Metode eficiente pentru controlul insectelor în baie

Metode eficiente pentru controlul insectelor în baie

Baia ar trebui să fie baza de igienă și curățenie în casă. Aici membrii familiei iau diferite proceduri de apă și aici, de regulă, majoritatea detergenților și a agenților de curățare sunt depozitați. Cu toate acestea, aerul umed și ventilarea insuficientă a încăperii pot duce la apariția diferitelor insecte în baie, care este unul dintre cele mai evidente semne de dezvoltare a condițiilor de igienă în cameră. Contrar opiniei populare, această problemă se poate confrunta nu numai cu locuitorii țărilor calde din sud, ci și cu locuitorii regiunii europene. Dacă ați întâlnit brusc aceeași problemă, articolul nostru va contribui la lupta împotriva insectelor.

Insecte în baie

tipuri

Înainte de a alerga pentru controlul insectelor, trebuie să determinați ce fel de insecte vă confruntați. După cum se spune, dușmanul trebuie să știe prin vedere. Prin urmare, mai jos este o listă a acelor insecte care se pot instala în casa dvs.

furnici

Despre cum arata furnicile, cred, nu este nevoie sa-ti spun. Spre deosebire de furnicile obișnuite care trăiesc în natură, furnicile domestice au o culoare roșie și au un ordin de mărime mai mic decât omologii lor sălbatici. Dacă găsiți o furnică singură în baie - acest lucru nu este un motiv de alarmă. Poate că l-ai adus accidental de pe stradă pe haine sau pantofi sau a intrat în casă cu mâncare. Cu toate acestea, dacă furnicile vă vor întâlni destul de des, probabil veți avea o luptă lungă și serioasă cu ei.

Ce poate atrage furnicile la baie? Poate ați uitat ceva mâncare sau restul mâncării în baie sau ați spălat niște fructe sau fructe de padure aici și unele au căzut pe undeva și acum atrage insecte cu parfumul lor. Pot fi multe opțiuni.

Arborii sălbatici

Dacă găsiți un furnici în baie, trebuie mai întâi să determinați de unde provin furnicile. Pentru a face acest lucru, sigilați toate fisurile prin care furnicile se pot târî în cada din stradă. Dacă locuiți într-un bloc, adresați-vă vecinilor dacă au aceeași problemă. Dacă primiți un răspuns afirmativ, atunci știți că singuri nu puteți face față acestei nenorociri.

Antrii sunt capabili sa construiasca intreaga retea de mai multe morminte, legate una de cealalta. Ei sunt capabili să-și restabilească numerele foarte repede, chiar dacă una dintre mlaștini este complet distrusă. Prin urmare, lupta împotriva furnicilor într-o clădire de apartamente trebuie să se desfășoare la nivel central, pentru a curăța imediat toate centrele de distribuție.

Micii furnici

fir de praf

Moss este unul dintre cele mai uimitoare insecte. Acești mici dăunători zburători apar ca și cum nicăieri și, de asemenea, vor dispărea în nicăieri, este necesar doar să scăpăm de sursa răspândirii lor.

De unde provin băieții din baie? Toată lumea știe că dacă părăsiți undeva în bucătărie sau într-o cameră cu un măr mușcat, în câteva ore o turmă mică de muguri va pluti deasupra ei. Acest lucru este valabil mai ales în lunile calde de vară, când mâncarea fără frigider strică un ordin de mărime mai rapid. Cu toate acestea, de unde a venit miezul din baie?

Monstrii de fructe - Drosophila

Amintiți-vă, a trebuit să spălați în ultima vreme toate produsele din baie? Poate că ați spălat merele aduse din dacha sau ați spălat și ați tăiat pepene verde adus de oaspeți. Dacă particulele de hrană au rămas în baie și nu au fost curățate, în curând așteptați oaspeții, deoarece aerul cald și umed din baie accelerează procesele de putrezire și este un loc excelent de reproducere pentru Simuliidae.

Sistem de canalizare

gândaci

Acum gandacii acasa sunt rareori acolo unde te intalnesti. Lupta pe termen lung a omului cu aceste insecte aproape că și-a ruinat complet populația în marile orașe. Prezența multor mijloace chimice de combatere a acestora vă permite să vă bateți din gândaci într-un timp scurt și fără dificultăți speciale.

Roșu roșu

De ce apar gândacii în baie? Gândacii înșiși în apartament, unde monitorizează îndeaproape curățenia, nu vor apărea. Ele se pot târî numai față de dvs. de la vecinii care sunt mai puțin scrupuloși în problemele de igienă. Deoarece sistemul de ventilație în băile unei case, de regulă, este obișnuit, este pentru ea să călătorească dăunători de baleen. Prin urmare, atunci când utilizați mijloacele de combatere a insectelor, trebuie să vă amintiți să le procesați și grilele de ventilație din baie.

