Schimmel in de badkamer – onmiddellijk verwijderen

Schimmel in de badkamer - onmiddellijk verwijderen

Vanwege de vochtige omgeving, slechte ventilatie en slechte verlichting, wordt de badkamer een kwetsbare plek om de schimmel te verspreiden. Een dergelijk probleem wordt in veel appartementen aangetroffen. Probeer zo mogelijk mogelijk de ongenode gast zo snel mogelijk te verwijderen, want het bederft niet alleen het interieur van de badkamer, maar heeft ook een negatieve invloed op de gezondheid van de mens.

Paddestoel in de badkamer onder de microscoop

redenen

De redenen voor het verschijnen van schimmel kunnen veel zijn. De belangrijkste zijn:

 • hoge luchtvochtigheid, inclusief, als gevolg van ongelijkmatige verwarming, frequent wassen, slechte ventilatie;
 • storingen in sanitair;
 • koude muren;
 • gunstige temperatuur (niet lager dan 15-20 graden Celsius).

Hoge luchtvochtigheid

Defect loodgieterswerk

Lekken en verstoppingen

Aangezien dergelijke factoren voor badkamers - dit fenomeen is vrij typisch, is het deze kamer in het appartement dat de meest gunstige omgeving voor de ontwikkeling van de schimmel wordt.

Meestal verschijnt de schimmel en vermenigvuldigt deze op de muren en het plafond.

Vernietig de schimmel is echt, de meest het belangrijkste - om bij het mycelium te komen, dat de bron is van reproductie van zwarte schimmel. Vaker worden onaangename sporen gevormd op materialen met een poreus oppervlak, bijvoorbeeld op verf, beton, plastic en andere plaatsen. Het opmerken van de schimmel is niet moeilijk, omdat het zich manifesteert in de vorm van donkere stippen of vlekken op de muren, het plafond en in de naden tussen de tegels.

Schimmel in intertitische hechtingen

Schade en zelfs gevaar

Zwarte schimmel veroorzaakt veel negatieve gevolgen. Deze omvatten:

 • onaangename geur in de badkamer;
 • niet-presenteerbaar uiterlijk van de kamer;
 • schade aan meubilair;
 • schade aan materialen die u hebt gebruikt om de badkamer te repareren (scheuren kunnen optreden op het beton, gips of verf kan worden verwijderd);
 • verslechtering van de gezondheidstoestand van de mens.

Zwarte schimmel in de badkamer

Het laatste punt is misschien het meest kritisch, omdat de producten van het leven van zwarte zwammen die door een persoon worden ingeademd zeer giftig zijn.

Daarom, zonder maatregelen te nemen om schimmel te vernietigen, kunt u een hele reeks ziekten verdienen, waarvan sommige chronische vormen kunnen aannemen.

Dit is astma en huiduitslag en hoest en een loopneus en misselijkheid. Er zijn constante hoofdpijn en zelfs reuma. Wijs een oogje dicht voor een dergelijke ongewenste "buurman" die zich in uw badkamer heeft gevestigd.

In de douche of in bad

Wanneer een schimmel in de douche of in het bad zelf verschijnt, zijn dezelfde gevolgen mogelijk.

Wanneer schimmel in het bad verschijnt, moet u er rekening mee houden dat u er ook contact mee moet maken, en dit is niet alleen met huidaandoeningen, maar ook met negatieve effecten op het hele lichaam.

Schimmel in de douche

Methoden van strijd

Wanneer de schimmel voor het eerst verschijnt, moet u onmiddellijk een alarm laten klinken. Eerst en vooral, het feit dat zwarte vlekken zich in uw badkamer "vestigden", spreekt al over ventilatieproblemen.

Voordat u met de behandeling van de aangetaste muren of het plafond begint, moet u beoordelen hoe u de ventilatie kunt herstellen om te voorkomen dat de schimmel zich opnieuw vormt.

Ventilatie in de badkamer

In de eerste stadia van het uiterlijk van schimmels is het veel gemakkelijker te vernietigen dan na een lange tijd, toen ze erin slaagde om een ​​groot gebied te raken.

De methoden om getroffen gebieden te 'behandelen' kunnen worden onderverdeeld in twee categorieën, afhankelijk van de gebruikte middelen.

Volksmanieren

Wie zei dat zonder antischimmelsprays of oplossingen met schimmel kan niet worden behandeld? En als u ook last heeft van allergieën of ziekten van de bovenste luchtwegen, dan bent u in het algemeen niet toegestaan ​​om chemische middelen te gebruiken.

De volgende methoden kunnen helpen bij de bestrijding van schimmel:

 • Frisdrank, gedoofd met azijn. Vul het getroffen gebied met voldoende frisdrank (hoe meer, hoe beter) en blus het vervolgens met azijn. Na het bezinken zal er schuim zijn dat grondig moet worden gereinigd met een zeepoplossing of ander reinigingsmiddel en warm water.
 • Een mengsel van water en tea tree olie. Neem een ​​paar theelepels theeboomolie op twee kopjes warm water. Op het aangetaste oppervlak wordt deze oplossing uit de vernevelaar gespoten. De remedie met tegel kan niet worden afgewassen. Deze methode is beter om 's nachts te gebruiken als er niemand in de badkamer is.
 • Laten we ons de lessen van de chemie herinneren. Meng een deel van boorzuur, twee delen waterstofperoxide en twee delen azijn met vier delen water. Het resulterende mengsel is perfect geschikt voor het verwijderen van schimmels, het is voldoende om het getroffen gebied met een oplossing af te vegen.

