Skala i badeværelset – effektive metoder til bekæmpelse af insekter

Skala i badeværelset - effektive metoder til bekæmpelse af insekter

Fra forekomsten af ​​insekter i badeværelserne kan ingen være forsikret, fordi der er mange årsager til deres forekomst. I denne artikel vil vi finde ud af alle årsagerne til deres udseende i den menneskelige bolig og finde de mest effektive metoder til bekæmpelse af disse insekter.

Årsagerne til forekomsten af ​​insekter i badeværelset

Normalt lever insekter i de lokaler, hvor mikroklimaet forstyrres. Som følge heraf opstår der gunstige betingelser for deres bolig. De kan komme ind i huset ved hjælp af ventilationsrør, revner i væggene og gennem åbne vinduer. Hvis du ikke rengør badeværelset regelmæssigt og ikke tager god ventilation, vil insekter blive dine faste naboer. Den øgede fugtighed i badeværelset er den vigtigste betingelse for spredningen af ​​forskellige typer af insekter, såsom edderkopper og træorm, skalaer og tusinder.

Hvilken skællet figur ser ud

En skællende er et meget almindeligt insekt i et badeværelseværelse, fordi hun elsker tilstedeværelsen af ​​fugt. Denne type insekt er karakteriseret ved, at den kan leve under alle forhold. Derfor, hvis du ikke træffer foranstaltninger for at ødelægge skalaerne, vil disse insekter leve i lejligheden i lang tid.

Skala er et lille insekt, Hun har en langstrakt krop og et stort antal ben, der giver hende mulighed for at bevæge sig hurtigt. Hun løber væk fra nysgerrige øjne, hvis det bemærkes af lejere i lejligheden. Så sandsynligheden for at fange den er lille nok. Denne slags insekt har lange antenner, som er placeret både på forsiden og bagsiden af ​​kroppen.

De fodrer med stivelse, syntetiske stoffer, papir, og er også fans af madrester, er ikke ligeglade med sukkerholdige fødevarer. De udgør ikke en særlig fare for menneskers sundhed, men at være på badeværelset bliver ubehageligt og ulækkert. Vægte er opdelt i flere arter afhængigt af kroppens farve. De kan være sølvfarvede, gennemsigtige, gullige og grønlige i farve.

Gennemsigtig flake

Lejlighederne er oftest beboet af sølvfarvede skalaer. Det er meget produktivt, og medmindre der træffes foranstaltninger for at ødelægge det, vil antallet af insekter vokse eksponentielt. Hvis du bemærker disse insekter i dit hus, kan du ikke kvæle dig, du skal straks gå videre til aktive handlinger for at ødelægge skalaerne.

Specialist til destruktion af insekter i huset

Hvordan slippe af med skalaerne i hjemmet

Meget ofte for at bekæmpe insekter, vender de til specielle tjenester til hjælp. At ødelægge ubudne insekter i hjemmet kan du bruge moderne kemikalier, da de er effektive, og deres omkostninger er lave, men det skal huske på, at kemikalier kan være meget giftige og farlige for menneskers sundhed og kæledyr.

For at desinficere et opholdsrum skal du købe et af følgende:

 • en badrenser, der indeholder chlor i sammensætningen;
 • kobber vitriol;
 • særlige aerosoler til destruktion af insekter.

Det er nødvendigt at sikre et godt arbejde i varme- og ventilationssystemet i badeværelserne.Tørre luften i rummet, desto mindre sandsynligt vil det være for vægte og træorm.

Du kan installere et tvungen ventilationssystem og en elektrisk håndklædevarmer for at undgå problemer med at opretholde den optimale temperatur i VVS-rummet i tilfælde af afbrydelse af varmt vand eller afbrydelser i varmesystemet.

De vigtigste handlinger til destruktion af insekter i badeværelset:

 • Det er nødvendigt at fjerne alle genstande og snavs fra badeværelset for at få adgang til alle hjørner og utilgængelige steder.
 • Udfør en fjederrengøring, hvor alle genstande og genstande i badeværelset skal behandles med et særligt rengøringsmiddel, der indeholder chlor.
 • Når alle områder og genstande tørrer, er det nødvendigt at anvende en opløsning af kobbersulfat og tørre alt godt. Det er nødvendigt at anvende en termisk ventilator eller pejs til at tørre hjørnerne af rummet godt såvel som under badeværelset og i andre afsondret steder.
 • Påfør aerosolformuleringer. De bør sprøjte hele rummet og lukke det i en time. Så skal du ventilere badeværelset godt, for ikke å trække vejrtræk. Brug ikke en svag aerosolopløsning, der produceres på plantebasis, da virkningen vil være langsom og ineffektiv. For at opnå maksimale resultater skal behandlingen gentages efter nogle få dage.
 • Uafhængigt lav en blanding af borsyre, som skal være i pulverform med kridt. Således er det nødvendigt at holde sig til en andel 1: 4. Dette pulver er sprinklet med alle de steder, hvor insekter kan leve. I en uge er det nødvendigt at rense rum med blanding og døde insekter. Og igen skal du behandle badeværelset med en blanding og lade i en uge slippe af med alle de nye insekter, der er opstået fra æggene.

