Cum să curățați mucegaiul în baie cu etanșant?

Cum să curățați mucegaiul în baie cu etanșant?

Materialul de etanșare siliconică este indispensabil atunci când instalați noi echipamente sanitare în baie, precum și pentru diferite tipuri de lucrări de reparații. Agentul de etanșare pe bază de silicon protejează perfect suprafața de umiditate, datorită compoziției sale speciale. Etanșantul formează o acoperire elastică puternică și în același timp, rezistentă la schimbările de temperatură și influența detergenților agresivi. Există, de asemenea, materiale de etanșare siliconice speciale, care conțin aditivi fungicizi care împiedică apariția mucegaiului și ciupercii - aceste probleme apar destul de des în condiții de umiditate ridicată. Pentru utilizarea în baie este recomandat să achiziționați acest tip de etanșant.

Dacă sa întâmplat ca pe suprafața tratată cu un compus de etanșare să se fi născut mucegaiul negru, este necesar să începeți imediat lupta cu el. Despre ce măsuri ar trebui luate, citiți în articolul nostru de astăzi.

Se topește pe etanșantul siliconic în baie

De ce apar mucegai mucegaiul?

Principalul motiv pentru apariția mucegaiului pe toate tipurile de suprafețe este aerul excesiv de umed în cameră. Factorii suplimentari care contribuie la creșterea activă a mucegaiurilor pot fi lipsa unui sistem de ventilație bun, insuficiența pereților, izolarea slabă a îmbinărilor între panouri.

Dacă mucegaiul a apărut pe suprafață, care este tratat cu un agent de etanșare siliconic care conține fungicide, atunci motivul este probabil să reziste în calitatea scăzută a produsului. Dacă ați folosit un agent de etanșare de la un producător de încredere, după cum sunteți sigur, atunci ar trebui să căutați alte motive. De exemplu, mucegaiul ar putea apărea ca urmare a unei lucrări fără scrupule pentru sigilarea cusăturii sau datorită prezenței fisurilor și a așchiilor în structura suprafeței de lucru.

Motive pentru apariția mucegaiului pe etanșantul din baie

Care este pericolul mucegaiului în baie?

Moldul este un organism uimitor care poate aduce bun unei persoane și poate provoca rău. Tipul de mucegai care se așază pe suprafețele din casă este de tipul celui din urmă. Prin urmare, dacă găsiți primele semne ale răspândirii mucegaiului și a venelor sau într-un mediu nerezidențial, aruncați-o cât mai curând posibil.

Se știe că mucegaiul este răspândit prin spori - particule microscopice care se pot împrăștia liber în jurul casei, populând noi și noi situri. Chiar dacă ați reușit să scăpați de principala sursă de mucegai, sporii care s-au răspândit în jurul apartamentului, pot provoca creșterea focarelor noi.

Daunele provocate de mucegai corpului uman devin vizibile nu imediat. Litigiile pe care le respirăm împreună cu aerul pot provoca afecțiuni destul de grave ale tractului respirator, nasofaringei, sistemului digestiv și altor organe vitale. Pacienții cu alergie și persoanele cu imunitate slăbită prezintă un risc crescut.

Pericolul de formare a mucegaiului negru în baie

Atunci mucegaiul din baie este periculos

Îndepărtarea mucegaiului de pe suprafață

Modul de combatere a mucegaiului care a apărut pe substanțele de etanșare cu silicon depinde de amploarea problemei și de cât timp a apărut. O mică suprafață de mucegai "proaspăt" poate fi pur și simplu spălată și apoi tratată cu antiseptic. Dacă aveți timp să luați măsuri rapid, atunci, cel mai probabil, mucegaiul nu se va întoarce. În caz contrar, va trebui să recurgem la o metodă mai radicală.

Cum să curățați corect matrița de etanșant siliconic?

 • Puneți apă caldă într-un recipient mic și toarnă (umple) orice agent de curățare pentru baie. Se amestecă bine soluția.
 • Împingeți amestecul de burete rezultat ștergeți zona cu probleme. Clătiți bine matrița.
 • Clătiți cu multă apă curată.
 • Acum suprafața, afectată de mucegai, ar trebui dezinfectată, astfel încât litigiile rămase să nu se dezvolte. Pentru a face acest lucru, orice dezinfectant pe care îl aveți la domiciliu, de exemplu, înălbitor, este potrivit.
 • Aplicați înălbitor pe materialul de etanșare siliconic. Pentru cel mai bun efect, lăsați-l timp de 12-14 minute. După aceea, substanța de etanșare nu este doar dezinfectată, ci va străluci și cu albul.
 • Înainte de spălarea dezinfectantului, frecați-l ușor cu un burete sau cu o perie astfel încât să pătrundă în micro-crăpături și distruge toate sporii de mucegai situați acolo.
 • Apoi clătiți bleașul și ștergeți etanșantul siliconic uscat.

Metode de a scăpa de mucegai pe substanțele de etanșare din baie

Metode de a scăpa de mucegai pe substanțele de etanșare din baie

Ce se întâmplă dacă se întoarce matrița?

Se întâmplă că, după un timp după îndepărtare, mucegaiul apare din nou pe același loc și chiar manipularea atentă a site-ului cu mijloace eficiente nu ajută. În acest caz, focalizarea propagării nu trebuie căutată sub suprafața materialului de etanșare siliconic. Dacă este cazul, atunci pentru a ajunge la vatră, stratul de etanșare va fi eliminat.