Negru gândac

țânțarii

În timpul verii, țânțarii nu se pot ascunde nicăieri. De regulă, aceștia intră în baie printr-o fereastră deschisă sau prin țevi de ventilație. Cu toate acestea, dacă locuiți la parter și există un subsol sub dvs., țânțarii pot ajunge foarte bine la dvs. în apartament prin crăpăturile de pe podea. Faptul este că țânțarii preferă camere umede și întunecate, ceea ce înseamnă că baia este un loc ideal pentru ei. A scăpa de țânțari este destul de ușor.

țânțar

păduchilor

Mokrits vă puteți întâlni în principal numai în baie, spre deosebire de alte camere din casă. După cum sugerează și numele lor, păduchii se găsesc acolo unde este umed. Dacă nu le-ați văzut niciodată înainte, prima întâlnire cu un astfel de oaspete neinvitat în baie poate fi un adevărat șoc pentru dvs. Mici, neplăcute, gri-gri dăunători, cu un spătar convex se mișcă extrem de rapid. Le puteți observa numai în primele câteva secunde după ce ați intrat în baie și ați aprins lumina. După aceea, ele dispar fără urmă sub baie sau chiuvetă, în cusături neimpozitate dintre plăcile de pe podea și pe pereți etc. Este destul de dificil să extrageți astfel de insecte, dar este posibil. Cum? Acest lucru vom discuta mai jos.

păduche de lemn

silverfish

Chiar și mai multe insecte caută neplăcut sunt cântare. Spre deosebire de lăcuste, au un trunchi alungit și picioarele scurte. Față și spate au antene. Ele sunt o cantitate mai mică de cherestea, dar se mișcă la fel de repede, căci prinzarea și uciderea unei astfel de creaturi dezgustătoare nu este ușoară. Pentru o persoană sunt absolut inofensive. Deoarece cântarele se hrănesc cu produse care conțin amidon și polizaharide, maximul pe care îl pot strica este hârtia umedă sau tapetul în baie. Dar nu veți dori să locuiți alături de astfel de creaturi.

Citiți mai multe în articolul nostru despre cum să scapi de o scală.

silverfish

millipedes

Finalizați lista celor mai dezgustătoare insecte pe care le puteți întâlni în baie, centipedele. Întâlnirea cu aceștia nu este în mod clar pentru cei slabi. Deși se crede că centipedele pot dăuna sănătății umane, provocând iritații pe piele, majoritatea acestor creaturi nu ascund o amenințare la adresa sănătății umane. Dar aspectul lor încă nu inspiră încredere în ele. De regulă, ele nu apar de la sine.

Faptul este că centipedii se hrănesc cu alte insecte mici, așa că la început ar trebui să aveți păduchi sau oase care să le servească ca hrana și apoi să apară centipedele.

miriapod

Motivele pentru aparitia lor

Motivele pentru apariția insectelor în baie pot fi împărțite în două grupe:

 • Primul grup este circumstanțele externe. Insecte ar putea apărea în alte încăperi ale apartamentului și pur și simplu se mișcă cu timpul în baie. S-ar putea să se târască sau să zboare spre tine prin conducte de aerisire și crăpături de la subsol sau de la vecini sau chiar de pe stradă.
 • De asemenea, motivele pot fi interne. Atunci când focalizarea răspândirii insectelor se află direct în baia dvs. și se formează acolo din cauza unui microclimat necorespunzător. Aici, principalele motive sunt două: condiții neproductive și umiditate ridicată. După ce ați stabilit cauza apariției insectelor, va fi mai ușor să vă luptați cu ele.
Insecte de la ventilația din baie

Metode de luptă

Luați în considerare cele mai eficiente metode de a scăpa de aceste insecte.

furnici

Metodele de combatere a furnicilor depind de cât de deplorabil este situația în acest moment. Dacă tu și vecinii tăi aveți furnici în casă, înseamnă că aceste insecte au creat deja o întreagă rețea de mlaștini peste tot în casă. În acest caz, este mai bine să contactați imediat specialiștii în controlul dăunătorilor. O brigadă de combatere a dăunătorilor va veni la voi, care vă va salva imediat de astfel de nenorociri.

