulfat och 2 liter bordvinäger;
 • 1 liter blekmedel, som innehåller klor.

Mögel under kanten på badrummet

Borsyra, väteperoxid, ättika och vatten

Fortfarande tar bort mögelspecialösning med borsyra, väteperoxid, ättika och vatten. Deras nummer bör utföras enligt förhållandet 1: 2: 2: 4. För att stärka lösningen av lösningen måste den upphettas till 50-70 grader.

Om formen redan har slagit stora områden i badrummet kommer ovannämnda medel inte att hjälpa. Det är bara ett alternativ - att slå ner väggarna till en tegel för att ta bort allt skadat material och städa.

Hur man hanterar mögel på moderna sätt

Moderna medel för att bekämpa mögel är mer effektiva, och det förväntade resultatet kommer inte att vara långt framöver.

 • kemiska medel Särskild komposition kan bli av med mögel vid dess första tecken. Först, använd en svamp, ta bort svarta fläckar och applicera sedan substansen på de drabbade områdena. För att undvika återinfektion bör denna procedur upprepas flera gånger.
 • Kraftfulla antiseptika Applicera vid sista skedet av multiplikation av mikrosporer. De kan vara av olika slag: vattenlösliga, oljebaserade eller baserade på vit anda. När man väljer ett antiseptiskt bör man börja med det material som formen utvecklar. Men skjut inte upp översynen. Det är bättre att använda antiseptika på nakna väggar, efter att ha tagit bort kakel, gips eller andra ytor.
 • Förfarande för jonisering och luftrening kommer att bidra till att glömma mögel en gång för alla. För att utföra det uppmanas en specialist som arbetar enligt alla säkerhetsregler. Detta förfarande kommer också att bidra till att bli av med gnagare och insekter. Men kostnaden är ganska stor, det är därför som specialisterna vänder sig till tjänsterna i redan mycket försummade fall.
Behandling av väggar i badrummet

Hur bli av med lukten av fukt i badrummet

Vanligtvis kännetecknas utseendet av mögel i badrummet av en obehaglig lukt av fukt. För att bli av med lukten bör du ta bort smittkällan, nämligen alla material på vilka det finns svampsporer.

Om formen kom på keramikplattan kan du försöka tvätta den och rengöra den från svampen med hjälp av speciella lösningar. Om det under mögelns inflytande har golvbeläggning, gips eller gipsskiva, kommer inget att hjälpa till att ta bort en obehaglig lukt. Det enda sättet är att genomföra större reparationer.

Mögel och kondens på fönstren

För att åtminstone snabbt bli av med lukt av mögel måste du ventilera badrummet oftare, använd luftfräschare.

En mycket bra botemedel är bakpulver tack vare den perfekta absorptionen av lukt. Det rekommenderas att spruta alla förbehandlade områden och efter flera timmar att rengöra. Också, kom ihåg att läsk absorberar och fukt, så det kommer att bli ett bra förebyggande av utseendet av svamp.

Bakpulver och ättika

Kom ihåg att det är bättre att följa reglerna för att förebygga mögelbildning än att kämpa med det länge. Men om formen kom upp i ditt badrum, kan den lätt besegras med folk eller moderna metoder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 + = 37