Vlažnost u kupaonici: kako se osloboditi zauvijek

Vlažnost u kupaonici: kako se osloboditi zauvijek

"Moja kuća je moja tvrđava" - već smo navikli misliti na to i zato raditi sve kako bi zaštitili naše domove od upada uljeza. U gotovo svakom stanu postoje željezna vrata i interfon, ali mnogi se vlasnici ne zaustavljaju, opremajući kuću alarmnim i CCTV kamerama. Međutim, protiv nekih nepozvanih gostiju ove mjere opreza su nemoćne. Oni prodiru u naše domove kroz najmanju pukotinu u zidovima, cijevi za vodu i ventilacijske rešetke. Oni ne utječu na našu imovinu ili zdravlje, ali, u međuvremenu, mogu otrovati naše egzistencije prisutnošću.

Dakle, danas ćemo govoriti o mochrits. Možda ste već upoznali ove "šarmantne" stvorenja. Tko su i kako da s njima sastanke ostane samo sjećanje, naučit ćete iz ovog članka.

opis

Komarci su artropodi koji pripadaju klasi viših karcinoma. Njihovo prirodno stanište je isto kao i onaj kolega rakova i rakova: oni se više vole naseliti na obalama vodenih tijela. Moistice su, primjerice, pod vlažnim i sjenovitim mjestom pod kamenom ili driftwoodom i čekaju na dan, a sa zalaskom sunca se oporavljaju u potrazi za hranom.

Razvojem gradova, špilje od obalnih šikara postupno su se preselile u naše apartmane. Tamo su pronašli mjesto za njih koje u potpunosti ispunjavaju njihove zahtjeve: tamu i vlažnost. Doista, najčešće su uši u kupaonici.

Mokritsa u kupaonici

Često, ovo je jedino mjesto u kući gdje sunčeva svjetlost ne dolazi. Zato, usred gradskog stana, uši mijenjaju svoj prirodan način života - počinju pokazivati ​​aktivnu vitalnu aktivnost ne samo noću nego i tijekom dana.

Drugi obvezni uvjet za ugodan život ovih artropoda je voda, jer dišu uz pomoć koplja. Ovdje je sve jasno, voda u kupaonici uvijek je, a rijetko kada možete potpuno zaštititi pod i zidove od prskanja.

Potraga za hranom mochrica ne mora nužno napustiti kupaonicu jer postoji sve što mu treba. U prehrani, uši nisu brze: hrane se organskim ostatcima. U vašoj kupaonici, njihova dnevna prehrana sastoji se od komadića kože, kolača na pločicama, komadićima toaletnog papira i tako dalje.

Kupaonica - najplodnije okruženje za stan u šumarstvu. Oni se ne odnose na druge sobe u kući. Da bi se uši ugurali u cijeli stan, potrebno ga je dovesti do istinskog žalobnog stanja: za mnoge dane ne treba izvaditi smeće, a ne da se prozračiti i sipati sve oko vode. Stoga, da biste se trajno riješili neugodnog susjedstva, dovoljno je staviti samo jednu sobu u kuću.

Čišćenje u kupaonici

Dakle, ako ste u kupaonici jednom pronašli stvorenje veličine žohara, s dugim bjelkastim tijelom, antenom i sedam parova nogu, ne biste trebali paničariti. Pažljivo pročitajte članak i pokušajte slijediti savjet koji ste dobili u njemu.

Jesu li uši u kupaonici opasne?

Unatoč strašnom izgledu, uši su apsolutno sigurna stvorenja.

Najviše neugodna posljedica susreta s njima su krikovi i cvrčci, uzrokovani više djelovanjem iznenađenja nego agresivnim ponašanjem ovog bezopasnog artropoda.

Mokritsy ne zagristi, ne žuri, i općenito pokušava izbjeći kontakt s ljudima. Ako pokušate dirati bugu ili ga okrenuti na leđima, najvjerojatnije će se sklupčati i neće dati znakove života dok opasnost ne prođe.

Moistice nisu nosači bilo koje bolesti, štetnih bakterija ili mikroba, tako da su sa sanitarne i higijenske točke gledišta također potpuno bezopasne. Osim toga, oni neće pokvariti vaš namještaj, zidove i završava (samo ako ih ne utječe truljenje). Vaša hrana je također sigurna, jer se iz tamne, ugodne kupaonice ne može usuditi puzati u kuhinju.

Loša kupaonska rasvjeta

Ipak, prozirni nogu stvorenje puzeći po svom čistom pločicama, koje se koristi za hodati bos - nije ugodno očima, pa nakon prvog susreta s woodlice najbolje učiniti sve da se ti sastanci ne ponavljaju.

prevencija

Kao što je već gore spomenuto, visoka vlažnost je nužan uvjet za postojanje drvorezama. Stoga, kako biste preživjeli susjedne artropode, najprije morate "osušiti" kupaonicu. U pravilu odvodite sobu svaki put nakon uzimanja vodenih postupaka. Ako je to teško (na primjer, ako imate veliku obitelj ili susjednu kupaonicu), jednostavno ostavite kupaonicu otvorenu za noć. Nemojte se bojati, uši se neće raspršiti po cijelom stanu - previše su suhe za njih. Također pokušajte jednom dnevno sušiti sve površine u kupaonici.

Obrišite površinu u kupaonici

Provedite temeljito čišćenje cjelokupne kupaonice, pogledajte na sva teško dostupna mjesta, provjerite jesu li u njima nakupljene vode i prljavštine. Obratite posebnu pozornost na prostore ispod kupaonice, umivaonika, wc-a i perilice rublja. Obratite se svim skrivenim uglovima s sredstvom za čišćenje. Svakodnevno nije potrebno provoditi takvo čišćenje, ali pokušajte to ponoviti barem jednom mjesečno. Zatim morate voditi brigu o vodonepropusnosti. Provjerite sve vodovodne i cjevovode za vodu i popravite ih.