 • Scoateți vechea substanță de etanșare siliconică numai mecanic. Prin urmare, armați-vă cu un cuțit mic și începeți tăierea sigiliului siliconic pe marginea superioară și inferioară a cusăturii.
 • După incizii, ridicați un strat de silicon de la un capăt și trageți etanșantul congelat din cusătură. Vechiul material de etanșare cu silicon trebuie aruncat imediat, deoarece mucegaiul are o structură puternică.
 • În interiorul cusăturii, veți găsi cel mai probabil mucegai, resturi mici și alte mucegai. Toate acestea trebuie curățate cu atenție cu același cuțit.
 • Acum, zona curățată trebuie să fie dezinfectată pentru încrederea deplină că mucegaiul nu va reapărea. Unul dintre mijloacele cele mai eficiente este alcoolul izopropilic. Se toarnă în cusătură și se lasă timp de 20-30 minute.
 • După aceasta, ștergeți cusatura cu o cârpă uscată și lăsați-o o zi până se usucă complet. De data aceasta baia nu poate fi folosită.
 • Suprafața uscată trebuie re-tratată cu etanșant siliconic. Încercați să alegeți un material de etanșare sanitară de calitate pentru baie, care conține aditivi care împiedică apariția mucegaiului.
 • Tubul cu material de etanșare, introduceți-l într-o pistol special, tăiați duza la un unghi adecvat și distribuiți produsul uniform pe toată cusătura.
 • Pentru a usca complet siliconul, este necesar să așteptați o altă zi.

Ce se întâmplă dacă se întoarce mucegaiul format pe etanșantul din baie?

Remedii populare

În lupta împotriva mucegaiului, puteți folosi rețete populare, multe dintre ele fiind mult mai eficiente decât uneltele scumpe de magazin. Unele dintre cele mai multe moduri în care gospodinele folosesc pentru a elimina mucegaiul în baie sunt prezentate mai jos.

Sodul tetraborat (denumit în mod obișnuit "borax") este dizolvat în apă în raport de 1 cană de medicament la 2½ litri de apă. Strângeți peria de dinți veche în această soluție și ștergeți cu atenție zona afectată cu mucegai. Apoi colectați soluția rămasă cu o cârpă uscată. Nu este necesar să se spele soluția, deoarece formează un strat protector împotriva mucegaiului.

Oțetul de masă albă este eficient și, cel mai important, un remediu accesibil pentru mucegai în baie. Acoperite cu un loc de mucegai suficient pentru a calcula oțet nediluat printr-un atomizor, iar după 60 de minute spălați cu un burete umezit în apă. Dacă este necesar, repetați procedura a doua zi. Oțetul are un miros vag și vaporii îi pot afecta negativ sănătatea, așa că nu uitați să ventilați baia de fiecare dată după această procedură.

Peroxidul de hidrogen este probabil în cabinetul pentru medicamente. Acest medicament este indispensabil nu numai pentru tratamentul rănilor, ci și pentru sterilizarea zonelor afectate. Tabletele hidropizate trebuie diluate în apă conform instrucțiunilor, iar soluția finită aplicată nediluată. Lucrați mai bine cu mănușile, ca și în cazul contactului prelungit, peroxidul de hidrogen poate deteriora pielea mâinilor. Pentru a spăla o soluție nu este necesar, în câteva minute pur și simplu bloca suprafața prelucrată un burete uscat sau o cârpă.

Soda de copt obișnuită face, de asemenea, o treabă foarte bună de a elimina mucegaiul. Este absolut sigur pentru o persoană, există un ban și toți sunt în casă. Pentru a prepara un produs de curățare, trebuie să amestecați un sfert de linguriță de sodă în 250 ml de apă caldă. Soluția rezultată este frecat în zona de formare cu o perie tare, apoi clătită. Asigurați efectul prin repetarea operației din nou.

Uleiurile esențiale sunt de asemenea destul de eficiente în combaterea mucegaiului. Eficace este în special ulei de arbore de ceai, cunoscut nu numai pentru aroma sa plăcută, ci și pentru proprietățile antiseptice bune. O lingurita de ulei esential ar trebui diluata intr-un pahar de apa calduta si tratata cu o solutie pentru zona problematica. A spăla înseamnă că nu este necesar. După aplicarea soluției, un miros intens de ulei esențial de arbori de ceai va rămâne o vreme, dar după câteva zile va dispărea.

Folosit remedii împotriva mucegaiului în baie de pe materialul de etanșare

Remedii populare împotriva mucegaiului în baie

profilaxie

După îndepărtarea mucegaiului din etanșantul siliconic, trebuie luate toate măsurile de precauție astfel încât să nu apară din nou. Complexul de proceduri preventive include:

 • Echipament de ventilație. În același timp, rețineți că și cel mai puternic sistem de ventilație nu poate face față sarcinii, dacă nu asigurați un flux constant de aer în baie (de exemplu, prin spațiul din ușă).
 • Etanșarea echipamentelor sanitare în baie. Este necesar să eliminați toate sursele de umiditate ridicată, inclusiv o robinet care se scurge și un condens pe vasul toaletei.
 • Încălzirea zidurilor. Dacă oricare dintre pereții camerei îngheață în timpul iernii, este necesar să se acorde o impermeabilizare suplimentară.
 • Eliminarea fisurilor în pereți, pe podea și pe tavan. Sporii de mucegai pot pătrunde în baia din apartamentele vecine chiar și prin decupaje microscopice.

Proceduri preventive pentru combaterea mucegaiului în baie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 5 =