Što da radim ako se perilica za rublje skokne kada se vrti?

Što da radim ako se perilica za rublje skokne kada se vrti?

Svi strojevi za pranje "tempirali" ili barem vibrirali u procesu rada. Glasni zvukovi prate stisak, a "skakanje" uplašuje mnoge domaćice. Ponekad je to rezultat netočne instalacije koja se može brzo ispraviti. I ponekad - sigal da stroj treba popraviti.

Pravilno postavljanje perilice prema razini

Zašto se to jako trese?

Ako ne govorimo o lomljenju ili vjenčanju, onda se kreće na podu perilice pomaže:

 • Pričvrsni vijci. Stavljaju se na stroj posebno za zaštitu mehanizma tijekom prijevoza. Nakon isporuke, oni se odvijaju, jer oni smanjuju učinkovitost rada i dovode do kvarova. Točan broj i položaj ovih vijaka naveden je u uputama.
 • Neravnom i skliskom podu. Tehnika bi trebala stajati na ravnom podu. Čak iu ovom slučaju, može se drhtati kad se pritisne i lagano pomakne (nekoliko centimetara), na nagnutom katu, strojevi se jednostavno spuštaju. Smanjite udaljenost od "bježanja" i smanjite buku, pomažite posebnim pločama i sagovima. Njihov gumirani materijal utopi se zveckanje i sprečava "pokretne" kućanske aparate. Ako su noge samog stroja različite dužine, njihova visina je regulirana i fiksirana.
 • Čak će i radni stroj biti jako prigušen kada se preopterećuje s posteljinom, koji je prikupljen u kom. Taj se fenomen zove neravnoteža. Da biste je izbjegli, morate uzeti u obzir da težina vlažnih stvari ne smije premašiti maksimalno opterećenje bubnja. Ispraznite posteljinu odvojeno od malih stvari, često se uvijte u velike plahte i pokrivače, stvarajući velike i teške tangle.
 • Često uzrok buke i ljuljačke su zalijepljeni trivijalnost (kovanice, igle), koji su zaboravljeni očistiti prije pranja. Uzimajući u mehanizam, oni postaju mina s odgodnim djelovanjem.

Za pravilno djelovanje perilice rubovi za transport

Stroj za pranje prepunjen s praonicom ometa pravilno rukovanje i dovodi do lomljenja

Tehnički razlozi

Ako se na perilici već pojavljuju snažne vibracije i šumovi, nisu rezultat preopterećenja, a prethodno nisu prikazani, to je test neuspjeha.

Iskusni majstori za specifične karakteristike mogu odrediti određeni razlog:

 • Nosite opruge i amortizere - ovi dijelovi, poput prigušivača, nisu dizajnirani za puni život, a opterećenje na njih puno pada. Stoga često ne uspijevaju, pogotovo ako je proizvođač spremio rezervne dijelove.
 • Problemi s protuutegom su dva tipa: blok se sama raspada ili su pričvršćivači koji ga drže oslabljeni.
 • Razbijeni ležajevi su zajednički uzrok popravka stroja, koji je karakteriziran snažnim sudarom unutar stroja. Zbog visoke vlage, neki mehanizmi su korodirani, što dovodi do potpune neupotrebljivosti stroja. Razbijeni ležajevi - to je od njih. Ali to se događa uskoro - nakon 5-7 godina rada.

Prilikom prepoznavanja odstupanja u radu, bolje je ne odgoditi popravak: slom i zaustavljanje tijekom rada je pitanje vremena. Ako stroj jednostavno ne počne, onda je to sreća. Neočekivano će biti sretni poplavljeni susjedi.

Razbijeni ležaj u perilici rublja - bučna uporaba i vibracija uređaja

Koji strojevi za pranje vibriraju više?

Međutim, neki modeli karakteriziraju vibracije i pripadajuća buka u početku. To možete odrediti čak i prilikom odabira modela.

Odvija se sustav prigušenja buke i vibracija u pisaćim strojevima i utječe na trošak. Stoga im je manje pažnje posvećeno jeftinim markama. Uštedjeli su na materijalima koji prigušuju zvuk pokretnog motora. Glasno su i uske i male veličine modela, kao i perilice s vertikalnim opterećenjem. U takvim tvrtkama pokušavaju, unatoč veličini, stvoriti visoku učinkovitost (broj okretaja, volumen utovara). Osim toga, područje njihove podrške nije dostatno u usporedbi s verzijama u punoj veličini. Stoga, ako stroj ima male dimenzije i pokazatelji su visoki, to će utjecati na buku tijekom rada.

Stroj za pranje rublja s velikim opterećenjem u kupaonici - koji stroj skoči manje i vibrira

Neće biti suvišno pronaći informacije o materijalu bubnja: pouzdani metal doprinosi pojavi buke, plastične, za koju postoji sumnja, ponaša se tiho. Kako bi se osiguralo tihi rad, čak i vodeći proizvođači pokušavaju koristiti optimalne veličine jedinica, pružiti im izolaciju buke i plastični bubanj.

Plastični bubanj za bubanj za perilicu za besprijekoran rad

Razina buke označena je tehničkim karakteristikama navedenim u putovnici (u dB) i skalu klasifikacije. Tradicionalno, "dobri" pokazatelji odražavaju se u troškovima. Da, a ovaj je pokazatelj označen na kraju popisa pa se rijetko obraća pozornost prilikom kupnje.

Što da radim?

Ako je prouzročena buka istrošenih dijelova, tada samo popravak može pomoći. Do isteka jamstvenog roka morate se obratiti usluzi, ne možete raznijeti pečate kako biste sami ustanovili uzrok.