Frisdrank, azijn en waszeep

Tea tree olie

chemisch

Als u geen allergisch persoon bent, helpen antischimmelmiddelen, die hieronder worden besproken, om schimmel effectief te weerstaan.

Kopersulfaat

Met deze tool kunt u de schimmel met een hoge mate van efficiëntie verwijderen. Tegelijkertijd is het helemaal niet ingewikkeld om te gebruiken, maar het is onmogelijk om de dampen te inhaleren vanwege de toxiciteit. Gebruik daarom handschoenen en een gasmasker voordat u het gebruikt. Een oplossing van koper-vitriol wordt bereid volgens de instructies, waarna het met een borstel op het aangetaste gebied wordt aangebracht. Beknibbel niet op de dikte van de laag op de plaatsen met de grootste opeenhoping van schimmels. Na een paar uur wordt de oplossing grondig afgewassen en wordt het oppervlak gedroogd. Zorg ervoor dat de badkamer na voltooiing van het werk wordt geventileerd.

bleekmiddel

Niet iedereen weet dat een oplossing van bleekwater en water helpt om de schimmel in de badkamer effectief te verwijderen. Maar aangezien de geur van de oplossing vrij sterk is, moet u een oppervlaktebehandeling in handschoenen en een gasmasker uitvoeren.

Bij het voorbereiden van de oplossing moet rekening worden gehouden met verhoudingen: 10 delen bleekwater hebben één deel van het water. Op de aangetaste oppervlakken kan de vloeistof worden aangebracht met een borstel, doek of spray. Na gebruik hoeft u de oplossing niet te spoelen, maar moet u de kamer ventileren.

Bleekmiddel verwijderen van de schimmel

Industriële chemische verwerkingsmiddelen

Ze worden ook antischimmelmiddelen genoemd, zijn onderverdeeld in:

 • middelen voor industrieel gebruik, die in de bouw worden gebruikt om de biocorrosie te elimineren;
 • middelen voor thuisgebruik.

Gewoonlijk worden alle middelen verkocht in hoeveelheden die voldoende zijn om een ​​liter geconcentreerde oplossing te bereiden.

Om de schimmel te bestrijden, volstaat een cap met droge inhoud om op te lossen in een liter water.

Onder de beproefde tools bevelen professionals aan:

 • Antifungus of Gidroteks van de Russische fabrikant,
 • HG uit Nederland voor de verwerking van intertitels,
 • Duitse Renogal.
Professionele behandeling van aangetaste oppervlakken

Oppervlaktebehandeling met een verstuiver

En vergeet niet dat wanneer u een chemische stof gebruikt, u uw handen moet beschermen met handschoenen om te voorkomen dat er sporen van schimmels of oplossingen op komen.

Voorbereiding van gebouwen

Bij het voorbereiden van een ruimte voor verwerking, moeten de volgende regels worden gevolgd:

 • Voordat de schimmel wordt verwijderd, is een voorafgaande oppervlaktebehandeling vereist, waaronder het verwijderen van de bovenste laag zelf. Daarna moet het oppervlak grondig worden gedroogd.
 • Scheur de muren uit. Het is mogelijk dat u de leegte zult vinden die moet worden geopend en schoongemaakt.
 • Neem geen water in de badkamer mee tijdens het uitvoeren van werkzaamheden. Verwerking is alleen toegestaan ​​in een droge kamer.
 • Als je het mycelium niet kunt vinden - de bron van het uiterlijk van schimmels, vernietig dan alle sporen van het uiterlijk van de schimmel op de oppervlakken.
 • Grout in de naden tussen de tegels moet worden geschraapt op de getroffen gebieden.
Werken in een gasmasker

Preventieve maatregelen

Vernietig de schimmel - het is geen gemakkelijke zaak. Om alle ontberingen die gepaard gaan met het ontstaan ​​van deze onaangename kamergenoot te voorkomen, moet u preventieve maatregelen treffen die de badkamer kunnen beschermen tegen schimmelschade:

 • behoud de optimale luchtvochtigheid in de kamer. Stint niet op een kwaliteit verwarmd handdoekenrek dat de lucht in de badkamer zal drogen;
 • ventileer de kamer. Voor een goede luchtcirculatie kunt u een afzuigventilator installeren. Na een tijdje een warm bad of een douche te hebben genomen, opent u de deur van de badkamer een beetje, zodat overtollig vocht verdampt;
 • als u reparaties uitvoert, behandel de wanden dan voordat u de tegels legt met een speciale antischimmeloplossing;
 • kijk uit voor het sanitair. Elke lekkage kan leiden tot ophoping van vloeistof op het oppervlak van de tegel en dit leidt tot de vorming van schimmels;
 • verander de pijpen als ze aanhoudend zweet hebben;
 • behandel zorgvuldig de dichtingsplaatsen van de meest voorkomende vochtpenetratie. In de regel worden verbindingen verwerkt;
 • Droog geen kleding en linnengoed in de badkamer, al was het maar in minimale hoeveelheden;
 • Sta geen water toe om in glazen of andere containers te stagneren;
 • verzegel alle scheuren op de muren.
Extra ventilatie in de deur

Verwarmde handdoekdroger in de badkamer

Verwerking van verbindingen met stoom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 4