Otra pentru furnici

În cazul în care situația nu este atât de deplorabilă și încă sperăți să faceți față cu gurii pe cont propriu, aerosolii insecticid, geluri speciale, praf și creioane vă vor ajuta să vă luptați cu aceste insecte. Printre remediile populare împotriva furnicilor, cele mai populare sunt drojdia, acidul boric și porumbul. Cu toate acestea, astfel de facilități sunt ineficiente și mai potrivite pentru spațiile nelocuite sau rar vizitate.

fir de praf

Pentru a scăpa de mlaștini, mai întâi trebuie să găsiți și să eliminați cauza aspectului lor. Efectuați o curățare temeinică a băii cu înălbitor. Determinați de unde ar putea să provină piciorul. După recoltare, puteți scăpa de acei indivizi care au apărut deja în baie, cu ajutorul substanțelor chimice puternice, cum ar fi diclorvos.

Cu toate acestea, dacă vă este frică de deteriorarea sănătății celor dragi sau a copiilor dvs., utilizați mijloace mai puțin cardinale - construiți o capcană:

 • În partea de jos a oalei, puneți o bucată de fructe sau legume.
 • Completați pâlnia de hârtie cu un gât îngust. În interiorul mugurilor pot zbura, dar nu se mai pot întoarce din nou.
 • A doua zi, aruncați capcana în coșul de gunoi.

gândaci

Pentru a împiedica gandacii să intre în apartament prin țevi de aerisire, furtunurile de ventilație trebuie strânse strânse cu o plasă de protecție tratată cu substanțe chimice pentru a combate gândacii.

În caz contrar, mijloacele de combatere a gândacilor sunt la fel peste tot - acestea sunt diferite creioane, geluri și alte otrăvuri pentru insecte.

Mijloace de combatere a gandacului

țânțarii

Metodele de a scăpa de țânțarii în baie nu sunt diferite de combaterea acestor insecte în alte camere. Utilizați fumigatori speciali, precum și plăci tămăduitoare de la țânțari, sau cumpărați o capcană specială pentru țânțarii.

păduchilor

Principalul mijloc de a combate mocrica este prevenirea. Urmăriți curățenia băii, eliminați murdăria și mucegaiul în timp util, eliminați scurgerile de țevi și asigurați o ventilație normală a încăperii.

Dacă sunteți încă deranjați de aceste insecte, atunci mai întâi curățați cu atenție camera. Apoi ventilați baia și tratați pereții cu un agent chimic pentru combaterea mochicei, pe care îl puteți cumpăra la un magazin specializat.

Citiți mai multe în articolul nostru despre cum să scăpați de lemn.

Fumigator pentru controlul insectelor

silverfish

De regulă, aceste insecte sunt puține. Dacă ați omorât o scală, atunci cel mai probabil acest lucru vă va opri comunicarea cu acest tip de insecte.

Dacă dintr-o dată găsiți mai mulți reprezentanți ai cântarelor în baie, utilizați orice aerosol disponibil împotriva insectelor.

centiped

Aceste insecte sunt foarte interesate să se ascundă în crăpăturile podelei din lemn, astfel că una dintre modalitățile posibile de combatere a acestora este utilizarea de mastic obișnuit pentru parchet pe podea.

În magazinele specializate sunt vândute mijloace speciale de combatere a centipedelor. Cu toate acestea, după cum arată practica, mijloacele de combatere a gândacilor împotriva millipedelor sunt, de asemenea, foarte eficiente.

Dezinsecție profesională

Metode preventive

Pentru a vă proteja împotriva apariției insectelor în viitor, folosiți sfaturile noastre simple:

 • Se sigilează cu atenție toate fisurile și găurile din baie, unde oaspeții neașteptate pot veni la dvs.
 • Instalați o ventilație suplimentară în cameră, dacă simțiți că sistemul standard de ventilație nu-și face bine treaba.
 • Reglați în mod regulat baia cu produse care conțin clor.
 • Reparați toate conductele din baie și asigurați-le etanșate.
 • Păstrați-vă igiena - tratarea cu regularitate a agenților antibacterieni din detergent nu numai pereții și podeaua băii, ci și articolele sanitare și interioare din acesta.
 • Ștergeți toate borcanele cu șampoane, geluri de duș, creme etc. după folosirea lor.
 • Uscați prosoape bine după utilizare.
 • Asigurați-vă că condensul se acumulează cât mai puțin posibil în încăpere.
 • Dacă baia are o fereastră, cât mai des posibil, ventilați camera și încercați să obțineți cât mai mult posibil din lumina naturală a soarelui.
Curățarea regulată în baie

Ventilație forțată în baie

Cămașa de prosop încălzită în baie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 − 74 =