U drugim slučajevima možete razumjeti što je problem i popraviti situaciju:

 • Pri preopterećenju elektroničkog semafora može se prikazati pogreška tipa UE ili UB. Za strojeve s učitavanjem prednjeg dijela možete vidjeti neravnomjernu raspodjelu rublja preko bubnja. Neravnoteža je lakše spriječiti, ako potpuno ne učitavate uređaj, nemojte sklapati velike stvari i male stvari zajedno. U slučaju kvara prestanite prati i isključite stroj. Uvjerite se da je tekućina potpuno ispražnjena iz bubnja ili da je izvršen hitan postupak (prema uputama). Uklanjanjem uzroka neravnoteže (uklanjanja nekih stvari, rastavljanja com), možete uključiti uređaj i početi okretati.
 • Neravnom podnožju, odstranjivanje poda ispod stroja također pridonosi buku i vibracijama. Odredite je li jedinica lako postavljena: nagnuti se s bočne strane naizmjenično sa svih strana. Ako se stroj ne pomakne, sve je u redu. Ako se uređaj "drhti" na idealnom podu, potrebno je podignuti nogu. Za to su posebni lukovi.
 • Malo zanovijet iz džepa, prekriženih gumba možete doći sami. Treperi svjetiljku unutar bubnja, lagano ga zakrećite u stroj. Zaglavljeni objekti će postati vidljivi ili ispadnuti. Ako su ozbiljno zaglavljeni, morat ćete nazvati stručnjaka.

Greška na zaslonu stroja za pranje rublja - preopterećenje ili nepravilna raspodjela rublja na spremniku

Podešavanje nogu perilice za pravilan rad

Ako se brtve iz perilice uklone, možete potražiti uzrok buke unutar.

Svaki rad mora biti siguran: isključite uređaj, odspojite ga iz utičnice odspojivši ga.

 • Provjera amortizera. Uklonite prednji ili stražnji zid. Nakon što je s jedne strane otpustila pričvršćivanje, potrebno je "tresti" dio. Ako se lako pomaže, zamjena je potrebna. U dobrom stanju apsorberi ugasiti vibracije, pokazujući otpor na sličnim mehaniziranim šokovima. Bit će potrebno promijeniti i amortizere, čak i ako samo jedan ne radi. Drugi je imao teška opterećenja, a uskoro će i propasti. Dovoljno je izvaditi zatvarače, instalirati nove rezervne dijelove, pričvrstiti ih istim provodima ili vijcima. Amortizer je spreman za rad.
 • Problemi s prigušivačima odražavaju se na stanju pokrova (plastični dijelovi, dijelovi koji se uklapaju iz spremnika). Poprskani ili oštećeni dijelovi moraju se odložiti. Da biste stavili novu, trebate otpustiti pričvrsnice, zamijenite dio, gurajući repovima šipki oblika slova U. Nakon umetanja zamjene na mjesto, postepeno oslobodite držač, vraćajući pričvrsne šipke na svoje mjesto, a zatim uvijte matice i vijke kako biste ojačali strukturu. Značajke dizajna mogu utjecati na ovaj postupak.
 • Protuprapa - betonski ili plastični dijelovi koji smanjuju vibracije. Instaliraju se u gornji i donji dio stroja. Opcije betona mogu se slomiti zbog trošenja i suzenja. Ako su protuteže u redu, a zasun se otpuštaju, onda ih treba zategnuti, a oni koji su neprikladni zamjenjuju se.

Zamjena ležajeva zahtijeva vještine pa se vjeruju majstori. Isto vrijedi i za kvar motora.

Istrošeni amortizeri za perilicu rublja - razlog slabe izvedbe

Savjet

Kupnja perilice oko razine vibracija i buke, mislim na posljednjem mjestu. Često je to zbog ograničenog izbora zbog male veličine stana ili kupaonice. Ili nakon pojave djeteta u kući, buka smeta osjetljivom snu. Kako smanjiti glasnoću neugodnih zvukova?

 • Nemojte zanemariti pomoć posebnih štandova ispod nogu aparata ili jastučića. Oni će vam pomoći kod problema s podovima, pa čak i podovi će biti zaštićeni od tragova tvrdih nosača i čipova.
 • Korištenje ormara za uobičajeni i ugrađeni stroj, imajte na umu da im je potrebno nekoliko centimetara da se kreću tijekom okretanja i ostavljaju malu marginu prostora. Inače, kabinet neće dugo trajati.
 • Neki vlasnici lijepe zvučno izolirani sloj iza zida stylalki. Tako možete zaštititi zidove i tijelo uređaja.
 • Izračunajte točnu težinu mokrog rublja je teško. Stoga ostavite stroj najmanje jednu trećinu prilikom pranja rublja. To je dovoljno.
 • Operite velike i male dijelove zasebno. Odvojite velike listove i detalje odjeće, tako da u početku nema bubnjeva uvučenog platna. U vlažnom obliku teško je razbiti.

Štapovi koji apsorbiraju udarce ispod stopala stroja za pranje od vibracija i bučnog rada strojeva

Stroj za pranje rublja u ormaru - pravo mjesto

Naravno, nema vječne tehnologije, s vremenom ćete željeti ažurirati stare jedinice novim i funkcionalnim uređajima. Međutim, vijek trajanja velikih kućanskih aparata može biti duži od 10 godina s pažljivim stavom. Ako ne obratite pažnju na kvar i neobičnu buku, ljuljanje stroja, to ne samo da će rezultirati iznenadnim popravkom opreme, poplavom već i velikim troškom. Pažljivi stav prema tehnologiji i poštivanje jednostavnih preporuka način je za razumne uštede i planirane ugodne kupnje koje će vam donijeti zadovoljstvo.

Razvrstano rublje po veličini i boju za pranje u perilici rublja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 7 =