Aerosolbehandling af badeværelset

Rengøring i badeværelset

Borsyre til desinfektion af lokaler

Også for at bekæmpe skalaerne kan du bruge folkemekanismer, der sendes ned fra generation til generation:

 • Glasfælden består af en almindelig dåse, som er indpakket i papir, isoleringstape eller tape til vinduer. Det skal lægge et stykke æble eller brød. Denne fælde er indstillet til natten, og om morgenen vil insekter være i banken. Duften af ​​mad vil få dem til at komme ind i krukken, men de kan ikke komme ud af det allerede.
 • En våd fælde fra avisen kræver ingen særlige udgifter. Det er nødvendigt at tage en avis, for at våd det godt og lade det ligge på gulvet. Om morgenen går insekterne allerede ind i det, som de kan lide våde steder. Avisen bør ikke udnyttes, men blot rengøres og brændes hurtigt. Hvis du begynder at udfolde papiret, kan nogle skalaer undslippe, fordi de bevæger sig meget hurtigt.

Det skal bemærkes, at det er bedre at begynde at kæmpe med insekter med folkemetoder, for ikke at skade dit helbred. Kun i tilfælde af ubrugelige nationale midler er det muligt at overføre til stærkere kemiske præparater. Når du bruger dem, skal du ikke glemme at beskytte dit helbred, og ved håndtering skal du bruge åndedrætsværn, beskyttelseshandsker og ikke lade disse midler stå på steder, der er tilgængelige for børn.

Beskyttelse mod giftige stoffer

Hvor farlige insekter er der i badeværelserne

Hvis der forekommer små insekter i badeværelset, som bevæger sig meget hurtigt og gemmer sig fra os, tænker næsten alle på, om de vil skade sundheden. Det mest almindelige insekt i lejlighederne er en skalet. Det er fuldstændig harmløst for menneskers sundhed, kun fra dets udseende er der en følelse af afsky og stemning. Skala kan skade din lejlighed, fordi han kan lide at spise papir. I den sædvanlige habitat bor hun på mørke steder med høj luftfugtighed. Derfor, i lejligheden vil hun vælge værelse på badeværelset, men for mad vil gå rundt i huset. Vægte spiser på stoffer, der er af vegetabilsk oprindelse, og har også stivelse og polysaccharider i sammensætningen.

Skalens madsted

Vægte kan spise mel, sukker, lim til tapet, bogbindinger, fotos samt syntetiske stoffer. Derfor kan det gøre lidt skade på dine ting, dine yndlingsbilleder og bøger.

forebyggelse

At insekter ikke afvikles i badeværelset, er det nødvendigt at foretage konstante forebyggende handlinger:

 • Udfør generel rengøring en gang om ugen, samtidig er det nødvendigt at rengøre badet, loftet og gulvet, væggene og alle vanskelige at nå steder kvalitativt.
 • Alligevel brugte vores forfædre aktivt kulde til kamp mod forskellige insekter. Når det er koldt udenfor, er det nødvendigt at ventilere badeværelset. I flere timer skal du åbne alle døre og vinduer på værelset, så kold luft fylder badeværelset. Men husk din personlige sikkerhed. For ikke at blive forkølet, gå en tur eller luk i et af de varme værelser. Hvis temperaturen er mindre end 10 grader, så vil voksne insekter og deres æg dø. Efter ventilation er det nødvendigt at tørre alle genstande og overflader igen for at slippe af med kondensatet. Det er nødvendigt at feje de døde insekter og fjerne æggernes koblinger.

Denne metode til kamp er selvfølgelig effektiv, men næppe anvendelig i moderne lejligheder. Det kan dog bruges i dachas.

Ovenstående metoder vil være en fremragende profylakse fra udseende af skalaer i badeværelset. Men selvom du bemærker et par insekter, bør du ikke være forstyrret og panik. Det vigtigste er, at uønskede gæster ikke opdrætter. Hvis du starter kampen i tide, så kan du nemt slippe af med dem.

Andre insekter og metoder til bekæmpelse af dem

Ud over de skællede, til de fælles insekter, der kan dukke op i badeværelset, er der makrel. Den har små dimensioner, dens krop er malet grå, og ryggen er lidt konveks. Hovedtræk ved skovl er kærlighed til våde rum, og det er svært at slippe af med dem. Også i badeværelset kan du møde edderkopper.

For at forhindre forekomst af insekter i badeværelserne kan dampbehandling af overflader anvendes under rengøring. Metoden til varm dampbehandling er meget effektiv til fjernelse af snavs, sæberest, desinfektion og ødelæggelse af larver og æg af insekter.

Dampbehandling af badeværelse

Til bekæmpelse af insekter er det bedste middel forebyggelse. Sørg for at holde badeværelset rent. Ved gennemførelse af almindelig vådrensning skal der lægges særlig vægt på vægge og gulvbelægning.

For at rengøre gulvet kan du tilføje et lille rengøringsmiddel i vandet, som indeholder klor, for at gøre yderligere desinfektion. Der skal lægges særlig vægt på ventilation og tørring af rummet for at sænke fugtighedsniveauet i badeværelset. For eksempel kan woodcock ikke overleve i tørre rum med høj lufttemperatur.

Fugtighed i ventilationssystemet

Glem ikke, at gennem ventilationsakslen kommer forskellige insekter ind i rummet, så man skal beskytte mod indtrængen af ​​uventede "gæster", hvis man bruger et specielt metalnet. For ikke at skabe høj luftfugtighed i lokalet er det nødvendigt at bruge en udstødningsventilator, og når du tager et bad eller et bad, tørres væggene og gulvene på badeværelset tørt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

38 + = 48