Grijana ručnik u kupaonici

Osušite zrak u kupaonici pomoći će topliji ručnik. Ako toplina nije dovoljna, ugradite grijač i uključite ga nekoliko sati dnevno. Neće biti suvišno imati poklopac za kupaonicu.

Prisilna ventilacija u kupaonici

Ako zbog berbe niste pronašli ništa što bi privuklo pažnju na drvenu šumu i učvrstilo ih u kupaonicu, vjerojatno vas dolaze u susjedne apartmane.

U tom slučaju, provjerite sve otvore za provjetravanje - postoje li rupe u rešetkama? Također vrijedi pogledati kroz pod i zidove - možda ćete naći pukotine između pločica ili zidova. Ako ih pronađete, zapečatite ih i blokirate mokritsam pristup vašem stanu, neće biti teško.

Folk metode

U prošlim vremenima, omiljeno mjesto stanovanja za uši bilo je kupalište. To je stvarno tamo gdje je stvarno mračno i vlažno! Od tada smo došli do drevnog narodnog lijeka za uklanjanje tih stvorenja.

Ovo je vrlo humana metoda koja vam omogućuje da izvadite bug, bez da im nanesete štetu. Da biste izbacili artropode iz vašeg stana, trebat će vam nekoliko grančica. Za noć, natapanje metle i organizirati ih u vlažnim i najmračnijim mjestima kupaonice. Olakšajte sakupljajte metle i izvadite ih iz stana. Za veću pouzdanost, bolje je da ih spali, ali ako ste sigurni da se uši neće vratiti vama, samo ih bacite u smeće.

Košuljica

Ovdje je još jedan, moderniji recept: morate uzeti čipku crvenog papra, sode i duhana i sipati litru tople vode. Zatim temeljito promiješajte i raspršite ovu smjesu preko poda i strop za noć, i operite sve ujutro.

Možete pokušati i druge narodne recepte. Na primjer, posipati sumnjiva mjesta u kupaonici s solom i ostavite je tamo nekoliko dana. ili razrijediti suhi kvas u kipućoj vodi u omjeru 1: 5 i tretirati rezultirajuću otopinu sa svim površinama u sobi. Važno je napomenuti da ove metode djeluju samo ako u potpunosti ste osigurali svoju kupaonicu od ponovnog pojavljivanja kožnih kornjaša (tj. dovršili sve stavke iz prethodnog odjeljka). Inače, povratak mnogobrojnih susjeda neće dugo trajati.

kemijska sredstva

Ako vam se ne sviđa recepte ljudi, onda možete koristiti radikalnije moderne metode. Ovdje će vam pomoći kemija.

Najjeftiniji način - ovo je obični izbjeljivač. Ako ga niste uspjeli pronaći u svom čistom obliku, tada će bilo koji dezinficijens čišćenja, koji ima dovoljno visok sadržaj klorida. Ulijte ili ulijte proizvod na sve kutove u kupaonici i ostavite ga preko noći. Ujutro, pazite da temeljito isperete vodom sva mjesta koja ste obrađivali, jer je klor izuzetno opasno za ljude i životinje. Potrebno je izbjegavati ulazak u dišne ​​puteve, u oči i, posebno, u želudac.

Kupaonica nakon čišćenja

Druga dokazana metoda za uklanjanje uši u kupaonici jest organizirati kemijski napad s vapnom. Potrebno je napuniti malim spremnikom i ostaviti ga u kupaonici najmanje tri dana. Tijekom tog vremena, stavljajući koristiti u svakom slučaju to je nemoguće, zato je bolje odgoditi eksperiment tako dugo dok ste s obitelji neće biti u mogućnosti da biste dobili ostatak za nekoliko dney.Suschestvuyut i alate razvijene posebno za borbu protiv woodlice. Možete ih jednostavno pronaći u gospodarskom odjelu bilo kojeg hipermarketa. Evo nekih od najpopularnijih alata: Dichlorvos Varan, Tarax, Get, Tetriex, Schabengel, Mole.

Obavezno slijedite upute za uporabu, jer ti proizvodi sadrže otrovne tvari koje mogu naštetiti nekoj osobi.

Što da radim ako ništa ne pomaže?

Ako ste već isprobali sve narodne i suvremene načine, ali nije donio nikakve rezultate, morat ćete se poslužiti stručnim pomoćima. Usluge koje se odnose na jetkanje raznih insekata iz apartmana, u bilo kojem gradu postoji ogroman iznos. Najlakši način za pronalaženje takve usluge je pažljivo proučavanje oglasa zalijepljenih u blizini ulaznih vrata. Ako ništa ne bude pronađeno, novine, gradske stranice i drugi mediji pomoći će vam.

Stručni dezinfektori koriste snažne alate i profesionalnu opremu koja će gotovo sigurno prisiliti drvosjedača da napusti vaš dom.

Profesionalne dezinfektore

Konačno, ako se provodi sanitizacijsko liječenje, ali se nastavlja i dalje slobodno lutaju preko svoje kupaonice, moguće je da razlog leži u susjedima. U ovom slučaju, ima smisla kombinirati napore stanovnika nekoliko apartmana i organizirati zajednički rat s mochritsami. Naravno, neće biti moguće složiti se sa svim susjedima. Pokušajte uvjeriti čak i vlasnike apartmana odozgo i dolje. Ako istodobno pokrenete "vojnu akciju", vjerojatno je da se zajedničkim naporima možete trajno riješiti artropoda u kupaonicama.

Glavna stvar, sjetite se toga čistoća i suhoća u kupaonici - obećanje da se woodlice nikada neće vratiti u vašu kuću.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − = 8